Zajednički život ili brak?

U određenom trenutku veza se razvije do nivoa kada vam ne preostaje ništa drugo nego da se odlučite - da li ćete se venčati ili ćete živeti zajedno. Život udvoje je vrlo sličan braku i više je nego dobro rešenje ukoliko niste sasvim sigurni koliko ćete zaista biti kompatibilni sa partnerom iz dana u dan, u onim svakodnevnim situacijama. Ukratko, to je dobar način da „probate da budete venčani”...

Brak i zivot sa deckom(proba braka) nikako nije isto, pa ni slicno!

Ako bih, cak i sada, bila u ozbiljnoj vezi, odlucila bih se da zivim sa deckom, ako bi postojali uslovi za to...........to je neozbiljno, i ne vuce obaveze sa sobom.......
Brak je vec nesto drugo, na to bih se odlucila jedino ako bih bila savrseno sigurnja u svoju i njegovu ljubav, i ako bih vise od icega zeljela da rodim njegovu djecu............
Djecu van braka ne bih mogla, tacnije, voljela imati!!!

Brak i zivot sa deckom(proba braka) nikako nije isto, pa ni slicno!

Ako bih, cak i sada, bila u ozbiljnoj vezi, odlucila bih se da zivim sa deckom, ako bi postojali uslovi za to...........to je neozbiljno, i ne vuce obaveze sa sobom.......
Brak je vec nesto drugo, na to bih se odlucila jedino ako bih bila savrseno sigurnja u svoju i njegovu ljubav, i ako bih vise od icega zeljela da rodim njegovu djecu............
Djecu van braka ne bih mogla, tacnije, voljela imati!!!
Respect

Slazem se sa autorom teme. Zajednicki zivot jeste "uvod" u bracni zivot. Moglo bi se reci neophodan. Nikad ne poznajemo osobu dovoljno osim ako se sa njom nismo budili, jeli za istim stolom i bar jednom se posvadjali, a sve to mozemo samo ako smo zajedno ziveli prethodno bar neko vreme, duze ili krace.

Mislim sta je u pitanju..ti..deca..ili manja sramota zbog okoline..nista licno samo me zanima.

e, da znaš što me zanima mišljene okoline, pih!
dobar razvod je bolji nego loš brak - da se razumijemo
u brak ili vjeruješ ili ne, ne vrijedi raspravljati o tome...
a djecu volim iznad svega, i nadam se da ću biti u mogućnosti da ih imam u braku, tj. u kompletnoj porodici... baš sam razjasnila, a? :D

:DPa i nisi..ma samo mi se ucinilo da si iskljuciva..kad si rekla deca u braku..licno nemam misljene a narocito verovanja u brak..isto mi je ako zivim s nekim..kao da smo u braku..ebes papir.

ma, svi se kače za papir, zato mi je bzvz da objašnjavam, i zato kažem - ili vjeruješ ili ne...za mene brak nije papir, nije nešto materijalno...svako ima pravo da organizuje svoj život kako želi...enjoy ;)

Back