Voleo bih da mi daš konkretne primere tih "dokaza oko mene"? Dokaze u korist čega?
Što se tiče dokaza koje ja tražim, da sada ne idemo dalje nego što treba (niti dalje nego što je većina forumaša spremna da čita), navešću samo jedan element naučnog metoda dokazivanja. Digresija: da, baš tako, ako bog postoji, on mora da bude i
naučno dokaziv! Radi se
ponovljivosti. Svaka pojava mora da zadovolji ovaj uslov da bi bila ozbiljno razmotrena. Primer: gravitacija
uvek radi. Međutim, na ovoj proveri pada 99% paranormalnih pojava u koje uključujem i "božja čuda".
Od nekih aksioma tj. polaznih činjenica moramo krenuti, ili ceo postupak pada u vodu. Besmisleno je izvoditi bilo kakve dokaze ni iz čega. Meni bi naše upoznavanje bilo sasvim dovoljan dokaz da se iza nika Groucho Marx nalaziš ti.
Zamisli sada da u tom podvodnom svetu postoje somovi koji plivaju blizu površine vode u cilju otkrivanja onoga što se nalazi izvan njihovih granica (somovi-naučnici).

Takođe, postoje i somovi vernici, koji ubeđuju sebe i druge da je njih, reku i sve ostalo oko sebe stvorio nekav hiper-som

- savršeno biće van prostora i vremena. Naučnici će možda i uočiti pecaroše i naučiti kako da se od njih sačuvaju, ili kako da raspoznaju mamac od prave hrane, dok će somovi-vernici bezbrižno plivati i pecati se, uvereni da ih bog-som čuva.
Ako hoćeš iskren odgovor, verovatnije mi je ovo prvo.
Čak i ako nisam u pravu, nekako mi se čini da ću do istine o nastanku univerzuma pre doći naukom, nego molitvama u crkvi.
Jednostavno. Svest (kako kažeš) mutira tj. napreduje, ali jako sporo. Ja smatram da je čovek, sa nekakvog civilizacijskog aspekta, još uvek u pelenama.
Stižemo do onoga što sam pisao u forumu religija, pre nego što su ga zatvorili. Svaki čovek oseća potrebu da u nešto veruje i da se nečemu nada, inače nas ne bi bilo. Međutim, to ne menja prostu činjenicu da su priče koje nam religije nude - izmišljene. Pogledaj koliko danas postoji različitih religija. Kolike su šanse da je jedna od njih u pravu? Kolike su šanse da je to baš Hrišćanstvo? Kolike su šanse da je to baš Pravoslavlje?
Ovo poslednje sa kvantnim fizičarima nisam sasvim shvatio. Smatraš da molitva ima realan uticaj na bilo šta drugo osim raspoloženja onoga ko se moli?