Zakynthos

• Začetnik teme Začetnik teme kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci nasla si za svaku plazu slike pa si selektivno otpisala koje neces posetiti..zanimljivo..evo prosledi mi 2-3 koje ces videti i neku koju neces..cudo se to nije niko pre tebe setio..mozda zato sto je ponavljam to nemoguce doziveti..i reci mi koliko su udaljene kilometara od mesta gde cete biti smestene i jedna od druge..gde se nalazi najstarije drvo maslina na svetu..gde se kupuje najbolje maslinovo ulje i med..jesi to sve videla da mapi i na koji si to nacin sebi olaksala i skratila tumaranje u odnosu na moj predlog da tamo uzmes mapu i pitas sta treba videti?posto sam ja obisao uzduz i popreko reci mi koliko ima plaza po tebi za videti jako me zanima?

da ti navdem samo primer....na Tasosu toliko o plazi Aliki....svi o njoj pricaju....i mi otisli, ono glupost nevidjena.
Ukusi su razliciti, ono sto tebe zanima i sto je tebi lepo, meni mozda i verovatno nije.
Zakintos nije Krit, pa da me zanima kolika je razdaljina od plaze do plaze, to mi je trenutno najmanje bitno.......

Pozdrav od nekoga ko je posledjne 2 godine bio na Zakynthosu (Laganas).
Prve godine (2008) smo bili smesteni u vili Aleksandros i nismo bili zadovoljni, medjutim jos tada smo videli 4 krevetni apartman u vili Socrates i jos tada smo odlucili gde idemo sledece godine na letovanje, a i ove cemo:)

Dakle da odgovorim na tvoje pitanje gde se nalazi vila Socrates.
Gledano od glavne ulice do same plaze, a ako gledas ka moru Socrates ti je sa desne strane. Stize se tako sto ides nekih 300 m plazom do restorana Vezal, odmah pored tog restorana ti se nalazi i neki kafic u tu je ograda plaze, kada prodjes tu ogradu nailzasis na asfaltni put, skrenes desno (suprotno od mora) i onda ti redom sa leve strane idu :
1. Hotel Nataly
2. Vila za koju sam zaboravio kako se zove ali je pre 2 godine bila krcata englezima , a prosle nasima:) i pored koje je prodavnicica koju bi trebalo da zaobilazite u sirokom luku jer deru (vlasnik te vile za koju ne znam kaok se zove , a ima bazen ispred i prodavnice su isti), pored toga prosle godine je bila tabla sa obavestenjem na engleskom, grckom i Srpskom oko nekih pravila ali je srpski bio ocajan (verovatno ga neko od gostiju zajebavao)
i 3 u redu ti je vila Socrates, a odmah iza nje je vila Aleksandros. Sve u svemu nalazi se na nekih 100 metara od mora i na nekih 400 metara od glavne ulice ali to ima prednosti , naime nocu se ne cuje nikakva buka i mirno je.

Mislim da u ovom opisu redosleda fali samo jedna mala kucica koja je pre hotela Nataly.

Ono sto bi preporucio svima koji idu ove godine na Zakynthos jeste da obavezno :
1. Obidju vidikovac Shipwreck
2. Obidju plazu Shipwreck (mislim da je pravi naziv Navajo)
3. Plave pecine (najblize je ako odete do svetioika na samom severu ostrva i tu se ukrcate na camac ali je najbolji osecaj ako odete u luku Sv. Nikola kroz koju prolazite i kada idete ka svetioniku i u nekoj od taverna potrazite Petra (covek Vas bukvalno uvuce sa camcem u samu pecinu)).
4. Zaliv kornjaca, ne mogu sada da se setim tacnog naziva ali je na samom jugu i ide se kroz Argasi .
kao i sve ostalo na ostrvu.

Savet svima koji dodju svojim kolima i zele da obilaze ostrvo jeste da uzmu rentacar jedan dan kada i ako budu planirali da obidju Dafni plazu zbog puta koji vodi do nje.

Inace vree u Septembru 2008 godine je bilo idealno, 2009 godine je bilo 5 dana idealno , a 5 oblacno i sa vetrom.

Vodite racuna da kada je vetrovito kombinacije obilazaka plavih pecina i shipwreck-a camcima sa gorepomenute dve lokacije nije moguca , a i kruzni obilazak ostrva velikim brodom je bez pristajanja na plazu Navajo.

I na kraju svi koji idete pocetkom septembra u Laganas, vila Socrates mozemo da se vidimo tamo :)

ok...hvala na obavestenju...:) ja sam prosle god bila u hotelu karas a ova vila je na totalno drugoj strani,al je blize centru...kad iz vile izadjes na glavnu ulicu sta se nalazi na glavnoj ulici?jel ti mc,pizza hat,kfc???koji klub(blizu coctails & dreams,rescue(ako si izlazio)??ako se secas...:0 hvala ti punoooo:)

da ti navdem samo primer....na Tasosu toliko o plazi Aliki....svi o njoj pricaju....i mi otisli, ono glupost nevidjena.
Ukusi su razliciti, ono sto tebe zanima i sto je tebi lepo, meni mozda i verovatno nije.
Zakintos nije Krit, pa da me zanima kolika je razdaljina od plaze do plaze, to mi je trenutno najmanje bitno.......

Pa cekaj kako su sad ukusi razliciti a ti trazis sve moguce informacije od ljudi koje ne poznajes?ti si izgleda jedina kojoj nisu bitne nejbitnije informacije gde se sta nalazi i sta se preporucuje videti..sto ponavljam po ko zna koji put ne mozes znati dok tamo ne odes..kao da si pitala nase ljude gde se jede najbolji giros..to je informacija koju ce ti samo reci pravi grk koji se iskljucivo tamo hrani..a ti sad opet pricaj svoju pricu da znas sta hoces..lep provod:bye:

Pa cekaj kako su sad ukusi razliciti a ti trazis sve moguce informacije od ljudi koje ne poznajes?ti si izgleda jedina kojoj nisu bitne nejbitnije informacije gde se sta nalazi i sta se preporucuje videti..sto ponavljam po ko zna koji put ne mozes znati dok tamo ne odes..kao da si pitala nase ljude gde se jede najbolji giros..to je informacija koju ce ti samo reci pravi grk koji se iskljucivo tamo hrani..a ti sad opet pricaj svoju pricu da znas sta hoces..lep provod:bye:

aman....hocu da cujem od onih koji su bili i sta su videli...iskustva i misljenje. posto idem kolima, potrudicu se da obidjem vecinu toga i zadrzavati tamo gde mi se svidja.
mozda je tom grku tu giros naj, a meni bas ne.
opet kazem, dovoljno sam videla i procitala od pocetka teme i tacno znam gde trebam ici,a sta ce mi se svideti- videcemo, ukusi su razliciti. :bye:

ok...hvala ;) a el autobuska stanica negde u okolini mc-a,i kfc-a da bih znala...tamo negde na kraju glavne ulice gde se izlazi na plazu a??el tu negde socrates??

Od kfc se skrene desno . Ma ne brini, uopste nije daleko. I smestaj je potpuno ok. Ne znam sta ocekujes, nije luksuz neki, ali standardno soba, kuhinjica u predsoblju, kupatlo ok, terasa . Gazda je potpuno ok. Sve sto nam je trebalo , odmah je obezbedio. Opusti se.

Ajd pisite malo o cenama trajekta za auto i osoblje! Neko je pomenuo cene, ali nisam razumela dal ukupno, u oba pravca ili samo jednom.
Koja je najblize mesto za ukrcavanje :) kad se ide na juzni deo ostrva?

Od kfc se skrene desno . Ma ne brini, uopste nije daleko. I smestaj je potpuno ok. Ne znam sta ocekujes, nije luksuz neki, ali standardno soba, kuhinjica u predsoblju, kupatlo ok, terasa . Gazda je potpuno ok. Sve sto nam je trebalo , odmah je obezbedio. Opusti se.

ok...znaci socrates ovo leto...hvala na obavestenjima :)) ae su mogli da se dovode neki gosti?hah :)

Ove godine smo se odlucili za Zakintos, prosle godine je bijo Skijatos (odlican izbor)...
... nismo ljubitelji buke i galame zato bih zaobisla Laganas i odlucila se za Argassi, putujemo kolim tako da nam ne predstavlja problem to sto nema svju plazu,
a molba je vezana za pomoc da se odlucimoza apartmanski smestaj molim vas za savet i iskustva
hvala!!

Evo cisto da imate predstavu kakva je plaza u laganasu..utaban pesak ali retko ko se tu sunca..uglavnom kafici..restorani i hoteli pored plaze imaju svoje lezaljke koje i tad naplacuju svojim gostima..realno tu imate sve pa stoga vredi odsesti a ici na druge plaze

Ove godine smo se odlucili za Zakintos, prosle godine je bijo Skijatos (odlican izbor)...
... nismo ljubitelji buke i galame zato bih zaobisla Laganas i odlucila se za Argassi, putujemo kolim tako da nam ne predstavlja problem to sto nema svju plazu,
a molba je vezana za pomoc da se odlucimoza apartmanski smestaj molim vas za savet i iskustva
hvala!!

ja ti preporucujem Perlu, turisticku agenc., imaju oodlican katalog i super cene u odnosu na ostale agencije!
Imaju vise ponuda na obicnom katalogu, nego na internetu...sajt nisu obnavljali ove godine!

hvala!!

Nisam bio, ali bio je prosle godine moj burazer sa devojkom, u vili Irida i oni su bili zadovoljni. I oni su isli kolima, tako da im je ono poluostrvo sa plazama bilo blizu, a i glavni grad.
Moja devojka bi ove godine na Skijatos, pa ako ti nije problem, da ne bude ovde off teme, prebaci se tamo, mozda znas neki odgovor :)

Back