Zašto bi (ste) stupili u bračni odnos?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
90.137
Zašto bi (ste) stupili u bračni odnos?

1703631740449.png

Тако су нас учили...да се средиш,скрасиш...
Папир или не...није битно,хоће да те обуздају...да не скренеш са пута ко неки вагабундо...и сличне приче.
Неки моји другари и даље шатро траже жену...не знају ни сами шта хоће,а ми...ми се ни не питамо.
Брак ти је као стаклени катанац.

Poslednja izmena:
Била сам наивна, више не постоји разлог(постала сам мудра) 😁

cela svinja samo zbog kobaje, ne ide :D

Или недајбоже ћевапа 🙄

Ali zar nije bolje podeliti život sa nekim sa kojim si već na istoj talasnoj dužini nego biti sam u nekim prolaznim vezama i šemicama sa ljudima upitnog kvaliteta koje još i ne poznajemo dovoljno?!

Razvod bi za mene lično značio kraj sveta ja to znam. Ne bih se lako oporavio od toga.

Тако су нас учили...да се средиш,скрасиш...
Папир или не...није битно,хоће да те обуздају...да не скренеш са пута ко неки вагабундо...и сличне приче.
Неки моји другари и даље шатро траже жену...не знају ни сами шта хоће,а ми...ми се ни не питамо.
Брак ти је као стаклени катанац.
Nikad nisam trazio zenu, sama je dosla. Kad sam postao samostalan, znaci kuca i pare, onda mi
nije bilo tesko da se ozenim...

U nekim godinama pocinje da ti se osipa musko drustvo, drugari iz gimnazije sa faxa, polako se zene ljudi, sve manje vas je za izlaske, proredjuje se i ekipa za fudbal u Pinkiju ili na Adi, dojucerasnji drugari sa kojima si isao na more odjednom te menjaju sa suprugom i deacon, pa odjednom i ti podjes njihovim stopama...

A moze i druga solucija, naletis nekako i negde na devojku sa kojom pocinjes da pricas, vidjas se, dopisujes se, pa pocinju leptirici da ti igraju u stomaku (neverovatno vazna stvar u zivotu koju treba okusiti), desi se i brak i dalje zivot...

E ja sam probao i jedno i drugo. Ovo drugo traje i danas, traje vec 25 godina. Sem ljubavi, postali smo i najbolji drugari ( jos ne gledamo zajedno ribe :D).

Najbolje da roditelji biraju bračne drugove deci. I da ih ovi ne poznaju do venčanja. I brak odmah do 20-e. To su najuspešniji brakovi.

По ком критеријуму су то најуспешнији бракови?

По малој стопи развода?

ти људи се не разводе, јер живе у традиционалним срединама где је развод срамота, а често и немају где да оду после развода, па морају цео живот да трпе и да глуме пред другима.

Back