Samo ti citiraj i nastoj napisati što citiranim želiš dokazati. Meni nije teško dokazati da prvi u svetost ulaze Židovi bilo da citiram Pavla ili SZ proroke, i nije teško dokazati da novi savez započinje u Izraelu.
Novi savez i počinje u Izraelu, ne sporim ja to.
Ja samo kažem da je taj savez počeo još sa Hristom, a na pedesetnicu je uspostavljen sa svim narodima na planeti. Naravno sa pojedincima iz svih naroda...a ne kolektivno obraćanje...
''Jer u svakom narodu koji se boji Boga, mio je njemu''...
Hrist nije platio otkupninu samo za Jevreje, već za sve nas...zato Sveti Duh i izliva dar govorenja svim jezicima ...zato i Hrist kaže da će se jevanđelje propovedati po svoj zemlji za svedočanstvo
svim narodima...
To je taj savez i drugog neće biti. Jer vidiš u stihu koji sam naveo da posle tog propovedanja svim narodima ide pošljedak?!...nema dalje, niti može po prirodi stvari.
Znam da ne sporiš, samo mi se čini da nemamo vremena za nova drakonska dešavanja, bar što se tiče ljudskih okolnosti...
Ovu ljudsku zavrzlamu može samo Bog da razreši.
Pravednici među narodima uvjek postoje no centrala kolektivnog buđenja je u Izraelu. Inače negiraš SZ proroštvo. Zato će prema Izraelu krenuti hodočašća i kraljevi i narodi svijeta će dolaziti u Izrael. Izrael ili mnogo toga porušenog će čak obnavljati stranci. I to piše. Izrael je bitno mjesto početkom Milenijuma. O bitnosti cijelog svijeta nigdje ne piše. Jasno se opisuje da će se mrtvi u Izraelu pokapati 7 mjeseci a mrtve u narodima svijeta neće imati tko pokapati. Prema tome najveća zla će se događati izvan Izraela, kod mene i tebe. Over činjenice demantiraju tebe što pišeš i izjednačavaš Izrrael i ostale narode. Tad, početkom Milenija samo će Izrael kao država u svojim granicama (obećane Mojsiju) postojati, niti jedna država na svijetu tada neće postojati. Ja to znam objasniti zašto. Jehova je jasan.
Nisam ja izjednačio narode, već Bog. I ne vidim šta bi mu jedan verni Izraelac bio miliji od jednog vernog Čileanca?...nije Bog džepni Bog pa da ga neko svojata, a još manje je On pristrasan prema deci koja govore drugi jezik, a On je hteo tako.
Nema tu podela ima samo jedinstva po istoj Reči, crkvi i Duhu...ma gde da živiš. To je novi savez.
Ja te neću ubeđivati u suproto...aj' da ostavimo da vidimo koga će vreme i događaji demantovati...
I taj stih je vezan uz događanja u Izraelu a ne cijelom svijetu.
Kako?
Jel' vidiš da je Izrael naoružan do guše. Gde je tu učenje miru kad sravniše sve sa zemljom.
I da li može cela hronologija događaja koja po tebi sledi da se bez mnogo oružja sprovede.
Izvini, ja tu vidim oštrenje i kaljenje svoga mača zbog još više krvi. A ne zbog mira.
Zaboravljaš Hristovu glavnu parola 'okreni obraz'...ko se mača hvati od mača će poginuti...itd ..
Ovde posle ovog ludila, kog je sad na pretek, dolazi Božja volja na zemlju i njegov nepristrasni sud...svim narodima.
Svako ko sada ne živi po duhu već po telu, treba da se boji...sebe da se boji, a ne Boga ili Izraela.
Točno ali to ne pobija ovo prethodno što napisah. A znaš li što Jehova govori o svjedočanstvo narodima? Kaže da kad narodi svijeta vide koja će dobra dati Izraelu na početku milenijuma, silno će se prepasti. Jasno piše da će djeca očeva koji su ratovali na Izrael doći i pokloniti se Izraelu.
Taj rat odavno traje.
''i svako ko vas ubije misliće da Bogu službu čini''
ne može se Bogu služiti bez progona i nikad u istoriji nije moglo.
Dosad slabo kazivaš nešto uvjerljivo. Iza mojih rečenica stoje Jehovine riječi i obećanja Izraelu. Jehova jasno kaže da će oni narodi koji ne budu dolazili u Izrael će biti zatrti. Pa u Jeruzalemu će stolovati mesija Izraelov. Šarlatani čiji si bio član, jehovini svjedoci u Americi su osnovali nekoliko vikendica sa nazivom "dom prinčeva" uz tumačenje da će drevni Izraelovi prinčevi i kraljevi stolovati u Americi kod njih.
Jerusalim je u duhovnim dimenzijama koji vlada onima koji su znanjem i voljom potčinjeni Reči koja je davno posejana i rađa plod u njihovom srcu...jer Bog je Duh i hoće takve bogomoljce. Ne po telu već po delu. Jer je Reč živa i jaka i Ona odmah podstiče nutrinu, u koju prodre, da izbeli haljine svoje...odmah sada, a ne sutra...i odmah po prirodi stvari teži da bude jedno sa Bogom...i odmah donosi plod ljubavi koji se vidi zdravim okom i po sebi teži da bude jedno sa svima...jer i jesmo svi jedno.
Sve ostalo što ima drugi plod i nije u jedinstvu sa izvorom ljubavi, razdvaja se kao kukolj od žita.
Sada je na njivi kukolj i žito i čekamo sejača da dođe na svoju njivu...