Za hleba nema a četvoro dece ima?

Svako sudi o drugom polazeći od sebe.
Ne mora da krade, može pošteno da ide u nadnicu.

Ti si mi na ignore, ne znam kako mi se otvorio ovaj tvoj tupavi komentar.
Sada ću da ti odgovorim, ne citiraj me, ne dolaze mi obaveštenja ignrisanih članova.

Ti mene nazivaš FEMINACISTOM?
Majmune, šta ti znaš o meni, o mojoj porodici i koliko dece imam?
I od.jebi od mene. O D M A H!!

Ponašaš se kao rijaliti igrač.
Vređanje, nadglašavanje sa što više bespotrebnih i pogrdnih reči.
Odjebi!
Prvo ti sama sebe stavljas u ideologiju feminaciste, niko ti to nije prisivao slucajno...
Drugo , feministi nema sanse da sire noge u nedogled nekom ako nemaju obezbedjena sredstva....ponasala se ti ovako ili onako , ne znam kojim argumentima mozes reci da bi se ti ponasala drugacije...

Tako da moj komentar nije bez veze, ne verujem da iko odavde ili bilo gde ko te poznaje, moze da pomisli da ces imati sledece i sledece dete a da vidis da jedva ona sto imas imaju nesto za jelo....

I to je valjda odgovornost ili je sebicnost, ali svejedno prava deteta su zasticena..

Socijalno daje hraniteljskoj porodici 40 000 po detetu ali ne da ni dinar roditeljima koji nemaju sredstva ,znaci kriminal
Pa hajde da ispravimo taj kriminal, da roditelji dobijaju novac, kao hranitelji....
Ali onda mora da se stalno ide u kontrolu tih porodica da se vidi gde idu pare, tj da takva porodica mora da pravda racune koje pravi...

Ako moze da pravda, ja sam itekako za da se daje isti ili cak i veci iznos orginal roditeljima...jer mene ovde interesuju interesi dece, doduse i drustva, komsiluka jer cesto komsiluk pati zbog ovakvog okruzenja, ne zbog neke viseclane porodice nego ako ih ima povise u okruzenju..

Inace bi to pravdanje troskova uveo za svu decu...

Ispravka, ipak ne moze isti iznos, mora malo manji iznos od hraniteljskog iznosa...ali ne mnogo manji , nek bude 36000....

Pa hajde da ispravimo taj kriminal, da roditelji dobijaju novac, kao hranitelji....
Ali onda mora da se stalno ide u kontrolu tih porodica da se vidi gde idu pare, tj da takva porodica mora da pravda racune koje pravi...

Ako moze da pravda, ja sam itekako za da se daje isti ili cak i veci iznos orginal roditeljima...jer mene ovde interesuju interesi dece, doduse i drustva, komsiluka jer cesto komsiluk pati zbog ovakvog okruzenja, ne zbog neke viseclane porodice nego ako ih ima povise u okruzenju..

Inace bi to pravdanje troskova uveo za svu decu...
To ne bi bio problem prosto vauceri za sve osim za pljuge i alkohol,samo ipak treba uvek polaziti od stava da se samo trude da uniste porodicu

Ali bi barem imao decu...

A snašao bi se da ih prehraniš, vaspitaš, i obrazuješ uz pomoć drugih...
Ti si osnovni staratelj, kao roditelj toj deci, ali nisi i jedini.
Posebno danas kad su deca više u globalnom selu(nego lokalnoj sredini) kroz multimedijalne sadržaje...
Uvek je bilo sirotinje.
Menjaju se sistemi, uvek je bilo raslojavanje ali nikada kao sada.
Otvarač teme kada se uhvati za jedno, samo to tera ..
Sada je na redu porodica sa više dece.
I ko sudi o porodici?
Iz koje perspektive posmatra?

Fazon da se otvori što više tema, ili šta?

Socijalno daje hraniteljskoj porodici 40 000 po detetu ali ne da ni dinar roditeljima koji nemaju sredstva ,znaci kriminal
Можда из разлога што родитељи својом вољом донесу одлуку да буду родитељи и тиме преузимају обавезу о деци до пунолетства?

Хранитељи то раде за плате које су бедне и то знам поуздано. При том већина јесу хумани и добри људи, што не значи да су финансијски у могућности да то бесплатно раде, мада знам и неке нољесгојече који су узели децу незванично под своје окриље, одшколивали их, удали ,оженили..

Eto ovo je jos jedan argument za bunu protiv nasilja koja se odvija na ulicama..

Neke stvari mora da se pomeraju...

Ja hocu da svaki mladi par ili srednjih godina zna sta ima od mogucnosti i situacija...ali da to ne bude ebite se, kao do sada...
Kad kazem ebite se ne mislim seksajte se nego gubite se odavde, drzava vas ignorise...ako niste striptizeta ili starleta...

Можда из разлога што родитељи својом вољом донесу одлуку да буду родитељи и тиме преузимају обавезу о деци до пунолетства?

Хранитељи то раде за плате које су бедне и то знам поуздано. При том већина јесу хумани и добри људи, што не значи да су финансијски у могућности да то бесплатно раде, мада знам и неке нољесгојече који су узели децу незванично под своје окриље, одшколивали их, удали ,оженили..
Pogledaj film otac

To ne bi bio problem prosto vauceri za sve osim za pljuge i alkohol,samo ipak treba uvek polaziti od stava da se samo trude da uniste porodicu
E ebiga, sto jes jes...pogresno je cela prica krenula...
Tacno ....mi ovde blentavi mozgamo kao da je cilj vlasti da unapredi zivot svojih gradjana, a eto to nije slucaj....da....ne znam sta vise reci , ovakav argument je i tacan i zatvori usta svim dobro namernim ljudima..

Pogledaj film otac
Знаам шта хоћеш да кажеш.
Само у великој већини у хранитељским породицама су деца коју нико неће, нико.
Ја о њима говорим.Ту децу неће ни да усвоје. Једна девојчица (медена, паметна, малена и да циганчица) уссвојена је срећом са своје 2.5 године а рођена је као 5 дете жене која је сво петоро оставила у породилишту и побегла.
Зар није фер платити некоме да брине о беби док јој и ако нађу дом?

Знаам шта хоћеш да кажеш.
Само у великој већини у хранитељским породицама су деца коју нико неће, нико.
Ја о њима говорим.Ту децу неће ни да усвоје. Једна девојчица (медена, паметна, малена и да циганчица) уссвојена је срећом са своје 2.5 године а рођена је као 5 дете жене која је сво петоро оставила у породилишту и побегла.
Зар није фер платити некоме да брине о беби док јој и ако нађу дом?
Pa nema nece da usvoje nisu deca u izlogu pa da biraju,ali da oduzmu roditeljima zato sto nemaju a drugima daju novac umesto njima je nedopustiv zlocin,ovom coveku dve godine nisu isplatili zaradjen novac,zena mu se spalila i poludela a decu oduzeli

Pa nema nece da usvoje nisu deca u izlogu pa da biraju,ali da oduzmu roditeljima zato sto nemaju a drugima daju novac umesto njima je nedopustiv zlocin,ovom coveku dve godine nisu isplatili zaradjen novac,zena mu se spalila i poludela a decu oduzeli
То нема везе једно са другим, капираш?
Систем хранитељства је неопходан.

Одузимање деце је нешто друго, сигурно да се дешавају грешке и за то треба озбиљно да се одговара, али нема никакве везе са финансирањем хранитељства.

To se lako resava, povede se pitanje da li roditelj moze da izdrzava decu , ne moze, oduzimaju mu se deca, socijalna sluzba to moze za 2 min da resi..

Tu je cudno sto , kad pocne socijalno da im oduzima decu , prestanu da radjaju....
Gde ćeš to da uradiš, pa odmah bi te optužili da radiš za sataniste ili pedofile. Nije to uopšte lako kako ti misliš.

Sad bila jedna žena da traži neke pare da joj da majka hleba da kupi sa unučetom. I zaista nije problem, dala joj je majka neki dinar, ali znam da njen sin ima četvoro dece. Pa nemaš bukvalno za hleba a štancuješ decu. Ne mogu da razumem ljude zaista ponekad. Prvo prave decu a uopšte ne razmišljaju od čega će ta deca živeti. Prvo skoči pa reci hop a društvo je dužno meni i svoj mojoj deci sve da obezbedi. Ljudi zaista misle da su mnogo pametni.
svako dete ce odrasti i postati svoj covek. i imace vece prednosti nego tvoje razmazeno dete :)

Po kojoj ceni, šta ćeš mu pružiti, kakvo obrazovanje će dobiti? I onda dolazimo do pitanja da li će uopšte postati čovek ili će samo ličiti na čoveka?
Takva deca su vredna deca, dobri đaci, skromni, pošteni.
Nemaš životnog iskustva da daješ neosnovane zaključke jer ih samo ti tako vidiš.

Po tebi, sramota je biti siromašan?!

Sad bila jedna žena da traži neke pare da joj da majka hleba da kupi sa unučetom. I zaista nije problem, dala joj je majka neki dinar, ali znam da njen sin ima četvoro dece. Pa nemaš bukvalno za hleba a štancuješ decu. Ne mogu da razumem ljude zaista ponekad. Prvo prave decu a uopšte ne razmišljaju od čega će ta deca živeti. Prvo skoči pa reci hop a društvo je dužno meni i svoj mojoj deci sve da obezbedi. Ljudi zaista misle da su mnogo pametni.
Zna se ko to radi... Srbi sigurno nisu...

Back