YUGO - Zastava

Garwor:
Pa sto da ne, florida je po meni konceptualno dobar auto. Kopija citroen zx-a kog je nasledila xsara. Karavan je ok, ali problem je vec hiljadu puta ponovljeno zabusavanje radnika i izgleda nepostojanje bilo kakve kontrole kvaliteta. Niske plate = losi kadrovi. To je to.
Што је најгоре, ZX је копија Флиориде!!! :shock: Није обрнут случај!!!
Флорида се појавила 1987, а ZX 1991.

Vidi stvarno. Pa eto najveceg priznanja nasoj autoindustriji! ( mada je Giugiaro dizajnirao)
Kazem ja, konceptualno dobar auto.

Nego sad sam hteo da proverim od cega je florida nastala i slucajno nadjem na jednom sajtu ovo:

...
Tvornica Croatia - MAGNET
New Yugo has 1,3l with BOSCH injection motor, whitch gives it around 80HP(totaly enaugh for it's waight of 800 kilos), the transmission designed by Porsche, slightly new internal and external design, improved safety, and lots of detailes. In the first half of 2000 the production of the factory was 8800 cars. Good luck our Yugo!
...
Deluje super, dodje mi da ga kupim! :D

Garwor:
Pa sto da ne, florida je po meni konceptualno dobar auto........

Secam se dobro , pocetkom `90-tih, tadasnja Florida je kostala DEM 14,000 , isto u paru kao i ondasnja verzija jednog od najboljih automobila u odnosu cena/kvalitet mozda u poslednjih 30 godina , a radi se o Toyota Coroli!

Znam ljude koji su tada kupovali Floridu i pored napomene da mogu kupiti mngo bolji auto za iste pare, kakve li kardinalen greske u datom momentu, ali taj auto nije vredeo koliko samo motor od te iste, prosto neunistive, Corole..............

Ok, ali to je vise sreca nego pravilo, zavrsna obrada Floride nije bila bas na nivou ...........ali tadasnja Corola, ja nisam mogao da verujem kako je to bio perfektno uradjen auto u svakom pogledu.
Secam se takodje svih ljudi koji su u to vreme kupili taj auto, i posle 10-tak godina voznje ono sto je mene odusevljavalo je to da nisi mogao da cujes rad motora dok ti se ne priblizi na 2 metra.........gurali su ih i preko 200K km bez vecih problema.
Cini mi se da ni tadasnji Golf 2 nije bio tako dobro uradjen.

Za DEM 14,000 nisi jednostavno mogao da nadjes nista bolje na trzisu. Mnogo muzike za malo para...........

Застава 10 је ФАНТАСТИЧНА, прави ауто за младе(тј Пунто, исто ку..ац).
Флорида је веома простран ауто за своју величину, има гепек исти као Ксара (480 лит)...
Ето данас видео на једном форуму човек има Флориду из 2004, задовољан, а што је најбоље нема стандардну таблу, већ нешто слично овој: :shock: :shock: :shock:

fn062jj.jpg

klika:
Ok, ali to je vise sreca nego pravilo, zavrsna obrada Floride nije bila bas na nivou ...........ali tadasnja Corola, ja nisam mogao da verujem kako je to bio perfektno uradjen auto u svakom pogledu.
Secam se takodje svih ljudi koji su u to vreme kupili taj auto, i posle 10-tak godina voznje ono sto je mene odusevljavalo je to da nisi mogao da cujes rad motora dok ti se ne priblizi na 2 metra.........gurali su ih i preko 200K km bez vecih problema.
Cini mi se da ni tadasnji Golf 2 nije bio tako dobro uradjen.

Za DEM 14,000 nisi jednostavno mogao da nadjes nista bolje na trzisu. Mnogo muzike za malo para...........

imam ja jednog punta 1.1 krntiju sav izudaran presao 230 hiljada ali motor je stvarno nevjerovatan...znaci punto 1 je definitivno najmanje kvarljiviji auto koji sam ikad vozio...trenutno imam par 2 punta 1 i lanciy y koji nisu bog zna kako ocuvani i nisu vidjeli servisa 2 godine...lanciji nije ni ulje mijenjano i svi idu ko blentavi..xexe ko golf dvica xaxaxaxa

Dovla:
Pitam jer mi je na 5000 potrosio oko 0.8-0.9l, a inace niti dimi, niti slabije vuce auto je potpuno ok, ali mi je nekako to bilo mnogo ulja za tako malo kilometara :?:?:?

Pa naj verovatnije ti je lose to ulje koje korstis,tj. isuvise je retko za taj motor.
Imao sam isti problem na 45-tici,koristio sam neko vreme 10/40,ali onda je poceo da ga trosi i to 0.5l na 300-400 km,i samo sam zamenio uzeo 15/40 i to je to.

meni sva kola trose litar ulja na 5000km..bez obzira na ulje..prije sam znao staviti neko gusce pa mi trosilo chak i vishe...sad sam stavio 5w-50 i manje trosi sto znaci da je kvalitet najbitniji a ne gustina..

chika_doktor:
meni sva kola trose litar ulja na 5000km..bez obzira na ulje..prije sam znao staviti neko gusce pa mi trosilo chak i vishe...sad sam stavio 5w-50 i manje trosi sto znaci da je kvalitet najbitniji a ne gustina..
Pa ovo 5w-50 je najgušće. Retko ko koristi 60. Ili grobovi pred generalnu ili trkalice.

Back