Zarada na netu - GRAFICKI DIZAJN

...pomagajteeeee!!!! :sad2:

Evo dobio sam papir na kome pise moj IBAN i SWIFT kodovi banki koje korespondiraju sa ovom bankom..Ona žena na šalteru mi je rekla da mi je neophodan moj IBAN i SWIFT prvi u tabeli a to je Germany.......... Ova tabela je kao lista banki koje korespondiraju sa BBI bankom u kojoj sam napravio racun.... I na vrhu tabele je GermanY (* Preferred USD Correspondent)
Ali kad ukucam taj Swift broj on ne radi... pise invalid entry!

pa sad sam
Evo našao na internetu SWIFT od banke u kojoj sam napravio račun i ukucao kao svoj IBAN i prihvatilo je... ne znam sad jel to funkcionise... ?????????
Kako vidim ne treba nikakav posredik i naki drugi SWIFTOVI od ovie Njemacke nakve banke .. takodjer u tabeli se nalaze i nekakva Hrvatska banka... Zatim slovenija, Turska i tako to.....Ali samo za Njemacku pise da je * Preferred USD Correspondent..... Sad me zanima jel ovo ovako funkcionise .......Uzo sam SWIFT sa njihove net stranice i stavio svoj IBan... Skrill je primio...jel to OK???? ( ne zelim da zabrljam) :dash:

Pitam se mozda zaista ova banka ne radi sa dolarima (jer me je ona žena pitala u kojoj cu valuti primat novac) pa su mi zato dali ovu listu banki jer pored svake od njih pise Currency USD......jel može i to bit??

Poslednja izmena:
Sto se tice Skrilla definitivno nije moja greska.. pa znam sta unosim.. ali ona na salteru je rekla kao ovo je tvoj IBAN i pokazala mi (sto je uredu) i ovo je tvoj SWIFT koji ces koristit (swift je od neke njemacke banke koja kooperira sa njima) kad unesem to sto mi je ona rekla ne radi ..naravno... ali kad unesem SWIFT od banke u kojoj sam napravio racun Skrill automatski prepozna i odradi...

BTW, prebacio sam 250$ na skrill pa cemo vidjet dalje sta cu... Ako bude potrebno uradit cu racun u nekoj drugoj banci gdje znaju da postoji Moneybookers I gdje znaju sta je to....
Sad piše na 99designs da je Pending zahtjev...nadam se da ce sve ovo uspjet i da cu vidjet ono sto sam zaradio XD .......Hvala vam.....

LOGO je extra....preludo osmisljeno i dopada mi se kako realisticno djeluje ovo jaje ....master u vektorima :D ;)

Evo moja naslovnica sto sam uradio:
http://qeuep.wordpress.com/

Poslednja izmena:
Evo sad sam pročitao čitavu ovu temu na forumu... I imam par pitanja:

Molim vas izvinite sto sa ovim smaram, ali vidite totalni sam retard kada je u pitanju ista sa bankama.... Zaista prvi put otvaram racun, prvi put koristim Internet prebacivanja pa nemam pojma.. Zato molim da malo se strpite dok ovo sve ne prodje... :(

Da pocnem od pocetka:

1.Napravio sam profil na Skrillu, zatrazio verifikaciono pismo.. došlo mi je pismo poštom i unio sam 6 brojeva, pise da mi je account verified. Sad me zanima jel potrebno još nesto da verifikujem, vidio sam da ste govorili o nakvim dodatnim verifikacijama?

2. Otišo sam u banku gdje šalterka nije imala pojma sta uopce radim iako sam joj sve detaljno objasnio. Ona mi je rekla da skeniram papir koji sam dobio gjde pise SWIFT i IBAN te da to posaljem onome ko mi salje novac.. Kako da to posaljem Skrillu nidje vezzee stvarno.... Kako god ja sam otiso na Skrill i tamo Add Bank Account dodao sam svoj IBAN i SWIFT banke.. i prihvaceno je sad tamo mi stoji to kao Primary Bank Account. Što je Ok?

Xitman - Uopce nemam pojma kako da uradim karticu, za sta ,gdje? Volio bih sad prvo da ovo rijesim da mi legnu pare na Bankovni račun pa kasnije cemo sa karticom lako....

3. Nakon svega ovog sto sam uradio zatrazio sam isplatu od 250$ na Skrill... To sam sinoc odradio i sad mi pise na 99design ,kad kliknem na Credits, da je zahtijev u toku i da ce procesirano biti uskoro.... Jel treba se to sad cekat?? Da znam da ne brinem djaba!! ....

Volio bih da mi kazete jesam li uopce na pravom putu?? I jel to sve tako ide.... Nadam se da me razumijete i HVALA VAM MNOGO!!!

Poslednja izmena:
Evo sad sam pročitao čitavu ovu temu na forumu... I imam par pitanja:

Molim vas izvinite sto sa ovim smaram, ali vidite totalni sam retard kada je u pitanju ista sa bankama.... Zaista prvi put otvaram racun, prvi put koristim Internet prebacivanja pa nemam pojma.. Zato molim da malo se strpite dok ovo sve ne prodje... :(

Da pocnem od pocetka:

1.Napravio sam profil na Skrillu, zatrazio verifikaciono pismo.. došlo mi je pismo poštom i unio sam 6 brojeva, pise da mi je account verified. Sad me zanima jel potrebno još nesto da verifikujem, vidio sam da ste govorili o nakvim dodatnim verifikacijama?

2. Otišo sam u banku gdje šalterka nije imala pojma sta uopce radim iako sam joj sve detaljno objasnio. Ona mi je rekla da skeniram papir koji sam dobio gjde pise SWIFT i IBAN te da to posaljem onome ko mi salje novac.. Kako da to posaljem Skrillu nidje vezzee stvarno.... Kako god ja sam otiso na Skrill i tamo Add Bank Account dodao sam svoj IBAN i SWIFT banke.. i prihvaceno je sad tamo mi stoji to kao Primary Bank Account. Što je Ok?

Xitman - Uopce nemam pojma kako da uradim karticu, za sta ,gdje? Volio bih sad prvo da ovo rijesim da mi legnu pare na Bankovni račun pa kasnije cemo sa karticom lako....

3. Nakon svega ovog sto sam uradio zatrazio sam isplatu od 250$ na Skrill... To sam sinoc odradio i sad mi pise na 99design ,kad kliknem na Credits, da je zahtijev u toku i da ce procesirano biti uskoro.... Jel treba se to sad cekat?? Da znam da ne brinem djaba!! ....

Volio bih da mi kazete jesam li uopce na pravom putu?? I jel to sve tako ide.... Nadam se da me razumijete i HVALA VAM MNOGO!!!

1 - to znaci da si verifikovao NALOG NA SKRILLU

2 - posto ti pise da ti je primary bank acc, znaci da si ga uneo, trebalo bi da mozes da podizes novac (ako ti nigde pored ne stoji "VERIFY Bank Account)
za karticu - odes u banku i pitas sa kim mozes da razgovaras da ti urade VISA electron ili VISA internet debitnu (ne kreditnu) karticu; to je besplatno sve, i dobijes je za 2-3 nedelje. I nju kao i bankovni nracun verifikujes na skrillu, tako sto ides na "verify" unete kartice, i trebalo bi da imas bar 2 evra na bankovnom racunu/kartici da ti skine (skine neku sumu kao sto je 1.82 evra), i to treba da se unese tacno koliko ti je skinulo, ali tacan iznos treba da dobijes SMS-om (znaci u banci odes i kazes da ti povezu telefon sa racunom da ti stizu obavstenja preko mobilnog), ne ono sto pise na Skrillu, jer banka tek treba da obracuna transakciju, pa je tacan iznos onaj koji ti banka posalje.

3 - to sto ti stoji pending je ok, za transakciju na skrill ceka se od 5 do 10 radnih dana da legnu pare, nista ne brini 20 18 puta sam to vec radio i nijednom nije bilo problema;
takodje, kad podizes sa skrilla, treba do 10 radnih dana da se proknjizi novac u banku;
Bitna stvar: kad ti prvi put legne na bankovni racun, verovatno ce te iz banke zvati da das izjavu o svrsi uplate - da im kazes po kom osnovu ti je stigao novac; kazes da je po osnovu honorarnog rada i to je to, dalje ne bi trebalo vise da te pitaju kad ti legne sledeci put. Nemoj da se iznenadis.

za sad ti sve ide bez problema, tako je i meni bilo.

Untitled.jpg

Evo sta mi pise na Skrillu ..... Pise unverified... nema nigdje opcija pored niti u settings da verifikujem... Mozda to ce se pojavit kad budem imo novac na Skrillu jer sad je prazno....

ZAISTA HVALA TI MNOGO NA OVOM OBJASNJENJU .... Ovo mi je trebalo..... :ok: :super:

Poslednja izmena:
Patim se od jutraa da verifikujem banku...I ne napredujem!! :worth:

Molim vas jel ovo ispravan način >>>>> da trebam da Skrillu pošaljem ovaj dokument (skeniran) sto sam dobio iz banke sa IBAN-om i SWIFT-om i skeniranu ličnu kartu?? preko ove opcije email suport....????

jel to ta opcija ili nesto drugo trebam??
(ranit cu se od ovog procesaaaa)

*zapravo, je li uopce neophodna ova verifikacija.???

Poslednja izmena:
Pogledajte sta sam naso u FAQ-u od Skrilla::::: sto bi znacilo da onda ovaj moj racun ne vazi jer imam ove correspodent banks na listi... shit!

My bank uses a correspondent bank to receive international payments. Can I still receive withdrawals to this bank account?
No. Skrill does not process withdrawals through correspondent banks. You therefore MUST use a bank which is directly connected to the SWIFT network.

u startu sam znao da nesto ne valja sa ovom mojom bankom...... morat cu otic u svaku pojedinacno da se raspitam!

Poslednja izmena:
ahahhahaa sve uzeo a nista dao :D :D :D zezam se,naravno! ;)

Kada su u pitanju ilustracije prvo nacrtam na papiru, grafitnom olovkom (vidjeli ste da sam pobjeđivao na taj nacin, jer mnogi ljudi vole tako taj malo umjetnicki duh u radovima) zatim skeniram i U PS profiltriram od sivih tonova tako da dobijem čiste linije olovke..... kasnije napravim novi layer u PS i sve te linije ponovim brushem na taj nacin dobijem sliku kao da je totalno kompjuterska grafika........ (ovaj proces je dug zato sto jos nemam drawing,inace mnogo bi bilo lakse) ...kad ovo sve odradim stavim na contest,nekada stavim i kad je samo olovkom..cisto da holder vidi valja li i sta bi on promijenio! Kasnije ako holderjos zeli da to bude u boji onda obojim u PS takodjer sa brushevima raznim.... osjencim sa burn i dodge tools i na taj nacin rad bude zavrsen...

Bude bas cool kompjuterska grafika!... :) Mana je samo sto zaista malo bude placeno... 165-200$ s obzirom da to bude bas velikih dimenzija oko 4000px .....

nema veze kakve su dimenzije, nego utrosen rad, a koliko vidim dosta si vremena potrosio na to... Svaka cast na crtezima.
Ako pocnes da zaradjujes vise, sutradan bi trebalo da nabavis WACOM, skratio bi ti utroseno vreme i povecao performanse, ja se nadam jednoga dana da cu imati da bacim 3000$ na ovu sitnicu :) :

Back