Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 74.985
Mislim da on povezuje ono sto i ja povezujem, a ja ne bih povezivao da nisam ziveo u maloj...tj skup 5,6 velikih privatnih zgrada za iznajmljivanje koje imaju nize cene i tu se skupe posebne grupe stanara i dobija se lokalni izvor zanemarene dece kojima roditelji rade a deca imaju podosta para, a zive sa decom koja nemaju para , pa su podredjena, i samim tim podesna za zanemarenu decu..Takva deca su vredna deca, dobri đaci, skromni, pošteni.
Nemaš životnog iskustva da daješ neosnovane zaključke jer ih samo ti tako vidiš.
Po tebi, sramota je biti siromašan?!
Lako je kad je takva porodica negde na selu , ili 60 godina u proslosti....pa sama muci muku sa nestasicom novca, ali ako je u okruzenju tu moze biti nagadjanja, a ako je bas u okruzenjima koje sam ja video uzivo , e tu nema sanse....znaci tu nema bas nikakve sanse da zaobidje kriminalizaciju koja daje ekonomski rezultat odmah i razne patoloske oblike...koji cak nisu ni kriminalno nagradjeni...
Nego su ono sto ja mislim da sigurno deluje, a to je odrastanje sa svojim vrsnjacima i sausaglasavanje sa onim sto se vidi kao drustvena vrednost, a nema veze sa tim.
Ovde bre biju decu ako nece da prate sta im razbojnici istog godista kazu, a roditelji su nemocni da prekinu to nasilje nad svojom decom...
To kao krajnja granica, gde nije edukacija i vaspitanje samo ponudjeno nego i nametnuto..
Kazem kao u filmu mala , a zamislite vlasnici tih nekretnina i neki od stanara su policajci...
Sto je zanimljivo , i na drugom mestu u bg, gde isto caruje prihodovanje policajaca, isto postoji totalni ambiskoji je kvartovski , samo se nije razvilo nasilje nego opsta sitna kradja....