ZAŠTO BAŠ TO?

Što ti vrijedi hrpa tih citata? Pa to i Jehova govori da Židovi nisu ništa posebno (čitaj Jezekilj 36:22 ) ali je odlučio da se kroz taj narod očituje svijetu , a tvoja je ideja da se to neće dogoditi nego će se Jehova očitovati kroz tvoje jehovine svjedoke.
Naravno, slažem se. Taj narod je imao svrhu do Hrista i kroz taj narod se Bog otkrio. Ali taj narod je pogazio prvi savez a drugi nije ni prihvatio. A znaš da niko ne može doći Ocu osim kroz Hrista.
Na mnogo mesta Bog kaže da nije pristrasan Bog i da ne gleda ko je ko, a gore sam ti pokazao da Apostoli kažu da je Jehova i neznabožački Bog. Tako da je kroz Hrista put spasenja otvoren svim narodima...a budući da Bog nije pristrasan, u svu večnost će Blagosloviti svakog pojedinca iz svih naroda koji dolazi preko Hrista.
Evo pogledaj šta prvo proroštvo kaže o tome...

2. И учинићу од тебе велик народ, и благословићу те, и име твоје прославићу, и ти ћеш бити благослов.
3. Благословићу оне који тебе узблагосиљају, и проклећу оне који тебе успроклињу; и у теби ће бити благословена сва племена на земљи.

Agej 2
7. И потрешћу све народе, и доћи ће изабрани из свих народа, и напунићу овај дом славе, вели Господ над војскама.

12. Јер нема разлике међу Јеврејином и Грком: јер је Он Бог свих, и богат за све који Га призивају.

28. Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушког рода ни женског; јер сте ви сви једно у Христу Исусу.

10. И обуците новог, које се обнавља за познање по обличју Оног који га је саздао:
11. Где нема Грка ни Јеврејина, обрезања ни необрезања, дивљака ни Скита, роба ни слободњака, него све и у свему Христос.

34. А Петар отворивши уста рече: Заиста видим да Бог не гледа ко је ко;
35. Него у сваком народу онај који се боји Њега и твори правду, мио је Њему.

3. А они онда спремљени од цркве, пролажаху кроз Финикију и Самарију казујући обраћање незнабожаца, и чињаху велику радост свој браћи.
4. А кад дођоше у Јерусалим, прими их црква и апостоли и старешине, и казаше све што учини Бог с њима, и како отвори незнабошцима врата вере.
5. Онда усташе неки од јереси фарисејске који беху веровали, и говораху да их ваља обрезати, и заповедити да држе закон Мојсијев.
6. А апостоли и старешине сабраше се да извиде ову реч.
7. И по многом већању уста Петар и рече: Људи браћо! Ви знате да Бог од првих дана изабра између нас да из мојих уста чују незнабошци реч јеванђеља и да верују.
8. И Бог, који познаје срца, посведочи им и даде им Духа Светог као и нама.
9. И не постави никакве разлике међу нама и њима, очистивши вером срца њихова.

6. И видех другог анђела где лети посред неба, који имаше вечно јеванђеље да објави онима који живе на земљи, и сваком племену, и језику и колену и народу.
7. И говораше великим гласом: Бојте се Бога, и подајте Му славу, јер дође час суда Његовог; и поклоните се Ономе који је створио небо и земљу и море и изворе водене.

9. По том видех, и гле, народ многи, ког не може нико избројати, од сваког језика и колена и народа и племена, стајаше пред престолом и пред Јагњетом, обучен у хаљине беле, и палме у рукама њиховим.
Izaija 49:3 'Ti, Izraele, moj si sluga, u kojem ću se proslaviti '.
Ti ovo negiraš, ti sve negiraš.
Ne negiram.
Ja samo kažem da Jevrejin nije po telu već po duhu. I ne dolaze oni koji se spasavaju iz jednog naroda, već iz svih...jer Bog nije pristrasan..
I kad je Toma Isusu rekao "Bog moj" ti tu činjenicu najprije negiraš da se nije obratio Isusu već malo Isusu o onda Ocu,a poslije muljaš da je rekao Isusu "Bog" ali to se svakome može reći pa i ja tebi i nema problema.
Rekoh ti. Ja mogu gledati u tebe, u nekom ushićenju, i reći drug moj i Bog moj...stim što se ovo Bog ne odnosi na tebe.
Zašto tebi ne mogu reći ovako formulisanu rečenicu... Bog moj?
Koje si ti nesretno stvorenje.
Ja sam veoma srećno stvorenje :)
Pa jehovini svjedoci su od tebe korektniji, oni priznaju da je Toma Isusu rekao da je Bog ali su tu riječ napisali malim slovom pa im se cijeli biblijski prevodilački svijet smije.
Mislim da nisi u pravu.
Pogledaj još jednom kako su napisali.

Drugo vidim da tebi Isusov ukaz "Dejem svoj život da ga opet uzmem natrag" ne vrijedi ništa kao dokaz da je i Isus sebe uskrsnuo. Apsolutno negiranje dokaza je tvoja taktika, to je taktika noja sa glavom u pijesku. Tako je teško raspravljati.
U stihu koji si naveo ne stoji da je Hrist sam sebe vaskrsao...jednostavno ne stoji. A ja preko činjeničnih stvari ne mogu.
Sa druge strane imamo jasne stihove...ne jedan, već više njih...da je Otac vaskrsao Hrista...Pa je to ponovo činjenica koja se ne može ignorisati..

Ti hoćeš da ja prihvatim nešto što ne piše. Rekoh da to ne mogu. Da piše to što tvrdiš, ja bih prihvatio, nemam ja problem s'tim...
Sve što piše prihvatiću.
I molim te, nemoj se ljutiti zbog toga.

Ne mogu se ja ljutiti na tvoj nivo inteligencije. Ako Isus kaže da daje svoj život i da ga uzima natrag...ti jednostavno kažeš da to Isus ne može izvesti,da priča gluposti već da mu Otac mora vratiti život natrag. Bibliju treba donesti u tvoje ruke da izvršiš ispravke gluposti koje se u njoj nalaze. Isus je jednostavno rekao da daje svoj život a da ga Otac uzima natrag. Treba izvršiti prepravku.

Naravno, slažem se. Taj narod je imao svrhu do Hrista i kroz taj narod se Bog otkrio. Ali taj narod je pogazio prvi savez a drugi nije ni prihvatio. A znaš da niko ne može doći Ocu osim kroz Hrista.

Po tebi Bog je preko proroka objavio hrpu gluposti da će na Kraju vremena Židove duhovno probuditi, da će se Židovi pokajati i prihvatiti Mesiju. A to što je Pavao tvrdio da će Židovi prvi ući u spasenje...ma i on je neke gluposti prorokovao. Svi su pričali gluposti, i Bog i Pavao a i Isus koji je rekao da će posljednji biti prvi...misleći na Židove da će oni posljednji uči u kajanje a d aće ih Isus ponovo uzvisiti i doći u Jeruzalem da iz njega kraljuje cijelim svijetom.

Isus će zapravo doći u Ameriku u centralu jehovinih svjedoka i odaltle će vladati nvom svijetom. To što je Isus Jehova rekao "Jeruzaleme neću te zaboraviti nikada" "Jeruzaleme ponovo ću te izabrati"... to je Isus pričao gluposti, zaletio se čovjewk, valjda se napio alkohola...

KAO ŠTO GORE REKOH TEBI TREBA DATI BIBLIJU U RUKE DA IZBRIŠEŠ SVA TA GLUPA PROROČANSTVA koja se neće ostvariti. To što su se Židovi vratili iz svijeta u Izrael nakon 2000 godina...to proročanstvo se je zapravo dogodilo metodom slučaja a ne da je pijani Bog nešto pogodio.

Ovo čirilicom gore što si napisao...ne znam ja to čitati...sat vremena bi se mučio...polovicu slova baš ne znam.

u svu večnost će Blagosloviti svakog pojedinca iz svih naroda koji dolazi preko Hrista.
Evo pogledaj šta prvo proroštvo kaže o tome...

3. Благословићу оне који тебе узблагосиљају, и проклећу оне који тебе успроклињу; и у теби ће бити благословена сва племена на земљи.

Opet si se zakopao...

Ej momak budi malo pažljiviji to što si pocrvenio piše /u širem tekstu/ da će svi narodi i sva plemena biti blagoslovljena od Jehove ako ti narodi budu blagoslivljali Izrael i njegov narod Židove. To je upravo ono što ti ne činiš več pričaš da se Jehova odrekao svog naroda Izraelskog.

Jesi li ti pio nešto ljuto?

• 2 I velik ću narod od tebe učiniti, i blagoslovit ću te, i uzveličat ću ime tvoje, i sȃm ćeš biti blagoslov.
  • 3 I blagoslovit ću one koji tebe blagoslivlju, a prokleti onoga koji tebe proklinje; i svi rodovi zemaljski tobom će se blagoslivljati.«

Poslednja izmena:
Sve što piše prihvatiću

Što kaže Pavao?

• 26I tako će se sav Izrael spasiti, kao što je pisano: Doći će sa Siona Izbavitelj i odvratiti bezbožnost od Jakova.
  • 27I to će biti moj savez s njima, kad oduzmem grijehe njihove.
  • 28S obzirom na evanđelje oni su neprijatelji poradi vas, ali s obzirom na izabranje oni su ljubimci poradi otaca.
Kada će to doći Izbavitelj Izraela? Znaš li nešto o tom proroštvu? Savez sa njima...oni ostati bez svojih grijeha? Gluposti jel de? Gle Pavao piše da Jehovino izabranje Židova ostaje temeljem obećanja koja je dao ocima Izraelovim. Ajme...a ti si rekao da su Židovi odbacili drugi savez i sve je gotovo za Izraelk. Ajme brate, ti bi trebao pisati novu bibliju.

Sve što piše prihvatićeš ali da ne piše gluposti...znam.

Naravno, slažem se. Taj narod je imao svrhu do Hrista i kroz taj narod se Bog otkrio. .
Opet teška glupost i teologija zamjene.

Kad tvoj Jehova, kojem ne vjeruješ, kaže "U tebi ću se proslaviti Izraele" ne misli na sitoaciju do Isusa već na sitoaciju poslije harmagedona u kojem će Izrael najbolje proći. Jer kad kralje Izraelov, novozavjetni Isus Krist,Mesija sa neba dođe u Izrael i spasi ga a sve narode koji na njega idu ubije i kad proizvede prve svece na zemlji TAD ĆE SE KRIST JEHOVA PROSLAVITI.

Jer proroci koji su došli i govorili,njih je svijet malo čuo te se Jehova kroz njih malo proslavljao, sve to dolazi u Posljednje dane. Tvoj Jehova kaže da će se narodi prestraviti /u pozitivnom smislu/ kad vidi koje je blagodati Jehova dao Izraelu početkom Milenijuma. Tad će se Jehova proslaviti.

Ne mogu se ja ljutiti na tvoj nivo inteligencije. Ako Isus kaže da daje svoj život i da ga uzima natrag...ti jednostavno kažeš da to Isus ne može izvesti,da priča gluposti već da mu Otac mora vratiti život natrag. Bibliju treba donesti u tvoje ruke da izvršiš ispravke gluposti koje se u njoj nalaze. Isus je jednostavno rekao da daje svoj život a da ga Otac uzima natrag. Treba izvršiti prepravku.
Ti očigledno ne čitaš šta je pišem.

Isus ima vlast da to uradi, ali je ne koristi. Rekoh gore da ne koristi sve ingerencije.
Lepo piše da je Otac vaskrsao Isusa a nigde da je Isus vaskrsao sam sebe. Dakle, ne pravim ja Pismo kontradiktornim već Ti.

Još jednom...Hrist može ali ne vaskrsava sam sebe, jer Pismo jasno kaže da je to uradio Orac...

Po tebi Bog je preko proroka objavio hrpu gluposti da će na Kraju vremena Židove duhovno probuditi, da će se Židovi pokajati i prihvatiti Mesiju. A to što je Pavao tvrdio da će Židovi prvi ući u spasenje...ma i on je neke gluposti prorokovao. Svi su pričali gluposti, i Bog i Pavao a i Isus koji je rekao da će posljednji biti prvi...misleći na Židove da će oni posljednji uči u kajanje a d aće ih Isus ponovo uzvisiti i doći u Jeruzalem da iz njega kraljuje cijelim svijetom.

Isus će zapravo doći u Ameriku u centralu jehovinih svjedoka i odaltle će vladati nvom svijetom. To što je Isus Jehova rekao "Jeruzaleme neću te zaboraviti nikada" "Jeruzaleme ponovo ću te izabrati"... to je Isus pričao gluposti, zaletio se čovjewk, valjda se napio alkohola...

KAO ŠTO GORE REKOH TEBI TREBA DATI BIBLIJU U RUKE DA IZBRIŠEŠ SVA TA GLUPA PROROČANSTVA koja se neće ostvariti. To što su se Židovi vratili iz svijeta u Izrael nakon 2000 godina...to proročanstvo se je zapravo dogodilo metodom slučaja a ne da je pijani Bog nešto pogodio.

Ovo čirilicom gore što si napisao...ne znam ja to čitati...sat vremena bi se mučio...polovicu slova baš ne znam.
Hajmo redom.
Da Adam nije pojeo zabranjeni plod...izabranog naroda ne bi ni bilo. Mi bi smo se rodili u Edenu koji bi se proširio do svih krajeva zemlje. Dakle, svi bi bili jedno, baš kao što je Bog i želeo i kao što obećava da će u budućnosti biti. I biće.
Izrailj je u jednom vremenskom periodu palog čoveka imao svoju svrhu da se Bog preko njih pokaže nama ljudima...tačnije da nam otkrije svoj plan i Dâ zakon koji nas vodi do jedinstva, koje je od stvaranja sveta zamislio. Kroz Izrailj dolazi i obećano seme koje je prema nebeskom kantaru trebalo da uzme greh nas ljudi i da nas učini dostojnim večnog život.
I sada Ti ja kažem. Izrailj je imao teret veći od svih naroda zajedno...jer ni jedan narod nije imao ugovor sa Bogom. Jel' znaš šta znači ne ispuniti zavet na koji se zakuneš Bogu i to svojim životom...
Po dolasku Hrista prestaje savez sa Izrailjom i po Hristu taj savez prelazi na sve one koji veruju u Reč koju je Hrist doneo. Na sve narode...tačnije, pojedince iz svih naroda. Rekoh gore...''kako po Adamu SVI umiru tako će po Hristu svi oživeti'' ...govori se o celim ljudskom rodu a ne samo jednoj naciji.
Da je ovako pokazuje ti i Blagodat koju Bog Duhom daje na pedesetnicu gde čudom čini da učenici govore različitim jezicima...što samo po sebi pokazuje da Bog želi da do svih naroda dođe jevanđelje...Logično jer Hrist je umro za sve nas.
Pa ti svedoči i sam Hrist koji kaže da će ova dobra vest biti propovedana svim narodima i ' '''onda''' će doći pošljedak...
Pa na drugom mestu kaže...parafraziram...''da je mio Bogu pojedinac iz svakog naroda ako tvori pravdu jer se Boji Boga''...
Pa opet kaže da ''Bog nije pristrasan''...da ''Ne gleda ko je ko'' ....
Pa kaže da je jedan anđeo zadužen da vodi propovedanje do svih krajeva zemlje, pre nego što dođe pošljedak...itd...

Sada razmisli zašto bi se Bog kolektivno smilovao samo jednom narodu?
Da li je to Božanska pravda?
I to baš ukazuje milost narodu koji je grubo pogazio prvi savez a drugi nije ni prihvatio.
Zašto bi Bog, kada nije 'pristrasan', bilo koga na silu terao da mu služi ako taj neko me želi?
Zašto to odmah nije uradio sa svojim prvim glinenim sinom pa da izbegnemo krvave bratoubilačke milenijume?

Shvati da je Izrailj ispunio svoju svrhu u jednom trenutku večnosti i da više nema nikakvu specijalnu ulogu u Božjem planu. Oni jesu prvi sklopili zavet sa Bogom a po njima i svi ostali narodi. Ali sada je stvar samo na svakom pojedincu iz svih naroda koliko će da drži telo/crkvu čistom i da se napaja iz nebeskog Jerusalima jer Kralj Isus gore stoluje.

Opet si se zakopao...

Ej momak budi malo pažljiviji to što si pocrvenio piše /u širem tekstu/ da će svi narodi i sva plemena biti blagoslovljena od Jehove ako ti narodi budu blagoslivljali Izrael i njegov narod Židove. To je upravo ono što ti ne činiš več pričaš da se Jehova odrekao svog naroda Izraelskog.

Jesi li ti pio nešto ljuto?

• 2 I velik ću narod od tebe učiniti, i blagoslovit ću te, i uzveličat ću ime tvoje, i sȃm ćeš biti blagoslov.
  • 3 I blagoslovit ću one koji tebe blagoslivlju, a prokleti onoga koji tebe proklinje; i svi rodovi zemaljski tobom će se blagoslivljati.«
Ne pijem ništa...gotovo nikad.

Ja priznajem Izrailj po duhu a ne po telu. Gledam plodove i tako nepogrešivo vidim ko je u kom toru. Tako me Hrist naučio. Rekao je da će se ''njegovi po ljubavi poznati''...i ja tražim srca u kojima stanuje agape...

Apostoli kažu da je njihov Bog i neznabožački Bog...da Sveti Duh koji su Oni primili, Bog daje i neznabožcima...
Iznad ti rekoh da Bog nije pristrasan i da svoje sledbenike ne deli na bilo kakve boje i ne stavlja pod neke zastave...Iz prostog razloga jer smo svi s'Bogom jedno...

Što kaže Pavao?

• 26I tako će se sav Izrael spasiti, kao što je pisano: Doći će sa Siona Izbavitelj i odvratiti bezbožnost od Jakova.
  • 28S obzirom na evanđelje oni su neprijatelji poradi vas, ali s obzirom na izabranje oni su ljubimci poradi otaca.
Kada će to doći Izbavitelj Izraela? Znaš li nešto o tom proroštvu? Savez sa njima...oni ostati bez svojih grijeha? Gluposti jel de? Gle Pavao piše da Jehovino izabranje Židova ostaje temeljem obećanja koja je dao ocima Izraelovim. Ajme...a ti si rekao da su Židovi odbacili drugi savez i sve je gotovo za Izraelk. Ajme brate, ti bi trebao pisati novu bibliju.

Sve što piše prihvatićeš ali da ne piše gluposti...znam.
Svako ko krši dekalog, nema života. Svako, ma kojim imenom se zvao.
Ovaj sa Siona tako sudio i tako će suditi...jer kod njega pristrasnosti nema.
I biće da će se sav Izrailj čistog srca spasti...ove druge nikad nije ni pominjao, osim u obliku mrtvaca koji hodaju.
Jer Božji zakon je isti i tebi i meni i Izrailju...jer je On svima Bog a mi svi njegova deca.

Ima ovde i dublje konotaciju, vezano za stih koji si priložio...al' nek ostane za drugu priliku.

Opet teška glupost i teologija zamjene.

Kad tvoj Jehova, kojem ne vjeruješ, kaže "U tebi ću se proslaviti Izraele" ne misli na sitoaciju do Isusa već na sitoaciju poslije harmagedona u kojem će Izrael najbolje proći. Jer kad kralje Izraelov, novozavjetni Isus Krist,Mesija sa neba dođe u Izrael i spasi ga a sve narode koji na njega idu ubije i kad proizvede prve svece na zemlji TAD ĆE SE KRIST JEHOVA PROSLAVITI.

Jer proroci koji su došli i govorili,njih je svijet malo čuo te se Jehova kroz njih malo proslavljao, sve to dolazi u Posljednje dane. Tvoj Jehova kaže da će se narodi prestraviti /u pozitivnom smislu/ kad vidi koje je blagodati Jehova dao Izraelu početkom Milenijuma. Tad će se Jehova proslaviti.
Slažem se da će se Jehova u armagedonu i posle armagedona proslaviti...jer preskače u pomoć narodu koji je napadnut od goga...narod koji se zove njegovim imenom...koji živi po Jehovinoj volji...koji propoveda i širi radosnu vest i moli za volju Božju na zemlji, koja će satrti svaki oblik zla i Hristovom vladavinom omogućiti krotkima da žive u izobilju mira i pravde...
U tom pogledu se slažem...

Nećemo ići redom. Moj pogled pao je na ovu tvoju dole rečenicu /glupu/ i samo ću na nju reagirati u cijelom tvom postu kojeg neću niti čitati jer pišeš gluposti i skladu sa priloženom rečenicom.

Po dolasku Hrista prestaje savez sa Izrailjom i po Hristu taj savez prelazi na sve one koji veruju u Reč koju je Hrist doneo. Na sve narode...tačnije, pojedince iz svih naroda.

Išao sam pogledati jesi li reagirao na ove riječi Pavla i vidio sam da nisi. Naravno jer te Pavao pobija.

Što kaže Pavao? Ponavljam citat i dodajem bold ljubičasti na neka mjesta;

Dakle Pavao pobija ovu tvoju gornju rečćenicu...Dakle Krist ili Mesija dolazi na Sion, spašava Židove (narod od Jakova, ukaz na doslovne Židove) kao svoj poseban narod, čisti ga od grijeha i prvo sa njima sklapa novi savez, a tek onda sa drugim preživjelim narodima, i treža točka jasno kaže da su Židovi i dalje posebni ljubimci Božiji temeljem starozavjetnog odabranja i obećanja ocima. Zanimljiva je ova rečenica da su Židovi neprijatelji evanđelja poradi nas.

Slažem se da će se Jehova u armagedonu i posle armagedona proslaviti...jer preskače u pomoć narodu koji je napadnut od goga...narod koji se zove njegovim imenom...koji živi po Jehovinoj volji...koji propoveda i širi radosnu vest

Ovo gore ti je sve glupost s obzirom da ukazuješ na bruklinsku bandu zvanu Raselovi, pardon jehovini svjedoci. Ako poznaješ starozavjetno proroštvo tamo jasno stoji koji će narodi biti Gogovi i koga će oni napadnuti. Gogova vojska napada Izrael. Već ga je ta muslimanska-arapska koalicija napala organizirano tri puta, daleko mnogobrojniji i jači su bili ali ga nisu pobjedili. Jedan psalam je nagovjestio tu muslimansku koaliciju ukazom da će se udružiti (arapska liga) kako bi "ime izraelovo potpuno izbrisalo", a drugi prorok kaže da tim organiziranjem i kovanjem oružja "Izraelu neće moći ništa". To je proroštvo također našeg vremena jer se u njemu kaže da že se to događati Izraelu nakon velikog povratka iz naroda.

Ti nemaš pojma što je Jehovina radosna vijest i što su Jehova i Isus govorili po putanju njihovog dolaska i koji je razlog velikog suda na zemlji. I na to pitanje mi nisi odgovorio i citirao Jehovu i Isusa gdje su govorili koji je razlog dolaska njihovog suda na zemlju. Ne smiješ to citirati, jer te ti stihovi pobijaju.

i moli za volju Božju na zemlji, koja će satrti svaki oblik zla i Hristovom vladavinom omogućiti krotkima da žive u izobilju mira i pravde...
U tom pogledu se slažem...

Božija volja je da se blagoslivlja Izrael jer tko njega proklinje i sam će biti proklet od Jehove. Tako da je tvoja banda prokleta jer su izveli teologiju zamjene i sebe nazvali Izraelom i odabranim narodom.

Svako ko krši dekalog, nema života. Svako, ma kojim imenom se zvao.
Ovaj sa Siona tako sudio i tako će suditi...jer kod njega pristrasnosti nema.
I biće da će se sav Izrailj čistog srca spasti...ove druge nikad nije ni pominjao, osim u obliku mrtvaca koji hodaju.
Jer Božji zakon je isti i tebi i meni i Izrailju...jer je On svima Bog a mi svi njegova deca.

Ima ovde i dublje konotaciju, vezano za stih koji si priložio...al' nek ostane za drugu priliku.
Izvinjavam se...vidim da si reagirao na Pavla. Sad ću se nadopuniti ovdje.
Ne poznaješ proroštvo koje je reklo da će Izrael umrijeti za kršenje Jehovine volje ali će ponovo oživjeti i vratiti mjesto posebnog Božijeg naroda, a o tomne govori SZ priča o "dolini suhih kostiju" kao i Jehovin ukaz kod Izaije gdje Izrael postaje "ne moj narod"ali nakon praštanja ponovo psotaje "moj narod". Rekoh-Pavao je jasan, a ja sam ponovo te stihove komentirao pa neću ponavljati...samo si ti taj koji kaže da Pavao priča gluposti.

Ja priznajem Izrailj po duhu a ne po telu.

Sve biblijsko proroštvo govori o događanjima Izraela "po tijelu"...kako njihova lutanja i napuštanje Jehove tako i njihov povratak ka Jehovi. I da ne bude zabune, da se ne izvodi teologija zamjene Jehova je jasno rekao svom narodu kao onom sa kojim se obvezao "preko očeva" izraelskih jer je njima obećao vođenje njihovih potomaka te je proročki konkretizirao što će se sve događati sa tim doslovnim narodom do samog kraja, do harmagedona i poslije harmagedona. Ono malo Židova što ostane u svijetu poslije harmagedona vraćat će se u Izrael po osnovi svoje zemlje a nežidovski narodi će masovno hvatati za rukav takve Židove i govoriti im "povedi nas u Jeruzalem da tamo učimo Božiji zakon i volju".

Tako me Hrist naučio. Rekao je da će se ''njegovi po ljubavi poznati''...i ja tražim srca u kojima stanuje agape...

Nema u vama ljubavi, jehovini svjedoci svoju djecu tjeraju iz kuće ako su odlučili da ne budu dio bande koja boravi u "kraljevskim dvoranama". Kad je učenik pitao Isusa što da rade sa onima koji se ne druže sa njima a propovjedaju Isusov nauk, on im je rekao da ih puste na miru. Vi svoje "otpadnike" iz "kraljevskih dvorana" ne puštate na miru.

Apostoli kažu da je njihov Bog i neznabožački Bog...da Sveti Duh koji su Oni primili, Bog daje i neznabožcima...

Ne osporavam isto i nema potrebe da komentiram...ja samo govorim o redosljedu silazaka Božjih blagoslova, darova i blaženstva i svetosti.

I biće da će se sav Izrailj čistog srca spasti...ove druge nikad nije ni pominjao,

Proroštvo o spasenju "sveg Izraela" odnosi se na ponovno sjedinjavanje sjevernog i južnog Izraela, dviju posvađanih kraljevskih loza,a proroštvo kaže da će sa povratkom Židova u Izrael iz "svih naroda svijeta" doći i do pomirenja tih dviju kraljevskih loza te se više neću niti spominjati posvađana plemena. Predskazano ostvareno. Samo se u tvojoj glavčici ne događaju velika čudnovata i mnogobrojna proroštva oko Izraela.

A za "čista srca" čitaj proroštvo kako će Izrael dočekati Mesiju koji ih spašava od okolnih naroda.

Što se tiče dočeka Krista reci mi kako izgleda "znak Sina Božijeg" koji će se pojaviti na nebu prije samog dolaska Krista ? Ajde zucni nešto pametno...da se ne sramotiš pred najvećim teologom na svijetu. Evanđelje nas izvještava da će se narodi zaprepastiti kad vide taj znak na nebu? Hoće li bruklinski raselovi svjedoci biti radosni kad vide taj znak na nebu? Što stari zavjet govori o tom znaku?

Nećemo ići redom. Moj pogled pao je na ovu tvoju dole rečenicu /glupu/ i samo ću na nju reagirati u cijelom tvom postu kojeg neću niti čitati jer pišeš gluposti i skladu sa priloženom rečenicom.
Što bih pisao dalje kada ne čitaš?

Na svako pitanje sam ti odgovori u potpunosti, vrati se gore pa čitaj. Ako je nešto nejasno, rado ću pojasniti.
Ali stvarno nemam vremena da pišem u prazno i pritom da trpim omalovažavanje...

Shvatio ti ili ne...Ali svi smo mi seme Avramovo po duhu i svi smo mi po tom istom duhu Izrailj Božji, naravno ako sledimo Reč...
Pogledaj ko je po Pavlu pravi Izraelac. Sa tim Izraelcima Bog sklapa novi savez.

3:28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu.
3:29 A kad ste vi Hristovi, onda ste seme Avraamovo, i po obećanju naslednici.

6:16 I koliko ih god po ovom pravilu žive, na njima biće mir i milost, i na Izrailju Božijem.

Što bih pisao dalje kada ne čitaš?

Na svako pitanje sam ti odgovori u potpunosti, vrati se gore pa čitaj. Ako je nešto nejasno, rado ću pojasniti.
Ali stvarno nemam vremena da pišem u prazno i pritom da trpim omalovažavanje...

Ovo itako mora završiti...ovdje biblijski argumenti ne vrijede...ili se namežće ono što odgovara a ono što ne odgovara od toga se bježi.

Nećeš ti objasniti, jer bježiš od mojih bitnih ukaza. Ako Pavao kaže da u spasenje prvo ide Židov pa onda nežidov ili Grk onda je to nacionalistička izjava koju ti negiraš ćutanjem a namećeš drugu koja nije netočna ali je u redosljedu događanja "prvo Židov pa Grk"...a obojica i Židov i Grk to trebaju zaslužiti.

Shvatio ti ili ne...Ali svi smo mi seme Avramovo po duhu i svi smo mi po tom istom duhu Izrailj Božji, naravno ako sledimo Reč...
Pogledaj ko je po Pavlu pravi Izraelac. Sa tim Izraelcima Bog sklapa novi savez.

Mi smo na kraju krajeva sjeme Adama i Eve pa što. Ako je Bog odabrao jedan narod kao poseban za posebnu igru i dobro svih zašto se tom Božijem planu suprostavljati.
3:28 Nema tu Jevrejina ni Grka, nema roba ni gospodara, nema muškog roda ni ženskog; jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu.
3:29 A kad ste vi Hristovi, onda ste seme Avraamovo, i po obećanju naslednici.

Hristovi su prije svega Židovski narod jer Hrist je Jehova, a Židovi su Jehovin narod. Pavao kaže da je Krist Stena (Jehova) vodio Židove kroz pustinju. Ako Jehova u SZ kaže da ima poseban odnos sa doslovnim Židovima temeljem obećanja njihovim očevima onda je to doslovno i amen.
6:16 I koliko ih god po ovom pravilu žive, na njima biće mir i milost, i na Izrailju Božijem.

Vidiš kao Izrael nije nestao u NZ...još su uvjek posebno Božji. nasuprot tvojoj priči, a svojim citatom sam sebe demantiraš.

Gledaj kako tvoji JW prevode taj stih u zadnjem izdanju;

" Neka svi koji žive po tom načelu imaju mir i neka im Bog iskaže milosrđe. Oni su Izrael Božji."

Nema tu "i na izraelu Božijem" kao zasebnom narodu već su sad svi Izrael Božji...nestao doslovni Izrael. U predzadnjem prevođenju bili su malo korektniji. Banda.

Psalam 89

33Ali mu milosrđa svojega neću uskratiti i u vjernosti svojoj neću iznevjeriti.

34Neću raskinuti saveza svojega, i što je izišlo s usana mojih, neću poreći.

Dok Bog kaže da će Židovi primiti Božija obećanja preko proroka te će nakon harmagedona Izrael biti duhovni centar svijeta a svi narodi dolazit će u Jeruzalem i služiti Izrael darovima i dobrotvornim radom, apsolutno sve vjerske zajednice pa i tvoji jehovini svjedoci pričaju da se je Jehova odrekao Izraela.

Ovo itako mora završiti...ovdje biblijski argumenti ne vrijede...ili se namežće ono što odgovara a ono što ne odgovara od toga se bježi.

Nećeš ti objasniti, jer bježiš od mojih bitnih ukaza. Ako Pavao kaže da u spasenje prvo ide Židov pa onda nežidov ili Grk onda je to nacionalistička izjava koju ti negiraš ćutanjem a namećeš drugu koja nije netočna ali je u redosljedu događanja "prvo Židov pa Grk"...a obojica i Židov i Grk to trebaju zaslužiti.
Ništa ja ne negiram.
Hrist jeste došao Jevrejima jer je tako i prorečeno.
Na kraju krajeva kroz neki narod je morao doći...Ali ne dolazi samo njima, već svim narodima. Jeste prvo ušao Jevrej, Grk i tako dalje...a danas pred našim očima, ulaze pojedinci iz svih naroda koji prihvataju Reč Jehovinu...svi Oni ulaze u isti savez i kad su Hristovi seme su Avramovo...jer Duh je jedan i sve sjedinjuje...
Mi smo na kraju krajeva sjeme Adama i Eve pa što. Ako je Bog odabrao jedan narod kao poseban za posebnu igru i dobro svih zašto se tom Božijem planu suprostavljati.
I ne treba niko da se suprotstavlja.
Ali se Jevreji najviše od svih suprostavljaju da uđu...mislim kolektivno na državu Izrael, a Ne na pojedince.
Pa ću ponoviti citat da ''Bog nije pristrasan''...
i da ''pravi Jevrejin je po duhu a ne po telu''...

Znači svi mi smo Izrael Božji, ako prihvatimo savez preko Hrista.
Hristovi su prije svega Židovski narod jer Hrist je Jehova, a Židovi su Jehovin narod. Pavao kaže da je Krist Stena (Jehova) vodio Židove kroz pustinju. Ako Jehova u SZ kaže da ima poseban odnos sa doslovnim Židovima temeljem obećanja njihovim očevima onda je to doslovno i amen.
Aj sad da zanemarimo da li je Hrist Jehova...jer Hrist kaže da je Sin Jehovin...Ostavi ovo po strani.

Jevreji jesu Jehovin narod, ali se nije Jehova udaljio od njih, već oni od Jehove. Oni nisu održali savez, a ne Jehova. Jehova nikog ne veže za sebe već za zakon. A zakon je jasan. Da ne kažem ja šta biva onom ko pogazi zakletvu koju je dao pred Bogu...pročitaj sam.
Vidiš kao Izrael nije nestao u NZ...još su uvjek posebno Božji. nasuprot tvojoj priči, a svojim citatom sam sebe demantiraš.

Gledaj kako tvoji JW prevode taj stih u zadnjem izdanju;

" Neka svi koji žive po tom načelu imaju mir i neka im Bog iskaže milosrđe. Oni su Izrael Božji."

Nema tu "i na izraelu Božijem" kao zasebnom narodu već su sad svi Izrael Božji...nestao doslovni Izrael. U predzadnjem prevođenju bili su malo korektniji. Banda.
Zašto se nisi usredsredio na prvi deo stiha jer je mnogo važan?

Tu ti se kaže kome Bog iskazuje milosrđe i kome daje mir... Ti Blagoslovi nisu uslovljeni zastavom ni nacijom, već ljubavlju i samo ljubavlju...
Ako smo Hristovi, onda smo seme Avramovo, ako smo seme Avramovo, onda smo Izrailj Božji... sve po Duhu koji sjedinjuje...jer Bog je jedan...jedan je i Duh i jedno su svi koje Duh okuplja...to je Božji plan od početka... koji će biti ..

Psalam 89

33Ali mu milosrđa svojega neću uskratiti i u vjernosti svojoj neću iznevjeriti.

34Neću raskinuti saveza svojega, i što je izišlo s usana mojih, neću poreći.

Dok Bog kaže da će Židovi primiti Božija obećanja preko proroka te će nakon harmagedona Izrael biti duhovni centar svijeta a svi narodi dolazit će u Jeruzalem i služiti Izrael darovima i dobrotvornim radom, apsolutno sve vjerske zajednice pa i tvoji jehovini svjedoci pričaju da se je Jehova odrekao Izraela.
Reci mi otkud Jerusalim na nebu i kako silazi sa njega?

Otkrivenje 21,2 I ja Jovan vidjeh grad sveti, Jerusalim nov, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevjesta ukrašena mužu svojemu.

Na kraju krajeva kroz neki narod je morao doći...Ali ne dolazi samo njima, već svim narodima.

Samo njima. Isus je rekao izričito da je došao samo Židovima. Drugi narodu ubiru mrvice sa poda Isusovog nauka. I to stoji pisano.

Jeste prvo ušao Jevrej, Grk i tako dalje...a danas pred našim očima, ulaze pojedinci iz svih naroda koji prihvataju Reč Jehovinu...svi Oni ulaze u isti savez i kad su Hristovi seme su Avramovo...jer Duh je jedan i sve sjedinjuje..

Novi savez se još ne događa. Jasno Jehova kaže da se on razvija "poslije onih dana" prvo sa ostatkom Židova pa sa drugim narodima. U tome je bit priče "prvo Židov pa Grk" a pod Grk se misli na ostale nejevrejske narode cijelog svijeta. Prorošto jasno opisuje prve svece Jeruzalema gdje će svi poznavati Boga dok ostali narodi svijeta neće poznavati Boga i njegov nauk pa stoji da će dolaziti u Jeruzalem da čuju Mesiju. jasno proroštvo opisuje da će doslovni Jeruzalem biti obnovljen sa njenim konkretnim zgradama i ulicama. Mesija će sa neba doći pa sa Maslinske gore uči u Jeruzalem kroz "zlatna vrata" koja su trenutno zazidana. Znaš li uopšte proroštva o zlatnim vratima koja su se već dogodila? Znaš li tko ih je zazidao da spreči Mesiju da dođe i tko je napravo groblje ispred zazidanih vrata i sa kojim ciljem?

.

I ne treba niko da se suprotstavlja.
Ali se Jevreji najviše od svih suprostavljaju da uđu...mislim kolektivno na državu Izrael, a Ne na pojedince.

Sve je to proročki predskazano, molim lepo. Jevreji ulaze posljednji u kršćanstvo a prvi u spasenje i svetost i Isus je to rekao-zadnji postaje prvi.

Pa ću ponoviti citat da ''Bog nije pristrasan''...
Da to je tamo u Rimljanima 2:9-11 gdje jasno piše dva puta da i u kaznu i u nagradu prvo ulazi prvo Židov pa Grk.

i da ''pravi Jevrejin je po duhu a ne po telu''...
Pravi Jevrejin od Jevreja, da. I zlim Jevrejima je Isus rekao "Niste vi Jevreji nego sinagoga sotonina" ... ali opet Jevreji su odabrani da iz njih krenu blagoslovi savijetu. Niko stoga ne može osuđivati sav židovski narod jer na 1/3 leže blagoslovi, a IUsus je rekao "Teško onima koji se o njih ogriješe...bolje da se nisu rodili"

Znači svi mi smo Izrael Božji, ako prihvatimo savez preko Hrista.

Savez je još daleko... lijepo je prihvatati Krista ali Krist je taj koji zna svoje ovce provoodabrane i on je taj koji prihvata u savez isto kao što sam pozvao svoje apostole.

Aj sad da zanemarimo da li je Hrist Jehova...jer Hrist kaže da je Sin Jehovin...Ostavi ovo po strani.
Krist kaže da je Sin Očev a ne Jehovin... JHVH svojstvo zastupaju i Otac i Sin. zato i imamo dva prijestolja i dva nebesa (Nebesa i Nebesa nad Nebesima) ili dva kraljevstva na Nebu. Ovo je teško za tvoje uči.

Jevreji jesu Jehovin narod, ali se nije Jehova udaljio od njih, već oni od Jehove.
Oni nisu održali savez, a ne Jehova. Jehova nikog ne veže za sebe već za zakon. A zakon je jasan. Da ne kažem ja šta biva onom ko pogazi zakletvu koju je dao pred Bogu...pročitaj sam.
Ja sam tebi dao da pročitaš Psalam 89: 33-34 gdje Jehova kaže da neće prekinuti savez sa Židovima bez obzira što oni odstupe od njegovog zakona...čitaj i stihove prije toga.

Zašto se nisi usredsredio na prvi deo stiha jer je mnogo važan?

Tu ti se kaže kome Bog iskazuje milosrđe i kome daje mir... Ti Blagoslovi nisu uslovljeni zastavom ni nacijom, već ljubavlju i samo ljubavlju...

Tebi je važno...ja poznajem širi Božiji plan i način konkretizacije tog plana te ti to i objašnjavam.

Samo je Židovima na svijetu "kao ni jednom drugom narodu" Bog obećao državu "Dat ću vam zemlju Izraelovu"... i samo je toj zemlji odredio konkretne uže i šire granice. Uže granice su "zemlja kananska" (danas uglavnom realizirane) a šire granice dao je Mojsiju u obećanje...od rijeke egipatske do rijeke eufrat, od mora ...do mora.... Te je jasno da će samo Izrael postojati kao država u milenijsko vrijeme...jer se mora ispuniti Božije obećanje jer Izrael danas raspolaže samo djelićem te obećane zemlje.

Poslednja izmena:
Reci mi otkud Jerusalim na nebu i kako silazi sa njega?

Otkrivenje 21,2 I ja Jovan vidjeh grad sveti, Jerusalim nov, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevjesta ukrašena mužu svojemu.

Stih ispred ti nešto objašnjava. "Novo nebo i nova zemlja" dolazi nakon milenijskog kraljevstva sa sa istim dolazi i "novi Jeruzalem". Stari Jeruzalem koji će se prema proroštvu obnoviti početkom milenija ipak će odigrati centralnu duhovnu ulogu na zemlji...i tako će doći Mesija. Svakako Mesija neće doću u Vatikan, Moskvu ili u trenutnu centralu jehovinih svjedoka u Americi.... a "rukovodeće telo" tih idiota raspast će se poput apostolskog stada kada je Isus uhvaćen. Amerike kao države uskoro neće biti a i sve zgrade jehovinih svjedoka u Americi i po svijetu biti će razrušene na "dan rušenja kula", tj. na zadnji i najveći opći potres u svijetu. Samo oni koji budu živjeli u malim metalnim kontejnerima će imati nestradale kuće.

Poslednja izmena:
Samo njima. Isus je rekao izričito da je došao samo Židovima. Drugi narodu ubiru mrvice sa poda Isusovog nauka. I to stoji pisano.

Novi savez se još ne događa. Jasno Jehova kaže da se on razvija "poslije onih dana" prvo sa ostatkom Židova pa sa drugim narodima. U tome je bit priče "prvo Židov pa Grk" a pod Grk se misli na ostale nejevrejske narode cijelog svijeta. Prorošto jasno opisuje prve svece Jeruzalema gdje će svi poznavati Boga dok ostali narodi svijeta neće poznavati Boga i njegov nauk pa stoji da će dolaziti u Jeruzalem da čuju Mesiju. jasno proroštvo opisuje da će doslovni Jeruzalem biti obnovljen sa njenim konkretnim zgradama i ulicama. Mesija će sa neba doći pa sa Maslinske gore uči u Jeruzalem kroz "zlatna vrata" koja su trenutno zazidana. Znaš li uopšte proroštva o zlatnim vratima koja su se već dogodila? Znaš li tko ih je zazidao da spreči Mesiju da dođe i tko je napravo groblje ispred zazidanih vrata i sa kojim ciljem?

Sve je to proročki predskazano, molim lepo. Jevreji ulaze posljednji u kršćanstvo a prvi u spasenje i svetost i Isus je to rekao-zadnji postaje prvi.

Da to je tamo u Rimljanima 2:9-11 gdje jasno piše dva puta da i u kaznu i u nagradu prvo ulazi prvo Židov pa Grk.

Pravi Jevrejin od Jevreja, da. I zlim Jevrejima je Isus rekao "Niste vi Jevreji nego sinagoga sotonina" ... ali opet Jevreji su odabrani da iz njih krenu blagoslovi savijetu. Niko stoga ne može osuđivati sav židovski narod jer na 1/3 leže blagoslovi, a IUsus je rekao "Teško onima koji se o njih ogriješe...bolje da se nisu rodili"

Savez je još daleko... lijepo je prihvatati Krista ali Krist je taj koji zna svoje ovce provoodabrane i on je taj koji prihvata u savez isto kao što sam pozvao svoje apostole.

Krist kaže da je Sin Očev a ne Jehovin... JHVH svojstvo zastupaju i Otac i Sin. zato i imamo dva prijestolja i dva nebesa (Nebesa i Nebesa nad Nebesima) ili dva kraljevstva na Nebu. Ovo je teško za tvoje uči.

Ja sam tebi dao da pročitaš Psalam 89: 33-34 gdje Jehova kaže da neće prekinuti savez sa Židovima bez obzira što oni odstupe od njegovog zakona...čitaj i stihove prije toga.

Tebi je važno...ja poznajem širi Božiji plan i način konkretizacije tog plana te ti to i objašnjavam.

Samo je Židovima na svijetu "kao ni jednom drugom narodu" Bog obećao državu "Dat ću vam zemlju Izraelovu"... i samo je toj zemlji odredio konkretne uže i šire granice. Uže granice su "zemlja kananska" (danas uglavnom realizirane) a šire granice dao je Mojsiju u obećanje...od rijeke egipatske do rijeke eufrat, od mora ...do mora.... Te je jasno da će samo Izrael postojati kao država u milenijsko vrijeme...jer se mora ispuniti Božije obećanje jer Izrael danas raspolaže samo djelićem te obećane zemlje.
1. Nisi ti dobro razumeo Isusa kada priča o mrvicama.
Za nas kao ne Jevreje je umro Isus Hrist i On je platio naše grehe, baš kao što je platio i Jevrjejima. I mi i Oni se po Hristu spasavamo...jedan nam je spasitelj...jer kako po Adami svi umiru tako će po Hristu SVI oživeti...čitaj SVI... Svi smo mi Božja deca, na istoj zemlji živimo i taj Bog koji daje izobilje u svakom pogledu, je nepristrasan. Svi mogu biti donekle pristrasni, a Bog ne može ni malo.
Morao je kroz jedan narod pripremiti put za otkupitelja Isusa Hrista i taj narod je mogao biti bilo koji. To što je sklopio savez sa Izrailjem njih ništa ne čini vrednijim u Božjim očima, ako ne drže savez...Tako je i danas...U svakom narodu koji srcem traži i upoznaje Boga i živi po Božjim merilima, mio je Bogu...ne bitna je nacija, već čovek. Ne postoji nacija...već čovek i nečovek...
U tom smislu se i misli da će poslednji biti prvi...jer Jevreji prvi primiše pa odbaciše...a svi mi zadnji primamo ali prihvatismo...U svakom slučaju ako Hrista kao Spasitelja nisi primio...ćao zdravo...kao što je bila jedna arka, tako je samo jedan Hrist... Nema drugog puta do Oca osim preko Hrista...i to važi za sve zemljane...

2. Novi savez je Hrist sklopio još u gornjoj sobi sa njih 12 i u taj savez misionarenjem ranih Hrišćana ulaze po duhu svi koji prihvate Hrista...onako kako je sam učio...Tako da smo svi u savezu...Jer put ka Ocu svima nam je jedan.

I 3. Neću te razuveravati u tvom ubeđenju. Moj je ovakav i niko mi ga ne može promeniti... Nisam tvrdoglav, ako mi neko da jake argumente, verovaću...
Ali da prihvatim da Otac jedno dete voli više od drugog, neću nikad. Onda Bog nije pravedan, a to ne može biti...
Da volio ih je više dok su samo Oni bili u savezu i samo ako su čistim srcem držali taj savez .. Sada isto tako voli sve koji su čistim srcem u savezu sa njim...zato je Hrist dao život...nije umro samo za Jevreje već za sve narode...Ako je tako, zašto bi mene manje voleo?!

Back