Za hleba nema a četvoro dece ima?

Mislio sam da napisem nesto u interesu dece, ali kad videh da je tema otisla na drugu stranu , u nadmetanje ili cak i ruganje da li onaj ko zeli vise da obezbedi deci treba uopste da ima dece...ipak cu preskociti...

Ne mogu da se raspravljam sa srpskim mentalitetom koji uvek gleda i trazi mediokritet, pa ce onda svakog ko zeli da obezbedi detetu okruzenje bez nasilja u skoli da kaze, sta si se ti ponadao i raspistoljio, hoces neki besni standard, kako drugoj deci ne smeta..

Meni uslovi zivota dece u Srbiji trenutno nisu normalni....
Vama jesu , vecini ....meni nisu...

vi kazete niste nikad ni naviki na bolje pa sta vam fali...
Ja gledam da li vam fali nesto , bas da ne fali , ne bih rekao , vidim u zadnjih mesec dana svi ili vecina popucali , a pre toga covid, svi kao zombi , neko kaze zatupeli , drugi kazu od kovida, treci se tese da nisu...

jasniji zakoni,bolja kontrola novca koji se daje kao pomoc - predefinisana kupovina.ali sve to vodi ka manipulacijama onih koji to treba da sprovode.Detaljna reforma centara za socijalni rad - da ne budu centri za deljenje drzavnog novca za svoje plate.ili za fotografisanje kada neka grupa sama organizuje davanje pomoci ovi iz centra se nekako materijalizuju da budu tu da ulepsaju sliku sa izbezumljenom decom koja su stegla neku kinesku lutku koja je placena pet puta vise lokalnom trgovcu ciji je kum babin teca organizatoru akcije.i stalno isto,iste price i posledice.svakako da ce to dete koje je tako raslo pre oteti tvom detetu i sa pistoljem upasti u kuce i ubiti nekoga.kada se kaze arkan niko ne pomisli na ubistva,pljacke i nasilja doticnog vec je on postao ikona .ovi kupili masinu za mlevenje mesa.i to je normalno,novinari bez etike,obrazovanja i morala razvlace te teme do besvesti.ove pevaljke - pa dal je moguce da ovde kod nas ima toliko tih pevaljki i voditeljica cega sve ne sa botoksima u licu dovoljnim da pobiju pola naselja.to je tema i pravi tiraz .i sve ostalo.pogledajte samo ovaj forum,koncepcija.koji moj tamo levo na monitoru ima neki nadimak pa neko glupo objasnjenje,sta li i ondak broj poruka .sto vise to bolje.ko na vasaru.pucas iz puske i brojis hice .paf,paf.zamena za sta?bolje ako ne znas sta da lupis idi kod zene i popravljaj situaciju,ako mozes a ne ovde da ti smeta sto neko drugi paf,paf.a uvek ima tijeh strelaca neopterecenih ovozemaljskim problemima.dug i mukotrpan posao nas ceka sve ne bi li makar malo popravili ovu nasu drzavu,skoro nemoguc.ali mi pomalo prija da ce posle ovoga da skoci taj broj.videcemo za paf-paf.

Sad bila jedna žena da traži neke pare da joj da majka hleba da kupi sa unučetom. I zaista nije problem, dala joj je majka neki dinar, ali znam da njen sin ima četvoro dece. Pa nemaš bukvalno za hleba a štancuješ decu. Ne mogu da razumem ljude zaista ponekad. Prvo prave decu a uopšte ne razmišljaju od čega će ta deca živeti. Prvo skoči pa reci hop a društvo je dužno meni i svoj mojoj deci sve da obezbedi. Ljudi zaista misle da su mnogo pametni.
na zapadu su mnogo pametniji. Ne prave decu dok ne obezbede platu od 12 000 evra, dva stana u Minhenu, vilu na Svarcvaldu i Azurnoj obali, dok nemaju bar 4 automobila u garazi, helikopter, ..................pa tek ondak prave decu.

na zapadu su mnogo pametniji. Ne prave decu dok ne obezbede platu od 12 000 evra, dva stana u Minhenu, vilu na Svarcvaldu i Azurnoj obali, dok nemaju bar 4 automobila u garazi, helikopter, ..................pa tek ondak prave decu.
I to je preterivanje kao i ovo, verovatno zbog toga se deca slabo rađajuna Zapadu. Muškarac nađe reproduktivno sposobnu ženu kada ima para, ali žena teže rađa kada se približi 40-oj godini života.

Pa ako nemaš za hleba jedno ili dvoje dece i zaustavi se. Svi misle da su mnogo veliki da ne kžem šta.

Mozda je covek imao hleba, propao mu posao ,ostao bez posla ne trreba osudjivati

Ne zivimo u komunizmu vec u neoliberalnom kapitalizmu gde koliko sutra mozes uz jednu losu poslovnu odluku da ostanes bez igde icega.

Pomozi ako mozes, ako ne mozes ili neces ne moras ali je jako ruzno to sto pises "zasto covek stancuje decu ako nema para"

Treba svako da stancuje decu , jer Srbija umire i nestaje. Bez tih koji stancuju decu bili bogati ili siromasni - nestaceo kao narod.

Samo za poslednjih 10 godina Srbija je izgubila cak 720.000 stanovnnika.

Ti sto stancuju decu , u koje spadam i ja sam , su jedino sto obezbedjuje buducnost nasem narodu. Ovi koji stancaju pare a ne stancaju decu nemaju buducnost na zalost.

Sve ovo sto mi pisemo je pogresno
Prvo , napravi se stabilan sistem, a to u Srbiji niko ne ferma , tako da nema sanse smislena tema da se pokrene..
Drugo , napravi se privremeno resenje, e to u Srbiji svi razumeju i vecito vecito rade...znaci kod nas su vecito privremena vremena...
A to garantuje da neko bude mnogo ostecen, sto vise misli to je vise ostecen...
A sa druge strane to gaji kriminal iz nemoci...tj nemam pa cu ukrasti, imam pa nemam dovoljno pa cu ukrasti, prosli put sam ukrao pa cu ponovo ukrasti.
I posle Srbija nije lopovska zemlja, ali kad bi se lagali..

I na kraju postoje i internentne mere, to su izuzeci, a to je vidis da problem nije resen pa resavas ga pojedincu i tako pravis zabludu da nema problema..
Obicno sluzi za pranje para i laznu utopiju..

Sve to znate, na zalost iz prakse..
Penzosi nemaju pare, ajd podeli im 20 000 pa nek glasaju,
Omladina radi za veliku lovu ali hoce u inostranstvo da pobegne, mazi lazi , daj pare da ostanu jos malo da se prevare, posle cemo lako..
Jedan natpis u novinama i svi slicni problemi su reseni..
Kaze poklanjaju imanja i kuce po vojvodini , nekome, ali stekli utisak svi da je to bukvalno dodjes i dobijes kucu ako si voljan da radis...ali ti nadju nesto ili si stariji nego sto treba, ili si bez mehanizacije ili si ovo ili si ono , cek to lici na odlazak kod lekara, da da , dosli ste prerano , pa sto niste dosli ranije...uuuu ovo je prekasno..

Mozda je covek imao hleba, propao mu posao ,ostao bez posla ne trreba osudjivati

Ne zivimo u komunizmu vec u neoliberalnom kapitalizmu gde koliko sutra mozes uz jednu losu poslovnu odluku da ostanes bez igde icega.

Pomozi ako mozes, ako ne mozes ili neces ne moras ali je jako ruzno to sto pises "zasto covek stancuje decu ako nema para"

Treba svako da stancuje decu , jer Srbija umire i nestaje. Bez tih koji stancuju decu bili bogati ili siromasni - nestaceo kao narod.

Ti sto stancuju decu , u koje spadam i ja sam , su jedino sto obezbedjuje buducnost nasem narodu. Ovi koji stancaju pare a ne stancaju decu nemaju buducnost na zalost.
Iskreno da ti kazem, kome se daje taj nek pravi...
Ostali nek idu odavde, jer nisu se nasli ovde..bolje na vreme da naprave drugoj drzavi robove koji su vise cenjeni..

Ovde je cilj sto gluplji narod da bude, narodu to odgovara jer onda im se cini vise fer okruzenje jer nema pametnijih od njih samih i onda nema zazubica..

Kad ce Srbin iz Moravca da napravi svadbu od milion dolara sinu...ili krstenje od milion dolara...nikad....niti ce ikad videti te pare..a eno bezemljas u Becu to hladno pravi..

Posao se izgubi ili biznis propadne i pronađe se novi posao ili se pokrene novi, ali praviti toliku decu a krše ti crve ne mogu da shvatim. Pa ako tebi krče creva velika je vrovatnoća da će i tolikoj deci creva krčati.

Sad bila jedna žena da traži neke pare da joj da majka hleba da kupi sa unučetom. I zaista nije problem, dala joj je majka neki dinar, ali znam da njen sin ima četvoro dece. Pa nemaš bukvalno za hleba a štancuješ decu. Ne mogu da razumem ljude zaista ponekad. Prvo prave decu a uopšte ne razmišljaju od čega će ta deca živeti. Prvo skoči pa reci hop a društvo je dužno meni i svoj mojoj deci sve da obezbedi. Ljudi zaista misle da su mnogo pametni.

Ne mislim da je mudro cekati savrsene uslove koji se mozda nikada ne pojave ali mislim da je odgovorno imati neki plan u zivotu.

Malo ce se muciti dok roditelji zavrse skolu ili izgrade kucu, nauce zanat...sta god i to podrzavam dok uopste ne podrzavam radjanje bez ikakve zelje da se covek sam potrudi oko svoje porodice.

Detetu ne treba zlatna pelena ali mu ipak trebaju pelene.

I to je preterivanje kao i ovo, verovatno zbog toga se deca slabo rađajuna Zapadu. Muškarac nađe reproduktivno sposobnu ženu kada ima para, ali žena teže rađa kada se približi 40-oj godini života.
pa zato je na zapadu idealna kombinacija 60-godisnjeg bogatasa koji je uspeo da skalameri par milijardi , i mlada devojka od 25 koja moze da radja zdravu decu.
Ironija al to ti je truli zapad.

Back