Hektor:
Razlika je u tome da je Patak mene nazvao : religijski tupadzija,ali ja se na njega niti ljutim niti ga vredjam.
A opet Hektor može i da znači religijski tupadžija
nekom od učesnika foruma ,,,koji niti je pročitao staru mitologiju, ko nezna fiziku ili ko nema dovoljno vremena....
Ovim hoču da ukažem na dimenziju VREME I VREMENSKI TRENUTAK u društvu i filozofiji.
Ista reč može imati različita značenja zavisno od okruženja i vremena ....
Pogrešno je ljutiti se na pojedince koji su već nahvatali promenjeno značenje pojma , ali nije pogrešno rafinisati i spaljivati znanjem laička značenja i tumačenja novinara....i ostalih....
-----------------------------------------------
I nemoj Hektore sad da se praviš lud, kad i ja i ti znamo da za obojicu, postoje članovi foruma koji misle za tebe da si religiozni tupadžija , a za mene da sam filozofski tupadžija. Što se mene tiče , još bi mogao i da se složim, jer prenošenje znanja UVEK PODRAZUMEVA PREDZNANJE, a to je kod filozofije problem jer kod nje naglo razvijanje znanja u jednom pravcu ne donosi razumevanje.
A opet, namerno unošenje netačnosti da bi se ideja približila nižem predznanju izaziva odbacivanje i osudu onih koji su u tim detaljima na višim nivoima razumevanja....
Netolerancija u traženju istine manifestuje prirodnu sebičnost usled uloženog vremena i truda.