Zaposednutost

Film sam po sebi nije loš, radi se o ekranizaciji slučaja Anneliese Michels, ali u filmu su debelo dosolili.
Ruku u vatru bi stavio da se tu zapravo radilo o mentalno oboljeloj osobi okruženoj vjerskim fanatizmom, te da nikakvog opsjednuća nije bilo.
čak i u filmu advokat je osporavao dokazima. latinski i aramejski je učila u školi, za promenu glasa postoji neki medicinski naziv, za rupe na dlanovima - uhvatila se za bodljikavu žicu. pop je proglašen krivim ali porota je predložila kaznu koliko je bio u pritvoru a sud prihvatio. to je suština istinite priče a film uvak preuveličava zbog efekta, to je svima jasno.
ali film navodi da je za njenu smrt kriv lek.
šizofrenija i te duševne bolesti još nisu istražene, naš mozak je veoma moćan može u bilo šta da nas ubedi.
i o tome su smislili film , šta bi bilo da koristimo 100% mozak, zove se lusi.

Čovek se u početku veoma uplaši neobičnosti u svom životu, ali je neverovatno koliko sve ima više logike kad se progleda. Em nosim prepisane naočare od skoro, i su mi se još dva oka otvorila.
ZNATE ono, otvori ČEVORO OČIJU!ž
Nisam opsednuta, ali viđam neke ineresantne znake na drugima.

E da, topla preporuka za ovo :hahaha: slobodno zanemariti IMDB ocjenu zato što je film dobar, samo vas molim da me ne prijavite policiji zbog reklamiranja incesta i pedofilije :rotf:.
Znači, film je u prvom redu komedija i kroz tu prizmu ga treba promatrati, plus uzeti u obzir činjenicu da su Meksikanci kulturološki nešto sasvim deseto.
Pravi su strašniji od bilo kog horora, ali nisu ružni ni krvavi, niti skaču tako... Bar ono što sam videla. Taj može da bude i pop.

Pravi su strašniji od bilo kog horora, ali nisu ružni ni krvavi, niti skaču tako... Bar ono što sam videla. Taj može da bude i pop.
Malo je off topic, ali meni je najružniji film koji sam gledao Kids iz 1995.

Ako igdje u nekom filmu sotona stoluje, piruje i orgija, onda je to tamo.
Tada sam imao 15. godina, izašao istraumatiziran iz kina.
Hotaru no haka isto, ali to je nešto sasvim deseto, koliko je okrutan, toliko mi u njemu ima i lijepoga, ali Kids, bože sačuvaj...

Odličan je film, pogledaj ga sam navečer, nećeš se pokajati (ili hoćeš, kako uzmeš :mrgreen:, da ne bude te večeri pred spavanje - jebeni Čvarak, čuti će me sutra... :mrgreen: ).
Po meni evergreen.
Hoću obavezno nego mene ne može ništa da uplaši :( Kao kad žena traži pravu ljubav, ja tražim da se uplašim.
Imao sam nekad ideju da obilazim sva "ukleta mesta" u Srbiji npr. Vodenicu u Zarožju i da prespavam sam unutra ali projekat nisam realizovao. Ne zbog straha :D

Takvim filmovima prodaju svoje transhumanističke ideje.
večita čežnja čoveka da postane bog, besmrtan. film je sky fy ali poenta je ovo što rekoh. ljudski mozgovi rade na različitim frekvencijama, oči prenose istu sliku a daje različite informacije. ne treba da budeš neurolog a da to shvatiš. mozak može biti i lek i otrov.

večita čežnja čoveka da postane bog, besmrtan. film je sky fy ali poenta je ovo što rekoh. ljudski mozgovi rade na različitim frekvencijama, oči prenose istu sliku a daje različite informacije. ne treba da budeš neurolog a da to shvatiš. mozak može biti i lek i otrov.
Pa će to postati tako što se spoji sa kompjuterom? :lol:

Back