Dobro veche, svima vama koji uzimate ucheshce na ovu temu!
Nisam imao nameru da uchestvujem, ali posle svega prochitanog, morao sam.
Dakle, pitanje glasi: "Sta je sa normalnim devojkama? Gde su?"
Tu su, pored vas. U vashem su domenu. Vidjate ih svaki dan, al' ih ne primecujete. U chemu je problem? Problem je u tome shto morate da znate da govorite dva jezika, "mushki" i "zenski". Slazem se, nimalo lako.
Chitao sam pazljivo sve vashe postove. Mushkarci nisu dali konkretne odgovore shta je to shto im se ne dopada, vec je bilo rechi ko se kako oblachi, sponzorushe, foliranje i sl. Od zenskih postova, jedan mi je zapao za oko. Kratak, koncizan, jednom rechju, sve je recheno. Citiram:
Od Stormgearl - "Da li je toliko tesko da se u drustvu devojke lepo ponasas, da spontano pricas, da joj se odmah ne nabacujes i ne dosadjujes?"
1. Lepo ponashanje - Ko se nauchio lepog ponashanja, bice bogat za zivota! Evo nekih mushkih navika koje odbijaju zene: chachkanje nosa, podrigivanje, ispushtanje "goluba" ili vishe uzastopnih, drpanja po preponama, a i masni vic vam nece doneti nijedan poen.
2. Spontana pricha (razgovor) - Mushki, u ovom sluchaju, najbolje cemo proci ako dvostruko vishe prichamo ushima. Neko ce reci, "Devojke se zaljubljuju slushajuci". Slazem se, al' kad razvezu prichu jedino cete proci ako pribegnete onom shto sam malochas pomenuo. Zene su predodredjene za prichu i tu nema dileme. U tome su nepobedive.
Kada zena zapochne razgovor s mushkarcem, on se oseca kao da je prozvan da reshi problem. Mozak mushkarca je oblikovan za reshavanje problema i neprekidno nalazenje reshenja. Nemojte joj nuditi savete i gotova reshenja, jer ona to od vas ni ne trazi. Shvatite da je glavna svrha zenske priche, upravo prichanje. Njen cilj je da se oseti bolje poshto izbaci iz sebe sve ono shto joj se toga dana izdeshavalo. Pri tome, nikakva reshenja joj nisu potrebna. Sve shto treba jeste da je saslushate i podstichete. Kako reche moj profesor, "Zene vishe vole pazljive slushaoce od brbljivih sagovornika". Jednostavno, ako joj se dopadate, ako se slaze s onim shto govorite, prichace s vama. U supritnom, bice cutljiva.
Zene, kad prichate s mushkarcima, budite direkne. Nemojte da upotrebljavate indirektan govor - ne razumemo ga! Ne okolishite.
Momci, prepoznajte emocionalnu ucenu, to zene najbolje rade. Pusti suzu kad god hoce, a vi imate osecaj krivice.
3. Nabacivanje - Shta reci, "Mushkarci se zaljubljuju gledajuci". Dobar deo mushkaraca gleda na zenu kao seksualni objekat i tu nema dileme. Kada upoznajete devojke, kada prichate, nemojte dozvoliti da vam pogled ide nize od ramena. U protivnom, bicete provaljeni i kod te cure nemate prolaz. Pratite je dok pricha, budite pazljivi, gledajte sve vreme u njeno lice, u ochi, potvrdjujte sa mhm, aha... Pustite da sve ide svojim tokom. Timok kad prodje toliko i toliko km uliva se u Dunav. Reka ide svojim tokom, ne remetite ga!
4. Dosadjivanje - Ima jedna punk pesma koja kaze "Dosada, dosada me ubija"... Nashao sam se nebrojeno puta u drushtvu devojaka kada su im prilazili poznati momci (iz drushtva) . U trenutku su izgovorile, "Jao, idu ove dosade; smarachine". Primetio sam da ti momci puno puta upotrebljavaju rechenice koje pochinju sa "Ja". Jednostavno, niste vi centar sveta, niti se bilo shta zbog vas vrti, niti ce!
Moram da kazem da mi je zapao za oko josh jedan zenski post. Citiram:
Od Cristal_77 - "P.S. da parafraziram mog najboljeg druga ---- Mi smo devojke muvali uz vecne rok balade".
5. Romantika - Momci, zene vole romantiku. Slabe su na nju! Pri tome im nije bitna velichina, vec uchestanost (odmah da kazem da ne mislim na sex - ko razume, shvatice). Cristal_77 je pomenula rock balade. Ja bih samo dodao Kazalishte (bar 15 balada - vechitih), Tuti Fruti, Valjak, Jabuka...
Zene vole da budu zavedete. Svaki put ih iznova zavodite. Uchinicete je vaznom. Trudite se i dalje k'o zmaj, k'o na pochetku veze. Mushki, ja znam da nam ovo shto cu sada reci teshko pada, al' govorite svojoj voljenoj volim te, napishite joj poroku ukoliko zbrishete, javite se ukoliko kasnite, recite joj da vam nedostaje, da vam znachi...
Zanimljivo je koliku odbojnost mushkarci imaju da izgovore pred svojom dragom, volim te!
Mushki, losh kompliment se vidi na kilometar. Nama nije dozvoljena laz. Zenama su dozvoljene male sharene lazi. U prednosti su. Ne zaboravite da vas sve vreme skenira.
Malo da razbijemo predrasude. Imam prijatelja, bili smo cimeri na fakultetu. Dechko, nit' ima kesha, nema kola, ne nosi markiranu garderobu, pritom nije iz grada, al' je zato lepak za devojke. Kako? Momak upravo radi ono shto Stormgearl navodi u svojoj rechenici.
Mushki, ukoliko zelite da saznate neshto o potencijanoj devojci, jednostavno, recite njenoj drugarici par lepih rechi o njoj. Neverovatno, ali dobicete polusatni elaborat, a da to niste ni ochekivali.
Pri upoznavanju, zapamtite, imate samo jedanput shansu da ostvarite prvi utisak. Losh prvi utisak je najbolji put do neuspeha!
Voleo bih da devojke/mushkarci napishu to shto ih frustrira kod suprotnog pola, shta je to shto im smeta. Shta ochekujete od suptotnog pola, a on ne radi?
Nadam se da sam doprineo, bar malo, ovoj temi.
POZZ svima vama...
PS. M'da. Neko je pomenuo ljubav. Shta reci, skup parfem koji brzo vetri, a ostavlja gorak ukus.