zajednicka kasa?

pojma nemam, larra; kad ih vidjam odvojeno (a poslednjih godina je tako, jer ne mogu zajedno da ih podnesem) ponasaju se kao vrlo fini ljudi, obrazovani, pametni i normalni.
kad su zajedno, upadnu u neku, kako mi se cini - jako dobro uigranu semu, kao da su zarobljeni u nekom "filmu" koji, na neki morbidan nacin, oboma odgovara. ona trazi pare, on ne da, svako nabraja svoje argumente....
posto znam da covek ima i svalerku, i znam koliko ga doticna kosta (makar okvirno, ova najnovija), moje licno misljenje je da je zena BAS luda :). oprosti mi boze.....

anakin:
code, obozavam kad me neko napravi budalom...
ja sve vreme pricam da cu zadrzati svoj racun u braku i to sam navela razloge...ti si se zgrazavao...sad pises kako tvoja zena ima svoj racun, pa boze to je tako normalno i neophodno...
zar nisam 15 puta rekla kako je to neophodno ali da to ne znaci da je taj odnos poremecen?
da nekoliko racuna ne znaci da neko tu svoje pare ne da!
a sto se tice kupovanja sa svog racuna, da, tu se ne slazemo...pre cu da platim sa svog racuna iako postoji 5 racuna na koje imam pristup ali to je ocigledno stvar karaktera...pa bilo sta da kupujem, njemu, za kucu, sebi....

ovde je toliko toga pobrkano da ja stvarno ne znam o cemu da pricam a da opet ne ispadnem budala...jer ja nesto kazem, ljudi se zgroze, onda oni dodju i kazu to isto posle par strana i prave se blesavi....

Ja u klin ti u plocu, al' ajde nema veze, necemo se svadjati valjda zbog toga. Ja o zajednickom budzetu ti o odvojenim racunima. Kada sam govorio o odvojenim racunima, mislio sam na raspolaganje iskljucivo tog supruznika tim racunom, dakle svako samo sa svojim, ostalo cemo videti. Govorio sam o budzetu skupa novca kojim poorodica raspolaze, ma na kom racunu se nalazili. Ali ti si se zaukala, pa pokusavas da kazes da sam nesto trece pricao. Nema veze.
Ajde da rizikujem da te jos malo pravim budalom... Tek da znam tvoje misljenje o OSNOVU teme kja je ovde zapoceta a ne koliko racuna ima ili nema (gde si videla da muz i zena rade a primaju platu na isti racun?):
Suprug (partner) ima na racunu na svoje ime (da ne kazem na SVOM) racunu 1000 dinara. Ti imas na racunu na svoje ime (da ne kazem SVOM), 200 dinara. Sve ste obaveze izmirili, nema dugovanja, nabavili za mesecne potrepstine, prakticki obe sume 1000 i 200 su "fraj" uslovno... Imas ovlascenja na suprogov racun. Svide ti se neke cipele, suprug trenutno na putu, a cipele kosraju 500 dinara...
Da li ces kupiti te cipele, koristivsi suprugovih 300 dinara i kupiti te cipele ili ne a bez da ga zoves telefonom i pitas za dozvolu (jer recimo znas pouzdano da nije nista sa tim parama planirao posebno)?
Samo me to zanima, da bih znao da li se razumemo o cemu pricamo.
I nadam se da te nisam opet uvredio ili ispao nepristojan sto zabadam nos u tvoje stvari, sta mene briga hoces li kupiti cipele ili ne, da li ces pitati muza ili ne itd, blabla..

code, mislim da je od pocetka jasno o cemu se prica...ti si sam poceo da pricas da, kad si se vencao sa svojom suprugom, ona nije radila...o zasebnim racunima si poceo da pricas pre 2 strane...
u svakom slucaju, sta god da je, mislim da je reakcija blago receno bila preterana...

sto se tice cipela, najpostenije bi bilo da kazem da ne znam jer nisam u toj situaciji...
ono sto sam pokusala da kazem je da raspolaganje novcem treba da bude na oba partnera...zato mislim da je potrebno imati odvojene i jedan zajednicki racun....prakticnije mi izgleda da se odredjena suma novca podeli za razlicite potrebe...cini mi se da je bolje da zajednicki racun bude za kucu, decu, letovanja i slicno a odvojeni racuni za sve sta kome god treba...tako je prosto lakse za racunicu koliko si potrosio, koliko ti je jos ostalo da potrosis i za sta...
onda ti ne treba muz da ti da pare za cipele niti treba od bilo koga da trazis dozvolu jer uvek znas koliko imas i sa cim raspolazes...
i to zavisi od situacije...kako si postavio stvari, zena tu nista ne treba da zna nego je najnormalnije da digne pare i kupi sebi sta hoce....taj deo mi najvise smeta jer bi to trebalo da zavisi od trenutne situacije...
i imam pitanje za tebe...ti imas na racunu 1000 i otisao si na put...treba ti 900 i kad krenes da podignes pare, vidis da je tvoja zena podigla 500...ovlascen si i na njen racun i vidis da ona ima 50...
sta radis u toj situaciji?
poenta je da se u takve situacije ne dolazi...a za to treba oboje da se pobrinu...

aaaaj ejnt gat no suuupruzhnik...
za brak postoji tako puno razloga...jedan od njih je shto mama netje zhiveti 200god...trebatje neko vremenom da je odmeni (: ...zatim tu je chinjenica da ti je sex na dohvat ruke..ruke il penisa kako kome volja...zatim praaavite decu (shto je u neko doba razumljiva opcija)...i mnogo josh kojechega...
ja jedva chekam da se ozhenim zbooog...fiiinansija...da ja sam nesposoban da upravljam svojim novcem...nikad u zhivotu nishta nisam ushtedeo...chak mi se nije dogodilo da kao neshto sqpljam pa onda neshto qpim...ja kolko imam tolko potroshim...paaa chesto potroshim i ono shto nemam...to je moja mana i ja je privhatam kao takvu...nije da nisam poqshao da se menjam po tom pitanju...al mrka kapa...vremenom sam nauchio da zhivim s tim...ko alkosi...i neprestano pravim nekakve finansijske kalqlacije...koje se graniche s nemogutjim...zbog toga svega neretko upadam u neprijatne situacije (tipa nem dinara d odem na poso...a pre 4 dana qpio pikslu od 1500din)...tako neke gluposti mi se uvek dogode...odem npr u bg i puknem sve pare na stripove...sledetjih par dana jurim ljude da mi daju bon da hasam il jedem po qtjama (: (shto me podseti na jednu smijuriju...ja pre ne znam kolko u bgu...i puko pare na ne znam ni sam shta...a treba da budem tu josh 2 dana...i spavam kod goche...jutro ustali nas dvojica...kafa sve redno...i kao da jedemo...otvara chovek frishider(shto bi rekla mira)...a u njemu samo povrtje?!?!...dinstano ovo dinstano ono...brokoli karfiol shargarepa trista i jedno chudo...a sve povrtje...i ja ostanem dangla...posle mi qpio neko pecivo i ja se ugushio u testu)...nego novac...ja sam momak...i poshto sam to shto jesam ne moram da vodim rachuna niochemu...dakle zabole me dal imam il nemam uvek je tu neko da mi premosti do plate...e sad...kad se chovek ozheni...nastaju promene...hteli mi to ili ne promene su neizbezhne...vishe ne mislish samo o sebi tj ne mozhesh da budesh stava zabole me shta tje biti...tada si u nechemu ozbiljnom i josh ako imash dece ondak bash nema zezanja...s obzirom da poznajem sebe i da sam uveren da se netju skorije menjati po pitanju novaca...ja tju lepo u braq zheni kesh...eve ti zheno ove pare ako mi neshto bude trebalo trazhitju...i kraj priche...mislim lepo meni(ne moram o tom da mislim) lepo njoj(ne mislim o tom)...shta sad mene bole dal tje neko da misli ovo il ono...zheno eve pare kad sam slepac ja nemoj ti biti...a moja isqstva s zhenama govore da su zhene u 90% sluchajeva bolje s finansijama od mene...tj bolje manipulishu i sve...

eto...

@anakin
Ok, bar nisi rekla da sam te opet uvredio, i to je neki napredak.
Mislim ipak da se tvoje misljenje i moje misljenje toliko razolikuju, da i nema smisla dalje da samo ti i ja pricamo na ovom podforumu.
Svako ima svoje misljenje, u startu se ti i ja nismo razumeli, i to je otprilike to. Ja ne mislim da tebe treba da ubedjujem da je moje misljenje bolje, niti bih prihavtio tvoje ubedjivanje, jednostavno zivimo kako mozemo i mislimo da je najbolje za nas. Iznosimo kako to izgleda sto se nas tice.
A pade mi i na pamet ono "The life is a bitch, then you die.." Dakle, teramo kroz zivot kako znamo i umemo...

Slusacemo sta drugi imaju da kazu o ovoj temi, jer ova tema jeste nesto sto mnoge brakove ume da spoji ili razori, zavisi. Nije tako naivna tema kao sto bi se na prvi pogled moglo reci. Kod tebe jedna varijanta, sto se mene tice druga, a neko treci ima i trecu i N-te varijante. Dobro je cuti sto vise razlicith misljenja.
Tvoje i moje je poznato, videcemo sta drugi imaju da kazu. Ok?

nisi mi odgovorio na pitanje....da ga ponovim?
imas na racunu 1000, odes na put, treba ti 900 i vidis da je tvoja zena podigla 500...odes na njen racun i vidis da ima 50...
zaista me interesuje sta se radi u takvoj situaciji...
drugo sto sam te pitala je da li tvoja zena zna sta ti uopste planiras sa novcem? po tvojoj prici, niko o parama ne razgovara a svako dize koliko mu je potrebno...
ovo mogu da prihvatim samo pod uslovom da si milioner pa da o parama uopste ne treba razgovarati...
znaci ti krenes po stapove za golf, zena po cipele a cerka po kola...u istom danu...i svi namireni?
odgovori bar na neko pitanje jer mene stvarno interesuje kako to funkcionise...
mislim, ovde smo i da ucimo jedni od drugih, zar ne? :) sad ti meni objasni kako moze u svako doba da se podigne odredjena cifra, bez da se pita....i to ne da se trazi dozvola nego da se pita partner da li je nesto planirao sa novcem mozda...
meni se cini da je upravo to zajednistvo - zajednicka briga o zajednickom budzetu a ne samo zajednicko trosenje...
primer za to sam vec dala na pocetku posta...

anakin:
nisi mi odgovorio na pitanje....da ga ponovim?
imas na racunu 1000, odes na put, treba ti 900 i vidis da je tvoja zena podigla 500...odes na njen racun i vidis da ima 50...
zaista me interesuje sta se radi u takvoj situaciji...
.

ja bih od komse pozajmila ostatak i otisla na put :). mozda bih pozajmila jos toliko, pa kupila i cipele, LOL.
salim se, ja samo u jednom periodu u zivotu nisam (kao udata) imala 'leba da jedem, otprilike kad sam se porodila, tokom mozda, nekoliko meseci, tako da ne umem da se stavim u situaciju da nema para jer mi je neko drugi spirio :). i u tom nekom periodu se ne secam da je muz trosio na bilo sta osim na benzin i uzinu....
moji starci su nebrojeno puta bili u toj kozi, da jedan spiri (mislim - bez pitanja, na ma sta - detetu za patike, ekskurziju, struju, sta ga znam, pa i za cipele, cak i za automobil :)), a da drugi nema kad ustreba, ali su to uvek primali opusteno - moj matori je sa puta uvek dolazio sa MNOGO para :), a i plata stize.... osim toga, niko nije smatrao nikad da onaj drugi neopravdano straci ma sta.
al' ono za cipele ti nisam zaboravila.... kao da sam te ja rodila, macko :).

anakin:
aman znam, zato i pitam....a code me previ blesavom ko da me nije razumeo...

sad sam se nesto nasmejala, setila sam se nekih prijatelja mojih matorih, koji su mnogo zaradjivali, a bili trosadzije epskih razmera, i to sve da onaj drugi "ne zna"; i onda, kad se otkrije da su ostali bez gaca, i debelo u minusu, za poslednji cek - vode moje matore na veceru....LOL. i to - ne bilo kako, nego sa stilom :):). i danas su srecno vencani.....
ima nas raznih.....

a da..posto ljudi nisu telepatski povezani, oni moraju, jel da, da razgovaraju...zato mi malo bode oci takvo skakanje za pitanja upucena muzu u vezi trosenja...(obaska sto je ovo totalno arhaican koncept ali necu opet da ispadnem neizivljeni egoista koji bi svoj racun, ccc)
mislim, kako to bre?
eto bas ta situacija sa putem...na putu si, treba ti za hotel a zena ili deca ti digla sve pare sa racuna...pa hoces spavati u parku da ne bi maltretirao jadnu zenu i decu da moraju da pitaju za svaki trosak?
meni je zaista tesko da zamislim sliku muza i oca koji se pokriva novinama na klupi a sve sapuce Neka, neka trose moji mili i dragi, samo nek je njima lepo :)
jel me shvatas sta se ovde brka?
shvatam ja da muzevi vole zene ali majku mu, a zene muzeve? zato valjda treba da se pita ako se radi o zajednickom racunu...

Ja sam od pocetka teme razumela (valjda je tako) da se radi o odvojenim racunima u banci ali da se parama raspolaze zajedno. Nisam ni mislila da samo jedno ima racun u banci. Kao stizu nam plate na jedan konto... :roll: Ne znam cak ni da li to moze. :?

anakin:
a da..posto ljudi nisu telepatski povezani, oni moraju, jel da, da razgovaraju...zato mi malo bode oci takvo skakanje za pitanja upucena muzu u vezi trosenja...(obaska sto je ovo totalno arhaican koncept ali necu opet da ispadnem neizivljeni egoista koji bi svoj racun, ccc)
mislim, kako to bre?
eto bas ta situacija sa putem...na putu si, treba ti za hotel a zena ili deca ti digla sve pare sa racuna...pa hoces spavati u parku da ne bi maltretirao jadnu zenu i decu da moraju da pitaju za svaki trosak?
meni je zaista tesko da zamislim sliku muza i oca koji se pokriva novinama na klupi a sve sapuce Neka, neka trose moji mili i dragi, samo nek je njima lepo :)
jel me shvatas sta se ovde brka?
shvatam ja da muzevi vole zene ali majku mu, a zene muzeve? zato valjda treba da se pita ako se radi o zajednickom racunu...

ne :):)

ne smatram da je nuzno potrebno da me pitaju ili referisu gde su pare, a u slucaju klupe u parku bih, kako rekoh, to lako resila, a i bez nekog unutrasnjeg trzanja :). mislim, oni koji raspolazu parama koje ja zaradim, ponekad pitaju, ponekad ne, a najcesce kazu da su uzeli pare, vise ili manje azurno :). imaju obzira, tako da ako ce uzeti (3.600, usput budi receno, heheh) dinara da plate telefon, eure ce mi ostaviti :):). necu ostati bez gaca....tako i ja isto.
salu na stranu, pitamo se za odecu i obucu i slicne zanimacije (mobilne, namestaj) preko odredjenog iznosa. ako to mislis?

pa fala bogu da se pitate ko sto se svi normalni ljudi pitaju :)
ali vidi...kad nekoliko ljudi racuna na istu cifru, tu ce neko neminovno da se preracuna....jesam ja dosta mladja od vas ali imam i ja roditelje bre...a i zivim sama pa sam prinudjena da se bavim finansijama...:)
kako uopste mozes da znas na sta racunas kad u svakom momentu svako moze da podigne bilo koju cifru (nek je i 100 din, uopste ne pricam o sumanutim troskovima...ali pomnozi tih sto sa brojem dana i kolicinom osoba koje koriste istu sumu)?
i reci mi iskreno, zar nije prakticnije da svako ima odredjenu sumu na koju moze da racuna uvek? znaci, to ti niko nece podici za cipele bez da te pita...a nece te pitati jer si tiranin nego da ti da do znanja da vise ne racunas na istu kolicinu para...
pazi, ovo je cista logika ali i te kako ima veze sa ljubavlju...jer na taj nacin ti se brines o clanovima porodice...sta ako bilo kome treba nesto hitno, racunao je na to a ti si to prepodne isla u soping?
shvatas li me?

anakin:
pa fala bogu da se pitate ko sto se svi normalni ljudi pitaju :)
ali vidi...kad nekoliko ljudi racuna na istu cifru, tu ce neko neminovno da se preracuna....jesam ja dosta mladja od vas ali imam i ja roditelje bre...a i zivim sama pa sam prinudjena da se bavim finansijama...:)
kako uopste mozes da znas na sta racunas kad u svakom momentu svako moze da podigne bilo koju cifru (nek je i 100 din, uopste ne pricam o sumanutim troskovima...ali pomnozi tih sto sa brojem dana i kolicinom osoba koje koriste istu sumu)?
i reci mi iskreno, zar nije prakticnije da svako ima odredjenu sumu na koju moze da racuna uvek? znaci, to ti niko nece podici za cipele bez da te pita...a nece te pitati jer si tiranin nego da ti da do znanja da vise ne racunas na istu kolicinu para...
pazi, ovo je cista logika ali i te kako ima veze sa ljubavlju...jer na taj nacin ti se brines o clanovima porodice...sta ako bilo kome treba nesto hitno, racunao je na to a ti si to prepodne isla u soping?
shvatas li me?

ne :)
znas zasto - kako rekoh, ja sam ona "izuzetna situacija" :). ja ni sama sa sobom ne mogu racunati da li cu danas-sutra biti 3.000 eur u plusu, ili isto toliko u minusu :).
no, ako neki ljudi zive u stabilnom okruzenju, imaju redovna primanja u tacnom iznosu, i jos smatraju velikom nesrecom/izdajom sto ce ici peske na posao (ili cak ostati bez struje, kao jedan moj komsa) ako onaj drugi bez pitanja spiri na cipele, onda je svakako nuzno neophodno da se obaveste blagovremeno. ja nemam nijedan od pomenutih kvaliteta :).
jesam te sad bolje razumela? :)

anakin:
ali naravno, da nemam usta, progovorila bih na dupe :)

da se niste tako ostrasceno bacili u diskusiju, odmah bi se razumeli...ja sam i racunala da vi ovde pricate o zenama koje zaradjuju...ali onda su krenule da postuju zene za koje znam da ne zaradjuju, pocinjuci pricu o davanju, egoizmu, poremecenim odnosima i slicnom...
kazite onda - ja ne radim, moj muz radi, to su zajednicke pare...ja ni u jednom postu nisam rekla da je to lose...ima zena na trudnickom, jel da? ali onda recite iskreno...jer onda pricamo iz drugacijih pozicija...ja ako zaradjujem, naravno da cu imati svoj racun...zena koja ne zaradjuje, ne moze da ima svoj racun jer nema sta na njega da stavi...
mislim da jednostavnije biti ne moze....

Ja sam nezaposlena zena i pare koje zaradjuje moj muz su zajednicke pare. Ovih meseci pocinjem da radim i to ce naravno biti zajednicke pare.

Mislim da odrasla osoba treba da ima u vidu da zivotne situacije nisu jednom za svagda, da ima zivotnih situacija da neko ne radi zato sto ne moze da radi ili je takav dogovor i naravno da su to zajednicke pare. Mi smo dugo zajedno i prosli smo razne finansijske faze i bas zato i tvrdim sa najvecom mogucom sigurnoscu da ce sve pare koje bilo ko od nas unese u kucu biti nase zajednicke pare bez obzira na iznos.

chokolada:
Ja sam od pocetka teme razumela (valjda je tako) da se radi o odvojenim racunima u banci ali da se parama raspolaze zajedno. Nisam ni mislila da samo jedno ima racun u banci. Kao stizu nam plate na jedan konto... :roll: Ne znam cak ni da li to moze. :?

Moze, tako je kod nas. Bar za sada, posto ja jos uvek zaradjujem vrlo malo novca jer kada sam pocela da radim radili smo za istu firmu tako da sam dala broj njegovog konta jer svoj nisam imala.
Ali kada jednoog dana budem imala pravi posao sa pravom platom onda cu sigurno imati i svoj konto.

Uhhh ... al se ovde pisalo, nisam stigla baš sve da iščitam, možda ću ponoviti nešto već napisano...

Meni cela ova priča o zajedničkom računu i sebičluku onih koji bi da svojataju pare može imati smisla jedino u situaciji kada se prihodi supružnika drastično razlikuju.
Ovako, kada oboje zaradjujemo približno isto i pri tom 90% prihoda i njegovih i mojih ide pre svega za dete, stan, hranu... dakle, za zajedničke potrebe, smešno mi je da pomislim da sa našim brakom možda nešto nije u redu i da je neko od nas dvoje sebičan jer eto, imamo odvojene račune. Meni je to pre svega pitanje organizacije tj lakšeg načina upravljanja finansijama a ne pitanje količine ljubavi koju osećamo jedno prema drugom.

indi, pitas gde je granica izmedju normalnog trosenja i hirova?
pa, uopste na to ne gledam kroz finansijsku prizmu.
vec koja je funkcija pocinjene kupovine u odredjenom vremenskom trenutku, kakvu isprojektovanu poruku nose kupljeni predmeti i kuda sve to vodi porodicu u celini i svakog clana pojedinacno. Krivac moze biti s bilo koje strane.

No sve bi bilo mnogo prakticnije a te racunice nepotrebne kada bi imali jasnu finansijsku politiku, a ne da svako uzima sa gomile kako mu se prohte. Znaci, decentralizacija umesto komunisticke utopije koju ovde svi sem dvoje zastupaju. Da ponovim, zajednicko ucestvovanje u troskovima proporcionalno zaradama, i dva odvojena budzeta radi preglednijeg trosenja koje i dalje moze ici i icice na zajednicke stvari ali kroz dogovaranja itd...

lady me:
Meni cela ova priča o zajedničkom računu i sebičluku onih koji bi da svojataju pare može imati smisla jedino u situaciji kada se prihodi supružnika drastično razlikuju.
Ovako, kada oboje zaradjujemo približno isto i pri tom 90% prihoda i njegovih i mojih ide pre svega za dete, stan, hranu... dakle, za zajedničke potrebe, smešno mi je da pomislim da sa našim brakom možda nešto nije u redu i da je neko od nas dvoje sebičan jer eto, imamo odvojene račune. Meni je to pre svega pitanje organizacije tj lakšeg načina upravljanja finansijama a ne pitanje količine ljubavi koju osećamo jedno prema drugom.

Ako neko ko zaradjuje mnogo rado deli sa nekim ko zaradjuje malo onda je to ljubav.

Ako je rec o braku to je nesto sto bi trebalo da traje godinama ili decenijama. Za to vreme su moguce sve varijante od podjednakog doprinosa do svih mogucih preokreta da zaradjujemo jednako ili jedan odlicno, a drugi lose ili da se situacija potpuno preokrene iz nekog razloga. Zivot je nepredvidiv.

Ne verujem u brak ciji kvalitet oscilira zavisno od toga ko u kom periodu koliko zaradjuje.

PS Ne radi se o tome da li su racuni odvojeni vec da li je novac na tim racunima zajednicki.

gurmanci:
Ako neko ko zaradjuje mnogo rado deli sa nekim ko zaradjuje malo onda je to ljubav.

Ako je rec o braku to je nesto sto bi trebalo da traje godinama ili decenijama. Za to vreme su moguce sve varijante od podjednakog doprinosa do svih mogucih preokreta da zaradjujemo jednako ili jedan odlicno, a drugi lose ili da se situacija potpuno preokrene iz nekog razloga. Zivot je nepredvidiv.

Ne verujem u brak ciji kvalitet oscilira zavisno od toga ko u kom periodu koliko zaradjuje.

PS Ne radi se o tome da li su racuni odvojeni vec da li je novac na tim racunima zajednicki.

gurmanci, sta si pisala na pocetku ove teme? ako neko ko zaradjuje deli - to je ljubav, a ako svako ima svoje pare, onda je to egoizam...
ja se ubi pisuci da postoje i drugacije situacije koje uopste ne znace da tu postoji manje ljubavi....sad ispade da ako zena zaradjuje i stavlja na svoj racun, da je egoista?
i bas zato sto je zivot nepredvidiv, zasto svaliti celu odgovornost oko zaradjivanja na muza? ja mislim da to prosto nije fer....pogotovo i sebe i njega ubediti u tezu - ako me volis, delicemo pare koje ti zaradis...
opet kazem, u redu - trudnicko, bolest, trenutna nesposobnost...ali na dugorocne staze pa jos doci ovde i popljuvati sve ljude koji tako ne zive?
kvalitet braka zavisi i od toga koliko su OBE osobe u stanju da daju...koliko su obe osobe u stanju da se bave svim aspektima zajednickog zivota - i zaradjivanje i kucni poslovi...
u redu, podele se ljudi...muz zaradjuje, zena se bavi kucom...ali to tesko da je sinonim za ljubav i to ne znaci da je takav odnos bolji od nekog drugog...

Back