"Забрањена историја Срба"

Da li mislite da je priča o seobi Slovena na Balkan tačna ?

• Da

• Ne

• Nisam siguran

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U kojim knjigama to pise?

Hrastovnice, lijepo te pitam da mi objasnis koji to ljudi nisu Srbi? Ako su po tebi to Germani, Kelto-Iberi, Iliri, Sloveni, Sarmati, Mongoli i Indijanci, koji nisu?

Ia li ne-Srba na planeti, Hrastovnice? :think:

Koje knjige? Slusaj, dosadnjakovicu monotoni, citaj postove, prati dokaze koje postavljam kroz slike i linkove. Link ka knjigama u kojima se tvrdi da su Sasi Skiti vec sam postavio.
Da se bavim tvojom oholoscu koja bi da me seta kroz tvoja polja neznanja, bez i jednog direktnog komentara na moje priloge, to zaboravi.

PS Psi laju, karavan istine prolazi.

Poslednja izmena:
Skitizam je prva monoteisticka religija.

Skitizam: krilata bozanstva i drvo zivota. U plavom ramu je srbski tetragram (cetiri C). Udjite na ovaj link, klikajte na sliku do maksimalnog uvecanja i u sredini vertikalno pogledajte drvo zivota sa simbolima C:
http://www.metmuseum.org/Collection...01&ft=*&what=Plaques|Reliefs&pos=1#fullscreen

winged.jpg

drvozivota2.jpg

Vaistinu - Drvo života!

glowimagesxl55423575.jpg

Asirsko drvo zivota sa solarnim simbolima C na stablu (Two eagle-headed, winged protective spirits sprinkle the sacred tree with incense using pine-shaped sprinklers. Culture: Assyrian. Date/Period: c. 865 BC. Place of Origin: Nimrud, NW Palace, ancient Iraq. Credit Line: Werner Forman Archive/ British Museum, London).

I umjesto sto pisete pjenom bijesa po forumu, pisite umom o konkretnim stvarima koje vam se pred oci postavljaju.

Poslednja izmena:
SKITIZAM, ASIRCI I STECCI

skitiidrvozivota.jpg

Skitizam: krilata bozanstva i drvo zivota. U plavom ramu je srbski tetragram (cetiri C). Udjite na ovaj link, klikajte na sliku do maksimalnog uvecanja i u sredini vertikalno pogledajte drvo zivota sa simbolima C:
http://www.metmuseum.org/Collection...01&ft=*&what=Plaques|Reliefs&pos=1#fullscreen

Vaistinu - Drvo života!

glowimagesxl55423575.jpg

Asirsko drvo zivota sa solarnim simbolima C na stablu (Two eagle-headed, winged protective spirits sprinkle the sacred tree with incense using pine-shaped sprinklers. Culture: Assyrian. Date/Period: c. 865 BC. Place of Origin: Nimrud, NW Palace, ancient Iraq. Credit Line: Werner Forman Archive/ British Museum, London)

Prvp i prvo Asirci su semitski narod i nikakve veze nemaju sa skitima. Drugo ta tvoja četiri s s u starogrčka ognjila koja nikakve veze nemaju sa srbima već su stara hiljadama godina i koristili su ih isklučivo grci.
O sasima kao potomcima skita postoje samo teorije.

Prosipaš ovdje nebuloze bez kraja. Ja srbi sve i svašta. Navodno čitav svjet potiče od njih a spali nakraju na šaku jada koju nije **** jedino onaj ko to nije htjeo.

Srbi zadnjih hiljadu godina nisu subjekt istorije već su žrtva istorije.

Prosipaj te debilizme negdje drugo.

Uzmime primjer njemaca kakvi su takvi su (ja ih mrzim) ali su čuveni po radu i disciplini.
Svaki od njih zna svoje mjesto u društvu čega se čvrsto drži.

A kod srba svaka budala može da bude bolji u bilo kojoj oblasti počevš od politike i recimo istorije pa do sporta od srpskog međunarodno priznatog stručnjaka za tu oblast.

Zato ćemo nakraju ako se šta ne promjeni i nestati sa ove čemerne planete.

Ti si istorijski potpuno nepismen.

Čuje mješa skite i semitske asirce srodne arapima.

Prvp i prvo Asirci su semitski narod i nikakve veze nemaju sa skitima. Drugo ta tvoja četiri s s u starogrčka ognjila koja nikakve veze nemaju sa srbima već su stara hiljadama godina i koristili su ih isklučivo grci.
O sasima kao potomcima skita postoje samo teorije.

Prosipaš ovdje nebuloze bez kraja. Ja srbi sve i svašta. Navodno čitav svjet potiče od njih a spali nakraju na šaku jada koju nije **** jedino onaj ko to nije htjeo.

Srbi zadnjih hiljadu godina nisu subjekt istorije već su žrtva istorije.

Prosipaj te debilizme negdje drugo.

Gdje sam ja rekao da su Asirci Skiti? Samo pokazujem iste religijske elemente kod Skita i Asiraca.

Starogrcka ognjila? Jadni covjece, citas li ti ista osim crkvenih knjiga i drzavne BB istorije? Uci, neznalico, uci (mozda i ljudski karakter steknes, umjesto ttrenutnog rezeceg karaktera):

Poslednja izmena:

Ti meni reci, ja tebe pitam:

Eno ti fino pise u knjigama da su Germani skitskog porijekla.

O kojim knjigama je to konkretno rijec?

Slusaj, dosadnjakovicu monotoni, citaj postove, prati dokaze koje postavljam kroz slike i linkove. Link ka knjigama u kojima se tvrdi da su Sasi Skiti vec sam postavio.
Da se bavim tvojom oholoscu koja bi da me seta kroz tvoja polja neznanja, bez i jednog direktnog komentara na moje priloge, to zaboravi.

PS Psi laju, karavan istine prolazi.

Hrastovnice, volio bih da vidim te tvoje argumente i sam se licno i uvjerim. Zelim samo da mi uputis jasne odgovore.

1. Dakle, ako su Saksonci skitskog porijekla, zasto bi to obavezno moralo znaciti i da su svi Germani?

2. Koji narod nije skitskog porijekla, po tebi?

Vrlo jasne odgovore molim! :rtfm:

Ako te zanima zasto vecina ljudi ne cita tvoje priloge, to je zato sto tvoji postovi ne sadrze spoiler, pa treba skrolovati kroz jedan i po nekoliko strana, a to je vrlo nepregledno i necitko.

diaipekadiyamankahtanem.jpg

Ko je ovo? Grk? Naravno da nije. To je Skit pod skitskom kapom (skitsko svetiliste Nimrod Dagaz).

nemrut157.jpg

Skitska solarna bozanstva. Ciji je ovo mac? Skitski! Cija je kapa? I ona je skitska.

whatwedid1125322260herc.jpg

Skitsko bozanstvo sa Herkulom (pogledajte mac o bedru kod bozanstva).

42847db.jpg

Opasan skitski mac sa pojasom na kom su hrastovo lisce i zir. Ciji je sveto drvo hrast? Hrastovnikovo, Srbsko! :super:

perunq.jpg

Kazu "Aramazd, grcki bog". A to je sa skitskog svetilista Nimrod Dagaz u Anadoliji, Turska. To je skitski Targitas, keltski Tara, slovenski Perun, bog munja i gromova. Oko glave su solarni simboli koje su poslije Rimljani, kad su pristigli u ovaj kraj, stavili sebi na stit kao Jupiterov (Zevsov) simbol.

---------------------------
Skiti i Herkules:
http://www.theoi.com/Ther/DrakainaSkythia.html

Poslednja izmena:
Ti meni reci, ja tebe pitam:

O kojim knjigama je to konkretno rijec?

Hrastovnice, volio bih da vidim te tvoje argumente i sam se licno i uvjerim. Zelim samo da mi uputis jasne odgovore.

1. Dakle, ako su Saksonci skitskog porijekla, zasto bi to obavezno moralo znaciti i da su svi Germani?

2. Koji narod nije skitskog porijekla, po tebi?

Vrlo jasne odgovore molim! :rtfm:

Ako te zanima zasto vecina ljudi ne cita tvoje priloge, to je zato sto tvoji postovi ne sadrze spoiler, pa treba skrolovati kroz jedan i po nekoliko strana, a to je vrlo nepregledno i necitko.

Odgovore na svoja pitanja pronadji u knjigama:

http://www.google.ca/search?um=1&hl...&ie=UTF-8&tbo=u&tbm=bks&source=og&sa=N&tab=ip

http://books.google.ca/books?id=-NU...DcQ6AEwAg#v=onepage&q=saxons scythian&f=false

Kome se zuri, neka nek ne cita moje priloga (kao sto ih ni ti ne citas, pa onda meljes bez veze).

Poslednja izmena:
Odgovore na svoja pitanja pronadji u knjigama:

http://www.google.ca/search?um=1&hl...&ie=UTF-8&tbo=u&tbm=bks&source=og&sa=N&tab=ip

http://books.google.ca/books?id=-NU...DcQ6AEwAg#v=onepage&q=saxons scythian&f=false

Kome se zuri, neka nek ne cita moje priloga (kao sto ih ni ti ne citas, pa onda meljes bez veze).

Kojim knjigama? Sve što si učinio jeste ukucao scythians i saxons u Google Knjige pretraživač i postavio mi poveznicu ka rezultatima i ka prvoj knjizi koja je izašla u pretrazi? :dontunderstand:

Čitam ja sve što si ti napisao, te sve tvoje priloge i knjige na koje si sve uputio, ali tu nema ama baš ničeg što bi potvrdilo tvoje teze.

Kažeš mi, čitaj Tarnera! Evo, citiram ja njega tebi:

books

Tvoja knjiga piše o slovenskim hordama, koje nemaju veze sa Sarmatima, a koje upadaju iz Azije u Germanski kontinent kako Tarner nacional-romantičarski zove Evropu, a kao što vidiš tu se se spominje čak i Germanski kontinent! :eek:

Hrastovniče, čemu tolika germanska propaganda sa tvoje strane i širenje tzv. 'BB škole', ako si navodni protivnik upravo nje? :think:

Kojim knjigama? Sve što si učinio jeste ukucao scythians i saxons u Google Knjige pretraživač i postavio mi poveznicu ka rezultatima i ka prvoj knjizi koja je izašla u pretrazi? :dontunderstand:

Čitam ja sve što si ti napisao, te sve tvoje priloge i knjige na koje si sve uputio, ali tu nema ama baš ničeg što bi potvrdilo tvoje teze.

Kažeš mi, čitaj Tarnera! Evo, citiram ja njega tebi:

books

Tvoja knjiga piše o slovenskim hordama, koje nemaju veze sa Sarmatima, a koje upadaju iz Azije u Germanski kontinent kako Tarner nacional-romantičarski zove Evropu, a kao što vidiš tu se se spominje čak i Germanski kontinent! :eek:

Hrastovniče, čemu tolika germanska propaganda sa tvoje strane i širenje tzv. 'BB škole', ako si navodni protivnik upravo nje? :think:

Lepo uzmi Deretićevu SERBI NAROD I RASA, pa kreni redom, proveravaj reference sve lepo piše, literatura na kraju... Milina za rad. Samo treba da se potrudiš, a ne da ideš samo i pričaš NEMATE IZVORE, NAUČNO NEUTEMELJENO.

Lepo uzmi Deretićevu SERBI NAROD I RASA, pa kreni redom, proveravaj reference sve lepo piše, literatura na kraju... Milina za rad. Samo treba da se potrudiš, a ne da ideš samo i pričaš NEMATE IZVORE, NAUČNO NEUTEMELJENO.

GPJ, ja ovdje ne raspravljam o Deretiću, već o Hrastovniku, to su dvije različite osobe, sa različitim tezama.

Supertruper je ovdje pisao da je Deretić suludi UDBAš koji diskredituje tzv. 'Srpsku autohtonističku školu' i na koga ne treba trošiti previše riječi. Takođe, nije mi poznato da Deretić tvrdi da su Indijanci u Americi Srbi koji su magično preletjeli iz Azije prije desetak hiljada godina.

Zamisli da ja ovdje nešto napišem, a onda ti odgovoriš recimo na teze Radića, a ne na moje! E pa, tako svijet ne funkcioniše.

Dakle, jasno je o čemu pričamo ovdje - o tezi da su, kao prvo, drevni Sarmati ogranak srpskog plemena, a kao drugo, da su se ti Srbi prebacili preko tobožnjih zaleđenih dijelova Beringovog moreuza iz Azije u Ameriku, te da su oni prvi ljudi na američkom tlu.

Dragi Georg, ako se neko pojavi i tvrdi nešto što niko drugi nikada nije tvrdio, te za to ne predstavi niti jedan jedini izvor, te da nema niti jedan jedini argument na svojoj strani, kao što je ovdje konkretno slučaj sa Hrastovnikom, sasvim je normalno za vikati NEMATE IZVORE, NAUČNO NEUTEMELJENO, jer je tu upitanju pravedna borba istine protiv laži.

Molim te, GPJ, prvo pročitaj šta sve Hrastovnik ovdje tvrdi i sve neistine koje je do sada proširio na ovom forumu. Ja sam se svaki put potrudio i svaki put razbio u param parčad sve potpuno neutemeljene teze Hrastovnika, a zapazićeš, on svaki put, potpuno poražen, pogne rep i pobjegne od diskusije na drugu temu - a zašto, zato što nema argumenata - bilo onomad kada je obećao da će se povući sa ovog foruma, pa onda svoju riječ nije održao, bilo kada je opisivao da je Stanislav Hočevar bio na ovom forumu i obavijestio papu o Hrastovniku kao opasnoj prijetnji Rimokatoličkoj crkvi, na šta je po Hrastovniju Papa hitno pozvao masoneriju i sa Google pretraživača izbrisao sve pojme vezane za Srbe i Ras (a ustvari je u pitanju Hrastovnikov falsifikat; kucao je neka slova ćirilicom, a neka latinicom), bilo kada je izneo tezu da su američki domoroci srpskog etničkog porijekla - niti jedan jedini put Hrastovnik nije pružio nikakav odgovor, već bi samo ili ignorisao poruke, ili skretao temu na druge priče, u nadi da ljudi neće primetiti ono što drugi pišu.
Evo, pogledaj Hrastovnikov prvi komentar poslije moje poruke:

Ako prizna, ugrozice papski primat.:mrgreen:

Dakle, na moje detaljno provjeravanje njegove literature, izvora i navoda (npr. ovdje), njegov jedini odgovor je takav. Zašto? Ja bih rekao zato što mi ne može uputiti ama baš nikakav kontra-argument, odnosno zato što je ostao bez riječi.

GPJ, molim te da budeš razuman i pročitaš o čemu je ovdje tačno riječ - o borbi zdarvog razuma protiv iracionalnoga.

Korijeni one pjesmice su preduboki da bismo ih u originalu pokazali, ali moze posredno kao ovo:

13143800.jpg

Rumunija, Piatra Roşie (piatra = stijena, roşie = crvena): Crvena stijena,

"Romanija i Crvene stijene..."

Na Romaniji kod Sarajeva isto postoje Crvene stijene: http://www.panoramio.com/photo/19956060

Zanimljivo!

Theorien zur Entstehung des Namens Rus [Bearbeiten]

* Normannische Theorie (Skandinavische Theorie): Dies ist die heute von der Mehrzahl der Wissenschaftler vertretene Theorie. Der Name Rus wird von der finnischen Bezeichnung für Schweden/Nordgermanen hergeleitet, Ruotsi, oder von ihrer mutmaßlichen Heimat in Schweden, Roslagen. Das finnische „Ruotsi“ ist aus dem altgermanischen Wort für „Ruder“ entlehnt. Dagegen wird allerdings eingewandt, dass im genitivischen Anfangsglied *Rōþs der Anfangsvokal nicht vor dem 6. Jahrhundert verstummt sein könne, und das sei für die Benennung eines seit altersher benachbarten Stammes zu spät.[3]

* Ostslawische Theorie: Rus heiße ein Stamm der Ostslawen (Teil der Poljanen), der südlich vom heutigen Kiew entlang des Flusses Ros ansässig war. Der Name des Stammes kann entweder vom slawischen Wort für „rot, hell“ (rusyj) oder vom Namen des Flusses stammen. „Rus“ war in der altslawischen Sprache ein Wortstamm für Wasser und ist heute in Worten wie Русло (Flussbett) Русалка (Wassernymphe) und Роса (Morgentau) sowie im Verb орошать (bewässern) erhalten. Rus könnte demnach nicht zwangsläufig ein Stammesname sein, sondern die Bezeichnung für jegliche Menschen, die die Flüsse befuhren. Ein Stamm von Rossomonen (Ros-Mannen) wurde schon in 6. Jahrhundert bekannt (Jordan), lange vor der Ankunft der Waräger. Diese Theorie erfreute sich in der Sowjetunion großer Beliebtheit, wird aber außerhalb der GUS-Staaten kaum vertreten.

* Alanische Theorie (Iranische Theorie): Laut einigen deutschen, russischen und britischen Sprachwissenschaftlern und Historikern könnte die Bezeichnung Rus auch auf einen alanischen Teilstamm der Ruchs-as oder auf die sarmatischen Roxolanen zurückgehen. In beiden Stammesnamen steckt, wie auch in den iranischen und russischen Vornamen Rustam und Ruslan, altnordiranisch Raochschna = „weiß, Licht“; Rus als Volksname würde demnach „die Hellen, Strahlenden“ bedeuten. Die Anwesenheit von nicht-assimilierten Alanen in den Siedlungen und Städten der frühen Kiewer Rus ist archäologisch belegt. Allerdings wird diese Theorie von den meisten Wissenschaftlern zurückgewiesen. Die alanische Theorie ist vor allem deshalb unwahrscheinlich, weil Alanen eher im Süden der Rus lebten, zudem in nur sehr geringer Zahl. Zudem waren die Alanen in der frühen Rus nicht so gut organisiert wie die skandinavischen Raubhändler.

* Westslawische Theorie: Eine von nur sehr wenigen Historikern vertretene Theorie ist die folgende: Der Name wird vom westslawischen Stamm der Ranen (Rujanen) hergeleitet, der am Ostseehandel sowie an den Expeditionen der Waräger intensiv teilgenommen haben. Der Name des russischen Dynastiegründers Rurik wird aus dem westslawischen Rarog abgeleitet.

T

* Normannische Theorie (Skandinavische Theorie): Dies ist die heute von der Mehrzahl der Wissenschaftler vertretene Theorie. Der Name Rus wird von der finnischen Bezeichnung für Schweden/Nordgermanen hergeleitet, Ruotsi, oder von ihrer mutmaßlichen Heimat in Schweden, Roslagen. Das finnische „Ruotsi“ ist aus dem altgermanischen Wort für „Ruder“ entlehnt. Dagegen wird allerdings eingewandt, dass im genitivischen Anfangsglied *Rōþs der Anfangsvokal nicht vor dem 6. Jahrhundert verstummt sein könne, und das sei für die Benennung eines seit altersher benachbarten Stammes zu spät.[3]

* Ostslawische Theorie: Rus heiße ein Stamm der Ostslawen (Teil der Poljanen), der südlich vom heutigen Kiew entlang des Flusses Ros ansässig war. Der Name des Stammes kann entweder vom slawischen Wort für „rot, hell“ (rusyj) oder vom Namen des Flusses stammen. „Rus“ war in der altslawischen Sprache ein Wortstamm für Wasser und ist heute in Worten wie Русло (Flussbett) Русалка (Wassernymphe) und Роса (Morgentau) sowie im Verb орошать (bewässern) erhalten. Rus könnte demnach nicht zwangsläufig ein Stammesname sein, sondern die Bezeichnung für jegliche Menschen, die die Flüsse befuhren. Ein Stamm von Rossomonen (Ros-Mannen) wurde schon in 6. Jahrhundert bekannt (Jordan), lange vor der Ankunft der Waräger. Diese Theorie erfreute sich in der Sowjetunion großer Beliebtheit, wird aber außerhalb der GUS-Staaten kaum vertreten.

* Alanische Theorie (Iranische Theorie): Laut einigen deutschen, russischen und britischen Sprachwissenschaftlern und Historikern könnte die Bezeichnung Rus auch auf einen alanischen Teilstamm der Ruchs-as oder auf die sarmatischen Roxolanen zurückgehen. In beiden Stammesnamen steckt, wie auch in den iranischen und russischen Vornamen Rustam und Ruslan, altnordiranisch Raochschna = „weiß, Licht“; Rus als Volksname würde demnach „die Hellen, Strahlenden“ bedeuten. Die Anwesenheit von nicht-assimilierten Alanen in den Siedlungen und Städten der frühen Kiewer Rus ist archäologisch belegt. Allerdings wird diese Theorie von den meisten Wissenschaftlern zurückgewiesen. Die alanische Theorie ist vor allem deshalb unwahrscheinlich, weil Alanen eher im Süden der Rus lebten, zudem in nur sehr geringer Zahl. Zudem waren die Alanen in der frühen Rus nicht so gut organisiert wie die skandinavischen Raubhändler.

* Westslawische Theorie: Eine von nur sehr wenigen Historikern vertretene Theorie ist die folgende: Der Name wird vom westslawischen Stamm der Ranen (Rujanen) hergeleitet, der am Ostseehandel sowie an den Expeditionen der Waräger intensiv teilgenommen haben. Der Name des russischen Dynastiegründers Rurik wird aus dem westslawischen Rarog abgeleitet.

T

Wikipedija?

Autohtonistička škola je cirkus. a deretić je najveći dragulj tog cirkusa.

Nepostiji nijedan srpski istoričar ( sa završenim fakultetom Istorije) da podupire autohtonističku školu.

Furaju je jedino bivši udbaši, boljševici do kraja i fizički radnici iz inostranstva.

Valjdaće se i oni jednog dana opasuljiti.

samo treba da jedu dosta pasulja i odaviru počasne plotune svojoj inteligenciji.

Autohtonistička škola je cirkus. a deretić je najveći dragulj tog cirkusa.

Nepostiji nijedan srpski istoričar ( sa završenim fakultetom Istorije) da podupire autohtonističku školu.

Furaju je jedino bivši udbaši, boljševici do kraja i fizički radnici iz inostranstva.

Valjdaće se i oni jednog dana opasuljiti.

samo treba da jedu dosta pasulja i odaviru počasne plotune svojoj inteligenciji.[/QUOTE
Dobro, imas pravo, ali pogledaj jednu zanimljivu ztvar...Biblija...To je prikaz historije Jevreja.Gdje smo mi Slaveni?Valjda smo postojali prije velike seobe?Nesto ipak ne stima u sluzbenoj nauci.

D

Постоје али не на овај начин већ постоји могућност да су нека племена међу Илирима и Трачанима била протословенска али никоме не пада на памет да размишља да су се ти народи препознали са дошљацима као блиским сродницима након 2000 година.

Sloveni nisu imali pismo i njihova starija istorija jue ostala nezabilježena. Danas ništa neznom o staroj istoriji slovena a nećemo nikad ništa više ni saznati.

To je sasvim jasno.

Biblija nema veze sa istorijom jevreja već je to skup mitova najvećim djelom pokupljenih od susjednih naroda.

O istoriji jevreja možemo govoriti tek od 500 godina prije hrista.

Drugo, o slovenima nabalkanu nemože se nikako govoriti od prije 1500 godina kad otprilike prve grupe dolaze na balkan.

O starim narodima balkana ostalo je više nego dovoljno podataka i nalaza, antropoloških, arheoloških, istorijskih i jezičkih koji potvrđuju da se radilo o narodima koji nikakve veze nisu umali sa slovenima koji su u to doba živjeli duboko na sjever u istočnoj evropi.

O balkanu kao koljevci slovena ili čak indoevropljana je suludo govoriti.

Pa naprimjer kako je moguće da indoevropljani sa svojim gen. haplogrupama učestvuju tek sa 32% u genomu balkana a navodno kako misle neki naši "istoričari" da su i počeli na balkanu.

T

Vidis i sam sta pise: TEORIJE! Teorija nije dokazana istina i zato dopisi i moju teoriju kao petu. :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back