- Poruka
- 6.510
Ako sam bilo koga uvredio, stvarno mi nije bila namera, odmah se izvinjavam svakome ko se mozda osetio uvredjenim. Nismo ovde da se vredjamo vec da iznosimo svoje stavove. To sto sam rekao da ne razumem takva razmilsjanja, ne znaci da osobe sa drugacijim misljenjme od mog, vredjam.anakin:codemaker, mislim da si preterao...zasto vredjas ljude koji ne razmisljaju kao ti?
Ne, to ne mislim, ni blizu. Hocu samo da naglasim, da ako se radi o zajednistvu u zivotu, kako mogu onda da finansije iz svega budu izuzete. Pa zar je za tebe vrhunzki dokaz tvoje licnosti, samosvojnosti i integriteta, da imas SVOJE pare a partner neka ima SVOJE? Gde se tu uklapa veza, zajednicki put kroz zivot? Pa tako mozes da zivis i sa bilo kime a da ne izivis u nekoj formi zajednice koja se zove brak. Ja inace mrzim rec brak i sve sto se najcesce pod time podrazumeva kao postulat. Za mene je brak zapravo odluka dvoje ljudi da ZaJEDNO idu kroz zivot, deleci sve, od emocija, preko dobrih i losih stvari, do naravno novca.anakin:da li mene cini toliko losom osobom sto hocu da imam svoje pare i necu da diram partnerove?
Onda ne govorimo o braku, govorimo o ugovornom odnosu dvoje ljudi. Ili se moje i tvoje razmisljanje o braku dobrano razlikuje? U tom slucaju, dzaba diskutujemo, jer polazimo sa potpuno razlicitih pozicija...anakin:postovanje tudjih para (da, tudje pare...ako ih ja nisam zaradila, nisu moje a ja tako gledam i na pare svojih roditelja) znaci postovanje tudjeg rada i truda...
a i meni nista ne fali i imam potpuno iste mogucnosti da sama zaradim kao i on...
meni je nefer da ja ne radim a da on radi a pritom da mu ja trosim pare na cipele i garderobu...
e sad banalizujes...anakin:zasto bih gradila uopste takav odnos? ja to tako necu jer smatram da ljudi treba da budu ravnopravni...a ravnopravnost ne znaci da zeni izraste q a muskarcu sise, nego da se i odgovornost deli ravnopravno...
Potpuno svestan sta sam rekaoanakin:zasto bi samo on bio odgovoran za budzet i zaradjivanje a ja samo za trosenje?i upalo mi je u oci da insistiras da nikakvim parama ne mozes da joj se oduzis za paznju, kuvanje i slicno....e pa upravo o tome pricam....da li se ti njoj oduzujes sad zajednickim budzetom i preuzimanjem odgovornosti?
ja necu da mi se neko oduzuje na bilo koji nacin...ne mislim da u ljubavi bilo kakvo "oduzivanje" uopste treba da postoji....ako ja hocu da kuvam svaki dan, da ga pazim i slicno, ja za to ne trazim nagradu....(u vidu zajednickog budzeta? mislim, jesi svestan sta si rekao?)

Nisi shvatila, ne mislim ja tu na OBAVEZU oduzivanja! Mislim na to, da ako moja supruga zaradjuje 500 evra mesecno a ja mnogo puta vise, da li to znaci da je manje ravnopravna ili sam ja ravnopravniji? I da ona kad izdvoji svoj deo za komunalije, decu, za zajednicke troskove, sa ostatkom od 100 evra treba da se stiska i ne kupi sebi nesto sto zeli (ili joj treba), makar je kod mene veci deo para? Ili treba da POZAJMI od mene? To mi je nezamislivo. Naravno da ce se posluziti i delom para od "moje" zarade, ne vidim problem ni kod nje (da se oseca neravnopravna) ni kod mene, zasto ga ti vidis, ne znam....
A ako ne moze da zaradi, ne treba ni da ima? Jeli to ravnopravnost o kojoj govoris? Ne verujem u to.
Posto nisi zelela da objasnis, moram reci da ne razumem, pa neka tako i ostane.anakin:deo za kupovanje skupih stvari nisi shvatio u mom postu ali to jako dobro shvatas kad se radi o tvojoj porodici....mislim da poentu mozes da izvuces sam, mrzi me da objasnjavam....
Uostalom, svi mi imamo svoje zivote, koje organizujemo kako nam volja i mogucnosti dozvoljavaju. Razgovaramo nacelno.
Svako svoju zajednicu shvata onako kako moze, zeli i ume i oseca.
I na kraju, nemam nameru nikoga da vredjam, ko se ne slaze sa mojim misljenjem, zaboravi na to.
) I sta da se radi ako supruga nije zaposlena a muz ravnopravan "do bola" jer ima dobru platu? Jel' treba "ljubljena njegova" da ga pita za svaki karmin, krpicu ili sladoled? Ili da pozajmi dugorocno, pa kad se zapsli da pocne da vraca?
. ja savrseno dobro shvatam o cemu mi govoris, i isto tako shvatam da ne shvatam "one druge" skoro pa nikako....