Za lepši pol

Za sta??? Za prelazak u Sarajevo??? Ma ne mogu ja taj klasicni bosanski naglasak da podnesem.
Imao sam pre jedno 4 godine neku devojku rodom iz Sarajeva. Samo sam je u bioskop i pozoriste vodio da ne bi morao da je slusam sta drobi. I tako 2 meseca dok mi nije dosadila u svakom smislu. :)

Mada ko zna. Ako imas bas neku extra ponudu....

25jawbc.gif

Emancipacija žena je dovela do toga da su one izgubile primarni majčinski instinkt, a pritom kod nas nisu dovoljno samostalne da bi vodile samostalan život.

Ovo nije istina. Žena može da bude samostalna. Može da se zaposli i ima svoj novac. Neke imaju i sasvim dobre plate da same mogu da dođu do stana, makar kamatom, makar iznajmljivanje. Žene jesu samostalne, ali to ne umanjuje potrebu za muškarcima. Samo to isključuje one zatucane muškarce. Oni nisu poželjna vrsta ženama koje su samostalne. A materinski instinkt je ostao. Imamo ga. Samo ne želimo da izbacujemo decu iz sebe koju ne možemo da hranimo. Misliš da bi žene po selima i oe ranije rađale da su znale za kontracepciju, mada i jesu neke stvari primenjivale, samo to nisu valjane stvari. A bilo je i abortusa. Samo o tome niko ne govori.

Devedesete su kod mladih žena stvorile privid da se vaginom može kupiti sigurnost i lagodan život.

Ovo ne razumem.

Žene neće da rade po selima i beže u beograd i ostale gradove da bi se tamo bukvalno prodale za malo sigurnosti.

One koje su pobegle, pobegle su da bi studirale. Dakle, nisu se prodale.

Muškarci koji su ostali uvoze žene koje ne beže od odgovornosti i porodice.

Nije istina da žene koje žele da rade beže od odgovornosti i porodice. Oni muškarci koji ostaju u zabitima jednostavno nemaju volje da rade nešto drugo do čuvanja stoke, poljoprivrede i sl. Nije to loše ako vam se dopada, ali ne znači da su oni bolji od onih koji žele bolje, drugačije. Čak govori da su oni manje zaineterovani za novotarije, što nije svojstveno, hajde da kažem, mladom čoveku.

Tako, vidiš, ja smatram da je i život uz selo i ovce i prirodu lep i da tamo mogu živeti muškarci koji poštuju svoje žene i njihov intelekt.

Ovde si pokazao da nisi razumeo moju poruku. A muškarci, inače, po selima, ne poštuju žene na nečin na koji bi trebalo. To znam pošto dosta putujem po Srbiji i bila sam u raznim zabitima. gotovo svuda još uvek imaju trip da žena ne treba da razgovara sa muškarcima o "bitnim" stvarima, samo da poslužuje, donosi, prinosi. To nije poštovanje intelekta.

U gradu si samo mašina za pravljenje gowana, ako me razumeš. Na selu si u dodiru sa prirodom i možeš odgajati decu u daleko bolje nego u gradu.

Sa ovim se uopšte ne slažem. Grad je divan. U gradu imate bezbroj prilika da ispunite dan kvalitetnim stvarima. Mnogo mi je draže da vaspitavam decu u gradu, nego na selu. Ovde mogu da ih vodim na hiljadu mesta, da vide svašta, imaju pristup svemu i svačemu, a imaju i parkove u kojima mogu da se igraju do mile volje. U selu imaju samo polja. Deca na selu su uskraćena za mnoge stvari.

ali gde je tu tvoja ljubav, potrebe, deca, porodica, odmor itd...

E sad, zašto ja ako živim u gradu ne znam da volim i ostalo što si napisao? Ne znam zašto život u gradu isključuje ljubav, decu, porodicu, odmor itd. ?
Sve što sam napisala nema veze sa feminizmom.

treca.. sve o cemu ti pises moze biti tacno, ne sporim to...
ali su muskarci bioloski predodredjeni da mnoge poslove obavljaju lakse nego zene,
sto im stedi vrijeme, jer ulazu manje truda..

zatim, zbog mnogih drustvenih odnosa ali opet i bioloskih predispozicija, za svakodnevni zivot muskarcima je potrebno mnogo manje ulaganja..

cim se probudi prosjecan muskaraca u roku od 15 minuta moze krenuti na posao...
i da bude u top formi, sto zena ne moze..ovo je jedan banalan primjer..

obaveze muskarca kakve god bile, bio on premijer vlade ili slicno.. nikada ne mogu biti tako obimne, kao zene koja pokusava ostvariti karijeru i majcinstvo/obitelj istovremeno..

dan ne traje 100 sati, ako se prosjecno spava 6 sati, sto meni nije dovoljno ni blizu..
i na posao neka ide jos nekih 11-12 sati sa odlacima, dolascima i pripremama..
ostaje jos samo 6 sati za cijelokupni zivot..
pa sada, ko ima snagu da iskoristi prednosti grada u tom vremenu, odlicno..

uglavnom, ako ne pomaze kucna pomocnica, mati ili svekrva..
vrlo tesko da ce se puno stici i do parka, a kamo li sta vise...

tako da zene koje trebaju SVE stići imaju jako malo vremena...zene koje ne rade, ili bar ne rade nekih 10-tak godina dok podizu djecu su u drugacijoj situaciji, ali to si mi u gradu ne mozemo lako priustiti..
tu je selo mozda i u prednosti..

jel???

E ono gore citirano a boldovano je prilicno skoro pa sve tacno:

-Emancipacija žena je dovela do toga da su one izgubile primarni majčinski instinkt, a pritom kod nas nisu dovoljno samostalne da bi vodile samostalan život.

-Devedesete su kod mladih žena stvorile privid da se vaginom može kupiti sigurnost i lagodan život.

-Žene neće da rade po selima i beže u beograd i ostale gradove da bi se tamo bukvalno prodale za malo sigurnosti.

Tri totalne istine

ali su muskarci bioloski predodredjeni da mnoge poslove obavljaju lakse nego zene,

zatim, zbog mnogih drustvenih odnosa ali opet i bioloskih predispozicija, za svakodnevni zivot muskarcima je potrebno mnogo manje ulaganja..

obaveze muskarca kakve god bile, bio on premijer vlade ili slicno.. nikada ne mogu biti tako obimne, kao zene koja pokusava ostvariti karijeru i majcinstvo/obitelj istovremeno..

dan ne traje 100 sati, ako se prosjecno spava 6 sati, sto meni nije dovoljno ni blizu..

tako da zene koje trebaju SVE stići imaju jako malo vremena...zene koje ne rade, ili bar ne rade nekih 10-tak godina dok podizu djecu su u drugacijoj situaciji, ali to si mi u gradu ne mozemo lako priustiti..

Ma bre vi zene pojma nemate.

Stoji, ali dobra organizacija sve rešava. Uostalom, svako se organizuje prema svojim prioritetima. Ipak, u gradu imate izbor. U selu nemate.
Mada, dobro. Ko voli neka izvoli, nikoga ne teram da živi u gradu. Moj odgovor na temu je bio da se ne osećam ugroženom, pošto ta vrsta muškaraca, koja vidim da egzistira i ovde, nije meni interesantna. Dakle, ja ću brinuti o svojoj organizaciji. Uostalom, nisu svi jednako sposobni da se organizuju i tokom dana i tokom nedelje, pa i duže.

Stoji, ali dobra organizacija sve rešava. Uostalom, svako se organizuje prema svojim prioritetima. Ipak, u gradu imate izbor. U selu nemate.
Mada, dobro. Ko voli neka izvoli, nikoga ne teram da živi u gradu. Moj odgovor na temu je bio da se ne osećam ugroženom, pošto ta vrsta muškaraca, koja vidim da egzistira i ovde, nije meni interesantna. Dakle, ja ću brinuti o svojoj organizaciji. Uostalom, nisu svi jednako sposobni da se organizuju i tokom dana i tokom nedelje, pa i duže.

da, treba zivjeti po svojoj mjeri..

Pa ako vi ne želite da vam inteligentna žena rađa i decu, onda je to vaš problem. Ja nigde nisam napisala da ne želim decu, odnosno da žene poput mene ne žele decu. To je vaša interpretacija, a govori mnogo o vama i vašem shvatanju žena.

Haha pa dobro bre, onda idi na Pester pa mu ti radjaj intelektualnu decu. Sta god hoces, bez ustrucavanja.

Podseti me to na onaj vic kad zena ode u javnu kucu, a oni joj kazu "imamo muskarce od 100 evra, 50, 20, 10" i ona kaze "daj to od 10"... i ovi je odvedu u jednu sobu a tamo jedan coveculjak sedi na krevetu, procelav, sa cvikerima, i cita neku debelu knjigu.

"Sta je bre ovo," kaze ona, a madam kaze, "doktor nauka! sta je, sta si mislila da ces da dobijes za 10 evra, sofera!?"

U gradu si samo mašina za pravljenje gowana, ako me razumeš. Na selu si u dodiru sa prirodom i možeš odgajati decu u daleko bolje nego u gradu.

Sa ovim se uopšte ne slažem. Grad je divan. U gradu imate bezbroj prilika da ispunite dan kvalitetnim stvarima. Mnogo mi je draže da vaspitavam decu u gradu, nego na selu. Ovde mogu da ih vodim na hiljadu mesta, da vide svašta, imaju pristup svemu i svačemu, a imaju i parkove u kojima mogu da se igraju do mile volje. U selu imaju samo polja. Deca na selu su uskraćena za mnoge stvari.

@Treća

A zašto misliš da na selu ne postoje stvari koje postoje u gradu?
Čime bi to bili uskraćeni?
Koliko ja znam skoro sve što ima u gradu ima i na selu...
Jedina razlika je što ljudi na selu kao osnovnu delatnost imaju poljoprivredu, dok je za grad karakteristična industrija. Misliš li da sela nemaju i ne treba da imaju razvijenu infrastrukturu. Da kojim slučajem stanovništvo sa sela promeni delatnost i krene u industriju, to selo bi se nazivalo gradom, pri čemu bi ostala indentična infrastruktura. (npr. mali gradovi, takozvane varoši).

E sada, što je Srbija ovakva kakva je, bez obzira ko je na vlasti... do je druga priča.
Priča da je stanovnik sa sela po pravilu uskraćeniji ili gluplji je stvarno smešna. (Ne, ne kažem da si to rekla).
Pa nije valjda toliki problem da se sedne u auto i dođe do najbližeg grada...
A sada, što većina ljudi doživljava selo kao neku bestragiju, to je druga stvar. Ne kažem da ne postoje takva mesta, samo što ih ima malo i izumiru, tako da nisu toliko ni bitna.
Uostalom, sve zavisi od pojedinca, tako da živeo neko na selu, u gradu, na Marsu... Biće onakav kakav želi da bude i ništa ga neće naterati da promeni mišljenje.

@gogag

Naravno da može da bude spremna za 15, e sada... što neće da izgleda baš onako kako je zamislila, to je druga stvar. (Moje mišljenje kako treba da izgleda [koje nisam ni izneo] nema nikakve veze sa činjenicom da žene to mogu da učine).

Zašto su po pravilu obaveze muškaraca manje ili lakše od obaveza žena?
Očevi nisu roditelji? Ne brinu se i ne vaspitavaju svoju decu?

Ja ne znam kako koja osoba ima predstavu o porodici, ali znam kako bi trebala da bude.
Uostalom, što li se uopšte venčavaju kada će žena sama "sav" posao da radi... Jednostavno, mogu zatrudneti sa nekim, "raskusurati" decu i nastaviti život...

Inače, ne kapiram zašto se stalno kritikuje jedna strana ako je veza/brak zajednica između muškarca i žene, koja podrazumeva podjednaku odgovornost i obaveze.

E sad, što svi živimo na balkanu, bez obzira ko je na vlasti i što većina ljudi radi po svojoj volji, to je druga priča.
Moje lično mišljenje je da svaki pojedinac kriv (bolje rečeno zaslužan) za svoj status, vaspitanje i sl. Svaljivanje krivice na druge ili zajednicu je besmisleno i neproduktivno.

Izvinjavam se zbog malo dužeg teksta.

Cheers :bye:

Poslednja izmena:
Ko bi je znao...Sve što znam o dotičnoj je, da je u skaldu sa svojim stavovima i uverenjima našla sebi ravnog.Eto, momčeto njojzin joj u znaku dobre volje ponekad čak i dozvoli da mu provoza bemvejca !

<-- k l i k

@Treća

A zašto misliš da na selu ne postoje stvari koje postoje u gradu?
Čime bi to bili uskraćeni?
Koliko ja znam skoro sve što ima u gradu ima i na selu...
Jedina razlika je što ljudi na selu kao osnovnu delatnost imaju poljoprivredu, dok je za grad karakteristična industrija. Misliš li da sela nemaju i ne treba da imaju razvijenu infrastrukturu. Da kojim slučajem stanovništvo sa sela promeni delatnost i krene u industriju, to selo bi se nazivalo gradom, pri čemu bi ostala indentična infrastruktura. (npr. mali gradovi, takozvane varoši).

E sada, što je Srbija ovakva kakva je, bez obzira ko je na vlasti... do je druga priča.
Priča da je stanovnik sa sela po pravilu uskraćeniji ili gluplji je stvarno smešna. (Ne, ne kažem da si to rekla).
Pa nije valjda toliki problem da se sedne u auto i dođe do najbližeg grada...
A sada, što većina ljudi doživljava selo kao neku bestragiju, to je druga stvar. Ne kažem da ne postoje takva mesta, samo što ih ima malo i izumiru, tako da nisu toliko ni bitna.
Uostalom, sve zavisi od pojedinca, tako da živeo neko na selu, u gradu, na Marsu... Biće onakav kakav želi da bude i ništa ga neće naterati da promeni mišljenje.

@gogag

Naravno da može da bude spremna za 15, e sada... što neće da izgleda baš onako kako je zamislila, to je druga stvar. (Moje mišljenje kako treba da izgleda [koje nisam ni izneo] nema nikakve veze sa činjenicom da žene to mogu da učine).

Zašto su po pravilu obaveze muškaraca manje ili lakše od obaveza žena?
Očevi nisu roditelji? Ne brinu se i ne vaspitavaju svoju decu?

Ja ne znam kako koja osoba ima predstavu o porodici, ali znam kako bi trebala da bude.
Uostalom, što li se uopšte venčavaju kada će žena sama "sav" posao da radi... Jednostavno, mogu zatrudneti sa nekim, "raskusurati" decu i nastaviti život...

Inače, ne kapiram zašto se stalno kritikuje jedna strana ako je veza/brak zajednica između muškarca i žene, koja podrazumeva podjednaku odgovornost i obaveze.

E sad, što svi živimo na balkanu, bez obzira ko je na vlasti i što većina ljudi radi po svojoj volji, to je druga priča.
Moje lično mišljenje je da svaki pojedinac kriv (bolje rečeno zaslužan) za svoj status, vaspitanje i sl. Svaljivanje krivice na druge ili zajednicu je besmisleno i neproduktivno.

Izvinjavam se zbog malo dužeg teksta.

Cheers :bye:

Vrlo si politički korektan, ali stičem utisak da nisi nikada izašao iz svoje sobe. Niko ovde ne govori o idealnom, odnosno, normalnom životu. Da si se malo prošetao video bi da je život ljudi uglavnom "nenormalan" odnosno ne odgovara tvojoj predstavi.
Ne znam odakle bih počela sa nabrajanjem stvari zbog kojih ljudi sa sela jesu uskraćeni u odnosu na one iz grada. Mada, postoje i oni koji žive u gradu, a kao da su na selu, odnosno potpuno su nesvesni svega što imaju. Nemam vremena da ti pravim spisak mogućnosti. Mislim da bi trebalo i sam da znaš.
Sve što si napisao liči na poruku malog Mikice koji nikada nije izašao iz svoje sobe, ali je bezbroj puta slušao šta političari pričaju, pa zna šta je korektno a šta ne.
Mi ovde ne pričamo o selima i svesti ljudi negde drugde, već upravo kod nas, u Srbiji.
Dakle, cela tvoja dugačka poruka je bespredmetna i sasvim je promašila i temu i realnost. Stvarno nemam volje da raspravljam o značaju tople vode.

Back