Evo zašto

O brakovima i vezama obično najviše znaju oni koji niti su bili u braku niti u nekoj ozbiljnoj vezi. Meni je fascinantno da ja sad eto nisam pilot ali da pokušavam pilota da učim kako se upravlja avionom. Ukoliko imate problem da pronađete partnera za život postoji samo jedan krivac a to ste vi. Najlakše je pričati u prazno evo muškarci su ovakvi žene su ovakve itd. Sve te priče ne vode ničemu. Porblem je kod ljudi ego koji im nije skresan od strane roditelja dok su bili mali pa im je sada narastao u beskonačno i to što su razmaženi svi do bola i očekuju samo nešto od nekoga. Kod nas u selu kad se neko ceo život ne oženi ili kada se neka ne uda i tako budu sami ko panjevi eto mi znamo da je problem u njima a ne u celom selu, regionu, državi ili celom svetu.
Dragi DzoniDzon,
Vođa koji zna kad ne treba povesti vojsku, vredniji je od onog koji nasumično vitla mačem. Vojnik ne mora da bude ranjen da bi znao taktiku; ne mora ni da bude u ratu da bi znao razliku između discipline i haosa. Tako ni žena ne mora da “leti” da bi znala da je avion oštećen.
Da životno iskustvo u vezama automatski rađa mudrost, onda bi knjige o odnosima pisale prostitutke, a ne psiholozi. A ja, neokaljana, možda sam i jedina koja zna tačno kad da ne stupi, jer me ne zamagljuju ni rana, ni navika, ni potreba. Neko uči na svojim greškama. Neko na tuđim. A neko ne pravi nijednu, jer vidi dovoljno jasno da ne upadne.

Dragi DzoniDzon,
Vođa koji zna kad ne treba povesti vojsku, vredniji je od onog koji nasumično vitla mačem. Vojnik ne mora da bude ranjen da bi znao taktiku; ne mora ni da bude u ratu da bi znao razliku između discipline i haosa. Tako ni žena ne mora da “leti” da bi znala da je avion oštećen.
Da životno iskustvo u vezama automatski rađa mudrost, onda bi knjige o odnosima pisale prostitutke, a ne psiholozi. A ja, neokaljana, možda sam i jedina koja zna tačno kad da ne stupi, jer me ne zamagljuju ni rana, ni navika, ni potreba. Neko uči na svojim greškama. Neko na tuđim. A neko ne pravi nijednu, jer vidi dovoljno jasno da ne upadne.
Ti koji nikad nisu ništa pokušali pa se hvale kako nisu ni pogrešili su isti oni ljudi od kojih svi beže. Mudrost bez ikakvog iskustva ne postoji. Pamet, mudrost, sposobnost sve se to dokazuje delima. Život se ne živi u teoriji nego u praksi. Ljudi koji nemaju petlje da pokušaju nešto jer se plaše da pogreše su isto tako nepoželjni kao i oni što sve forsiraju. Dve suprotnosti totalne ali isto negativne. Biti sam i kriviti ceo svet kako niko ne valja je egoistično i razmaženo razmišljanje. Stavljati sebe na pjedestal ispred celog sveta je krajnje egoisticno. Svaka osoba ima mane i savršenstva ne postoje.

Back