Zajednički život ili brak?

Pa nije " nebitan ".ALi nije toliko bitan da chini toliku razliku da nam je zajednicki zivot lep,dakle odlucili smo se za brak,iz tog razloga jel da,a da nam brak bude los.Ne kazem,naravno da moze da bude brak los,a zajedn.zivot nam bio ok,ali mislim definitivno da su ipak vece sanse da nam brak bude dobar ako nam je i taj zivot udvoje bio dobar.Zaista ne vidim razlog zasto ne bi bio.

Da je brak samo formalnost svi bih bili u njemu i potpisali taj 'nevažan papirić' ;-) dakle nije tako,ljudi su nesigurni u sebe,svoj izbor,a brak deluje nekako 'strašno' dok zajednički život lagan,uvek možeš 'pobeći' pri prvoj svadji..

Ne znam ja ne bih živela s nekim tipom nevencano,cemu to? onda bih se samo zabavljala
i svako svojoj kući ,svoj mir.a ako želim zajednički život,decu,planove onda brak i gotovo,
ako sam se zahebala-zahebala sam se ali bar plivam,a ne polovično. :D

haha,ali samo sam otvorena,tj imam neki svoj fazon
u glavi oduvek i to je to,a to je privlacno muškima znam. :D

isto tako kako "lako" mozes pobeci iz zajednickog zivota, tako mozes i iz braka, odnosno nije lako. nema razlike. i po cemu je zajednicki zivot laksi od braka?

U određenom trenutku veza se razvije do nivoa kada vam ne preostaje ništa drugo nego da se odlučite - da li ćete se venčati ili ćete živeti zajedno. Život udvoje je vrlo sličan braku i više je nego dobro rešenje ukoliko niste sasvim sigurni koliko ćete zaista biti kompatibilni sa partnerom iz dana u dan, u onim svakodnevnim situacijama. Ukratko, to je dobar način da „probate da budete venčani”...

Aha jeste,..i šta sad?

U pravu si...tako mene onaj moj zaprosio, po redu:"A jel hochesh ti da sutra provedesh par sati sa mnom pa onda par dana i onda ceo zzivot?" i ja rekla vazzi,
a odbila sam jednog jer je rekao ovako:"Hochesh da napravimo bebu pa da neshto zajedno radimo i onda zzivimo zajedno?" Odbila sam jer mi se nikako nije dopao redosled...ozbiljno...

isto tako kako "lako" mozes pobeci iz zajednickog zivota, tako mozes i iz braka, odnosno nije lako. nema razlike. i po cemu je zajednicki zivot laksi od braka?
ma naravno prekid je prekid,nevezano za papir..ali ipak ljudi se teško odlučuju da potpišu papir..a ako već žele zajedničku budućnost,da žive zajedno,dele sve..onda je logično da se venčaju po meni je tako. :D

Back