Zar nije logicno ?

Ti ne znaš šta to znači kad neko nema uslove a meni ćeš da pričaš kako ja imam površna shvatanja života što sam ti skrenuo pažnju na to? Važi :mazi:
Ти ћеш да ми причаш о условима, по теби ниједна жена није требало да роди 90-их година у просторима захваћенм ратом јер је била угрожена и њихова властита егзистенција, Република Српска је била под санкцијама са буквално свих страна, била је несташица хране, пријетила је опасност и за живот, шта су требали да одустану од живота, од будућности, јер су били лоши услови. Јадно схватање имаш.

Ти ћеш да ми причаш о условима, по теби ниједна жена није требало да роди 90-их година у просторима захваћенм ратом јер је била угрожена и њихова властита егзистенција, Република Српска је била под санкцијама са буквално свих страна, била је несташица хране, пријетила је опасност и за живот, шта су требали да одустану од живота, од будућности, јер су били лоши услови. Јадно схватање имаш.
ako si to zaključio iz mog posta ona mi nemamo šta da diskutujemo,šta god ja tebi da napišem ti ćeš to da protumačiš kao da ja zli ateista hoću da jedem malu decu za doručak.

Savrseno razmislja a ne moze da namerno pogresi?
Ili slucajno?
Greh ne mora biti u nacinu razmisljanja nego u delima.
ee čitam ovu raspravu između vas i pitam se dal znaš uopšte šta znači savršenstvo.Nešto što je savršen nema grešaka,i ne pravi ih,a ako grešku napravi znači da nikad nije bilo savršeno...evo otvori enciklopediu neku i pročitraj definiciju savršenstva i mani da se vrtiš u krug više.

ako si to zaključio iz mog posta ona mi nemamo šta da diskutujemo,šta god ja tebi da napišem ti ćeš to da protumačiš kao da ja zli ateista hoću da jedem malu decu za doručak.
Mа нећеш ти ништа да једеш, нити имаш снаге да будеш зао, превише волиш комодитет, ти си само у неком свом филму који нема везе са стварним животом.
Немам ја шта да закључујем, само цитирам шта си рекао
Ti ne znaš šta to znači kad neko nema uslove
Мислиш да нису довољно тешки услови то што није било кисеоника у породилиштима, захваљујући "хуманистима" чије животне вриједности ти заговараш.

ee čitam ovu raspravu između vas i pitam se dal znaš uopšte šta znači savršenstvo.Nešto što je savršen nema grešaka,i ne pravi ih,a ako grešku napravi znači da nikad nije bilo savršeno...evo otvori enciklopediu neku i pročitraj definiciju savršenstva i mani da se vrtiš u krug više.
Ja znam sta je savrsenstvo.
Eto to ti je greska.
Savrsenstvo coveka nije isto kao savrsenstvo Boga
Samo Bog ne moze da gresi
svi ostali mogu kao savrsena bica i ljudi i andjeli
Savrsenstvo se gleda u odnosu na svrhu.
Ljudi su savrseni u odnosu na svrhu za koju su stvoreni.
To ne znaci da ne mogu gresiti

Mа нећеш ти ништа да једеш, нити имаш снаге да будеш зао, превише волиш комодитет, ти си само у неком свом филму који нема везе са стварним животом.
Немам ја шта да закључујем, само цитирам шта си рекао

Мислиш да нису довољно тешки услови то што није било кисеоника у породилиштима, захваљујући "хуманистима" чије животне вриједности ти заговараш.
Šta ja zagovaram? Ajde molim te,reci mi šta to misliš da ja to zagovaram?

Šta ja zagovaram? Ajde molim te,reci mi šta to misliš da ja to zagovaram?
Немам намјеру да се понављам, прочитај шта си писао ти, шта ја, већ сам рекао "виђење животних вриједности", то је очигледно из твојих постова, небитно да ли то радиш свјесно, или несвјесно зато што си индоктриниран.

Ja znam sta je savrsenstvo.
Eto to ti je greska.
Savrsenstvo coveka nije isto kao savrsenstvo Boga
Samo Bog ne moze da gresi
svi ostali mogu kao savrsena bica i ljudi i andjeli
Savrsenstvo se gleda u odnosu na svrhu.
Ljudi su savrseni u odnosu na svrhu za koju su stvoreni.
To ne znaci da ne mogu gresiti
Ne znaš,ne znaš šta ta reč očigledno znači.Savršenostvo je ili apsolutno ili ne pada pod definiciju savršenstva...nađi drugu reč pa se ispravi

Немам намјеру да се понављам, прочитај шта си писао ти, шта ја, већ сам рекао "виђење животних вриједности", то је очигледно из твојих постова, небитно да ли то радиш свјесно, или несвјесно зато што си индоктриниран.
ok ja ovako "indoktriniran" mislim da ti u svemu što se kosi sa tvojim nekim idejama o tome kako svet treba da funkcioniše vidiš neke zavere protiv pravednog,pravoslavnog naroda...
I vidim da ni jednu temu ne možeš da poštediš tog skretanja sa originalne teme na to kako nauke(od evolucije,hemije,astronomije,pa sve do medicine) guraju neke zavere baš protiv pravoslavnih i hrišćanskih vrednosti.

ok ja ovako "indoktriniran" mislim da ti u svemu što se kosi sa tvojim nekim idejama o tome kako svet treba da funkcioniše vidiš neke zavere protiv pravednog,pravoslavnog naroda...
I vidim da ni jednu temu ne možeš da poštediš tog skretanja sa originalne teme na to kako nauke(od evolucije,hemije,astronomije,pa sve do medicine) guraju neke zavere baš protiv pravoslavnih i hrišćanskih vrednosti.
Нађи у било којем посту у нашој дискусији да сам споменуо православље,а што се тога тиче види шта кажу католици, муслимани, јевреји на ту тему. Ако мислиш недостатак аргумената надомјестити инпутирањем нечега што нисам ни споменуо то довољно говори само за себе. Ти си изнио тврдњу и не можеш је логиком потврдити, па износиш нове теорије које шкре тему, а ништа не доказују. У цијелој теми "зар није логично" ти не пратиш логику, већ износиш своје предрасуде.

Нађи у било којем посту у нашој дискусији да сам споменуо православље,а што се тога тиче види шта кажу католици, муслимани, јевреји на ту тему. Ако мислиш недостатак аргумената надомјестити инпутирањем нечега што нисам ни споменуо то довољно говори само за себе. Ти си изнио тврдњу и не можеш је логиком потврдити, па износиш нове теорије које шкре тему, а ништа не доказују. У цијелој теми "зар није логично" ти не пратиш логику, већ износиш своје предрасуде.
Ti si počeo temu o abortusu i užasavao se na čedomorstvo zbog grdudve matičnih ćelija.Krenuo si da iznosiš neke argumente koji nemaju veze s time da je to ustvari dluka koju neka žena može da donese,počeo da patetiše nešto kako su se devedesih ipak rađala deca za vreme najveće krize zato što sam ja rekao da neka žena koja nema uslove za dete može da se odluči da prekine trudnoću...Kao da devedesetih nije postojala ta opcija...A gle čuda jeste.
Kada je aburtus u pitanju tu se radi o tome da se ženi kada već dođe do trudnoće daje prilika da izabere da li želi da prekine tu trudnoću pre nego što se plod formira dovoljno ili da je zadrži...Jer je njeno telo i njen život u pitanju...ta grudvica matičnih čelija je nešto što se dešava u njenom telu,i što će ostaviti posledice u njenom životu.Ko zna kako je do te trudnoće došlo,možda nije imala pristup kontracepciji,možda je bila previše mlada da shvati kakve može posledice taj odnos na koji je pristala može da ima,možda se zabrojala kada je obračunavala plodne dane...možda je bila primorana na taj odnos ucenom ili silom...Razumeš ili da ti nacrtam?
Bilo bi lepo da razumeš,ali kapiram da tebi nije cilj da razmisliš o tome šta ja pišem nego da okreneš moje reči i u njima neđeš potvrdu toga da se nameće zlo i izopačeno pod velom sekularnih shvatanja i kuku svima nama kad se zalažemo za čedomorstvo iako to nije,a jedan upropašteni ženski život manje više nema veze,bog je ionako stvorio žene da rađaju,šta će im još život.

možda se zabrojala kada je obračunavala plodne dane..
Баш добро оправдање:(.
Можемо наставити кад одрастеш и схватиш да човјек није само биолошки робот већ много комплекснија цјелина, кад почнеш схватати моралне принципе и увиђати каузалне везе.

Нелогично. Религија нема везе са Богом. Религија служи да се народ што више удаљи од Бога. Религија служи да се манипулише народом којему је Бог потребан а не зна како да га нађе.
Amin, brate, ovo je tačno.
Zar Isus nije rekao narodu da ne prave idole niti grade hramove? Bog je u mislima, lepše reći u srcu i duši, "ispod svakog kamena" a ne u takmičenju čija je crkva veća i da li ima više metara kvadratnih od džamije...

Hmm neće vas niko dovesti do savršenstva ako to vi sami ne uradite. Bog je u svima vama. Vječni život, pa mislilo se na spajanje mozga sa advanced body, robotika. Jeste li gledali seriju Westworld? Spajanje ljudskog mozga sa vještačkim ostatkom tijela. Mozak može da radi ihaa haa. Taman vječno.

Kako vam nije jasno, mozak se spoji sa recimo metalnim tijelom, uploadujete sjećanja (život) na cloud iliti na hard drive...živite ihaa haa.

Dok neko ne ugasi server.
Slažem se sa boldovanim. A nasmeja me sa ovim "dok neko ne ugasi server":hahaha:

Баш добро оправдање:(.
Можемо наставити кад одрастеш и схватиш да човјек није само биолошки робот већ много комплекснија цјелина, кад почнеш схватати моралне принципе и увиђати каузалне везе.
aman čoveče,ti ne možeš da ostaneš trudan i ne možeš da donosih zaključke o tome pod kojim je okolosima opravdano prekinuti trudnoću.Ako je u pitanju žena sa kojom si u braku ili vezi onda možete da sednete i porazgovarate o tome da vidite kako ćete i šta je lično vama prihvatljivije,ali kad je neka nepoznata žena u pitanju onda je to lično njena stvar i njenog partnera ako želi da se konsultuje s njim i ti tu nenaš šta da se praviš pametan i vičeš "čedomorstvo".Svako ima pravo da donosi svoje odluke.

Ne znaš,ne znaš šta ta reč očigledno znači.Savršenostvo je ili apsolutno ili ne pada pod definiciju savršenstva...nađi drugu reč pa se ispravi
Ocigledno nisi istrazio sta znaci savrsensto.
Nije ti isto savrsenstvo mrtvih tvari i zivih.
Bog kao savrsenstvo ima slobodnu volju
i on stvara savrsena bioca ljude i andjela sa slobodnom voljom
Zbog slobodne volje mogu pogresiti. Izabrati pogresno.
Ali i ne moraju jer su savrseni.
tek kada pogrese postaju nesavrseni...
Tako su ljudi nakon greha postali nesavrseni...
a Jos uvek imas andjela koji nisu nikada zgresili protiv Boga
iako imaju sloibodnu volju zbog koje mogu pogresiti

Ocigledno nisi istrazio sta znaci savrsensto.
Nije ti isto savrsenstvo mrtvih tvari i zivih.
Bog kao savrsenstvo ima slobodnu volju
i on stvara savrsena bioca ljude i andjela sa slobodnom voljom
Zbog slobodne volje mogu pogresiti. Izabrati pogresno.
Ali i ne moraju jer su savrseni.
tek kada pogrese postaju nesavrseni...
Tako su ljudi nakon greha postali nesavrseni...
a Jos uvek imas andjela koji nisu nikada zgresili protiv Boga
iako imaju sloibodnu volju zbog koje mogu pogresiti
Gledaj,ne znam da li mi ovo izvrtanje logike toliko ide na živce pošto pomalo gazim u aspergerov pa mi mozak izbacuje "does not compute error" kada su nelogične stvari u pitanju...

Nema duplih standarda za savršenstvo,ako je nešto savršeno onda nema greške ni jedne,nikave,ni najmanje.Definicija savršenstva kaže da je savršenstvo nešto bez pisustva greške i bez sposobnosti da greši,i tu nema olakšavajućih okolnosti pod kojima se savršenstvu došušta greška ali idalje pada pod definiciju savršenstva.

Ako slobodna volja sa sobom nosi mogućnost da neko savršen napravi grešku onda je ta slobodna volja nešto što unosi nesavršpenstvo u nešto što je do tog trenutka bilo savršeno,ali je prestalo da bude onog trenutka kada je dobilo slobodnu voilju.

Kraj rasprave,gotovo. 2+2 ne može da bude 6 čak ni kada je u pitanju bog.

Gledaj,ne znam da li mi ovo izvrtanje logike toliko ide na živce pošto pomalo gazim u aspergerov pa mi mozak izbacuje "does not compute error" kada su nelogične stvari u pitanju...

Nema duplih standarda za savršenstvo,ako je nešto savršeno onda nema greške ni jedne,nikave,ni najmanje.Definicija savršenstva kaže da je savršenstvo nešto bez pisustva greške i bez sposobnosti da greši,i tu nema olakšavajućih okolnosti pod kojima se savršenstvu došušta greška ali idalje pada pod definiciju savršenstva.

Ako slobodna volja sa sobom nosi mogućnost da neko savršen napravi grešku onda je ta slobodna volja nešto što unosi nesavršpenstvo u nešto što je do tog trenutka bilo savršeno,ali je prestalo da bude onog trenutka kada je dobilo slobodnu voilju.

Kraj rasprave,gotovo. 2+2 ne može da bude 6 čak ni kada je u pitanju bog.
Razmisli malo. Ako covek nema slobodnu volju onda je robot niej covek.
Tako da to sto coveka cini savrsenim je slobodna volja, jer je i Bog ima.

Tako da savrsenstvo zivih bica mora da poseduje slobodnu volju.
Jer to je ljubav ciniti dobro slobodnom voljom.

Razmisli malo. Ako covek nema slobodnu volju onda je robot niej covek.
Tako da to sto coveka cini savrsenim je slobodna volja, jer je i Bog ima.

Tako da savrsenstvo zivih bica mora da poseduje slobodnu volju.
Jer to je ljubav ciniti dobro slobodnom voljom.
Nešo što nekoga čini savršenim ne može da ga čini i nesavršenim u isto vreme.To logički nema smisla.
1579449606731.jpeg

Back