ne gotivim ga...ta ideja je ok..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Groucho Marx:Ma kako mi bila zanimljiva prica sa tobom, mislim da je svaki dalji razgovor na ovu temu besmislen, prosto, neke stvari izgledaju banalno na monitoru. Ne postoji nikakav nacin da te privolim da posmatras svet mojim ocima niti je obrnuto moguce. Ma kakve 'dokaze' ti ili ja navodili, oni su antipodi i u ovakvom svetu i jedni i drugi mogu da funkcionisu.
Groucho Marx:Snaga vere u uverenja koja imamo su zapravo rezultat toga sto ni ti ni ja ni bilo ko drugi ne znamo istinu, zbog toga se tako grcevito drzimo onoga u sta verujemo. Neko je jednom rekao da (zesca parafraza) onaj ko veruje u djavola vidi ga svugde a onaj ko ne veruje nece ga videti ni da igra pred njim. Tvoja prica je smislena (osim tumacenja ostrice ) ali ne verujem u nju...
hedon29:Shta mislish da li su ljudi koji su bili na stupnju animizma imali dozu podozrenja prema antropomorfnoj religiji kao shto ga ti imash prema ateizmu ?
A čini mi se da je, malo preformulisano, pitanje - zašto su ljudi agresivni jedni prema drugima - večito pitanje.
ljudi koji žive po pravilima koja svesno prihvataju, mnogo uravnoteženijeg ponašanja, mirnijeg, srećnijeg stava prema životu.zainteresovana:Tema dobila veštačko disanje posle godinu dana.A čini mi se da je, malo preformulisano, pitanje - zašto su ljudi agresivni jedni prema drugima - večito pitanje.
Nisu ateisti nimalo agresivniji od vernika, i obrnuto. Ali mi se čini da oni koji su zaista prožeti nekom idejom, religioznom ili ne, daklem,ljudi koji žive po pravilima koja svesno prihvataju, mnogo uravnoteženijeg ponašanja, mirnijeg, srećnijeg stava prema životu.
A svi koji su nesigurni u svoje stavove, ili ne razmišljaju o njima ili o sebi, o svojim osobinama i postupcima, skloni su ničim izazvanoj agresiji, čisto kao instinktivnom činu preživljavanja, tj.samoodbrane.
zainteresovana:Nisu ateisti nimalo agresivniji od vernika, i obrnuto. Ali mi se čini da oni koji su zaista prožeti nekom idejom, religioznom ili ne, daklem,ljudi koji žive po pravilima koja svesno prihvataju, mnogo uravnoteženijeg ponašanja, mirnijeg, srećnijeg stava prema životu.
A svi koji su nesigurni u svoje stavove, ili ne razmišljaju o njima ili o sebi, o svojim osobinama i postupcima, skloni su ničim izazvanoj agresiji, čisto kao instinktivnom činu preživljavanja, tj.samoodbrane.
u to u sta verujete nego mi ostali. Licno sam nekad bio ljuti ateista
, hehe ali su me verovatno godine smeksale pa sam sad mnogo blizi agnosticizmu, i ne gazim vise vernike djonom
.Groucho_Marx:Polazim od toga da ateisti na religiju i veru gledaju kao na retrogradnu pojavu, prema tome, smatraju da se vernici zamajavaju sa nečim što je prošlo, što je prevazidjeno. Ako je neko siguran da je iznad nečega što je loše, nazadno i staro, zbog čega ima potrebu da se vraća na to? Ako misle da je neko opičen i bolestan zato što veruje... �*to ga onda napadaju? Ako su pametniji jer su savremeni, zašto napadaju one koji su, po njima, iza njih?
I jeste, i jedni i drugi mogu da budu agresivni u svojoj nesigurnosti, ali na različiti način. Vernik kaže ''Ne vidiš, daj da ti pokažem i otvorim ti oči''. Ateista prosto kaže ''Ti si budala jer veruješ''.
izgred-nick:Mozda zato sto sto nemamo nista bolje od djona na raspolaganju?
Protiv vijekova ubistava, progona, lomaca, krstaskih ratova i ostalog, jedan djon i nije tako strasan, cini mi se...
Groucho Marx:Citam neke od ovih tema (i secam se rasprava na religiji) i svo vreme mi jedna stvar nije jasna. Ako su ateisti toliko cvrsti u svojoj ne-veri, zbog cega se toliko primaju na pricu o religiji, zbog cega osecaju potrebu da ponize one koji su istinski vernici? Ne pricam sa stanovista religijskog duha, nego racionalnog, zasto unizavati nekog ko ne misli kao ti. Osim toga, zar vera nije vrlina?
Nemam nameru da nekog prozivam, samo me zanima...

Na prvi pogled moglo bi se reći da isto važi i za Deda Mraza. Ko može da dokaže sa sigurnošću da Deda Mraz ne postoji? Težak problem, rekao bih.perapera:Dokazivati da BOG postoji je isto tako uzaludno kao i dokazivati da ne postoji.
Kakvog 21-og grama?Kalatea:A kad se ovog prisetite, molim vas prisetite se i 21 grama...