Ja sam bez konfesije, Božiji, nisam ušao u kurvaluk. Eto i ti si blizo, na pola puta. Samo moraš doznati da nisi izgubio što više nisi član JW.
Bog je Bog reda.
Božji su po reči u jedinstvu...svi jedno misle, jedno rade i svako pleme koje se drži Pisma se drži iste reče.
Što pokazuje da ja i Ti nismo u pravu. Jer sam siguran da Bog neće delovati kroz mene i tebe već kroz One koji su po reči ujedinjeni.
Upoznaj se s aplodovima od ljudi koji su napustili JW ili koji prate kriminal kod JW iolli koji prate pijančenje rukovodećeg tijela...i trošenje tvog novca na skupocjene satove,prstenje i aute u rukovodećem tijelu... Nemoj se pozivati na plodove kad nisi sa ničim upoznat.
Ne treba da gledaš pojedinca šta radi, već celu organizaciju. Ne mogu ja osuditi sve zbog loših postupaka nekog pojedinca. Svako će pred Bogom odgovor za sebe dati. I neće se meni pravdati, već Bogu.
Šta me briga šta neko priča, imam glavu i pamet, Bog mi dao i ja je koristim.
I Hrista su klevetali, pa i Apostole, pa je rekao da će klevetati i sve nas koji hoćemo da živimo u Isusu...pa jel' treba da slušam klevetnike?!
Meni je uzor Isus Hrist i niko više...svako svoje breme nosi, neko Hristovo neko svetovno...ja na svoja leđa drugog bremena stavljati neću, niti mi treba drugi učitelj...
Aha... o.1 % JW živi u centralama i tamo je dakako kasa zajednička na način da jedni rukovode kasom i idu na putovanja i skupocjene godišnje odmore a drugi rade u okviru zajednice cijeli život za nula dolara... i moraju sve da trpe jer nemaju kud da se vreati i mirovinu nikakvu nemaju.
Ni jedan Apostol nije imao nikakvu mirovinu, pa šta?! Nije Hrist imao svoju kuću, pa šta?!
Ali zato je dobio hiljadu braće i sestara pa i hiljadu kuća...jer Bog hrani i vrapca na grani i oblači sve pod kapom nebeskom, a da neće One koji su jedno sa njim.
Digni priču na viši nivo i izađi iz materijalne zone komfora. Jer ako hoćeš savršen da budeš, prodaj sve i kreni zamnom...
"Duhovni obrok" može da bude i duhovno obmanjivanje...ne valja se sa svačim hvalisati. Koji su tvoji duhovni obroci...da ne znaš o ničemu ništa kako po teologiji tako i po događanjima u JW.
Znam sve. Jer je temelj Pismo, a sa njim se družim preko 35 godina.
To što čitaš u Pismu je teorija, baci se na praksu...život oko sebe...i pogledaj gde se ta teorija nalazi...
Pa zašto bi te špijunirali kad si jeftin, kad si se dokazao da ni njihove osnove "vrline" nisi ispoštovao
Ne slede Oni svoje lične vrline, niti ih prave, već vrline iz Pisma.
Sam znaš da je pred Bogom mudro ono što je pred svetom ludo i obratno.
Ko se nije vakcinisao u centrali taj je morao van jer ne poštuje "kontak" Isusa sa "nepogrešivim" rukovodećim tijelo. Morat ću da smjestim u um da nisi član JW, tek simpatizer. Da li ima neko aktivan na ovom forumu koji je član? Ako se dobro sjećam neke djevojke bi trebale biti ovdje...
Nije moga prema zakonima te države biti u skupu ljudi. Nisu JS smislili tako nešto, već vlast.
Da ima moja draga sestra aeternum, Ona je aktivna.