"Забрањена историја Срба"

Da li mislite da je priča o seobi Slovena na Balkan tačna ?

• Da

• Ne

• Nisam siguran

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Је л` су ово хтели да нам увале Шбаве, подмукли зликовци?

dusan14ifpv0kartaiznema.jpg

e67b6c1eb4e205bc87.jpg

Обе ове карте немају везе са историјском истином, али су из немачких извора. Па да видимо шта је то подваљено, а шта смо ми поверовали. :)

Било би дивно да је то будућност неког новог успона српске моћи.

Храсте по мени , велика грешка мешања Скита и Сармата , но небитно на начин који мти презентираш и наводиш испаде да смо сви Кинези пореклом!
Антрополози се држе тога да је постојала средње азијска раса као почетна која је задоминирала светом!
Није то проблем ја нисам расиста али проблем Европе се љуља по тој основи јер би ти "Скито Срби" населили Америку око 20-30000 п.н.е!
То се поклапа и са антополпгијом јер средње азијски Индијанци а Азијати личе једни на друге и то је о.к.(ово научно постављамо као појам скитске расе!)
Међутим Европа насељена хомосапиенсима тек 10000 п.н.е и не личе на средње Азијате нимало!
Ја бих рекао да Неандерталац није уопште изумро већ се помешао са Хомосапијенсима и тако смо добили европског човека!
Јер Неандерталац по свим морфолошким особинама одговара европском човека , сем што се предпоставља да није говорио због вилице и великих зуба:)

Наравно није погрешно што их зовемо Немцима јер су неми за многе гласове другог језика:)
Иначе највећа налазишта Неандерталаца су у Германији , сматра се да је та раса домонирала до блиског истока где су се по мени помешали , по науци Неандерталци н:)гло изумрли али моје мишљење да човек данашњи нема истог претка , нисам нациста нити националиста сем ПАТРИОТА али овако мислим.!

Храсте по мени , велика грешка мешања Скита и Сармата , но небитно на начин који мти презентираш и наводиш испаде да смо сви Кинези пореклом!
Антрополози се држе тога да је постојала средње азијска раса као почетна која је задоминирала светом!
Није то проблем ја нисам расиста али проблем Европе се љуља по тој основи јер би ти "Скито Срби" населили Америку око 20-30000 п.н.е!
То се поклапа и са антополпгијом јер средње азијски Индијанци а Азијати личе једни на друге и то је о.к.(ово научно постављамо као појам скитске расе!)
Међутим Европа насељена хомосапиенсима тек 10000 п.н.е и не личе на средње Азијате нимало!
Ја бих рекао да Неандерталац није уопште изумро већ се помешао са Хомосапијенсима и тако смо добили европског човека!
Јер Неандерталац по свим морфолошким особинама одговара европском човека , сем што се предпоставља да није говорио због вилице и великих зуба:)

Наравно није погрешно што их зовемо Немцима јер су неми за многе гласове другог језика:)
Иначе највећа налазишта Неандерталаца су у Германији , сматра се да је та раса домонирала до блиског истока где су се по мени помешали , по науци Неандерталци н:)гло изумрли али моје мишљење да човек данашњи нема истог претка , нисам нациста нити националиста сем ПАТРИОТА али овако мислим.!

Sarmati su sinovi Skita, a sta su sinovi do isto kao i ocevi?

Vi evolucionisti imate svoje evoluconisticko tumacenje istorije i brojite desetine hiljada godina. Kod mene to ne vazi niti kosti istrijebljenih majmuna racunam u kosti nekakvih praljudi.

Грешка! не припадам ниједнима! али логика осим свих срањљ старих Грка сматрам исправном!
Није немогуће да су Сармати настали од Скита али онда смо сви пореклом средње Атијати или најближе Кинези!
Не смета ми уопште али мислимм да факторн ВРЕМЕ код тебе нема утицаја!

Грешка! не припадам ниједнима! али логика осим свих срањљ старих Грка сматрам исправном!
Није немогуће да су Сармати настали од Скита али онда смо сви пореклом средње Атијати или најближе Кинези!
Не смета ми уопште али мислимм да факторн ВРЕМЕ код тебе нема утицаја!

Skiti su bili najrasireniji narod, sto svjedoci sam Herodot. Pamti ih kineska istorija, pamti ih istorija Korejanaca, pamte ih tumulusi Japana, Indije, tumulusi Amerike. Imali su dodir sa raznim narodima, prenosili im svoju kulturu, mijesali se s njima, apsorbovali ih, ili su se kao manjina po istoku utapali u te narode.

Skiti su bili najrasireniji narod, sto svjedoci sam Herodot. Pamti ih kineska istorija, pamti ih istorija Korejanaca, pamte ih tumulusi Japana, Indije, tumulusi Amerike. Imali su dodir sa raznim narodima, prenosili im svoju kulturu, mijesali se s njima, apsorbovali ih, ili su se kao manjina po istoku utapali u te narode.

Herodot nije nepogresiv.

Pored toga sto je on 'Otac istorije', on je jos i 'Otac lazi'.

Zapitaj se zasto.

P. S. Ne odgovori mi, mislis li da bi ostali trebalo da obracaju paznju na tvoja pisanija?

dusan14ifpv0kartaiznema.jpg

Oво Мапа је прављена пре пар година...По неким Немачким картама...Па дајте да видимо оригинал...
Глупости...

Немам ништа против и да је било царство до Ирана...него ове мапе и фото шопу су смешне...

Та мапа није проблематична уопште , поставио сам ја оригинал на некој другој теми из Печујског архива да постоји Македонија ако те то забрињава али границе Србије су у реду.

:hahaha:
Ма дај бре није то у питању.. Насмеја ме искрено...

Него нигде та мапа не постоји..а и Тракија у Душановом царству:think:
Никада не бих ни предпоставио....

Знам да је хтео Цариград да освоји...сигурно је ратовао туда...

Ех ***** ти лаптоп наћи ћу ти оригинал и поставити мислим да је урадио Руварец видећемо......

Ма није проблем...Само што би неко скривао Тракију?
Ајде неки већи део па да разумем...Камо среће да је сравнио Атину а не неку тамо Тракују...

Učeni umovi Evrope su govorili kako je ime Srbi bilo zajedničko ime za sve Slovene. Srpska kancelarija u Beču do Berlinskog kongresa se zvala Ilirska kancelarija. Sloveni su Srbi, Srbi su Iliri, Iliri su starosedeoci Balkana. Prosto i jednostavno, samo složiš kockice.

Berlinski kongres se odvio 1878. godine, a Ilirska dvorska kancelarija je bila ukinuta jos davne 1792. godine.

Kockice se slazu, ali kada se slazu dezinformacijama i/ili polu-istina, dobije se i iskvarena slika! :rtfm:

legendad.jpg

Iz legende sa priložene karte može se videti i brojnost pojedinih naroda u Austrijskom carstvu pre 160 godina.

Za nas Srbe, vrlo je važno da se na legendi takođe prostor Slovenije i Hrvatske smatra naseljenim Iliro-Srbima.

Srba je, prema ovoj karti, najviše, potom Slovenaca, a Hrvati su na trećem mestu.

Posebno za nas Srbe je važan ovaj deo koji se odnosi na „Italiaener und romanisirte Serben”, dakle Italijani i romanizovani Srbi, kojih ima čak 5,183,000 duša! Ko su oni danas? To su romanizirani Srbi, to je deo onih Dackih Srba ili danasnjih Rumuna, koji su pripadali Austrougarskoj Monarhiji, jer su u Rumuniji bili i Vlasi Cincari (Walachen, Zinzaren).

Napominjem i to da se ova karta iz knjige čuvenog Karla Černiha (Karl Freiherrn von Czoernig) direktora za statistiku tadašnje Austrijske monarhije.

ILIRO-SRBI, tj. SRBI ILIRI.

Knjigu „Etnographie der Oesterreichischen Monarchie” iz 1857. godine:

http://www.archive.org/stream/ethnographieder00czoegoog#page/n5/mode/2up

Poslednja izmena:
Znaci i Rumuni su Srbi????

Pa kako to da im je porekllo drugacije,jezik,kultura..te i naziv...Dacani

Vlasi i Rumuni pricaju istim jezikom...tj,vrlo slicnim,kultura im je slicna....te je logicno da su oni blizi jedni drugima nego Srbima

Hratovnice brate mili,svi mali narodi imaju kompleks,i zele da se na neki vestacki nacin "prosire" te stanu rame uz rame nekim velikim narodima...Srbi su,kao i ostali Juznoslovenski narodi,nazalost,mali narod....danas vec,opet nazalost,bez perspektive,da postane bitan na politickoj sceni sveta
Da su se svi Juznoslovenski narodi,ujedinili u jedan...a ne ovako iscepkali,sto i jeste bio cilj kroz Jugoslaviju,tada bi mozda i bilo drugacije price....ali,posto oni mentalno nisu to sposobni zbog svog ega,ostali su na smesnim teritorijama sa smesnim brojevima stanovnika,poput recimo Crne Gore,Makedonije ili Slovenije...mada ni ovi drugi nisu nista bolji

E sad,iz tog kompleksa,politicke,vojne i ekonomske impotencije,pocinju da se pojavljuju price o tome,da su Srbi,danas mozda mali narod,ali pre nekih xy hiljada godina,oni su harali svetom,hebali kevu od amerike,preko azije i evrope,a bogami i afrike....cak su i australiju posetili,a sidnej je dobio ime po zeni tadasnjeg srpskog cara,Persidi...Sidi pa po njoj,Sidnej

Znaci,ajde rode moj,da pogledamo vise istini u oci,da shvatimo da nismo imali drzavnost,skoro uopste sem taj period u vreme Nemanjica,kada su Srbi bili u nekom usponu,a i pre i posle toga pod nekim,bilo Grcima,bilo Turcima bilo Nemcima ili danas Amerima (jeste,lepo si procitao,ni danas nismo nezavisni,svaka susa iz EU i USA sme da nas presavije preko stola) i da prestanemo da mastamo o Ninu Belovu i tumulusima koje su zidali Sarmati i Pasuljari po celom svetu,slaveci Svetog Savu

jel sam u pravu ili ne..prosto mi reci

Халкокондилове цитиране реченице:

«Τριβαλλοι, Σερβλοι, ο δε ευνοζ
παλαιοτατον και μεγιοτον των ευνων... »

или на латинском:

“Tryballos, serblos, autem gentem esse totius orbis
antiquissimam et maximam, compertum habeo...”

превод:

"Род Трибала, Срба, на целој земљи је
најстарији и највећи, поуздано знам... "

СРБИЈА !

Paragraph 7.:
Hiemachst ist zu wissen, dass die ganze Gegend, welche heutiges Tages die Königsreiche Slavonien und
Bosnien inne haben, vor diesen das WEISSE SERVIEN geheissen... und hat sich erstrecket bis an die Grenze von
Teutschland, so dass ihre Nachbaren damals die Frankcn gewesen... Also, haben wir in Bosnien
GREBEN,.dergleichen ist GRABBEN... In Bosnien MAGLAY, ZORWENIK (ZWORNIK)... MILJAZKA... Bei
uns haben wir MOGELIN, MÜGELN... ZÖRWIG... ZVÖNITZ...MÜGLITZ...

Параграф 7.:
У наставку саопштавамо, да цела област, коју данас сачињавају
краљевски богата СЛАВОНИЈА и БОСНА... ПРЕ ЈЕ ПРИПАДАЛА
СРБИМА И ЗВАЛА СЕ БЕЛА СРБИЈА... КОЈА СЕ ПРУЖАЛА ДО
НЕМАЧКЕ ГРАНИЦЕ, тако, ДА СУ ЊЕНИ СУСЕДИ БИЛИ ФРАНЦИ...
дакле -, у БОСНИ ИМАМО ГРЕБЕН, коме одговара (у Немачкој)
GREBBEN... У Босни су МАГЛАЈ, ЗВОРНИК... МИЉАЦКА..
Код нас имамо: MOGELIN, MUGELN... ZERWIG ... ZWENIТZ ...
MIGLITZ..

патриотска поезија лужичко-српског Песника Ћишинског

"О земљо српска! Само Твоју груду ћу да хвалим и твоје јуначке
стародавне градове! Оживећу славна имена Твојих синова, макар ми
срце пресвисло од дивљег бола! O земљо српска, чаром твојим крепи
моју вољу, да бих открио старих времена крваве трагове и да бих чуо
како с неба зову освету за туђинско зло преко горе, њиве и равнине!
O земљо српска! Прослављаћу твоје плодне њиве, твојих гора чаробне
песме и славићу тиху лепоту твога народа. O, земљо српска! Никад те
нећу заборавити. Твоју слику видим у мислима и у сну звони ми твоје
име као јасни звук звона".

Ленард, Српство у поезији Лужичких Срба, Издање "Светлост", Београд, 1931

Одмах после овог, следи сонет старом историјском седишту Лужичких Срба, граду Будишину:

"Поздрављено старо место непобедно! Потресле су те дивље борбе
Срба са Францима, у самртничком болу напајао си се крвљу својих
синова! Туђин је некада палио твоје домове и нечовечно газио крв
твојих синова, али још српска срца на српски начин бију у Лужицама... "

У сонету "Спрева на Блатима" исти песник пева:
"... како се тужно вијуга међу српским обалама, ах, кад бих вечно
могла носити српске чамце... И плачући ваља даље своје валове.
Пева о српским градовима на Лаби, а. валови Лабе ћуте и стењу
као да се још сада топла српска крв меша с њиховим таласима... "

Cuj,Halkokondil u 15 veku,znao,da su Srbi bili najstariji narod.....i najjaci...pa kako tu cinjenicu niko ranije,a ni kasnije nije izneo

Sto se tice Slovenskih toponima u Nemackoj,ima ih...ali ne zbog Srba,vec uopste Slovena,koji su se sa Germanima non stop mesali,kao prve komsije i dva najjaca naroda Evrope,izmedju Slovena i Germana,kroz istoriju,nije bas najjasnije sta je cije,tj,ko jew uzeo cije toponime

Једним својим другим тврђењем Сипријан Робер иде још даље, пишући у истом том делу:
"On devrait s'occuper davantage des Serbes, ou Illyriens... On
s'est accoutume a na voir le siege de la puissance slavone qu'en
Russie...; mais, loin de pouvoir etre exclu du cercle slave, les
provinces danubiennes en sont au contraire l'axe et le noyau... Les
premieres trainees de la race slave ont resplendi sur le grand
fleuve... de cette race geante... L'artere la plus vitale du corps slave,
LE DANUBE N'EST DONC QU'UN FLEUVE SLAVON...

Напред цитираним редовима Сипријан Робер изражава мишљење, да би:
"... се требало више бавити Србима, или Илирима. Навикли смо, како
он каже даље, да видимо седиште словенске моћи само у Русији... Али,
далеко од тога, да може да буде искључено из оквира словенских области,
ПОДУНАВЉЕ ЈЕ - напротив - ЊИХОВА ОСОВИНА И СРЕДИШТЕ...
ПРВЕ СЛОВЕНСКЕ МАСЕ ЗАБЛИСТАЛЕ СУ НА ВЕЛИКОЈ РЕЦИ...
ТЕ ЏИНОВСКЕ РАСЕ НАЈЖИВОТВОРНИЈА АРТЕРИЈА СЛОВЕНСКОГ
ТЕЛА, ДУНАВ, САМО ЈЕ, дакле, СЛОВЕНСКА РЕКА.. "

Cuj,Halkokondil u 15 veku,znao,da su Srbi bili najstariji narod.....i najjaci...pa kako tu cinjenicu niko ranije,a ni kasnije nije izneo

Sto se tice Slovenskih toponima u Nemackoj,ima ih...ali ne zbog Srba,vec uopste Slovena,koji su se sa Germanima non stop mesali,kao prve komsije i dva najjaca naroda Evrope,izmedju Slovena i Germana,kroz istoriju,nije bas najjasnije sta je cije,tj,ko jew uzeo cije toponime
Јесте!
На десетине Европских историчара...
Е сада што ти имаш са тим проблем..није никакав битан фактор на Европској историјској сцени!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back