Zadovoljan ili ne???

• Začetnik teme Začetnik teme shx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
shx:
U kom trenutku cete reci sebi: "Ja sam zadovoljan svojim zivotom." I da li je to uopste i moguce?

Nikad,ali bas nikad nisam bila zadovoljna toliko da sam mogla da kazem-Ja sam zadovoljna devojka.Veliki sam perfekcionista i idealista,da bih prihvatila ista manje od onoga sto sam ja zamislila u svojoj glavi.Uvek mi je falilo to nesto malo,da bih bila u potpunosti zadovoljna.
Zavidim ljudima koji se zadovoljavaju sa malim stvarima.Ovde ne mislim na onu materijalnu stranu,vec na jednu drugu stranu.Divila sam se uvek svojoj babi i dedi, na njihovoj skromnosti,blagosti,toplini.Uvek su nalazili zadovoljstvo u tim malim stvarima i bili srecni.
Medjutim,mislim da ta vecita "jurnjava" za ostvarivanjima nekih svojih "zamisli" i nije tako losa.To je u stvari i ono za cim svi tezimo -da sa realizacijom svojih zelja ili nazovite to kako hocete-osetimo to unutrasnje zadovoljstvo.
Sve nas,razlicite stvari pokrecu,isto tako,razlicite stvari nas i cine zadovoljnim i srecnim.I cini mi se da vremenom covek sve vise pocinje da ceni ta neka sitna zadovoljstva i samim tim postaje i zadovoljniji.Mada,sve polazi iz porodice i mislim da je u stvari porodica "glavni krivac"za sve.
Ne bih da baksuziram, ali cini mi se da sam na putu da mogu sebi da kazem-Ja sam zadovoljna

Svako od nas bar po nekad moze da kaze za sebe da je srecan.Neki pod srecom podrazumevaju velike a neki male stvari koje ih cine ispunjenima.Mislim da je covek generalno srecan u smislu da je imao priliku da se pojavi na ovoj zemaljskoj kugli i kaze o.k.stigao sam od nekud i odlazim dalje i srecan sam sto sam imao priliku da upoznam ovu mrvicu univerzuma.Jedno je pitanje sta je svako od nas doziveo u svom veku i koliko je imao srecnih okolnosti da ga prozivi sto je moguce lepse i bezbolnije a drugo sta smo sami za sebe ucinili da bi dosli do srece u zivotu.

prosto je biti zadovoljan ,, lepo je kada ti male stvari čine život ,,ali ne i male da ti zagorčavaju ,, ukoliko si realan čovek nije fer biti zadovoljan ,,dakle uzimaš u obzir i svoju okolinu ,, nije sreća samo kada se tebi desi ukoliko ima toliko siromaštva i jadnika oko tebe ,,

Svaki covek moze reci da je zadovoljan svojim zivotom , ako spozna vecu patnju i nesrecu drugog coveka , od sebe i u tome vidi razliku tj. uporedi ! Na taj nacin u svakom trenutku mozes reci da si zadovoljan svojim zivotom , i ne samo zbog jednog razloga nego iz mnogo vise , samo se treba zapitati ! Trebam li navesti primer?

Samo cu reci nesto so je rekao jednom jedan mudar covek : Ako od 40 hiljada spermatozoida vas spermatozoid tj. vi se izborite da udjete u jajnu celiju a ostali ne i dospete u nesto sto se zove svet tj.rodite se .. pa onda zapitajte se .. vi ste pobednik i vi ste se izborili za zivot koji niko nemoze da vam ga oduzme znaci uradite nesto sa njim postignite nesto , i jednog dana kada to uradite recice te JA SAM ZADOVOLJAN/NA svojim zivotom ( to je rekao Zoran Djindjic na jednom skupu u nekom gradu samo neznam u kom Sabac ili Kragujevac nisam siguran ) PS; kakav je to covk bio divim mu seee

...da sam zadovoljna svojim zivotom danas, ovde i sada. Ali je bio dug i trnovit put da stignem ovde. Mislim da generalno kad neko postane svestan sebe, svojih mana i kvaliteta, kad uvek stremi boljem ali taman toliko da ostane srecan sa onim sto ima, kad ume da se raduje suncanom danu, prijatnoj setnji ili dobroj knjizi. Kad ima sa kim to da podeli...
Mislim, svako ima probleme, ali oni samo cine zivot zanimljivijim i vecim izazovom.

Hektor:
Oduvek sam tragao za istinom i smislom,sada znam da je sve to vreme Istina trazila mene...
Susreli smo se u mojoj mladosti i vec dugo zivimo zajedno...
Mozda sam ja bila suvise nerazumna,luda slepa,pa nisam ni zelela da je primetim i da je nadjem.
Ali sad znam da je doslo pravo vreme za MOJU Istinu i osecam,....ZNAM da mi je krenula u susret.....
U svakom slucaju,divne reci Hektore

....jednom sam pomislila da sam zadovoljna i prestala sam da se trudim,a onda shvatim da covek celog svog zivota mora da drzi konce u rukama,jer ako samo malo popusti ode citav rub po savu.Poenta samog zadovoljstva sobom i svojim zivotom lezi u tome da iz dana u dan sam sebi postavljas nove ciljeve i radis na tome da ih ostvaris i jedino tako mozes u svakom trenutku svog zivota reci sebi i drugima da si konacno zadovoljan. :wink:

"And I'm only here
To bring you free love
Let's make it clear
That this is free love
No hidden catch
No strings attached
Just free love..."

Tada kada se pojavi neko takav...sve ce biti mnogo lepse:)) Sa ostalim sitnim zadovoljstvima se snalazim sasvim ok ali ljubav...prava...neko sa kim ces moci da delis ta sitna zadovoljstva,stvaras potomstvo!Mislim da je to ono sto zaokruzuje i sto te cini zaovoljnim...na kraju[/b]

firespirit:
Zadovoljan je onaj koji nalazi vrednost u sitnicama.

A da ne upadne u zamku , da mu i potrebe postanu sitnice....

Izgubljen medju sitnicama....

Krupni koraci , sreća medju sitnicama....
Znaš kad je to moguće , ako se sećaš sebe kad si bio sitnica....inače te gordost pojede za doručak....
------------------------------------------
Sitni koraci , sreća medju sitnicama, je šteta za čoveka ako se tim sitnicama zadovoljava, a ne da je tim sitnicama zadovoljen....

Plotina:
"And I'm only here
To bring you free love
Let's make it clear
That this is free love
No hidden catch
No strings attached
Just free love..."

Tada kada se pojavi neko takav...sve ce biti mnogo lepse:)) Sa ostalim sitnim zadovoljstvima se snalazim sasvim ok ali ljubav...prava...neko sa kim ces moci da delis ta sitna zadovoljstva,stvaras potomstvo!Mislim da je to ono sto zaokruzuje i sto te cini zaovoljnim...na kraju[/b]
Ima jedan takav koji je ustvari i inspiracija za navedeni text.Samo ukucajte u Google : Lord Maitreya i dobicete pno textova o njemu,tzv.usrecitelju covecanstva odnosno Antihristu...

firespirit:
Nisi uopste shvatio poentu a mrzi me da ti objasnjavam. Procitaj jos par puta. Mozda ti sine.

A možda ti nisi shvatio šta sam ja tebi rekao....
A inače da komentarišem ovo "mrzi me da ti kažem".

To pokazuje da osoba nije za forum filozofija već je ovde zalutala...
Čak i ako je objašnjenje jako banalno i dečije, postoji mogućnost da ti nisi shvatio drugu stranu...

A ako je u pitanju stvarno mrzi me, onda tek filozof nije u pitanju već ono što ja zovem dupeglavac...
Onda ti činim uslugu svaki put kad te citiram , jer zaboga onda si u centru pažnje....

Iako imam potrebu da se izvinim zbog oštrog odgovora, i dalje smatram da negativno dejstvo tih višesmislenih izreka (ne svih , ali ove da) zaslužuje dodatni post.

Iako postoji šansa da je tvoje shvatanje ove izreke pozitivno i dobro, POSTOJI UVEK JAKO VELIKI BROJ LJUDI KOJI ĆE MANJE ILI VIŠE BANALIZOVATI I UPROŠĆENO SVESTI IZREKU NA NEŠTO DRUGO.

Zbog toga ne volim neke od mudrosti , naročito one koje ako se pogrešno razumeju donose mnogo više štete nego koristi, dok ostale koje ako promaše , ništa se ne dešava, podržavam......

Isto kao i izjava "zadovoljan svojim životom" može da podrazumeva gašenje ideala i svodjenje na ostvareno....

Pravoslavlje tu uvodi novi termin....
Refleksni hrišćanin je osoba koja u svemu vidi smisao, a ne nesmisao ,biće, a ne nebiće.

shx:
U kom trenutku cete reci sebi: "Ja sam zadovoljan svojim zivotom." I da li je to uopste i moguce?

Ha, Ha, Ha....

Pa samo pitanje, ti daje i odgovor......

Jedini ispravan, trenutak, u kome mozes reci sebi da si zadovoljan svojim zivotom jeste kada se on zavrsi.
Kako mozes reci da si zadovoljan necim sto ce biti sutra, za godinu ili deset.

Mozes reci, zadovoljan sam svojim dosadasnjim zivotom.
A ne bih sada da govorim o trenutnim radostima, od kojih su mnogi napravili cilj, dok su one samo sredstvo.

Back