Larra
Primećen član
- Poruka
- 748
tako je!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
. oprosti mi boze..... anakin:code, obozavam kad me neko napravi budalom...
ja sve vreme pricam da cu zadrzati svoj racun u braku i to sam navela razloge...ti si se zgrazavao...sad pises kako tvoja zena ima svoj racun, pa boze to je tako normalno i neophodno...
zar nisam 15 puta rekla kako je to neophodno ali da to ne znaci da je taj odnos poremecen?
da nekoliko racuna ne znaci da neko tu svoje pare ne da!
a sto se tice kupovanja sa svog racuna, da, tu se ne slazemo...pre cu da platim sa svog racuna iako postoji 5 racuna na koje imam pristup ali to je ocigledno stvar karaktera...pa bilo sta da kupujem, njemu, za kucu, sebi....
ovde je toliko toga pobrkano da ja stvarno ne znam o cemu da pricam a da opet ne ispadnem budala...jer ja nesto kazem, ljudi se zgroze, onda oni dodju i kazu to isto posle par strana i prave se blesavi....

sad ti meni objasni kako moze u svako doba da se podigne odredjena cifra, bez da se pita....i to ne da se trazi dozvola nego da se pita partner da li je nesto planirao sa novcem mozda...anakin:nisi mi odgovorio na pitanje....da ga ponovim?
imas na racunu 1000, odes na put, treba ti 900 i vidis da je tvoja zena podigla 500...odes na njen racun i vidis da ima 50...
zaista me interesuje sta se radi u takvoj situaciji...
.
. mozda bih pozajmila jos toliko, pa kupila i cipele, LOL.
. i u tom nekom periodu se ne secam da je muz trosio na bilo sta osim na benzin i uzinu....
), a da drugi nema kad ustreba, ali su to uvek primali opusteno - moj matori je sa puta uvek dolazio sa MNOGO para
, a i plata stize.... osim toga, niko nije smatrao nikad da onaj drugi neopravdano straci ma sta.
. anakin:aman znam, zato i pitam....a code me previ blesavom ko da me nije razumeo...

. i danas su srecno vencani.....
anakin:a da..posto ljudi nisu telepatski povezani, oni moraju, jel da, da razgovaraju...zato mi malo bode oci takvo skakanje za pitanja upucena muzu u vezi trosenja...(obaska sto je ovo totalno arhaican koncept ali necu opet da ispadnem neizivljeni egoista koji bi svoj racun, ccc)
mislim, kako to bre?
eto bas ta situacija sa putem...na putu si, treba ti za hotel a zena ili deca ti digla sve pare sa racuna...pa hoces spavati u parku da ne bi maltretirao jadnu zenu i decu da moraju da pitaju za svaki trosak?
meni je zaista tesko da zamislim sliku muza i oca koji se pokriva novinama na klupi a sve sapuce Neka, neka trose moji mili i dragi, samo nek je njima lepo
jel me shvatas sta se ovde brka?
shvatam ja da muzevi vole zene ali majku mu, a zene muzeve? zato valjda treba da se pita ako se radi o zajednickom racunu...

. mislim, oni koji raspolazu parama koje ja zaradim, ponekad pitaju, ponekad ne, a najcesce kazu da su uzeli pare, vise ili manje azurno
. imaju obzira, tako da ako ce uzeti (3.600, usput budi receno, heheh) dinara da plate telefon, eure ce mi ostaviti 
. necu ostati bez gaca....tako i ja isto. 

anakin:pa fala bogu da se pitate ko sto se svi normalni ljudi pitaju
ali vidi...kad nekoliko ljudi racuna na istu cifru, tu ce neko neminovno da se preracuna....jesam ja dosta mladja od vas ali imam i ja roditelje bre...a i zivim sama pa sam prinudjena da se bavim finansijama...
kako uopste mozes da znas na sta racunas kad u svakom momentu svako moze da podigne bilo koju cifru (nek je i 100 din, uopste ne pricam o sumanutim troskovima...ali pomnozi tih sto sa brojem dana i kolicinom osoba koje koriste istu sumu)?
i reci mi iskreno, zar nije prakticnije da svako ima odredjenu sumu na koju moze da racuna uvek? znaci, to ti niko nece podici za cipele bez da te pita...a nece te pitati jer si tiranin nego da ti da do znanja da vise ne racunas na istu kolicinu para...
pazi, ovo je cista logika ali i te kako ima veze sa ljubavlju...jer na taj nacin ti se brines o clanovima porodice...sta ako bilo kome treba nesto hitno, racunao je na to a ti si to prepodne isla u soping?
shvatas li me?

. ja ni sama sa sobom ne mogu racunati da li cu danas-sutra biti 3.000 eur u plusu, ili isto toliko u minusu
.
. 
anakin:ali naravno, da nemam usta, progovorila bih na dupe
da se niste tako ostrasceno bacili u diskusiju, odmah bi se razumeli...ja sam i racunala da vi ovde pricate o zenama koje zaradjuju...ali onda su krenule da postuju zene za koje znam da ne zaradjuju, pocinjuci pricu o davanju, egoizmu, poremecenim odnosima i slicnom...
kazite onda - ja ne radim, moj muz radi, to su zajednicke pare...ja ni u jednom postu nisam rekla da je to lose...ima zena na trudnickom, jel da? ali onda recite iskreno...jer onda pricamo iz drugacijih pozicija...ja ako zaradjujem, naravno da cu imati svoj racun...zena koja ne zaradjuje, ne moze da ima svoj racun jer nema sta na njega da stavi...
mislim da jednostavnije biti ne moze....
chokolada:Ja sam od pocetka teme razumela (valjda je tako) da se radi o odvojenim racunima u banci ali da se parama raspolaze zajedno. Nisam ni mislila da samo jedno ima racun u banci. Kao stizu nam plate na jedan konto...Ne znam cak ni da li to moze. :?
lady me:Meni cela ova priča o zajedničkom računu i sebičluku onih koji bi da svojataju pare može imati smisla jedino u situaciji kada se prihodi supružnika drastično razlikuju.
Ovako, kada oboje zaradjujemo približno isto i pri tom 90% prihoda i njegovih i mojih ide pre svega za dete, stan, hranu... dakle, za zajedničke potrebe, smešno mi je da pomislim da sa našim brakom možda nešto nije u redu i da je neko od nas dvoje sebičan jer eto, imamo odvojene račune. Meni je to pre svega pitanje organizacije tj lakšeg načina upravljanja finansijama a ne pitanje količine ljubavi koju osećamo jedno prema drugom.
gurmanci:Ako neko ko zaradjuje mnogo rado deli sa nekim ko zaradjuje malo onda je to ljubav.
Ako je rec o braku to je nesto sto bi trebalo da traje godinama ili decenijama. Za to vreme su moguce sve varijante od podjednakog doprinosa do svih mogucih preokreta da zaradjujemo jednako ili jedan odlicno, a drugi lose ili da se situacija potpuno preokrene iz nekog razloga. Zivot je nepredvidiv.
Ne verujem u brak ciji kvalitet oscilira zavisno od toga ko u kom periodu koliko zaradjuje.
PS Ne radi se o tome da li su racuni odvojeni vec da li je novac na tim racunima zajednicki.