Pozdrav od nekoga ko je posledjne 2 godine bio na Zakynthosu (Laganas).
Prve godine (2008) smo bili smesteni u vili Aleksandros i nismo bili zadovoljni, medjutim jos tada smo videli 4 krevetni apartman u vili Socrates i jos tada smo odlucili gde idemo sledece godine na letovanje, a i ove cemo
Dakle da odgovorim na tvoje pitanje gde se nalazi vila Socrates.
Gledano od glavne ulice do same plaze, a ako gledas ka moru Socrates ti je sa desne strane. Stize se tako sto ides nekih 300 m plazom do restorana Vezal, odmah pored tog restorana ti se nalazi i neki kafic u tu je ograda plaze, kada prodjes tu ogradu nailzasis na asfaltni put, skrenes desno (suprotno od mora) i onda ti redom sa leve strane idu :
1. Hotel Nataly
2. Vila za koju sam zaboravio kako se zove ali je pre 2 godine bila krcata englezima , a prosle nasima

i pored koje je prodavnicica koju bi trebalo da zaobilazite u sirokom luku jer deru (vlasnik te vile za koju ne znam kaok se zove , a ima bazen ispred i prodavnice su isti), pored toga prosle godine je bila tabla sa obavestenjem na engleskom, grckom i Srpskom oko nekih pravila ali je srpski bio ocajan (verovatno ga neko od gostiju zajebavao)
i 3 u redu ti je vila Socrates, a odmah iza nje je vila Aleksandros. Sve u svemu nalazi se na nekih 100 metara od mora i na nekih 400 metara od glavne ulice ali to ima prednosti , naime nocu se ne cuje nikakva buka i mirno je.
Mislim da u ovom opisu redosleda fali samo jedna mala kucica koja je pre hotela Nataly.
Ono sto bi preporucio svima koji idu ove godine na Zakynthos jeste da obavezno :
1. Obidju vidikovac Shipwreck
2. Obidju plazu Shipwreck (mislim da je pravi naziv Navajo)
3. Plave pecine (najblize je ako odete do svetioika na samom severu ostrva i tu se ukrcate na camac ali je najbolji osecaj ako odete u luku Sv. Nikola kroz koju prolazite i kada idete ka svetioniku i u nekoj od taverna potrazite Petra (covek Vas bukvalno uvuce sa camcem u samu pecinu)).
4. Zaliv kornjaca, ne mogu sada da se setim tacnog naziva ali je na samom jugu i ide se kroz Argasi .
kao i sve ostalo na ostrvu.
Savet svima koji dodju svojim kolima i zele da obilaze ostrvo jeste da uzmu rentacar jedan dan kada i ako budu planirali da obidju Dafni plazu zbog puta koji vodi do nje.
Inace vree u Septembru 2008 godine je bilo idealno, 2009 godine je bilo 5 dana idealno , a 5 oblacno i sa vetrom.
Vodite racuna da kada je vetrovito kombinacije obilazaka plavih pecina i shipwreck-a camcima sa gorepomenute dve lokacije nije moguca , a i kruzni obilazak ostrva velikim brodom je bez pristajanja na plazu Navajo.
I na kraju svi koji idete pocetkom septembra u Laganas, vila Socrates mozemo da se vidimo tamo