Za hleba nema a četvoro dece ima?

Takva deca su vredna deca, dobri đaci, skromni, pošteni.
Nemaš životnog iskustva da daješ neosnovane zaključke jer ih samo ti tako vidiš.

Po tebi, sramota je biti siromašan?!
Mislim da on povezuje ono sto i ja povezujem, a ja ne bih povezivao da nisam ziveo u maloj...tj skup 5,6 velikih privatnih zgrada za iznajmljivanje koje imaju nize cene i tu se skupe posebne grupe stanara i dobija se lokalni izvor zanemarene dece kojima roditelji rade a deca imaju podosta para, a zive sa decom koja nemaju para , pa su podredjena, i samim tim podesna za zanemarenu decu..

Lako je kad je takva porodica negde na selu , ili 60 godina u proslosti....pa sama muci muku sa nestasicom novca, ali ako je u okruzenju tu moze biti nagadjanja, a ako je bas u okruzenjima koje sam ja video uzivo , e tu nema sanse....znaci tu nema bas nikakve sanse da zaobidje kriminalizaciju koja daje ekonomski rezultat odmah i razne patoloske oblike...koji cak nisu ni kriminalno nagradjeni...
Nego su ono sto ja mislim da sigurno deluje, a to je odrastanje sa svojim vrsnjacima i sausaglasavanje sa onim sto se vidi kao drustvena vrednost, a nema veze sa tim.

Ovde bre biju decu ako nece da prate sta im razbojnici istog godista kazu, a roditelji su nemocni da prekinu to nasilje nad svojom decom...
To kao krajnja granica, gde nije edukacija i vaspitanje samo ponudjeno nego i nametnuto..

Kazem kao u filmu mala , a zamislite vlasnici tih nekretnina i neki od stanara su policajci...
Sto je zanimljivo , i na drugom mestu u bg, gde isto caruje prihodovanje policajaca, isto postoji totalni ambiskoji je kvartovski , samo se nije razvilo nasilje nego opsta sitna kradja....

Deca odrasla u takvoj porodici postaće dobri ljudi, više će poštovati roditelje od neke dece koja su imala i 'ptičijeg mleka'.

Ne valja kada se rađaju deca, ne valja kada parovi ne žele decu.
Ne razumem prethodne pomalo pakosne komentare.
Neće, to su najčešće bajke.Postaće isti neradnici, čekaće da stasaju za socijalnu pomoć i maltretiraće službenike po opštini a mladi pravi zdravi mogu konju rep da iščupaju.Rađaće čopore dece,fiktivno će se razvoditi da bi ta socijalna bila veća.I te pare umesto da ulažu u tu decu trošiće na cigare,internet,mobilne telefone...

Neće, to su najčešće bajke.Postaće isti neradnici, čekaće da stasaju za socijalnu pomoć i maltretiraće službenike po opštini a mladi pravi zdravi mogu konju rep da iščupaju.Rađaće čopore dece,fiktivno će se razvoditi da bi ta socijalna bila veća.I te pare umesto da ulažu u tu decu trošiće na cigare,internet,mobilne telefone...
To je samo tvoje mišlnenje.
U stvarnosti nije tako, osim ako pričaš o izolovanim slučajevima.

Sad bila jedna žena da traži neke pare da joj da majka hleba da kupi sa unučetom. I zaista nije problem, dala joj je majka neki dinar, ali znam da njen sin ima četvoro dece. Pa nemaš bukvalno za hleba a štancuješ decu. Ne mogu da razumem ljude zaista ponekad. Prvo prave decu a uopšte ne razmišljaju od čega će ta deca živeti. Prvo skoči pa reci hop a društvo je dužno meni i svoj mojoj deci sve da obezbedi. Ljudi zaista misle da su mnogo pametni.
Pa kad nemaju pare za hleb, nemaju pare ni za Durex... a vole onu stvar..... i eto...

Биолошки витални људи рађају децу, а сасвим је нормално да дете неће имати све што пожели током одрастања.Такође је сасвим нормално да постоје и они којима се то не свиђа, јер их сваки сусрет са људима који имају децу, подсећа на то да они немају децу.Онда се смишљају свакакви разлози зашто то није добро, треба се прво скућити и добро ситуирати, а тек онда имати децу, негде око 40-те.

Сиромашнији људи су увек имали више деце од богатијих слојева, и тако је било кроз целу људску историју.То није довело до "идиократије" јер народ не заглупљује рађање деце, већ корпоративни капитал преко медија и интернета.

Видиш да си укапирао да ћеш у сваком случају издржавати нечије дете, без обзира на све напоре у плнирању породице.Ако не будеш имао своју децу, идржаваћеш туђу децу, кроз разне облике социјалне помоћи, дечје заштите, образовања итд.

Да би дечији добили, породица са двоје деце оба родитеља морају да нераде...јер су удесили тако ако бар један ради има око 50.000 пробија цензус. Држава све ради на томе да их што мање добије д.додатак.
Koliko je dječji doplatak u Srbiji i tko ga sve može dobiti?

Koliko je dječji doplatak u Srbiji i tko ga sve može dobiti?
Цензус по члану 12.178 дин, а износ д. 4.059 дин. Нпр породица са двоје деце, жена да не ради а муж ради заради бедних 450 еура, деца немају право на дечији д.

Цензус по члану 12.178 дин, а износ д. 4.059 дин. Нпр породица са двоје деце, жена да не ради а муж ради заради бедних 450 еура, деца немају право на дечији д.
Kod nas se od iduće godine znatno povećava dječiji doplatak (trostruki izbori iduće godine su kod nas, pa treba kupiti glasove). Npr. dvoje koji rade i imaju prosječnu plaću od 1150€, sa dvoje djece imaju pravo na 31€ po djetetu. I to je neka gornja granica onih koji primaju dječiji (oko 615€ po članu). A da samo jedan radi s tom prosječnom plaćom od 1150€, a dva djeteta dobijali bi oko 40€ po djetetu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrv...atak-a-svote-rastu-na-30-9-61-8-eura-15388553

Како је у Хрватској, који износ?
Kod nas će od iduće godine minimalna plaća biti oko 677€ neto. Znači ako samo jedan radi za minimalac, a imaju samo jedno dijete, znači da imaju oko 225€ po članu i imati će oko 48.5€ dječjeg doplatka. Ako imaju 2 djeteta imati će oko 55€ po djetetu.
Ako oboje rade za minimalac (677*2= 1354€), a imaju jedno dijete to je prosjek oko 451€ po članu, imati će pravo na najmanji doplatak od 31€.

Код нас ако обоје раде поготово нема шансе. Код вас је далеко боља политика.
Evo ako oboje rade za minimalac (677*2=1354) i imaju 2 djece, to je oko 338€ po članu, imati će pravo na dječiji od 40€ po djetetu. Znači ukupno 80€ dječjeg doplatka.
Da napomenem da npr. putni troškovi ako ih se prima, ne spadaju u plaću, nego je to dodatak na plaću i to se ne uzima u obzir prilikom izračuna tko ima pravo na dječiji i u koju skupinu spada.

Sad bila jedna žena da traži neke pare da joj da majka hleba da kupi sa unučetom. I zaista nije problem, dala joj je majka neki dinar, ali znam da njen sin ima četvoro dece. Pa nemaš bukvalno za hleba a štancuješ decu. Ne mogu da razumem ljude zaista ponekad. Prvo prave decu a uopšte ne razmišljaju od čega će ta deca živeti. Prvo skoči pa reci hop a društvo je dužno meni i svoj mojoj deci sve da obezbedi. Ljudi zaista misle da su mnogo pametni.
Zato bi trebao test da li mozes da imas djecu ili ne.

Ti ako neces da im das, nemoj ni da ih osudjujes.

Bitno da si ti "pametan" da osudis ljude a pre toga im das, u prevodu, ljigav si. Koliko ko dece ima, njegova je stvar, ko nece da pomogne, ne mora.

Veće gluposti ne pročitah. Siromašni su izabrali da budu siromašni? Država se busa u grudi kako rade na natalitetu,ne znam samo šta. Znate li da gubimo po jedan omanji grad decenijama ? Ljudi rade za bedu, ali budite sigurni, da njihova deca ne plaču za koricu hleba. Njihova deca ne nosaju najnoviji mobilni, već grabe da se obrazuju ili osamostale što pre svojim radom. Nemaju lude automobile kojima ubijaju tuđu decu. Naravno da ima i grupacija koje rađaju decu i ne pokušavaju da rade već bi na grbači države da žive, ali toga je uvek bilo, ništa epohalno.

Veće gluposti ne pročitah. Siromašni su izabrali da budu siromašni? Država se busa u grudi kako rade na natalitetu,ne znam samo šta. Znate li da gubimo po jedan omanji grad decenijama ? Ljudi rade za bedu, ali budite sigurni, da njihova deca ne plaču za koricu hleba. Njihova deca ne nosaju najnoviji mobilni, već grabe da se obrazuju ili osamostale što pre svojim radom. Nemaju lude automobile kojima ubijaju tuđu decu. Naravno da ima i grupacija koje rađaju decu i ne pokušavaju da rade već bi na grbači države da žive, ali toga je uvek bilo, ništa epohalno.
Poenta svega.

Биолошки витални људи рађају децу, а сасвим је нормално да дете неће имати све што пожели током одрастања.Такође је сасвим нормално да постоје и они којима се то не свиђа, јер их сваки сусрет са људима који имају децу, подсећа на то да они немају децу.Онда се смишљају свакакви разлози зашто то није добро, треба се прво скућити и добро ситуирати, а тек онда имати децу, негде око 40-те.

Сиромашнији људи су увек имали више деце од богатијих слојева, и тако је било кроз целу људску историју.То није довело до "идиократије" јер народ не заглупљује рађање деце, већ корпоративни капитал преко медија и интернета.
Odličan post.

Polazim od ličnog primera.
Skućili smo se kada sam imala 34, muž dve godine više.
Do tada smo živeli u iznajmljenom stanu.
Kada smo uselili u novi stan, najstarije dete je završavalo osnovnu školu, najmlađe išlo u zabavište.
Ubrzo smo napravili i kuću.
Da smo čekali kupovinu stana, završetak kuće, pitanje da li bi bili reproduktivno sposobni i koliko dece bi imali.
Ne razumem komentare iz teme, procene, insinuacije...

ali je ovo sustina:
Deca ne dolaze na svet voljom roditelja.

Narodi koji ne vode brigu o sopstvenoj deci osuđeni su na uvoz migranata.
ja ne znam sta se bune ovi za visak dece, ako znamo da ce mnoge zemlje da imaju visak staraca kojima ce se ukinuti penzije, nece biti penzija za sve ako starih ima vise od mladih
ko nece da pomogne, ne mora.
ma, ne pitaju se pojedinci svako za sebe, vec drzava mora u startu da pomogne porodicama sa mnogo dece, da bi kada ta deca odrastu ona mogla da rade i pune penzioni fond, inace ste osudjeni da uvozite migrante ko zna odakle da rade i pune penzioni fond, ili nece biti penzija

Deca odrasla u takvoj porodici postaće dobri ljudi, više će poštovati roditelje od neke dece koja su imala i 'ptičijeg mleka'.

Ne valja kada se rađaju deca, ne valja kada parovi ne žele decu.
Ne razumem prethodne pomalo pakosne komentare.

deca odrasla u takvoj sredini odrašće u dobre GREBATORE!

pa razmišljaju, od vas će živeti!

Back