Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Pozdrav drustvo, pratim vas vec mesec i po dana i zbog vas sam se i registrovao na krstaricu:)...Svidja mi se kakva je atmosfera ovde, kako se ispomazete, a narocito xitm3n koga sam "citao" na jos jednom forumu i na njegovom youtube kanalu...xitm3n stvarno nesebicno od tebe, svaka cast...Sto se tice grafickog dizajna apsolutni sam pocetnik, pre 20-ak dana instalirao corel...koji mi inace istice za 10 dana:per:...i tako crtkam po malo uz tutorijale, ovo stvarno opusta...Pozdrav svim dobrim ljudima sa ovih prostora.

PozdraW... Zarre ... nadam se da ti se dopadaju naše priče.... Naravno sve zahvale Xitman-u, on zaista pomaze...
Ja sam dobar sto se tice ilustracija i crtanja pa ako ti bude sta trebalo javni samo...

P.S. Da vas obavijestim da sam poslao 15$ na banku da pokupim kod za verifikovanje banke.... Nadam se da ce uspjet.. AWWWW! :-X

Hej ljudi imam problem...
U adobe Ilustratoru kad kliknem da napravim new brush ne funkcionise mi da izaberem opciju Pressure.... a to mi treba kad crtam
sta da uradim??

Kako misliš ne funkcioniše?

Ideš na new brush,pa izabereš caligraphic brush.
Tu imaš podešavanja za: Angle, Roundness i Size, po defaultu sve stoji na fixed - i za svaku od njih možeš da staviš na pressure (ili kako ti već odgovara), podesiš varijacije i sl.

-------
edit:
Ček... Ako sam dobro razumeo iz prethodne diskusije, ti u stvari radiš bez table?
U tom slučaju ne može da se podesi. Vrednosti varijacija koje uneseš u podešavanjima, pri crtanju odredjuješ "jačinom" pritiska na tablu. Ako nemaš šta da "pritisneš", ne možeš ni koristiti takvu opciju, logično. Čak i kad bi mogao da uneseš podešavanja za brush, ne vidim kakvu bi korist mogao imati od toga....

Poslednja izmena:
Nema na čemu... :)
Debljinu stroke-a možeš naknadno promeniti pomoću "width tool"-a. Pretpostavljam da je to razlog zbog kog ti treba pressure?
Jeste da je sporije nego s tablom, ali možeš probati, pa ako te ne smori... :mrgreen:

Inače, ako nastaviš na isti način (s papira pa na komp), preporučujem ti da počneš da vežbaš pen tool umesto da crtaš mišem - nije jednostavno u početku, ali će ti mnogo olakšati kasniji rad, a i dobićeš savršeno precizne linije - što je s mišem gotovo nemoguće.

Back