Za otok?

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.800
Otekla mi leva šaka od pada, nije ništa slomljeno, ali danas ceo dan ležim kao mirujem... usput perem svašta jednom rukom itd /kao i piskaram na forumu/.. ali opet kao treba da se odmorim i da mi otok spadne.

Čula sam za burov rastvor, kupial, to su neki elektroliti.. nešto ne znam kako bi pomogli? Kao osmoza? Noćas sam držala, ne vidim pomak, možda ne može posle 1 dana?

Ima li neki starinski recept dovoljno medicinski da se proba?

Sad sam zavila krastavce :)

Комовица разблажена са водом на газу, фолија и завој.
Лист купуса мало нагњечен, премазан са мало уља исто помаже.

Али, ако оток не спада, ипак би требало снимити.

Ili neke od onih masti/krema s mentolom i sl, tipa konjske masti itd, mada ne znam koliko će to objektivno pomoći sem što malo rashladi i olakša tegobe.

Dobro bi bilo snimiti, ali ako ćeš sama da saniraš povredu, već su pisali na temi, probaj list kupusa malo izlupati na dasci za meso, namotaj na povređeno mestu i pričvrsti samolepljivom foijom.
Brz oporavak!

Otekla mi leva šaka od pada, nije ništa slomljeno, ali danas ceo dan ležim kao mirujem... usput perem svašta jednom rukom itd /kao i piskaram na forumu/.. ali opet kao treba da se odmorim i da mi otok spadne.

Čula sam za burov rastvor, kupial, to su neki elektroliti.. nešto ne znam kako bi pomogli? Kao osmoza? Noćas sam držala, ne vidim pomak, možda ne može posle 1 dana?

Kokosovo ulje i masiraj, otok ce brzo proci.

stavi toplo sirče. Burov je u redu,ali treba proci vise od 24 sata, da bi poceo delovati. Ne znam koji zglob si raz.ebala na saci , ali bolje je da napravis RTG snimku, jer radius (palcana kost) ima tanak vrat, i mozes imati tamo prelom

Dobro bi bilo snimiti, ali ako ćeš sama da saniraš povredu, već su pisali na temi, probaj list kupusa malo izlupati na dasci za meso, namotaj na povređeno mestu i pričvrsti samolepljivom foijom.
Brz oporavak!
Ne mora da se lupa ništa, samo se stavi preko otoka i zamota zavojem ili nečim i menja na nekoliko sati ili koliko već ima potrebe

Od lekova Brufen i Diklofen smanjuju upalne procese tkiva. Hlađenje, izbegavanje naprezanja, ako je ikako moguće da držiš šaku u višem položaju tokom dana i tokom spavanja i to je to, prolazi samo od sebe za par dana. Svako pomeranje oteklog zgloba usporava proces oporavka.

Nisam lekar, samo imam dugogodišnje iskustvo u mnogobrojnim povredama tog tipa, a u bapske lekove se ne bih baš kladio. :mrgreen:

Ne mora da se lupa ništa, samo se stavi preko otoka i zamota zavojem ili nečim i menja na nekoliko sati ili koliko već ima potrebe
Nisam baš disciplinovan pacijent što se tiče alternnative, ali moje pokušavam da ' lečim' kada su raspoloženi za takvo šta. Uvek malo izlupam list kupusa tek da list omekša da lakše pusti sok na bolno mesto.

Back