CiCoLiNo
Poznat
- Poruka
- 8.029
Naravno, slažem se. Taj narod je imao svrhu do Hrista i kroz taj narod se Bog otkrio. Ali taj narod je pogazio prvi savez a drugi nije ni prihvatio. A znaš da niko ne može doći Ocu osim kroz Hrista.Što ti vrijedi hrpa tih citata? Pa to i Jehova govori da Židovi nisu ništa posebno (čitaj Jezekilj 36:22 ) ali je odlučio da se kroz taj narod očituje svijetu , a tvoja je ideja da se to neće dogoditi nego će se Jehova očitovati kroz tvoje jehovine svjedoke.
Na mnogo mesta Bog kaže da nije pristrasan Bog i da ne gleda ko je ko, a gore sam ti pokazao da Apostoli kažu da je Jehova i neznabožački Bog. Tako da je kroz Hrista put spasenja otvoren svim narodima...a budući da Bog nije pristrasan, u svu večnost će Blagosloviti svakog pojedinca iz svih naroda koji dolazi preko Hrista.
Evo pogledaj šta prvo proroštvo kaže o tome...
2. И учинићу од тебе велик народ, и благословићу те, и име твоје прославићу, и ти ћеш бити благослов.
3. Благословићу оне који тебе узблагосиљају, и проклећу оне који тебе успроклињу; и у теби ће бити благословена сва племена на земљи.
Agej 2
7. И потрешћу све народе, и доћи ће изабрани из свих народа, и напунићу овај дом славе, вели Господ над војскама.
12. Јер нема разлике међу Јеврејином и Грком: јер је Он Бог свих, и богат за све који Га призивају.
28. Нема ту Јеврејина ни Грка, нема роба ни господара, нема мушког рода ни женског; јер сте ви сви једно у Христу Исусу.
10. И обуците новог, које се обнавља за познање по обличју Оног који га је саздао:
11. Где нема Грка ни Јеврејина, обрезања ни необрезања, дивљака ни Скита, роба ни слободњака, него све и у свему Христос.
34. А Петар отворивши уста рече: Заиста видим да Бог не гледа ко је ко;
35. Него у сваком народу онај који се боји Њега и твори правду, мио је Њему.
3. А они онда спремљени од цркве, пролажаху кроз Финикију и Самарију казујући обраћање незнабожаца, и чињаху велику радост свој браћи.
4. А кад дођоше у Јерусалим, прими их црква и апостоли и старешине, и казаше све што учини Бог с њима, и како отвори незнабошцима врата вере.
5. Онда усташе неки од јереси фарисејске који беху веровали, и говораху да их ваља обрезати, и заповедити да држе закон Мојсијев.
6. А апостоли и старешине сабраше се да извиде ову реч.
7. И по многом већању уста Петар и рече: Људи браћо! Ви знате да Бог од првих дана изабра између нас да из мојих уста чују незнабошци реч јеванђеља и да верују.
8. И Бог, који познаје срца, посведочи им и даде им Духа Светог као и нама.
9. И не постави никакве разлике међу нама и њима, очистивши вером срца њихова.
6. И видех другог анђела где лети посред неба, који имаше вечно јеванђеље да објави онима који живе на земљи, и сваком племену, и језику и колену и народу.
7. И говораше великим гласом: Бојте се Бога, и подајте Му славу, јер дође час суда Његовог; и поклоните се Ономе који је створио небо и земљу и море и изворе водене.
9. По том видех, и гле, народ многи, ког не може нико избројати, од сваког језика и колена и народа и племена, стајаше пред престолом и пред Јагњетом, обучен у хаљине беле, и палме у рукама њиховим.
Ne negiram.Izaija 49:3 'Ti, Izraele, moj si sluga, u kojem ću se proslaviti '.
Ti ovo negiraš, ti sve negiraš.
Ja samo kažem da Jevrejin nije po telu već po duhu. I ne dolaze oni koji se spasavaju iz jednog naroda, već iz svih...jer Bog nije pristrasan..
Rekoh ti. Ja mogu gledati u tebe, u nekom ushićenju, i reći drug moj i Bog moj...stim što se ovo Bog ne odnosi na tebe.I kad je Toma Isusu rekao "Bog moj" ti tu činjenicu najprije negiraš da se nije obratio Isusu već malo Isusu o onda Ocu,a poslije muljaš da je rekao Isusu "Bog" ali to se svakome može reći pa i ja tebi i nema problema.
Zašto tebi ne mogu reći ovako formulisanu rečenicu... Bog moj?
Ja sam veoma srećno stvorenjeKoje si ti nesretno stvorenje.

Mislim da nisi u pravu.Pa jehovini svjedoci su od tebe korektniji, oni priznaju da je Toma Isusu rekao da je Bog ali su tu riječ napisali malim slovom pa im se cijeli biblijski prevodilački svijet smije.
Pogledaj još jednom kako su napisali.