ZAŠTO BAŠ TO?

Срамота је врха Цркве што шути. Али добро Бог нека им суди.
ne bi bilo fer da spc ide protiv svog vernog naroda a i jedni i drugi su vernici.
ti samo politički gledaš oni ne.
u vreme protesta kada je patrijarh Pavle izašao nije ni podržavao ni bio protiv, on je bio samo štit da se ne desi neko zlo jer je stekao ogromno poverenje svih.
ostrašćen si. SPC treba da stvara mir . ovaj patrijarh je sisica i niko ga ne zarezuje i bolje im je da ćute.

ne bi bilo fer da spc ide protiv svog vernog naroda a i jedni i drugi su vernici.
ti samo politički gledaš oni ne.
u vreme protesta kada je patrijarh Pavle izašao nije ni podržavao ni bio protiv, on je bio samo štit da se ne desi neko zlo jer je stekao ogromno poverenje svih.
ostrašćen si. SPC treba da stvara mir . ovaj patrijarh je sisica i niko ga ne zarezuje i bolje im je da ćute.
СПЦ мора бити на страни истине и правде.

na strani svog naroda
Слажем се. Замисли кад би из Цркве позвали на протест. Вучела би исту ноћ сјео у авион.

istina i pravda pripadaju samo i jedino bogu
Тако је, а сигуран сам да Бог благонаклоно гледа на студенте у Србији.

Слажем се. Замисли кад би из Цркве позвали на протест. Вучела би исту ноћ сјео у авион.

Тако је, а сигуран сам да Бог благонаклоно гледа на студенте у Србији.
ne može jer još uvek veliki broj naroda podržava vučića.
u potpunosti razumem crkvu zašto ćuti

e to samo tako veruješ.

Ja sam uverena da i oni koji ne veruju proći će dobro ako su dobri ljudi.
Moguce je da ce dobro proci u skoli,negde na poslu,u drustvu mozda i t.d. ali sto se tice Bozjeg vodstva,blgoslova u toku ovozemalskog i jednom vecni zivot jeste nemoguca opcija iz prostog razloga sto se sve ovo dobija KROZ VERU U BOGA koja se manifestuje dobrim zivotom u skladu s Bozjim zapovestima .
Ako si dobar čovek nebitno je dal si vernik ili nevernik
Zapravo to je krucijalno pitanje jer se cini da baratamo razlicitim definicijama za pojam "dobri ljudi" - hajde prvo ti definisi sta je to za tebe pa cu onda pokusati ja.

Moguce je da ce dobro proci u skoli,negde na poslu,u drustvu mozda i t.d. ali sto se tice Bozjeg vodstva,blgoslova u toku ovozemalskog i jednom vecni zivot jeste nemoguca opcija iz prostog razloga sto se sve ovo dobija KROZ VERU U BOGA koja se manifestuje dobrim zivotom u skladu s Bozjim zapovestima .

Zapravo to je krucijalno pitanje jer se cini da baratamo razlicitim definicijama za pojam "dobri ljudi" - hajde prvo ti definisi sta je to za tebe pa cu onda pokusati ja.
znamo svi šta je dobar čovek
pitanje je da li ti osobu koja nije verujuća smatraš dobrom osobom
a i verujuću osobu npr. pravoslavne veroispovesti da li smatraš dobrom osobom?

znamo svi šta je dobar čovek
Pa znamo ali kad vec zelis distancirati tu kvalifikaciju od verovanje u Boga ili od Njegovih zapovesti ond je red da prvo definisemo taj pojam,zar ne ?
pitanje je da li ti osobu koja nije verujuća smatraš dobrom osobom
I opet - n osnovu koje definicije,mormo tacno utvrditi zasto je neko dobar ako je uopste dobar.
a i verujuću osobu npr. pravoslavne veroispovesti da li smatraš dobrom osobom?
Pitanje je dali uopste nekog / ili svakog hriscanina ( kojeg neki nazivaju subotarem ) mogu nazvti dobrim covekom jer se cini da je taj pojam daleko slozeniji nego sto nam tako deluje na prvi pogled...
...zato dajmo prvo definisati sta znaci biti dobar covek pa da onda krenemo dalje.

Pa znamo ali kad vec zelis distancirati tu kvalifikaciju od verovanje u Boga ili od Njegovih zapovesti ond je red da prvo definisemo taj pojam,zar ne ?

I opet - n osnovu koje definicije,mormo tacno utvrditi zasto je neko dobar ako je uopste dobar.

Pitanje je dali uopste nekog hriscanina ( kojeg neki nazivaju subotarem ) mogu nazvti dobrim covekom jer se cini da je taj pojam daleko slozeniji nego sto nam tako deluje na prvi pogled...
...zato dajmo prvo definisati sta znaci biti dobar covek pa da onda krenemo dalje.
Brate umeš li ti napisati šta je dobar čovek.
Po meni to se ne mora ni pisati zna se ko je dobar čovek
Čovek je čovek bio on hindus, musliman, pravoslavac, katolik ....
Jel ti to čovekom smatraš samo one što veruju kao ti?
I molim te ne davi nego daj ako možeš konkretan odgovor

Brate umeš li ti napisati šta je dobar čovek.
Dame imaju prednosti a narocito ako vec tvrde da to odlicno znaju.
Izvoli.
Po meni to se ne mora ni pisati zna se ko je dobar čovek
U redu,ja sam samo dao svoje misljenje za koje smatram da imam ozbiljne argumente u Svetom Pismu ali ako smatras da ne treba...
Čovek je čovek bio on hindus, musliman, pravoslavac, katolik ....
Jel ti to čovekom smatraš samo one šro veruju kao ti?
Nije smo pitanje u verovanju vec u imlementciju onog u cemu verujemo i deklrisemo.
I molim te ne davi nego daj ako možeš konkretan odgovor
Odgovor sam dao s konkretnom inicijativom u svrsi prerdmetnog pitanja ali ako smatrs da davim onda me ignorisi.

Dame imaju prednosti a narocito ako vec tvrde da to odlicno znaju.
Izvoli.

U redu,ja sam samo dao svoje misljenje za koje smatram da imam ozbiljne argumente u Svetom Pismu ali ako smatras da ne treba...

Nije smo pitanje u verovanju vec u imlementciju onog u cemu verujemo i deklrisemo.

Odgovor sam dao s konkretnom inicijativom u svrsi prerdmetnog pitanja ali ako smatrs da davim onda me ignorisi.
sad još fali da napišeš kako ti se ja kačim na postove :zcepanje:
ti ako bez biblije ne znaš koji čovek je dobar čovek onda je bespredmetno uopšte o tome i razgovarati sa tobom
po tebi ispada da ateisti nisu dobri ljudi a i svi verujući koji po tebi ne nalaze utemeljenje za svoje ponašanje u bibliji na način na koji ti smatraš da treba
stidi se

sad još fali da napišeš kako ti se ja kačim na postove :zcepanje:
ti ako bez biblije ne znaš koji čovek je dobar čovek onda je bespredmetno uopšte o tome i razgovarati sa tobom
U redu.
po tebi ispada da ateisti nisu dobri ljudi
Kad sam to rekao,jel me mozes citirati ili je opet u igri tvoja uobicajeno pogresna percepcija ? :D
a i svi verujući koji po tebi ne nalaze utemeljenje za svoje ponašanje u bibliji na način na koji ti smatraš da treba
stidi se
U redu,nek me je stid,sta da ti kazem... :roll:

Zanima me zašto ste baš te vere koje ste?

To je djetinjasto pitanje kao zašto ovo zašto ono.

Bar u religiji nema nikakve garancije, ono što sam danas ne mora biti sutra. I promjenjeno uvjerenje i mišljenje ne mora biti buduća jedina opcija. A ono što imaš idejno u ruci ne mora biti vrijedno i istinito samo zato jer je više puta pročešljano. Čak i da imaš važna vjerska znanja i istine kao svoje uvjerenje ne mora biti da si duboko u toj istini jer duhovno neinteligentan um može dobra uvjerenja imati i slučajno, na osnovu primljenog od druge osobe kojoj vjeruje u stilu "učinilo mi se interesantno".

Poslednja izmena:
Pazi bato gogili sacu ja da ti odgovorim. Zašto baš te vere? Ja fala bogu nisam nijedne vere niti bio niti ću ikad. A odgovoram u ime svih ostalih i dajem obrazloženje. Zašto je baš ta religija prava iz mesta u kome sam rođen, zašto je baš ta religija prava koja mi je nametnuta od strane roditelja koji su mi punili glavu još od malih nogu da idem u crkve i da se molim bogu. Sve je nametnuto, mozgovi isprani, prava religija je ona koju su ti roditelji usadili u glavu, možeš ti sad da se braniš kolko oceš da nije tako ali je. Da nije ispiran mozak od malih nogu niko ne bi znao za crkve i religije bili bi religion free, ne bi bilo ratova i koječega što religije donose.

Back