Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
GPJ, ja ovdje ne raspravljam o Deretiću, već o Hrastovniku, to su dvije različite osobe, sa različitim tezama.
Supertruper je ovdje pisao da je Deretić suludi UDBAš koji diskredituje tzv. 'Srpsku autohtonističku školu' i na koga ne treba trošiti previše riječi. Takođe, nije mi poznato da Deretić tvrdi da su Indijanci u Americi Srbi koji su magično preletjeli iz Azije prije desetak hiljada godina.
Zamisli da ja ovdje nešto napišem, a onda ti odgovoriš recimo na teze Radića, a ne na moje! E pa, tako svijet ne funkcioniše.
Dakle, jasno je o čemu pričamo ovdje - o tezi da su, kao prvo, drevni Sarmati ogranak srpskog plemena, a kao drugo, da su se ti Srbi prebacili preko tobožnjih zaleđenih dijelova Beringovog moreuza iz Azije u Ameriku, te da su oni prvi ljudi na američkom tlu.
Dragi Georg, ako se neko pojavi i tvrdi nešto što niko drugi nikada nije tvrdio, te za to ne predstavi niti jedan jedini izvor, te da nema niti jedan jedini argument na svojoj strani, kao što je ovdje konkretno slučaj sa Hrastovnikom, sasvim je normalno za vikati NEMATE IZVORE, NAUČNO NEUTEMELJENO, jer je tu upitanju pravedna borba istine protiv laži.
Molim te, GPJ, prvo pročitaj šta sve Hrastovnik ovdje tvrdi i sve neistine koje je do sada proširio na ovom forumu. Ja sam se svaki put potrudio i svaki put razbio u param parčad sve potpuno neutemeljene teze Hrastovnika, a zapazićeš, on svaki put, potpuno poražen, pogne rep i pobjegne od diskusije na drugu temu - a zašto, zato što nema argumenata - bilo onomad kada je obećao da će se povući sa ovog foruma, pa onda svoju riječ nije održao, bilo kada je opisivao da je Stanislav Hočevar bio na ovom forumu i obavijestio papu o Hrastovniku kao opasnoj prijetnji Rimokatoličkoj crkvi, na šta je po Hrastovniju Papa hitno pozvao masoneriju i sa Google pretraživača izbrisao sve pojme vezane za Srbe i Ras (a ustvari je u pitanju Hrastovnikov falsifikat; kucao je neka slova ćirilicom, a neka latinicom), bilo kada je izneo tezu da su američki domoroci srpskog etničkog porijekla - niti jedan jedini put Hrastovnik nije pružio nikakav odgovor, već bi samo ili ignorisao poruke, ili skretao temu na druge priče, u nadi da ljudi neće primetiti ono što drugi pišu.
Evo, pogledaj Hrastovnikov prvi komentar poslije moje poruke:
Dakle, na moje detaljno provjeravanje njegove literature, izvora i navoda (npr. ovdje), njegov jedini odgovor je takav. Zašto? Ja bih rekao zato što mi ne može uputiti ama baš nikakav kontra-argument, odnosno zato što je ostao bez riječi.
GPJ, molim te da budeš razuman i pročitaš o čemu je ovdje tačno riječ - o borbi zdarvog razuma protiv iracionalnoga.
Nikad nisam rekao da su americki Indijanci Srbi, ali sam tvrdio i tvrdim da su u Ameriku stizali i tamo boravili Skiti (Srbi). O porjeklu americkih Indijanaca i kuda su tamo dosli imas u mnogim knjigama:
http://www.google.ca/#hl=en&sugexp=....,cf.osb&fp=e083c83e055baef3&biw=1124&bih=517
I ne lazi da niko prije Hrastovnika nije tvrdio da su proto-Indijanci iz Azije naselili Ameriku. Sta ces sad slagati?
Kelto-Skiti u Americi:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/497690-Kelto-Skiti-u-Americi
http://forum.krstarica.com/showthread.php/375482-Ahil-sa-srpskim-ocilima/page18
Koliki si lazov, svako ce se lako uvjeriti ako proseta kroz priloge foruma i pogleda moje tvrdnje. A ti lazes dok zines, pa i prije toga! Svuda su moji dokazi i tvoje ad hominem negacije.
Poslednja izmena: