YUGO - Zastava

Nisam ih ja slikao, nasao sam ih negde na netu, na jednoj od Yahoo grupa cini mi se.

Evo jos nekoliko slika sto imam od tog Yuga.

crveniyugo19dr.jpg

crveniyugo25pm.jpg

crveniyugo54yn.jpg

crveniyugo65uc.jpg

crveniyugo74ww.jpg

crveniyugo87kw.jpg

ajd sto je produzen, nego je izgleda i prosiren. U stvari, sta je na njemo originalno? Leva i desna vrata, i prednja i zadnja svetla i zadnji brisac, jesam nesto zaboravio?
Ali bas mi se svidja. :)

Rotary, tj. Vankel motor...

Ne mogu da verujem...

To moze biti jedino iz RX4 ili RX7 (sumnjam)

Iz nekih predjasnih auta, jos redje...

Uzgred 325hp iz 1300 Vankel motora je malo puno, cak ni RX8 nema toliko, nego oko 250...

24%20Yugo.jpg

Pre svega zbog imena koje podseca na vrstu vetra i jednu davnu,nikad zaboravljenu ali lepu laz…Zatim, zbog toga sto ima 4 tocka,motor, sedista ali i dusu … tj. Spolja deluje prilicno jadno ali kad ga stvarno upoznas (rastavis i sastavis u par navrata,pored autoputa,dok ti u kolima familija histerise)shvatis da je vise od obicnih kola cime se definitivno uklapa u fizionomiju i karakter sveta koji zivi na ovim geografskim sirinama…Jeste,zakazace kad se najmanje nadas…ali par lepih reci i precizan udarac cekicem resice svaki nesporazum…Nikad ne moras da brines zbog delova…u bilo kom zaseoku da ti stane,u bilo koje dvoriste da udjes moci ces da nadjes nesto za njega…a i upoznaces tradicionalnu Srpsku gostoljubivost,te empatiju kad budu videli sta vozis…Ako domacin ima makar samo i frezu u dvoristu – naci ce nacina da ti pomogne…
Tu je i romanticna strana ovih kola,ma koliko mali delovao spolja,iznutra je sasvim dovoljan za tebe i dragu,a zbog nesto losijih amortizera ,em sto ce citavom svetu biti obznanjena vasa ljubav,em sto ce osecaj neizvesnosti i potajne strepnje,da se ne otkoci rucna,da nogom ne probije sajbnu ili glavom krov … uciniti taj dogadjaj nezaboravnim…
Bio je i ostao najveca (anti)reklama nas i nase drzave …ni izbrojati se ne moze u koliko se Holivudskih filmova pojavljuje a u jednom (Ko je ubio Monu…) bukvalno je glavni lik posto se citava radnja vrti oko njega…
Jednog dana sesces u nesto bolje i iznenaditi se kako sve ide lako,kako su i gorivo i ulje tacno onog nivoa koliko skazaljka pokazuje,kako ni kocnice ni gas nece nikad omanuti,kako ne moras 5 minuta pre nego ces skrenuti da pocnes vec da izracunavas odstupanja u putanji…ali zapamti,vrlo brzo ces shvatiti da su to samo kola – nacin da dodjes iz tacke A u tacku B i da nemaju dusu te da ih nikada neces sa ljubavlju pogledati rano ujutru i pomisliti …jos uvek si citav…nikada neces imati prijatelja koga ces poznavati i koji ce te poznavati toliko dobro…Jugo je legenda koja zivi…

Back