Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 50.377
Jeste, kako da ne, poremecaj je kad se stite porodica i slabiji.
________
Da nije smesno, bilo bi tuzno.
________
Da nije smesno, bilo bi tuzno.
Za Isusom su isli koji su ostavljali porodice i uzeli su mačeve s sobom.Rat je u prirodi coveka, kao i svaki drugi greh tj. nesavrsenost.
Za sta ce se odluciti, mada ga tu niko i ne pita vec ga zajednica obicno prisili, druga je stvar.
Ipak, odbrambeni rat neko mora i da vodi i da cuva zene, decu i starce, i tako je od prvobitne zajednice.
Ma kakve maceve, hriscanstvo je zato miroljubiva religija.Za Isusom su isli koji su ostavljali porodice i uzeli su mačeve s sobom.
Mogu, a mala dece i male bebe?A mislis da muskarci zasluzuju unistenje a da zene ne mogu biti zle?
Citaj evandjelje ne razumijes ni 1% sto sam napisao.Ma kakve maceve, hriscanstvo je zato miroljubiva religija.
Medjutim kad te neko napadne moras da se branis, tebe ili nekog tvog i tu nema mnogo filozofije.
Pa i sad vernici veruju iz straha.Zato kada bi se mesao ukinuo bi tako nasu slobodnu volju.
Svi bi bili poslusni iz straha.
Strah bi vladao ne sloboda.
Bog nam je postavio 10 zapovesti i vlasti.
Dao nam razum, osecaj odgovirnosti i moral.
Mi smo sve to pogazili.
Samo kada bi postovali njegov zakon, ne bi bilo uopste rata i bilo kakvih patnji koje prouzrokuje covek.
To bi Bogu dalo pravo da nas zastiti i blagosilja.
Ne.Pa i sad vernici veruju iz straha.
Tako kažu zato što je neprijatno priznati da veruješ iz straha.Ne.
Nego iz ljubavi.
Upravo je ovo glavna greska koja rusi celu pricu o Religiji i bilo kom sudu posle smrti.Zato kada bi se mesao ukinuo bi tako nasu slobodnu volju.
Svi bi bili poslusni iz straha.
Strah bi vladao ne sloboda.
Bog nam je postavio 10 zapovesti i vlasti.
Dao nam razum, osecaj odgovirnosti i moral.
Mi smo sve to pogazili.
Samo kada bi postovali njegov zakon, ne bi bilo uopste rata i bilo kakvih patnji koje prouzrokuje covek.
To bi Bogu dalo pravo da nas zastiti i blagosilja.
Pa nije ih Bog stvorio takve.Upravo je ovo glavna greska koja rusi celu pricu o Religiji i bilo kom sudu posle smrti.
Nije svima dao razum , osecaj odgovornosti i moral , ogromna vecina ubica i silovatelja ima ozbiljne psihicke poremecaje za koje oni nisu sami krivi , tako da cela ta prica oko kaznjavanja posle smrti pada u vodu.
Nisu oni birali da budu takvi , tako da ne moze ni da ih kazni na fer nacin.Pa nije ih Bog stvorio takve.
Bog je dao vlasti, ustanove koji se brinu o takvima.
Ko da ih kazni?Nisu oni birali da budu takvi , tako da ne moze ni da ih kazni na fer nacin.
To ponistava pricu da postoji neki fer sud posle smrti u kojem ce neki biti nagradjeni a neki kaznjeni.Ko da ih kazni?
Nije ih ni Bog stvorio takve.
Moras da poznajes sta kritikujes.To ponistava pricu da postoji neki fer sud posle smrti u kojem ce neki biti nagradjeni a neki kaznjeni.
Gde sam pogresio ? Kako mozes da kaznis poremecenog ubicu koji je samo pratio svoje nagone i nije imao savest koja bi te nagone obuzdala , a ako ga ne kaznis kako mozes da ga nagradis ako je ubijao i silovao ceo zivot ?Moras da poznajes sta kritikujes.
To sto kazes nije tako.
Od svakoga ce se traziti koliko mu je dato...ne vise od toga.
A dobri koji ne veruju u Boga ?Pobunjenicima Bog je dao vreme za pokajanje.
Kad istekne vreme, nastace sud.
Onda ce svako dobiti sta je zasluzio.
Dobri ce biti nagradjeni a zli kaznjeni.
Kako neko moze biti dobar ako ne veruje u dobro?A dobri koji ne veruju u Boga ?
Ateista koji cini dobra dela ceo zivot i postuje tudja verovanja.Kako neko moze biti dobar ako ne veruje u dobro?
Ko kaze da ce ga kazniti?Gde sam pogresio ? Kako mozes da kaznis poremecenog ubicu koji je samo pratio svoje nagone i nije imao savest koja bi te nagone obuzdala , a ako ga ne kaznis kako mozes da ga nagradis ako je ubijao i silovao ceo zivot ?