Gospodo.
Znatiželjni mislioče, Dragoljube i svi ostali...
...koji kudite i pljujete na moj filozofski sistem, niste uopšte svesni šta kudite. Niste uopšte svesni o čemu je reč. Ni o čemu od svega onoga što stoji u vašim tikvama, što smatrate znanjem koje ste primili tokom obrazovanja nije reč i ako želite da kritikujete moj filozopfski sistem ne možete se pozvati ni na jedan jedini segment vašeg znanja. Bolje reči vašeg neznanja, jer vi, zapravo još uvek ništa ne znate, već samo verujete da znate. Jer ovde je reč o ZAKONU POSTOJSANJA ovoga sveta o čemu se u prirdnim naukama, filozofiji, psihologiji, svetskim religijama, parapsihologiji itd, još uvek apsolutno ništa ne zna. Vi čak ne znate ni šta podrazueva pojam "POSTOJANJE", a kamo li da znate po kojem logičkom i prirodnom zakonu u svemirskom beskrajnom prostoru uopšte postoji NEŠTO, a ne NIŠTA.
Hajde, pametnjakovići, kad ste toliko pametni i obrazoivani i sigurni u svoje (ne)znaje, odgovorite mi samo na jedno pitanje i to ono Prvo koje se uopšte može postaviti kada je o POSTOJANJU reč.? Odgovrite mi samo na pitanje ŠTA POSTOJI, i ako vaš odgovor bude ispravan, a bude drugačiji od odgovora na to pitanje koje sam ja dao, povući ču se sa svih foruma filozofije i više nikada i nigde ni reči, ni slova neću zametnuti o tome.
Ovo je izazov svima vama koji kudite i omalovažavate moj filozofski sistem. Dakle, samo mi odgovorite na pitanje ŠTA POSTOJI i skinuću vam kapu. Da ponovim, uz napomenu da vaš odgovor na ovo pitanje mora da bude drugačiji od odgovra koji sam ja dao, jer ako bude isti, vi onda ni u kom slučaju ne možete kuditi moj filozofski sistem, već samo priznati i hvaliti.
Hajde Dragoljube - ti koji svo vreme samo nešto glumataš na ovom forumu i nešto izigravaš, a ni sam ne znaš šta - boce ispijenih pivkana, valjada? Hade, Znatiželjni i svi vi ostali pametnjakovići. Izvolite! Čekam vas.. Pitanje je čisto i jasno.
ŠTA POSTOJI?
Postoje lijepi izbori, 2 izbora, nisu dobra oba, ali su lijepi, estetski, i nisu nešto što EGZISTIRA, već su MOGUĆNOSTI DA SE IZABERE. To su dobro i zlo. 1 i 2.
Postoji vrijeme, u kome je izbor moguć, i ono se sastoji, strukturalno, od 3 dijela: ad 1.) datosti do kojih je dovelo ono "do-sada", ad 2.) izbor sada, koliko da se bode 1 ili 2, i ad 3.) mogucnosti, koje su ustvari niz od stavki [array] p o t e n c i j a l n ih &b u d u ć n o s t i, a to su mogućnosti za ovu-onu-i-ovu stvar, koje onda pretvaraju jednu p o t e n c i j a l n u &b u d u c n o s t u "ad 1)" sledećeg sad,
(a ta sad klize, njih je beskonačno mnogo u vremenskom "trenutku" i vrijeme nije digitalni/sukcesivni niz trenutaka t1, t2, t3, nego klizač po liniji),
izborom SLOBODNE VOLJE (A U T O D E T E R M I N I S A N ČOVJEK; NEPOKRETNI POKRETAČ svog tijela, i nervnog i žljezdanog i mišićnog i erektivno-ejakulacionog sistema kao i izlučivačkog) u SVIJETU FIZIČKOM, KOJI JE STVARAN,
jer ne treba da bi se unijelo nešto hiperfizičko (nematerijalno) u "život" da se, kao Kant, oduzima realitet prostoru, nego on samo treba da se dopuni nečulnim,
recimo da je drvo sposobno da odslika telepatsku komunikaciju muškarca i žene, drugova,
i da je životinja sposobna da kritikuje nedimanične (nezabavne) misli a hvali zabavne svojim umiljavanjem ili agresijom
što se saznaje putem isihazma (upadanje u stanje svetosti)
i u kome žive i drugi ljudi. ŠTO ĆE SE DEŠAVATI U SVIJETU: TO NAJVIŠE DETERMINIŠE ONAJ KO JE NAJVIŠE DOBAR TJ. SVET OD SVIH LJUDI.
Ljudska volja se, da bi postojala budućnost i vrijeme, iako je jedna (da se bude dobar ili zao) ispoljava u dva jedno-vremena nagona, jer ako nema mogućnosti za izbor sve se već desilo (makar beskonačno) i nema vremena: jedan nagon je nekad taj koga situacija više podržava od drugog, nekad ispunjenje njega može biti tako veliko da je veće nego ispunjenje drugog ako bi se ispunili oba, jer ako se ispune oba on tad može da bude samo manje ispunjen, pa zli ekonomisti, ljudi slabe volje, biraju da se odreknu jednog od dva KOMPATIBILNA i KOMPLEMENTARNA nagona - daje se: čovjeku treba uvjek da je jednako stalo do ljubavi i seksa u-širem-smislu reči, to su dva nagona, i iz ljubavi, a ne mržnje, ljubavi prema dobrima, dobar muči i kida sve udove zlome, da ne naslijedi njegovo zlo budućnost pa on posije zlo u njegovog dragog.
Postoji i STA. To je udruženje svih zlih ljudi, u želi da nanesu što više zla dobrima. Svako je agent koji radi sa tu organizaciju bez imena, jer i dobri, kada pričaju, ustvari odaju informacije, pa kad postane loš onaj ko ih sluša on ih prenese lošijem, on nekom lošem a moćnom, a ovaj to zloupotrijebi itd. STA je špijunska mreža nad špijunskim mrežama. Put saznavanja informacija i oni koja ga daju su KO, a sta je više način MUČENJA dobrih, koji imaju posebne moći (90% ljudi je zlo, a ne može da pobijedi ostatak) zbog svoje sakralnosti.
Eto to postoji.
Poslednja izmena: