YUGO - Zastava

I ko sme da kaze sad da yugo nije ni zasta?
yugodinner0bqzp9.jpg

yugoharmonika1lofb4.jpg

yugoispovjedaona1lznk8.jpg

yugokamin1pirk1.jpg

yugonogomet6gbrs2.jpg

yugopodmornica2qiev6.jpg

yugosubway7dloq4.jpg

yugotelefon3ypta6.jpg

yugotoster6ffai6.jpg

yugotushkabina2dfqo5.jpg

yugozippo0vjeb6.jpg

Danas sam vozio Zastavu 10. Kakav krs! Bar ovaj primerak, gas mu je recimo strasno mek, bas nikakav osecaj nemam, motor slab, uspeo sam da ga zaletim do 157 (po cajgeru) posle par minuta punog gasa, ali tek iz treceg puta, prva dva puta jednostavno nije hteo, autoput je u pitanju. Pred svako preticanje sam dobro razmislio jer slabo vucePoneka plastika se vec cuje u kabini, iako auto nije star. A cajger graviran do 200! Pomislice neko da stvarno moze toliko pa ce da kupi.
Cak je i moj pokojni yugo pruzao bolji osecaj u voznji.
Kakva su vasa iskustva sa Z10?

Garwor:
Danas sam vozio Zastavu 10. Kakav krs! Bar ovaj primerak, gas mu je recimo strasno mek, bas nikakav osecaj nemam, motor slab, uspeo sam da ga zaletim do 157 (po cajgeru) posle par minuta punog gasa, ali tek iz treceg puta, prva dva puta jednostavno nije hteo, autoput je u pitanju. Pred svako preticanje sam dobro razmislio jer slabo vucePoneka plastika se vec cuje u kabini, iako auto nije star. A cajger graviran do 200! Pomislice neko da stvarno moze toliko pa ce da kupi.
Sada si me zaintrigirao. Moraću da je uzmem ovih dana da vidim na šta to liči. Izgleda da nije baš tako dobra kao Punto.

Garwor:
Ipak je to 1200 kubika... Ne možeš ni očekivati živahnije.

И пунтић са 1.2 иде скромно, бар колико сам ја имао прилике да пробам, додуше старији примјерак је био у питању, али у екстра стању

Traktorce 1.9d je mnogo mocan, jak, startan, a mogu reci i izdrzljiv... za svoju konjazu (60KS) me je odusevio...

@Garvor

To za gas... to je samo stvar navike... npr u pocetku su mi najveci problem bili gas i kocnica jer je gas premekan a kocnica previse osetljiva... ali vremenom dobija se osecaj ;)

Gas je premekan a jos je i plitak. A i zvuk motora je nekako isti uvek, ne znas kad da saltas, a obrtomera nema.
Tacno je to sto kazes, sve je stvar navike, ali kakav god osecaj da steknes, ovaj auto ce uvek imati bezlican karakter. Kec bar ima zvuk. :D

Kada sam pricao o mekanom gasu i tvrdoj kocnici mislio sam bas na Punta ;)
Za njih je to karakteristicno... isto ovo sto kazes za zvuk motora... zaista ne znam sta im rade ali ja dok sam vozio ovog Punta nisam primecivao razliku u zvuku kad idem 120 ili kad idem 160... nekako je skroz isti... :?:?:?

Ali opet... sve je to navika ;)

Back