Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

Ljudi,prvo da vas pozdravim sviju.
Ovako,treba mi pomoc.
Inace,radim u photoshopu cs 6 vec koju godinu i znam svakakvih trikova..
A ovo na 99designs mi se svidjelo,i skinuo sam bio neki ilustrator,ali nije nesto bilo dobro pa morao obrisati,e sad,meni je problem vec na pocetku,gdje da skinem neki ilustrator,ili corel draw,a da mogu i na malo stariji komp,jer moj je..dosta star..
molim pomoc sto prije,inace,iz Bosne sam,sta treba da pravim da bih mogao da dobijem novac kad pobijedim na nekom takmicenju ?
znam da nije lako,ali potrudit cu se ;)
Treba mi novac do nove godine u rukama :D
Hvala vam unaprijed,pozdrav svima.

Za Illustrator i corel draw, potrazi na kick ass torrent-u verzije malo starije - illustrator CS3-4, pogledas komentare da li radi, i onda skidas;
za podizanje para, savetujem da napravis nalog na Payoneer.com za karticu, to je visa mastercard koju dobijes za oko mesec dana na kucnu adresu. Evo ti link za pravljenje naloga i za karticu -
Kod:
 http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/1Kr4FM
- inace, kad prvi put podignes 100$ i ti i ja dobijemo po 25$ plus preko tih 100.
Sta god da zatreba trazi ovde, ili mozes i mene preko FB da kontaktiras, pogledaj unazad postove imas linkove za sve moje socijalne mreze.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

počeo sam od skoro da se bavim dizajnom, učim uglavnom preko tutorijala na jutubu, radim u fotošopu i korelu. Kao i svaki početnik dolazim ovde prvenstveno sa nekim pitanjima, očekujem odg. od Hitmena :] kojem moram usput da pohvalim radove.

Što se tiče onog sajta "99 Dizajn" kako to funkcioniše uopšte? Mislio sam da je "fri" učešće i da se uzima samo procenat od pobjednika, koliko vidim sada ja tu moram da izaberem neki paket, minimalno za bronzu treba da se uplati 300 dolarčića, je li se to uplaćuje samo 1x ili posle nekog određenog perioda mora opet?

Koji je po vama bolji vektorski program, korel, ilustrator ili nešto treće?

Što se korela tiče, ja koristim x3 radi posao ali problem mi je što nije instaliran na komp uopšte, čini mi se da se to kaže mirror verzija. ja bih pre da skinem neki noviji i da ga instaliram, ali ne mogu, jer imam problema kada skinem bilo koji noviji korel i kada počnem sa instalacijom dolazim do licence agreements, i tamo kaže pročitajte ceo dokument polako, ja sam to uradio više puta ali u svakom slučaju na dugme accept ne može da se klikne.
Tražio sam pomoć na netu, ali nisam našao, video sam samo da mnogi ljudi imaju isti problem koji ne mogu da riješe. Zna li neko nešto o ovome?
Primjer problema http://coreldraw.com/forums/t/37337.aspx

Poslednja izmena:
Hvala na pohvalama ;)
Da ti prvo odgovorim za 99 designs: ucesce je free, a ti si verovatno napravio gresku koju mnogi prave kada otvaraju nalog - da li si pogledao da li se registrujes kao dizajner ili contest holder? Ja bih rekao ovo drugo, registruj se kao dizajner i nema nikakvih troskova; takodje, nista se od pobednika ne uzima, konkurs je 200$ i toliko dobijes kad pobedis, jedino sto mogu da budu sitne takse tipa 2-3$ kad podizes, al to je druga prica.Evo ti video koji sam napravio bas za ovakve slucajeve:
Sto se tice programa, meni je mnogo laksi za rad i nekako brzi CorelDraw, ali nazalost moao sam usavrsiti i Illustrator, jer je on industrijski standard, kad predajes radove moras da ih das u .ai, a neke efekte iz CDR ne mozes eksportovati u AI (neke vrste fountain fila/gradienta, transparency itd), pa je moj savet da se radi u AI, a da se CDR koristi kao dodatak, jer ima neke opcije koje su po meni bolje od AI (kao na primer trejsovanje)
Sto se tice korea, potrazi na kick ass torrents noviju verziju, i obavezno pogledaj komentare, obicno pise da li je verzija krekovana ili ne)

Poslednja izmena:
Hvala mnogo Hitmene na objašnjenu, prilično jednostavno, ali eto nekima treba i pomoć... :] za početak napravio sam nalog, imam već neke logoe u arhivi, pa ću da vidim kroz koji dan gde bih mogao to da uklopim i stavim na trku, i naravno koji dolarčić ako kapne neće biti na odmet.

Znači trebalo bi malo da se modernizujem, da skinem noviji korel i ilustrator. Za utehu mi je samo fotošop CS6 ;]

Pozdrav svima!

Nov sam na forumu. Po profesiji sam informaticar ali volim dizajn, to mi dodje kao neki amaterski hobi. Prije par mjeseci bio sam aktivan na 99design-u ali nisam imao nekog uspjeha, mozda zato sto sam ucestvovao na 3 contsta. Okacicu par radova cisto da pogledate i da mi date neke savjete u smislu da li je to dobro, da li imam talenta za to, bilo kakav komentar. Hvaala

Uploaded with ImageShack.us

Pozz Rango
radovi su ok, nastavi da radis, ima potencijala. Po mom misljenju, ima dosta u tome ko ima kakav ukus, ali neke smernice globalno postoje - upariti komplementarne boje, izbegavati previse slozene logoe, izbegavati logoe koji lice na neke druge, da ne bude preveliki logo u odnosu na tekst...
Valja da obratis paznju na to da logo treba da ti funkcionise cak i jednobojan ili dvobojan, da ne bude akcenat logoa na trodimenzionalnosti ili efektima.
Prvi logo mi se svidja jer ima veze sa brendom, drugi ne znam sta predstavlja, a treci vec malo previse jednostavan, a akcenat je na 3D utisku inicijala. Ako uklonis 3D dobijas obicne skoro inicijale.
Sve u svemu dobar ;)

Hvala na savjetima, korisni su. Imam par pitanja, pocetnickih

1. Uvijek sam se pitao koliki odnos u velicini treba da bude samog logotipa u odnosu na tekst?
2. Tipografija, koji fontovi se najcesce koriste? Sto se tice autorskih prava, da li ja mogu da skinem neki font sa dafont-a koji ima zasticena autorksa prava, samo malo izmjenim, produzim krive i da ga koristim u komercijalne svrhe bez problema?
3. xitm3n, znam da ima dosta sajtova color wizardsima ali da li bi mogao preporuciti neki koji cesto koristis kada treba da uparis boje?
4. 99design je mozda najpopularniji ali konkurencija je zestoka, da li ima jos neki sajt gdje se lakse moze doci do zarade po cijenu da su usluge i jeftinije?
5. Da li mogu nekako da unovcim svoje znanje preloma tekstova i pripreme za stampu, izradu flajera itd, odlicno poznajem InDesign?

Hvala na odgovorima

Dobri su ti radovi Rango.

Postavio sam par jednostavnih logoa na 99 na brzinu odrađeni, a jednostavne je i ch tražio, primećujem da većina radi po istom šablonu tamo uz neke izmene, slično sam i ja uradio... http://99designs.com/logo-design/contests/fhs-needs-logo-260526/entries/308

Nemam trenutno vremena da prehodne stranice prelistam ali svakako hoću. Hitmene možeš li mi reći, da li moram čekati prvo tu karticu sa pejpala pa da se onda prijavim za takmičenje zbog isplate? Ima li drugi način za isplatu? Može li to na devizni račun da se uplati ako se šta osvoji tamo?

Kartica nije sa pejpala, nego Payoneera; ne moras nju, mozes ako imas skrill da preko njega podizes, ili PAypal ako nisi iz Srbije. Na devizni racun ne moze direktno, samo preko skrilla za nas iz Srbije. Ja savetujem da nakon prve pobede date da vam se izradi Payoneer kartica, najbrzi i najefikasniji metod za podizanje, jeste da se ceka mesec dana da stigne iz Amerike, al vredi.

Prijavio sam se za još jedan kontest, logo je moja ideja ostale nisam ni gledao... http://99designs.com/logo-design/contests/logo-design-why-formula-260818/entries/51 ne znam da li da ubacim koji gradient, prbao sam jednom ali slabo se vidi logo posle kada se prebaci u jpg. a vidi se dobro u corelu..., posle cu da odgledam koji tutorijal danas za gradiente, moram malo i malu da ispoštujem da se prišetamo i onako mi stalno zamjera što sam za kompom, kako se vi borite s ovim problemom? :]]

Hvala hitmene, naručio sam pionir karticu malopre preko ovog tvog linka, poz usput i za klince :]

Hvala na savjetima, korisni su. Imam par pitanja, pocetnickih

1. Uvijek sam se pitao koliki odnos u velicini treba da bude samog logotipa u odnosu na tekst?
2. Tipografija, koji fontovi se najcesce koriste? Sto se tice autorskih prava, da li ja mogu da skinem neki font sa dafont-a koji ima zasticena autorksa prava, samo malo izmjenim, produzim krive i da ga koristim u komercijalne svrhe bez problema?
3. xitm3n, znam da ima dosta sajtova color wizardsima ali da li bi mogao preporuciti neki koji cesto koristis kada treba da uparis boje?
4. 99design je mozda najpopularniji ali konkurencija je zestoka, da li ima jos neki sajt gdje se lakse moze doci do zarade po cijenu da su usluge i jeftinije?
5. Da li mogu nekako da unovcim svoje znanje preloma tekstova i pripreme za stampu, izradu flajera itd, odlicno poznajem InDesign?

Hvala na odgovorima

1. Mozda na postoji idealan odnos, fiksno odredjen kao sto je zlatni presek i slicno, ali cenim da ne bi trebalo ni tipografija ni logo (znak) da toliko dominiraju da zasene ovaj drugi. Sve zavisi od dizajna, ali ja cesto koristim odnos tipo:znak 1:2 (logo 2 puta manji). Jednostavno pogledaj Nike, Mitsubishi, Puma, Apple, Microsoft itd logo pa uporedi.
2. Ne postoje fontovi koji se najcesce koriste za sve logoe, postoje za odredjene tipove logoa, u zavisnosti od industrije, mada ni tu ne postoji iskljucivo pravilo - za gejmerske logoe se najcesce koriste sci-fi fontovi, za bajkerske logoe gothic fontovi, za dizajn/fotografiju se cesto koriste kaligrafski itd. Savet i za ovo pitanje i za prethodno - pogledaj uspesne fire i njihove logoe, uporedi i donesi zakljucak.
3. Ne koristim nikakve sajtove za uparivanje, 99% slucajeva upotrebljavam po zelji contest holdera, a kad nije odredjeno uglavnom koristim 1 ili 2 boje, i to uglavnom kombinujem neku od boja sa crnom, retko kad eksperimentisem da koristim drecave, previse svetle boje i da ih medjusobno uparujem.
4. Mozda je velika konkurencija, ali je i potraznja velika, nema toliko pro dizajnera da mogu sve konkurse da odrade. Sto se tice drugih sajtova, sto se tice konkursa, dobar je i freelancer.com i design contest.com .
5. Za ovo pitanje ne znam da li postoji adekvatan odgovor :) Ako si snalazljiv ti ces i od sibica napraviti posao ako me razumes sta hocu reci, nije dovoljno da posedujemo vestinu, nego i znanje da je unovcimo; mozes napraviti sajt gde ces nuditi povoljnop usluge dizajniranja i pripreme za stampu, mozes se zaposliti u stampariji, mozes na freelanceru/fiveru/ itd da nudis te usluge.

- - - - - - - - - -

Prijavio sam se za još jedan kontest, logo je moja ideja ostale nisam ni gledao... http://99designs.com/logo-design/contests/logo-design-why-formula-260818/entries/51 ne znam da li da ubacim koji gradient, prbao sam jednom ali slabo se vidi logo posle kada se prebaci u jpg. a vidi se dobro u corelu..., posle cu da odgledam koji tutorijal danas za gradiente, moram malo i malu da ispoštujem da se prišetamo i onako mi stalno zamjera što sam za kompom, kako se vi borite s ovim problemom? :]]

Hvala hitmene, naručio sam pionir karticu malopre preko ovog tvog linka, poz usput i za klince :]
A taman sam hteo da pitam ko je narucio preko linka, posto sam dobio mail :) Dobijes za to extra 25$, to verovatno znas. Hvala za pozdrave, i oni tebe pozz ;)

Nije lako tamo upecati dolarcice ali ipak ne predajem se i dalje zabacujem udicu...
Ovi su u igri
http://99designs.com/logo-design/co...ogo-california-golf-course-260922/entries/153
http://99designs.com/logo-design/co...ogo-california-golf-course-260922/entries/150

Ovaj mi je eliminisao... nece covek palicu i zastavicu...
http://99designs.com/logo-design/co...ogo-california-golf-course-260922/entries/147

Kratko pitanje usputno, zasto recimo ovu zelenu boju kada uradim u korelu na na cmyk i snimim u jpg ispadne mnogo svetlija? morao sam da je pomjesam sa crnom da bih dobio zeljenu boju, znaci ne izgleda mi isto u programu i kada snimim u jpg, why?

Poslednja izmena:

Back