Brak!?

Ja iz svog ugla moram da se ne složim sa vama. Čini mi se da sam od vas dvojice, jedino ja u braku, pa onako, iz iskustva : da, brak ume da bude težak, sto puta ti dođe da se razvedeš, bude i svađe i neslaganja, ljubav s godinama bude manja, ali iskustveno kažem, posle skoro 29 braka, počinje neka povezanost i upućenost jedno na drugo. Deca porastu, odu svojim stazama a ostanete vas dvoje. I razlikujemo se, interesovanja nam nisu uvek ista, samo jednostavno naučiš da živiš sa time i poštuješ to. Ako su oboje svesni šta su im priprioteti u braku, neće taj brak poljuljati ni povremene svađe ni razlike.
Lijepo si ovo napisala.
Evo, moji starci preko četrdesetpet godina u braku.
Solidno se slažu.
Da nemaju ogromnu kuću i da se prije nekoliko godina nisu odvojili, poubijali bi se.
Ovako dnevno provedu nekoliko sati zajedno, pogledaju neki film, a nakon toga svatko u svoj ćumez.
Manje je tenzija.

Pa da, veliki broj brakova je sranje
Ima i onih koji valjaju
Mnogi su zajedno iz čistog interesa, više iz socijalnih razloga.

To što ima onih koji su kul ne znači da je većina takva, naprotiv

Sve se raspada jer ljudi nisu sposobni ništa da prevazidju i poprave u životu. Sve shvatamo kao robu a sebe kao konzumente i onda ako se nešto pokvarilo mi to bacamo i tražimo novo. Primitivno potrošačko društvo. Nista ne znamo da popravimo a pogotovo ne sebe. Ljudi uopšte ne znaju da vide nešto lepo u životu niti pokušavaju da se potrude a onda ceo svet ispadne kriv samo ne oni. Kako urediš svoju kuću, brak, život tako će da ti bude. Ako je sranje onda si sam kriv i to je to.

Meni je na dan venčanja prišla strina i umesto koverte uhvatila me za ruku, drugom rukom moju buduću(sadašnju) ženu i rekla , deco vi ste sad ko dva konja koji vuku jedna kola.
Nekad će biti da jedan vuče jače, nekad drugi.
Nije važno.
Vsžno je samo da vučete na istu stranu inače ćete pokidati i sebe i kola.

O ždrebadi vezanim za kola, da i ne govorimo.
Ako ne trče za vašim, za nečijim će.

Moj dodatak toj seoskoj basnovitoj mudrosti je:

Brak je gnezdo iz koga poleću i u koje se kad zatreba vrate ptići .
Čuvajte gnezdo, gnezdo znači sigurnost .

Ako ne pravite decu brak vam ne treba. Medjutim, ako pravite decu onda je najbolji način da se vaspitaju i postanu samostalni ljudi biti u braku kakogod ga rešili medjusobom.
Kod normalnih ljudi postoji dogovor za sve, pa i za brak.

ima veliki broj loših brakova ali ima i skladnih

zavisi od bračnih partnera i odnosa između njih ;)

msm da je 80 % prevelik broj..pre bih rekao 50:50

Back