Za ateiste - Zašto Bog ne postoji? O postojanju.

Sekspir :"Da bi ostvario svoj cilj cak i Djavo citira Bibliju".

Dostojevski:"Zapad je izgubio Hrista;zbog toga mora propasti".

J.W. von Gete:"Moze se duhovna kultura sve dalje razvijati i prirodne nauke sve dalje siriti,ali hriscanstvu - koje sija kroz jevandjelje - nikad se nece primaci".

Stefan Zweig:"Smisao zivota je vise nego sam zivot".

Lav Tolstoj :"Trideset i pet godina svog zivota prihvatao sam svet kao nihilist - kao covek koji ni u sta ne veruje.Pre pet godina do mene je doprla vera.Poverovao sam u doktorinu o Isusu i celi je moj zivot doziveo iznenadnu promenu - zivot i smrt prestali su biti zli.Umesto ocaja osetio sam zadovoljstvo koje smrt ne moze oduzeti".

Eto jos malo citata glupih ljudi...

.a sto se tice pravopisa imao sam tu privilegiju da mi Srpski jezik u srednjoj predaje covek koji je medju 3 najbolja profesora Srpskog jezika uopste.
Halal ti profesor, nije te naučio da se "srpski jezik" piše malim slovom. Pa kod učiteljice bi dobio jedinicu za tako nešto.

Znam da ovo nije diplomski rad, svi mi grešimo, ali u ovakvoj komunikaciji se vidi neka osnovna pismenost. Zašto bih verovao da onaj ko ne zna osnove pravopisa zna nešto više o bilo čemu... izvini, ali to je prosto opšti utisak.

Možda je bolje da sve pišeš malim slovima, tako sigurno nećeš pogrešiti.

To sta i gde studiram nije bitno,ali je drzavni fakultet u pitanju,akademske studije...a sto se tice pravopisa imao sam tu privilegiju da mi Srpski jezik u srednjoj predaje covek koji je medju 3 najbolja profesora Srpskog jezika uopste u nasoj zemlji,to kazem na osnovu iskustva i titula jer je medju 3 trenutno aktivna profesora (koji nisu u penziji) u zemlji po titulama i to racunajuci i univerzitetske profesore.

Inace on je jedan od ljudi ciji cas ne moze proci a da se Bog ne pomene direktno ili indirektno...

A ti pametnice samo seress i hvatas se za neke gluposti,znas koliko mene boli uvo da li sam pravilno napisao nesto na nekom forumu,nije mi ovo diplomski rad ili bilo sta bitno u zivotu,vec nepotrebno piskaranje sa grupom nebitnih ljudi...

Obicno su najglasniji oni koji najmanje znaju, ocigledno da si ti cist primer istinitosti ove definicije!
Nije ni cudo sto nam je zemlja u ovakvom stanju ako su nam buduci akademici na ovom nivou znanja. Ocigledno je da ti privilegija nije donela znanje iz pravopisa (srpski se ne pise sa velikim slovom, pravilo prisvojnih prideva koji zavrsavaju na ski, posle zareza ide razmak...).

Izneo si gomilu nebuloza i zakljucaka na osnovu kojih smatras da si u pravu i ne mozes se nacuditi zasto neko razmislja drugacije od tebe.
Na koji nacin potomstvo izmedju muskarca i zene dokazuje Boga, da li smatras da je to jedini i unikatni nacin razmnozavanja kod organizama, da li si cuo za partenogenezu, prostu deobu... Na kraju kojeg to tacno Boga dokazuje, Peruna, Svaroga, Jehovu, Brahma, Ra, Zeusa, Jupitera ili nekog drugog od 3700 do sada nama poznatih Bogova?

Zasto smatras da svako pitanje na koje trenutno nema odgovora apsolutno dokazuje da si ti u pravu i da je to delo Boga u kog ti verujes?
Isto kao da bih ja tebe pitao kako je nastala tamna materija, ako mi ne das odgovor ja zakljucim da postoje krilati konji, jer eto ja bih voleo da postoje krilati konji.

Citate poznatih licnosti si verovatno skinuo sa nekog sajta tipa : Najlepse sms poruke!
Evo jedan Musliman na temi ispod za Teslu kaze kako je verovao u Islam dok ga ti prepisujes u svoju religiju, lako je za mrtve reci i izmisliti bilo sta, mogu i ja napisati kako je Nikola Tesla verovao da postoji svet iz Tolkinovih knjiga.
No kada su u pitanju osobe koje su jos uvek zive tu ne mozete tako lako da podvalite, uzmimo primer Stephen-a Hawking-a, procitaj ili odgledaj njegovo delo: The Grand Design pa ces videti koliko je religiozan i koliko smatra da je neko od Bozanstava stvorilo univerzum.

Ako nesto ne znamo danas to ne znaci da nikada necemo saznati, ako bi se vodili tom krilaticom sadasnjost koju poznajes ne bi postojala u ovakvom obliku vec bismo i dalje plesali oko vatre i prizivali kisu. Ja razumem da je coveku potreba vera u nesto iznad njega, nesto sto odrasloj osobi zamenjuje sigurnost koju su joj u detinstvu pruzali roditelji, ali ne razumem kada se realnost zamenjuje mastom kreiranom na osnovu sopstvenih zelja.

Halal ti profesor, nije te naučio da se "srpski jezik" piše malim slovom. Pa kod učiteljice bi dobio jedinicu za tako nešto.

Znam da ovo nije diplomski rad, svi mi grešimo, ali u ovakvoj komunikaciji se vidi neka osnovna pismenost. Zašto bih verovao da onaj ko ne zna osnove pravopisa zna nešto više o bilo čemu... izvini, ali to je prosto opšti utisak.

Možda je bolje da sve pišeš malim slovima, tako sigurno nećeš pogrešiti.

Bravo genije...nemas ti sta meni da verujes,nisam to ja ni stvorio,ni izmislio vec samo napisao nesto sto je ocigledno vec vekovima i pogotovo sad kad je nauka napredovala umesto da bude vise pravih vernika,sotonjaci i dalje sviraju kurccu a najgore je sto non stop isticu neku pamet,obrazovanje...a time samo isticete vasu mentalnu hendikepiranost neprihvatanjem Boga,onog najveceg i najplemenitijeg.Jadan Ajnstaj kako je bio glup...vi ste svi pametniji od njega,Tesle,Dositeja Obradovica,Tolstoja,Pascala...

Sto se tice moje gramatike,nemoj ti molim te da brines...kad je pomenuti profa znao da me oceni i da imam 5 sve cetri godine...To sto se nerviram ovde jer ne verujem sta citam i sto pisem na brzinu pa se dese greske je sasvim normalno,pogotovo sto nikad ne procitam sta sam pisao,jer me boli uvo da li ima gramatickih i pravopisnih gresaka.

Realno kad se pogleda kroz istoriju..spisak ateistickih naucnika je porazavajuci....mislim da kad se ateisti pozivaju na neko znanje..trebali bi u to da uzmu u obzir....religioznost postoji kod svih ljudi...i u svim generacijama....dakle deo je unutrasnjeg p bice coveka...ja sam ubedjen da i svaki ateista oseca to..i ima tu duhovnu stranu u sebi..u smislu prekida te veze sa bozanskim...osim mozda onih zagrizenih mrzitelja Boga...ustvari ne mrze oni po meni Boga...nego ljude..koji se pozivaju na Boga...mozda bi i to trebalo da se uzme u obzir...i ja ponekad kad cujem nekog da se poziva na Boga a prica najgore gluposti i gadosti se i sam razocaram...

Realno kad se pogleda kroz istoriju..spisak ateistickih naucnika je porazavajuci....mislim da kad se ateisti pozivaju na neko znanje..trebali bi u to da uzmu u obzir....religioznost postoji kod svih ljudi...i u svim generacijama....dakle deo je unutrasnjeg p bice coveka...ja sam ubedjen da i svaki ateista oseca to..i ima tu duhovnu stranu u sebi..u smislu prekida te veze sa bozanskim...osim mozda onih zagrizenih mrzitelja Boga...ustvari ne mrze oni po meni Boga...nego ljude..koji se pozivaju na Boga...mozda bi i to trebalo da se uzme u obzir...i ja ponekad kad cujem nekog da se poziva na Boga a prica najgore gluposti i gadosti se i sam razocaram...

u pravu si, ali se ne radi o mržnji, već o licemerju... takvi u meni izazivaju žaljenje ili gađenje. zavisno od prezentacije vere.
s tim što ja ne mogu da se razočaram, ja to očekujem... postoji određena vrsta ljudi kojoj 'bog' služi namenski.

Obicno su najglasniji oni koji najmanje znaju, ocigledno da si ti cist primer istinitosti ove definicije!
Nije ni cudo sto nam je zemlja u ovakvom stanju ako su nam buduci akademici na ovom nivou znanja. Ocigledno je da ti privilegija nije donela znanje iz pravopisa (srpski se ne pise sa velikim slovom, pravilo prisvojnih prideva koji zavrsavaju na ski, posle zareza ide razmak...).

Izneo si gomilu nebuloza i zakljucaka na osnovu kojih smatras da si u pravu i ne mozes se nacuditi zasto neko razmislja drugacije od tebe.
Na koji nacin potomstvo izmedju muskarca i zene dokazuje Boga, da li smatras da je to jedini i unikatni nacin razmnozavanja kod organizama, da li si cuo za partenogenezu, prostu deobu... Na kraju kojeg to tacno Boga dokazuje, Peruna, Svaroga, Jehovu, Brahma, Ra, Zeusa, Jupitera ili nekog drugog od 3700 do sada nama poznatih Bogova?

Zasto smatras da svako pitanje na koje trenutno nema odgovora apsolutno dokazuje da si ti u pravu i da je to delo Boga u kog ti verujes?
Isto kao da bih ja tebe pitao kako je nastala tamna materija, ako mi ne das odgovor ja zakljucim da postoje krilati konji, jer eto ja bih voleo da postoje krilati konji.

Citate poznatih licnosti si verovatno skinuo sa nekog sajta tipa : Najlepse sms poruke!
Evo jedan Musliman na temi ispod za Teslu kaze kako je verovao u Islam dok ga ti prepisujes u svoju religiju, lako je za mrtve reci i izmisliti bilo sta, mogu i ja napisati kako je Nikola Tesla verovao da postoji svet iz Tolkinovih knjiga.
No kada su u pitanju osobe koje su jos uvek zive tu ne mozete tako lako da podvalite, uzmimo primer Stephen-a Hawking-a, procitaj ili odgledaj njegovo delo: The Grand Design pa ces videti koliko je religiozan i koliko smatra da je neko od Bozanstava stvorilo univerzum.

Ako nesto ne znamo danas to ne znaci da nikada necemo saznati, ako bi se vodili tom krilaticom sadasnjost koju poznajes ne bi postojala u ovakvom obliku vec bismo i dalje plesali oko vatre i prizivali kisu. Ja razumem da je coveku potreba vera u nesto iznad njega, nesto sto odrasloj osobi zamenjuje sigurnost koju su joj u detinstvu pruzali roditelji, ali ne razumem kada se realnost zamenjuje mastom kreiranom na osnovu sopstvenih zelja.

Jos jedan bukvalista...

Razmnozavanje izmedju coveka i zene,pusti deobu i druge organizme...

Bog je jedan a to sto je narod ranije tako tumacio religiju je nesto sasvim drugo...a opet i to samo dokazuje postojanje Boga nista manje i nista vise.

To si pogresno protumacio,na svako pitanje postoji odgovor,samo sto vi koji ga nemate ga izbegavate jer ne zelite da prihvatite cinjenicu...a to da meni smeta tudje misljenje nije problem,vec sam samo zapanjen,ne mogu da verujem,ajde da su u ptianju neki cobani koji nemaju dva grama mozga pa ih neko nagovorio...Ako nisi primetio moj najbolji drug nije siguran u sta da veruje...Znamo se ceo zivot,odrasli smo zajedno,smesno bi bilo da ga optuzujem i da se ne druzim sa njim zbog toga sto nije doziveo veru,jer u tome i jeste cilj da je covek dozivi svim srcem,a on to hoce kad tad...

Pitaj brata googla odakle sam skinuo sve te citate,a nisu sa foruma takvog tipa koji si naveo...

Pogotov citati Ajnstajna,ima ih toliko da kad god ukucas njegovo ime izacice ti bar jedan...

Uredu pametni...meni nije potrebna vera da bi pricao kako sam vernik ili da bi imao bilo kakvu korist...imao sam srecu da ona pronadje mene cim sam samo malo otvorio srce...A to sto neko nije pronasao veru znaci samo dve stvari...ili to nije zeleo ili se nije dovoljno potrudio,jer gde bi smisao zivota svih nas bio ako bi po rodjenju sve dobili na tacni...svima nama su zivotni putevi razliciti.

To je pogresno tumacenje vere...taj ko u Boga ne veruje zbog ljudi koji se za vernike izdaju a cine lose je glup...To je isto kao da ja kazem da sam ateista i da onda svima sve po spisku,jel to znaci da su svi ateisti budale i da ih treba osudjivati...

J.W. von Gete:"Moze se duhovna kultura sve dalje razvijati i prirodne nauke sve dalje siriti,ali hriscanstvu - koje sija kroz jevandjelje - nikad se nece primaci".

Lav Tolstoj :"Trideset i pet godina svog zivota prihvatao sam svet kao nihilist - kao covek koji ni u sta ne veruje.Pre pet godina do mene je doprla vera.Poverovao sam u doktorinu o Isusu i celi je moj zivot doziveo iznenadnu promenu - zivot i smrt prestali su biti zli.Umesto ocaja osetio sam zadovoljstvo koje smrt ne moze oduzeti".

I tako...

Mahatma Gandi :"Jedina istina je Bog"

Patrijarh Pavle :" Cuvajmo nasu veru i pravoslavlje i postujmo Boga,jer nam je dao "da zivimo na zemlji kao ljudi"

Nikola Tesla,Albert Ajnstajn,Mihailo Pupin,Isak Njutn,Blaise Paskal,Tomas Edison,Dostojevski,Mark Twain,Sekspir,Galileo Galilei,Gete,Victor Hugo,Dositej Obradovic,Tolstoj,Karl Bath...neki od najvecih umova i svi su verovali u Boga. :) Ustvari nisu neki od najvecih nego SVI NAJVECI UMOVI.

Mihailo Pupin kaze u pismu koje je poslao majci:"Svakim korakom napred u svom naucnom istrazivanju sve sam blizi onome sto si me u detinjstvu ucila - Bogu"

Werner Haisenberg:"Prvi gutljaj iz case zvane "prirodna znanost" napravi te ateistom - ali na dnu case cekace te Bog".

Stephen Hawking:"Bilo bi vrlo tesko objasniti zasto bi svemir zapoceo na bas takav nacin,osim kao delo Boga koji je nameravao stvoriti bica poput nas".

Louis Pasteur:" Sto vise proucavam prirodu,to vise ostajem zapanjen i zadivljen pred delima Stvoritelja.Ja se molim u toku svog rada u laboratoriji".

:) :) :)

Carl von Linne:"Prirodu je stvorio Bog sebi na cast i na blagoslov covecanstvu..."

Albert Ajnstajn:"Nauka bez religije je hroma,a religija bez nauke slepa".

E.L. Kesel:" Onaj ko bez predrasuda proucava prirodne nauke,nuzno dolazi k Bogu".

Isak Njutn:" Zadivljujuci poredak u svemiru moze se prepisati samo jednom svemocnom i premudrom Bicu.Ovo uzviseno bice upravlja svetom ne kao njegova bit,vec kao Gospodar svega.Zbog te svoje vlasti Gospodar Bog se naziva svemocnim i sveopstim Gospodarem.Pravi Bog je ziv,premudri i sveobuhvatni Bog.On je iznad svega i bezgranicno savrsen".

T.D. Parks:"Licno,ja sam nasao zadovoljavajuce objasnjenje ovim cudima : red u prirodi povezujem sa neizmernim razumom i plan sa vrhovnim inzinjerom ; u svemu tome vidim vise nego hladno,racionalno planiranje - ja vidim Boga Stvoritelja i njegovu ljubav prema stvorenjima".

Nikola Tesla:"U srcu sam duboko religiozan... i stalno se odajem zadovoljstvu i veri da najvece tajne naseg bica tek treba da budu protumacene".

Nobelovac Alexander Solschenizyn:"Ateizam je osnovno zlo.Ljudi su zaboravili Boga i to je razlog problema u 20. veku".

Tomas Edison:"Posle visegodisnjeg istrazivanja dogadjaja u prirodi moram priznati da postoji veca inteligencija".

Albert Ajnstajn:"Zelim znati kako je Bog stvorio ovaj svet,hocu znati njegove misli".

Ima toga jos mnoooogo sto od ovih istih ljudi sto od drugih najvecih umova koji su hodali zemljom!Da nisam i ovo izmislio,halucinirao...

P.S sto volim sta sam u grupi sa ovako glupim ljudima,iako sam najgluplji medju glupima,ponosno cu to biti ako je za vas glupost da najveci umovi u istoriji odaju priznanje Bogu!

p.p.s ma nisu ovi NAJVECI UMOVI u ljudskoj istoriji upravu,oni su glupi i haluciniraju...

;) :) ;) :)

Haha, evo, ja stvarno nemam namjeru traziti po internetu pametne nevjernike, ali nekim slučajem neke znam. Je si li kad čuo za Albera Kamija, ne znam jer si pokazao da si velika budala pa nisam siguran, napisao je roman Stranac. E on ti nije vjerovao u Boga. O, naveo si i Dostojevskog, koji je po meni izuzetno ineligentan, moj omiljeni pisac, e vidi reću ti nešto, on je pri kraju svog života imao jednu veliku nedoumicu koju je pokušavao da riješi: Ima li Boga? Znači, da nije bio siguran u postojanje Boga. Lav Tolstoj, pravi genijalac, istina živa. Pa, da te pitam nešto, on je tako pametan trideset i pet godina bio glup što nije vjerovao u Boga? Kako neko tako inteligentan može toliko vremena da ne vjeruje u Boga, ako je ne vjerovati čista glupost? Na kraju se on malo uplašio smrti, i draže mu bi da vjeruje u vječno svoje biće. Uzimaš neke stvari zdravo za gotovo dečko, i samo kenjaš sa nekim glupostima i izmišljenim dokazima za postojanje Boga kojima se čak i pametniji vjernici i svećenici ne služe jer znaju kolika je to u stvari besmislica, zatupljeni dečko.
P.S. potraži na interent, naći ćeš mnogo inteligentnih ljudi koji nisu vjerovali u Boga.

Poslednja izmena:
Realno kad se pogleda kroz istoriju..spisak ateistickih naucnika je porazavajuci....mislim da kad se ateisti pozivaju na neko znanje..trebali bi u to da uzmu u obzir...
Pa i nije baš... pogledaj ovu listu

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_in_science_and_technology

U svakom slučaju, to što su Poenkare, Turing, Lobačevski ili Šredinger bili ateisti meni nije dovoljan razlog da budem ateista. Takođe, to što su Njutn, Paskal ili Faradej bili vernici opet mi nije dovoljno da budem vernik.

Ateista sam zato što ne verujem da postoje bogovi, barem ovakvi o kakvima pričaju zemaljske religije. Ne znam kako vi to ne osećate, ali priče da se kreator unvierzuma bakće uterivanjem duhova u prasiće, letenjem na krilatom konju ili ubijanjem nestašne dece medvedima meni zvuče jednako neverovatno kao i grčka mitologija, i priča o Atini koja iskače iz Zevsove glave.... to je mitologija, iz koje prosto cure lokalna verovanja i strahovi, uvek i neizostavno karakteristični za period i podneblje u kom su nastali. Nije slučajno Isus poslovao sa smokvama koje rastu na bliskom istoku i jahao na magarcima, a eskimski bogovi šurovali sa ribama i fokama... to je sve normalno i za očekivati. Iznenađenje bi bilo da je Isus radio sa fokama umesto prasića.

Kad se jednom odlepiš od Zemlje i pogledaš kako je naša planeta mala i beznačajna u tom ogromnom prostoru, i kolika je mogućnost da još negde u univerzumu postoji život, onda stvarno nema razloga da veruješ da je sve to što postoji stvoreno samo i jedino zbog nas. Dakle, mitologija ne zvuči ubedljivo bez obzira na to što možda još uvek ne znamo tačno kako je sve nastalo. Mislim da je deizam manje pogrešan nego praktikovanje bilo koje zvanične denominacije. Međutim, u deizmu niko ne zarađuje pare, i normalno je da su mantijaši protivnici istog...

Isus je radio sa smrcu..a to je univerzalni pojam....i prorecen je u Strarome Zavetu...koga cita bukvalno..ne moze da vidi....inace i naucnici priznaju da postoji dusa...da postoji duhovna komponenta u coveku...i meni nije jasno recimo kako to ti kao pametan covek(delujes mi tako)ne osecas barem?
Pa verujem i ja da postoji "duhovna komponenta" u čoveku, ali ne verujem da postoji kao odvojen entitet. Problem shvatanja duše je epistemološki, pošto mi osim našeg uma nemamo ni jedan drugi aparat kojim bi smo nad tim pitanjima kontemplirali. Teško je o tome govoriti bez razmatranja subjektivističkih metoda (a opet ne skliznuti u solipsizam)

Drugim rečima, mi možda uopšte nemamo privilegiju da vidimo stvari objektivno, a to uključuje i pitanje postojanja duše.

nace i naucnici priznaju da postoji dusa...da postoji duhovna komponenta u coveku...i meni nije jasno recimo kako to ti kao pametan covek(delujes mi tako)ne osecas barem?

:roll:

pa sigurno da postoji, ali ne onako kako vernici zamišljaju šta je duša i odakle je i sl. naučnik, pojedinačno, može da bude vernik ali to nema nikakve veze sa onim što je priznato u nauci.

Haha, evo, ja stvarno nemam namjeru traziti po internetu pametne nevjernike, ali nekim slučajem neke znam. Je si li kad čuo za Albera Kamija, ne znam jer si pokazao da si velika budala pa nisam siguran, napisao je roman Stranac. E on ti nije vjerovao u Boga. O, naveo si i Dostojevskog, koji je po meni izuzetno ineligentan, moj omiljeni pisac, e vidi reću ti nešto, on je pri kraju svog života imao jednu veliku nedoumicu koju je pokušavao da riješi: Ima li Boga? Znači, da nije bio siguran u postojanje Boga. Lav Tolstoj, pravi genijalac, istina živa. Pa, da te pitam nešto, on je tako pametan trideset i pet godina bio glup što nije vjerovao u Boga? Kako neko tako inteligentan može toliko vremena da ne vjeruje u Boga, ako je ne vjerovati čista glupost? Na kraju se on malo uplašio smrti, i draže mu bi da vjeruje u vječno svoje biće. Uzimaš neke stvari zdravo za gotovo dečko, i samo kenjaš sa nekim glupostima i izmišljenim dokazima za postojanje Boga kojima se čak i pametniji vjernici i svećenici ne služe jer znaju kolika je to u stvari besmislica, zatupljeni dečko.
P.S. potraži na interent, naći ćeš mnogo inteligentnih ljudi koji nisu vjerovali u Boga.

Boga ces pronaci onda kad otvoris svoje srce i kad to istinski budes zeleo...sto znaci da mozes provesti ceo zivot u nedoumici zbog ovog ili onog razloga.A to sto ces ti naci opravdanje za sve sto se napise a potvrdjuje Boga je samo dokaz da ti ne zelis to da prihvatis i da sa tobom kao i sa svima drugima ne vredi pricati o necemu sto ne zele.To je isto kao da savetujes alkosa ili narkica da moze da se izleci ali on to ne zeli pa ga boli uvo.

Naravno da sam cuo za Kamija...Prva "sitnica" koja je toliko smesna i koja pokazuje mnogo o coveku je ta sto svi vi ateisti imate potrebu da isticete da ste pametni i da verujete samo u nauku,a eto vidis najveca dva fizicara IKAD Albert Ajnstaj i Isak Njutn su verovali...Albert Ajnstajn koji je sa 15-16 godina video dalje i vise od svih vas ateista ovde koji ste zajedno,najveci um u istoriji nauke,ali ne vi i dalje trabunjate.

Naravno,nista drugo i ne ocekujem od vas...

P.S pricate o covecnosti a svo zlo na svetu koje je nastalo cini covek,a NI JEDAN COVEK KOJI ISTINSKI VERUJE U BOGA ne bi nikom cinio zlo...sto nas dovodi do cinjenice da zlo cine oni koji ne veruju,a to ste vi ateisti.

E da,ti sigurno znas zasto je Tolstoj primio veru...svaka ti cast majke mi.

Jasno sam ti napisao sta je rekao Dostojevski,mislim da je suvisno bilo sta dalje polemisati o njegovoj veri.A to sto si rekao da se pitao ima li Boga,pa kako da se ne pita,kako bi drugacije utvrdio postojanje,a ocigledno ga je utvrdio jer je izjavljivao to sto jeste mnoooogo puta,imas milion citata.

Poslednja izmena:

Back