Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji vodic?sta se ne praktikuje?svi se more sta to znaci nista te ne kapiram:lol:najmanje sto je bitno je sam grad i butici..restorani..obilazak zabacenih plaza je neponovljiv dozivljaj

Moze li mi neko reci da li ima diskoteka i nocnog zivota u Zanteu???I likacija i smestaj vile Socrates u laganasu ako je neko bio smesten???? hvala unapred...
Sve vrvi od kafica barova i klubova ali ne verujem da ces se lepo provesti posto su pretezno englezi
Hej recite mi kakave su plaze u laganasu i okolini? Uze ili sire....na to mislim. Jer pored prelepog peska obozavam i siroke i dugacke plaze....hvala

U samom laganasu je ogromna plaza ali utaban pesak i tuda prolaze ljudi koji setaju u ciku sezone kad je guzva..nema mnogo peskira na pesku vec svi restorani imaju lezaljke koje su od 3 do 5 €..ako uzmes pice besplatno..imaj u vidu da su okolo jedne od najlepsih plaza na svetu postavljao sam slike prelistaj

Има ли ко у Црној Гори гужве да седите једно другом на грбачи или ...:think:
И молим те још ми кажи само каква је клопа по ресторанима..има ли нека пекара или нешто слично да можеш да се снађеш за доручак и вечеру...да ли је скупа храна.

Veruj mi nikakve , ali nikakve veze sa CG nema. Bila u Laganasu pretprosle godine, a u CG prosle godine i sto puta sam pomislila Laganas je zakon, upravo zbog te guzve. U Laganasu je plaza 9 km i teoretske sanse nema da bude guzva. U 11h kada sam ja izlazila na plazu, skoro da zive duse nije bilo> Divota! Sto se tice klope, ja nijednu pekaru nisam nasla, ali ima u blizini market DIA ,a ima i dosta restorancica koji nisu preskupi. Cene su otprilike bile iste kao i naTasosu (bar sto se tice pice i girosa).

Ja bila u Sokratesu. Smestaj je ok, standardni grcki, plaza blizu. Ne znam nijedan hotel u blizini , malo je izolovaniji (mozda nekih 300-400 m) od centra. To je skroz na kraju Laganasa, blizu pocetne autobuske stanice.

ok...hvala ;) a el autobuska stanica negde u okolini mc-a,i kfc-a da bih znala...tamo negde na kraju glavne ulice gde se izlazi na plazu a??el tu negde socrates??

Veruj mi nikakve , ali nikakve veze sa CG nema. Bila u Laganasu pretprosle godine, a u CG prosle godine i sto puta sam pomislila Laganas je zakon, upravo zbog te guzve. U Laganasu je plaza 9 km i teoretske sanse nema da bude guzva. U 11h kada sam ja izlazila na plazu, skoro da zive duse nije bilo> Divota! Sto se tice klope, ja nijednu pekaru nisam nasla, ali ima u blizini market DIA ,a ima i dosta restorancica koji nisu preskupi. Cene su otprilike bile iste kao i naTasosu (bar sto se tice pice i girosa).

A ja bas volim velike, siroke plaze, ali sa guzvom :)

Izgooglaj mozda negde ima ali svakako ces je dobiti u svakom rentacaru s objasnjenjem koje plaze ne smes propustiti

Idem svojim kolima, tako da nema potrebe da pitam ove u rentacaru sta preporucuju. :)
svaki odmor treba prostudirati na vreme i unapred upoznati lepote :)
ma mislila sam mapu sa gradovim i plazama, ali pronadjem samo sa gradovima.....na googlmaps. mada, ima vremena jos do leta. mozda je vec neko kacio....

:think:ne preporucuju oni vec dobija svako kartu i kazu svakom isto..mislim ok ti onda potrazi mapu u mesari pa ce ti mozda oni reci i zaokruziti mesta koja treba pogledati..mislim stvarno..evo mape pa ti sad meni reci kako se na taj nacin mogu videti lepote prirode i gde pise sta treba posetiti..ko ce ti dati te informacije nego na licu mesta

:think:ne preporucuju oni vec dobija svako kartu i kazu svakom isto..mislim ok ti onda potrazi mapu u mesari pa ce ti mozda oni reci i zaokruziti mesta koja treba pogledati..mislim stvarno..evo mape pa ti sad meni reci kako se na taj nacin mogu videti lepote prirode i gde pise sta treba posetiti..ko ce ti dati te informacije nego na licu mesta
Не, не не... такве мапе @georgejune, него као оне које добијеш кад идеш на Тасос, са све рекламом за Ирис Голд. :hahaha:

predpostavljam da dobijes kartu, kad umes rentirni auto. nego sam ti htela reci da nema potrebe da ulazim kod njih, jer nijednog trenutka nisam pomenula da cu ici u rentacar, nego svojim kolima....tako da, pre bih usla onda u mesaru :)
a i ne znam ko to dodje na letovanje, pa tek tad prosturia sta ima....kad biras destinaciju, valjda odlucujes nekim sistemom eliminacija....
MA NEBITNOOOOOOOOOO!
NASLA SAM KARTU SA PLAZAMA NA GOOGL-u!

Aham verujem da si nasla..aj postavi da i mi vidimo..znaci ne verujem sta pises i nemoj se ljutis al si vezana vreca..nikad u zivotu se nisam raspitivao a i da jesam kolko ljudi tolko cudi pa ne bi bilo poente dok se sam ne uverim na licu mesta sto se xxx puta desilo..jedno naslici a kad udjes u hotel 16a prica..ja rekoh da ti olaksam tako sto ces ipak uci u rentacar bez obzira sto ti ne treba auto i videti na zidovima mape sa obelezenim destinacijama i raspitati se iz prve ruke..u odnosu na mape koje ces kupiti u prodavnicama

Aham verujem da si nasla..aj postavi da i mi vidimo..znaci ne verujem sta pises i nemoj se ljutis al si vezana vreca..nikad u zivotu se nisam raspitivao a i da jesam kolko ljudi tolko cudi pa ne bi bilo poente dok se sam ne uverim na licu mesta sto se xxx puta desilo..jedno naslici a kad udjes u hotel 16a prica..ja rekoh da ti olaksam tako sto ces ipak uci u rentacar bez obzira sto ti ne treba auto i videti na zidovima mape sa obelezenim destinacijama i raspitati se iz prve ruke..u odnosu na mape koje ces kupiti u prodavnicama

nisam odavno sreo osobu sa ovako uskim razmisljanjem.
kartu kao kartu mozes u svakoj samousluzi da kupis, ali ljudi postavljaju ovde karte i opisuja ta mesta i plaze. ti verovatno imas mozak poput kolibrija pa ti veliki problem da shvatis.

za razliku od tebe, uvek se konsultujem sa ljudima koji su vec bili na pomenutom mestu i o njemu se detaljno raspitam, pre nego sto krenem na put. a ne uplatim letovanje cisto negde da bih otisla, pa tek kad stignem uzmem kartu i vidim gde sam dosla.
mape koje si postavio su bile sasvim dovoljne, jer sam odprilike slicno i trazila, da znam gde se koje mesto nalazi.
ali ti ocigledno ne shvatas! :dash:

:hahaha:ja rekoh povrsna da tamo uzmes kartu i da ce ti reci u dve reci sta trebas obici aj videcemo sta si ti saznala:lol:
nisam odavno sreo osobu sa ovako uskim razmisljanjem.
kartu kao kartu mozes u svakoj samousluzi da kupis, ali ljudi postavljaju ovde karte i opisuja ta mesta i plaze. ti verovatno imas mozak poput kolibrija pa ti veliki problem da shvatis.
:hahaha:pa ja sam postavljao fotke a karti nema nigde:idea:a i sta bi radio s kartom valjda moras sesti u auto i pratiti putokaze..al vidim ovde ima nacitanih koji odavde dozive full:lol:
za razliku od tebe, uvek se konsultujem sa ljudima koji su vec bili na pomenutom mestu i o njemu se detaljno raspitam, pre nego sto krenem na put. a ne uplatim letovanje cisto negde da bih otisla, pa tek kad stignem uzmem kartu i vidim gde sam dosla.
mape koje si postavio su bile sasvim dovoljne, jer sam odprilike slicno i trazila, da znam gde se koje mesto nalazi.
ali ti ocigledno ne shvatas! :dash:

Jako bih voleo da mi objasnis sta si iz karti saznala..hoces da ti kazem sta nisi i neces..ono najbitnije..razdaljinu od-do zeljene destinacije i kuda ici..koja mesta treba videti i dalje ne znas..koje plaze obilazis i xxx drugih bitnih stvari koje ti ovde niko ne moze reci..al ocigledno da si poput vecine koja zeli sve servirano na tanjir bez kostiju:ok:

Aemolim te mi reci kakav je smestaj u socratesu i lokaciju ,blizu kog hotela je?posto sam bila prosle god u laganasu pa bih tacno da se orijentisem gde se nalazi :);)

Pozdrav od nekoga ko je posledjne 2 godine bio na Zakynthosu (Laganas).
Prve godine (2008) smo bili smesteni u vili Aleksandros i nismo bili zadovoljni, medjutim jos tada smo videli 4 krevetni apartman u vili Socrates i jos tada smo odlucili gde idemo sledece godine na letovanje, a i ove cemo:)

Dakle da odgovorim na tvoje pitanje gde se nalazi vila Socrates.
Gledano od glavne ulice do same plaze, a ako gledas ka moru Socrates ti je sa desne strane. Stize se tako sto ides nekih 300 m plazom do restorana Vezal, odmah pored tog restorana ti se nalazi i neki kafic u tu je ograda plaze, kada prodjes tu ogradu nailzasis na asfaltni put, skrenes desno (suprotno od mora) i onda ti redom sa leve strane idu :
1. Hotel Nataly
2. Vila za koju sam zaboravio kako se zove ali je pre 2 godine bila krcata englezima , a prosle nasima:) i pored koje je prodavnicica koju bi trebalo da zaobilazite u sirokom luku jer deru (vlasnik te vile za koju ne znam kaok se zove , a ima bazen ispred i prodavnice su isti), pored toga prosle godine je bila tabla sa obavestenjem na engleskom, grckom i Srpskom oko nekih pravila ali je srpski bio ocajan (verovatno ga neko od gostiju zajebavao)
i 3 u redu ti je vila Socrates, a odmah iza nje je vila Aleksandros. Sve u svemu nalazi se na nekih 100 metara od mora i na nekih 400 metara od glavne ulice ali to ima prednosti , naime nocu se ne cuje nikakva buka i mirno je.

Mislim da u ovom opisu redosleda fali samo jedna mala kucica koja je pre hotela Nataly.

Ono sto bi preporucio svima koji idu ove godine na Zakynthos jeste da obavezno :
1. Obidju vidikovac Shipwreck
2. Obidju plazu Shipwreck (mislim da je pravi naziv Navajo)
3. Plave pecine (najblize je ako odete do svetioika na samom severu ostrva i tu se ukrcate na camac ali je najbolji osecaj ako odete u luku Sv. Nikola kroz koju prolazite i kada idete ka svetioniku i u nekoj od taverna potrazite Petra (covek Vas bukvalno uvuce sa camcem u samu pecinu)).
4. Zaliv kornjaca, ne mogu sada da se setim tacnog naziva ali je na samom jugu i ide se kroz Argasi .
kao i sve ostalo na ostrvu.

Savet svima koji dodju svojim kolima i zele da obilaze ostrvo jeste da uzmu rentacar jedan dan kada i ako budu planirali da obidju Dafni plazu zbog puta koji vodi do nje.

Inace vree u Septembru 2008 godine je bilo idealno, 2009 godine je bilo 5 dana idealno , a 5 oblacno i sa vetrom.

Vodite racuna da kada je vetrovito kombinacije obilazaka plavih pecina i shipwreck-a camcima sa gorepomenute dve lokacije nije moguca , a i kruzni obilazak ostrva velikim brodom je bez pristajanja na plazu Navajo.

I na kraju svi koji idete pocetkom septembra u Laganas, vila Socrates mozemo da se vidimo tamo :)

Znaci nasla si za svaku plazu slike pa si selektivno otpisala koje neces posetiti..zanimljivo..evo prosledi mi 2-3 koje ces videti i neku koju neces..cudo se to nije niko pre tebe setio..mozda zato sto je ponavljam to nemoguce doziveti..i reci mi koliko su udaljene kilometara od mesta gde cete biti smestene i jedna od druge..gde se nalazi najstarije drvo maslina na svetu..gde se kupuje najbolje maslinovo ulje i med..jesi to sve videla da mapi i na koji si to nacin sebi olaksala i skratila tumaranje u odnosu na moj predlog da tamo uzmes mapu i pitas sta treba videti?posto sam ja obisao uzduz i popreko reci mi koliko ima plaza po tebi za videti jako me zanima?

Koji vodic?sta se ne praktikuje?svi se more sta to znaci nista te ne kapiram:lol:najmanje sto je bitno je sam grad i butici..restorani..obilazak zabacenih plaza je neponovljiv dozivljaj
Isli smo preko Kalodukas agencije pa ta gospodja koja tamo inace i zivi i sjajna je,nam je rekla da smo pogresili sto smo najpre videli kefaloniju a zatim dosli na Zakintos.
Smore se..bila je prava rec,ali sam progutala slovo S...
Plaze su divne,more Jonsko ne prevazidjeno odavno tvrdim ali ostrvo..ti Laganasi,Argasi i ostalo nista bolji od Becica,i Sutomora...

Back