YUGO - Zastava

Dovla:
Sipam Mobil 1 15-40W (znam da je inace skupo ali ga dobijam dzabe) znaci nije do kvaliteta ulja :?:?:?

Ne znam sta da ti kazem,trenutno vozim Audi 80 '91 god,preso 170000,ne trosi ni gram,koliko sipam toliko istocim prilkom menjanja(na svakih 8000 km).
A ovaj tvoj problem je cudan,bar da pusi pa znas sta je,ali koliko sam shvatio ne pusi,mozda da proveris gumice ventila i dihtung kartera(to kod juga ume da bude problem,narocito kod semeringa radilice).

Pa imao sam i ja pasata koji je imao 250 000km i kao sto ti kazes nije trosio ni gram... ali pricajuci s ljudima shvatio sam da je to kao normalna potrosnja za Zastavu, sto je meni opet mnogo, ali ja stvarno nemam problema s tim autom... cak sam isao na more ove godine s njim presao 2500km za dvadesetak dana i nista mu se nije desilo... jedino sto je izvukao ulje... a na motoru nema nista vidljivo da negde curi i sl. a bas sam prao motor pre nego sto sam krenuo na more upravo zbog toga... znao sam da cu preci mnogo i da ce mi potrositi bar 0.5l ulja i hteo sam da vidim da li negde curi medjutim nigde... :?:?:?

intra:
Da li si skidao svjećice? Možeš probati i da prisloniš ruku na auspuh, na leru treba da bude mlakast izduv, ne znam kako da objasnim.

Auto je jednostavno perfektan... pre mora mi je mehanicar skidao svecice, kapu i sve zivo sto je potrosna roba jer sam mu rekao da ce dolaziti po mene ako negde stanem :D
Inace ide na plin to nisam pomenuo, a mozda znaci... ja verujem da kad auto pocne da crkava on i slabije vuce i vise trosi itd itd sto kod mene nije slucaj... svako ko se malo razume u Zastavu, a vozio se sa mnom ili ZA mnom kaze da mi auto ide extra... cak je jedan drug na crti sa mnom sa yugom '98 1.1 bio samo za nijansu jaci od mene ali je on isao na benzin... Bukvalno autu nista ne fali, jedino me ta potrosnja ulja malo brine... :?:?:?

chika_doktor:
prosvijetli me....a sta mu onda dodje ono 5w?
a da.. u pitanju je full sintetika...
''Prosvetli me'', a? Lepo... :roll:
Sintetika jeste, ali to nema nikakve veze. 5W je index temperature tj. oznaka koja po tabelama označava na kojoj min. temperaturi ulje još drži svoj viskozitet (ono 30, 40, 50 ili 60). Ili da se bolje izrazim - do koje min. temperature ulje ima svoja ''normalna'' svojstva koja pišu na bocama. 0W i 5W su dobri za zmske uslove, 10w, 15w, 20w su lošiji, ulje je jako gusto zimi dok motor ne dođe na radnu temperaturu.

lepi dzoni:
ma nije to nista, jedan moj komsija je ugradio u juga motor od spejs satla i stig'o do Marsa za pola sata. Znas kako su ga gledali Ameri kad je prolazio pored chalengera. Toliko ih je isprepadao da su se sjebali na uzletanju. Posle nisu smeli da priznaju svetu da ih je sjeb'o Srbin pa su izmislili da je Challenger pao zbog kvara na sistemu za snabdevanje goriva. Nisu bila potrebna ni neka ojacanja posto Yugo ima jaku karoseriju i zbog toga oni zlobnici koji kazu da bi se Yugo raspao na 250km/h mogu samo da zavide naprednoj Srpskoj auto industriji.
Izvor informacije,
Minhauzen press
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jugo ponovo proglašen za najlošiji automobil ikad napravljen. Bilo na vestima danas.
Zastava i hrvatska firma HD potpisali ugovor o prodaji i zastupništvu Zastave 10 u Hrvatskoj. po početku proizvodnje u Kragujevcu, Hrvati će praviti neke rezervne delove.

Potrosnja ulja je sasvim normalna stvar u svim motorima manje - vise i nikako mi nisu jasne tvrdnje tipa - nije mi potrosio ni gram posle milion km. Ulje u nekoj kolicini ulazi u kompresioni prostor i sagoreva.

King 7:
Potrosnja ulja je sasvim normalna stvar u svim motorima manje - vise i nikako mi nisu jasne tvrdnje tipa - nije mi potrosio ni gram posle milion km. Ulje u nekoj kolicini ulazi u kompresioni prostor i sagoreva.
Možda misle na period između dva servisa. Iako je malo potrošeno - nije dosipano i ti objašnjavaju tim da ne troši ulje.

Recimo Audi A 4 trosi u najboljem slucaju 200 grama na 1000 km. i to sintetickog ulja sto znaci da potrosi 2L na 10000 kada bi se recimo moralo ulje zameniti sto znaci da je vozac dolivao ulje u tom periodu. Mnogim vozilima je sasvim normalna potrosnja i do 700 gr na 1000 km.

Back