Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cao, ljudi. Ja planiram da idem na Zakintos u septembru, mesto Laganas preko travel land-a. Moze li neko da mi kaze koje su cene tamo. Npr. koliko kosta jedno pivo u kaficu, koliko vecera u restoranu, koliko mi para treba za plazu (lezaljka, suncobran, sok)? Kazu da tamo ima Mek i KFC... Da li neko zna kakve su cene tamo? Da li su iste kao kod nas? Kakva je plaza, more? Vidim da se pominju neki problemi sa Englezima... O cemu se tu radi? Kakvo je mesto, sve ukupno? imate li neki savet za mene? Hvala!

Zar je bitno da li ima MEK i KFC??? :dash: Da se hraniš u njima uopšte nije jeftino, za te pare možeš da sednes u svaki restoran i da jedeš normalno:) Mislim da ti je big mac obrok oko 6 evra, a musaka, giros svuda u restoranima je po toj ceni.

Zar je bitno da li ima MEK i KFC??? :dash: Da se hraniš u njima uopšte nije jeftino, za te pare možeš da sednes u svaki restoran i da jedeš normalno:) Mislim da ti je big mac obrok oko 6 evra, a musaka, giros svuda u restoranima je po toj ceni.
Нажалост, неко више воли да се трује генетски модификованом сојом једући биг мекове, него домаћу мусаку. ;)

Нажалост, неко више воли да се трује генетски модификованом сојом једући биг мекове, него домаћу мусаку. ;)

Bio je pre par meseci film na prvom, glumi Avril Lavigne... radnja filma je bukvalno kako radi lanac brze hrane u Americi, slican Mc-u...od tad vise ne jedem nista iz meka, kad sam videla pod kojim uslovima zive i kako ubijaju jadne krave muskog, zenskog i srednjeg roda. Prosto mi zao! :sad2:
A svi znamo i da nije zdravo, a em skupo!
Ali zato Mc flurry OBOZAVAM! Ziveo ice cream iz Mc-a!:D

e pa ovako...:)
kako ja nikad ne idem na letovanje preko agencije onda je ove godine izbor pao na apartmane koji se zovu Sea View Village koji se nalaze 4 km jugoistocno od mesta Argasi u mestu koje se zove Xirokastelo,oblast Vassilikos
Mesto na kom se nalaze apartmani je savrseno,na pristojnoj udaljenosti od gradske guzve,u brdu,sa fantasticnim pogledom na more i temperaturom koja je u proseku 2-3 stepena niza od temperature u napr. Argasiju ili gradu Zante :)
village-(1)th.jpg

ovo je doduse slicica koju sam pozajmila sa njihovog sajta :rumenka:...ali kasnije ce biti i nesto sto sam sama slikala :)

do Zakintosa se,osim avionom koji slecu na aerodrom 3 km udaljen od mesta Laganas,moze doci i autoputem E-75 Beograd -Solun-Atina pa onda E-65 Larissa-Lamia-Parta,grad koji je mostom preko mora spojen sa kopnom...odatle put vodi do mesta odnosno luke Kyllini odakle do Zakintosa i glavnog grada Zante vodi redovna trajektna linija...,ukupna udaljenost od Beograda je negde oko 1250 km od kojih oko 260 km nije auto put, a putovanje trajektom traje oko 1 h.

DakleM....plaza na ostrvu ima mali milion...doduse,pristupacnije su one na istocnoj polovini ostrva..i do njh moze da se dodje kolima ali one na zapadnoj strani(kojih je manje) su mnogo lepse,upravo jer je do njih teze doci,pa su prilicno divlje i neistrazene..:)
Na plazama preovladava pesak,i to onaj gde je prvih 100-150 m plicak pa tek onda krece malo dublja voda..
takve su plaze u mestima Laganas,St.Nicholaos,Tsilivi,Alykes.. prilicno urbane i pune svakojakih sadrzaja...kafici,restorani sportovi na vodi isl.

za cene apartmana ne mogu da vam kazem nista odredjeno,jer ja svake godine preko sajta www.greeka.com rezervisem smestaj...pretpostavljam da ima i skupljih i jeftinijih varijanti...:)
sto se cene trajekta ka Zakintosu tice cena za automobil je 38.30 EUR,za odrasle je 8.30 EUR a za decu do 10 godina je 4.20 EUR
Naravno cene su za karte u jednom pravcu :)

Back