Yettel - Pitanja i odgovori

Telenor: Finansijski rezultati za treći kvartal 2011.

26. oktobar 2011
– Kompanija Telenor u Srbiji ostvarila je prihod od 10,247 milijardi dinara u trećem kvartalu ove godine, ili 11 odsto više nego u istom periodu 2010.

Broj pretplatnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške Telenor grupe, porastao je za 77.000 na 3.138.000 korisnika. Telenorov udeo na tržištu Srbije po prihodu sada iznosi preko 40 odsto.

„Korisnici su nastavili da reaguju pozitivno na našu tržišnu ponudu, što je dodatno ojačalo našu poziciju na tržištu. Nastavljamo da održavamo visok nivo razvoja praćen strogom kontrolom troškova, što direktno doprinosi dobrom poslovanju“, izjavio je Erlan Neten, finansijski direktor kompanije Telenor d.o.o.

Opširnije: http://i.evocentar.net/uaQOiA

ovo su sve prebezi sa Telekoma i Vipa
 
Pa realno VIP ima možda i najbolju ponudu što se tiče paketa.
Ne govorim o kvalitetima već o samim paketima u post paidu. Recimo kod njih je i sms i mms isti, pa u paketu 325 imam 325 sms/mms, oni koji znaju šta je mms znaju da nije samo slika ili video ili zvuk već i tekstualna poruka sa mnogo više znakova od 160 koliko je sms. Sa druge strane količina minuta, poruka i mb je ujednačena za razliku od ostala dva operatera. Drugo daju i pogodnosti koje nisu vezane samo za kupovinu telefona.
Telenor i MTS su napravili pakete za ne znam koga jer meni nije jasna strategija koju oni koriste.
Prenesi paketi su ok ali nebulozni. u dopuni varijanti ti imaš opciju od 1500 dinara pa kad potrošiš onda dopunjuj a minut u toj varijanti(prvi) izadje preko 14 dinara pa to ispadne realno 100 i neki minut. Pa za za 1500 dinara ima prenesi 400 sa 400 minuta i 400 sms-a ali on opet nema internet. E sad surfuj ima i net ali recimo paket(oko cene od 1500 dinara tj. 1800) ima net ali 300 minuta i 1000 sms-a!?! i 1gb + flat net. Čekaj prenesi i surfuj paketi su za koga? za ozbiljne korisnike ili za devojčice od 14-15 godina koje samo kuckaju poruke. Šta će meni 1000 poruka! Evo ja već mesecima kad god da otkucam *311# ima 1100+ poruka u paketu prenesi 325. I ja sam treba da promenim paket i hoću da imam i net ja automatski gubim 25 minuta ali dobijam 3000 poruka jer posle 3 meseca će mi broj prenetih poruka uvek 1000 jer mesečno pošaljem 100-120(i uglavnom ne pošaljem ja), pritom je taj paket 600 dinara skuplji od onoga koji trenutno koristim. Da se ne lažemo našao sam idealniji paket za sebe ali ne mogu da ga uzmem jer je za biz korisnike. 400poruka, 400 minuta i 1 gb neta za 1800 dinaraotprilike(cena je bez pdv-a manja). Kad se obratiš telenoru oni kažu mi u skladu sa potrebana korisnika, evo ja sam korisnik nemate paket koji mi odgovara.
Kada je MTS u pitanju tu prosto neću da pišem jer MTS ima neku glupu poslovnu politiku gde te ni kad dolaziš kod njih ne fermaju u varijanti aha evo ga došao da nam da pare moron sad ćemo da ga maltretiramo. Nema provere stanja, neljubazni i sl.
E sad nisu ni u vipu dražesni i sl. ali su osmislili možda i najbolji paket. Smart koliko nekima zvučao glup je super paket kad imaš nedefinisan odnos minuta i poruka i mb. Pa u paketu od 1500 dinara (smart 1100) biraš kako ćeš da ih iskoristiš da li je minut, sms/mms ili mb. Provera je slična telenorovoj, kasni par minuta(za razliku od MTS) pa si uvek na svom. Plus imaš i popust ako nećeš telefon da uzmeš. Zato generalno ljudi i prelaze na VIP, znam dosta MTS-ovih i Telenorovih korisnika(i to dugogodišnjih) koji su prešli na VIP. I sam razmišljam da predjem na VIP jer postajem nezadovoljan Telenorom.
Mada sačekaću još neki mesec da zaživi prenos kako treba možda se i opamete u Telenoru da shvate da nisu bogom dani.
 
znaci paket Smart kod Vipa i svi zadovoljni?

Nažalost je tako jer ovde ne postoje paketi kao napolju, prijateljica u bugarskoj ima free prema svojoj mreži 1000 minuta prema drugim mrežama i free net, a da ima i 500 minuta ka 5 fixnih brojeva u inostranstvu. Poruke je nisam pitao koliko ima ali sigurno i toga ima brdo, Cena paketa je 45 leva oko 23 €. Naravno ovo je njoj operater ponudio ovako nije komercijalni paket jer joj je takva potrošnja. Ali to je EU a ovo je Srbija u kojoj nema zakona a ni poštovanja potrošača.
Kad sam oduzeo i sabrao smart paket mi najviše odgovara, imam minute, sms/mms i net kako ja oblikujem potrošnju. Super je prenesi i surfuj ali dajte mi minute poruke mi ne trebaju. Kad sam bio svojevremeno u telenoru oko službenog broja pitam ja za paket surfuj i prodavačica mi 3 puta ponavlja ali imate i 1000 sms poruka reko slušaj sestro imam ja trenutno 1200 poruka koje svaki mesec propadaju i pošto mi nije verovala otkucam 311 i pokažem joj 1215 i nešto poruka a ono recimo 27. u mesecu.
 
Vidi cimaju i porukaju uglavnom klinci koji su pa opet uglavnom na prepaidu. Akcija ova ona oni stalno imaju hrpe poruka za 50-100 dinara. Niko ko uzme postpaid baš i ne cima i ne poruka. Ja sve koje znam i koji imaju postpaid u bilo kojoj mreži uglavnom me zovu retko kad šalju poruke. Ja sam počeo sebe da teram da šaljem poruke i evo mislim da sam prošli mesec stigao do brojke od 200 ali sam ostao sa svega 5-10 minuta da prenesem u ovaj mesec.
 
Telenor: Finansijski rezultati za treći kvartal 2011.

26. oktobar 2011
– Kompanija Telenor u Srbiji ostvarila je prihod od 10,247 milijardi dinara u trećem kvartalu ove godine, ili 11 odsto više nego u istom periodu 2010.

Broj pretplatnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru norveške Telenor grupe, porastao je za 77.000 na 3.138.000 korisnika. Telenorov udeo na tržištu Srbije po prihodu sada iznosi preko 40 odsto.

„Korisnici su nastavili da reaguju pozitivno na našu tržišnu ponudu, što je dodatno ojačalo našu poziciju na tržištu. Nastavljamo da održavamo visok nivo razvoja praćen strogom kontrolom troškova, što direktno doprinosi dobrom poslovanju“, izjavio je Erlan Neten, finansijski direktor kompanije Telenor d.o.o.

Opširnije: http://i.evocentar.net/uaQOiA

Nemoguće! Pa ja nemam tri osobe u imeniku sa Telenorove mreže! I sama sam prestala da koristim 063 prepaid karticu, jer prosto nisam imala sa kim da komuniciram... :/
 
Poz,imam 064 preko 10god pos-p i zadovoljan sam signalom. Dobio sam prosle god od firme Telenorov 062 tel na koriscenje i cesto zna da zeza signal kada si malo u nekoj rupi (garazi,podrumu) dok mts radi bez greske.Iskreno to me malo nervira ali sam cuo da imaju znacajno bolji internet (za mobilni telefon) i verovatno ce to biti prevaga da predjem na Telenor.Zanima me da li neko ima iskustva sa netom na mobilnom i koliko je minimum poterebno da se uzme za dvnevno surfovanje od 2h (500mgb,1GB)...Pozzz
 
Teško je reći na osnovu vremena korišćenja okviran iznos megabajta, jer ta 2 sata mogu biti namenjena za korišćenje Youtube-a, što bi prenelo dosta podataka, za web surf, po neki youtube klip i e-mail 500 MB bi bilo sasvim dovoljno. Ipak, koji god Prenesi i Surfuj paket da odaberete, kada potrošite internet saobraćaj iz paketa (500 MB, 1 GB, 2GB, 3 GB) internet je besplatan po smanjenoj brzini, što znači da se Vaš račun neće zaduživati za bilo kakvo korišćenje interneta. Na taj način internet u ovim paketima je neograničen.

Pozdrav
 
@ Evolution: Zašto u roaming-u, svakog dana Telenor poziva korisnike i obaveštava ih da su značajno prešli prosečnu mesečnu potrošnju, a pritom taj razgovor naplaćuju po standardnoj tarifi za dolazni poziv..Još ako taj poziv traje bar minut-dva i ako se nalaziš u Aziji, lako je izračunati koliko ti sam Telenor izvadi iz džepa svaki mesec..:aha:
 
sta moze da se desi ako uzmem neki od telefona za 1 din na racun,
i izgubim posao i nisam u mogucnosti da placam?
Kako telenor postupa u takvim situacijama?
Inace su mi rekli da ne moram biti ni zaposlen,
samo treba da imam tekuci racun duze od 3 meseca...
 
Uzela bih HTC Desire telefon preko telenora, medjutim nikad mi nije bilo jasno kako se telefon uzet preko telenora otplacujes, onaj racun i tako to. Pa jel moze neko da mi pojasni bar odprilike..? Da li postoji mogucnost, s obzirom da cena telefona i nije tako mala, uzmem telefon npr. za 1dinar? :think:
 
@GoldenRetriver:

Kada pronadjete tarifu koja odgovara vašim potrebama, možete kupiti telefon po povlašćenoj ceni za tu tarifu, uz ugovornu obavezu od 12 ili 24 meseca. Telefon se ne otplaćuje, već se za uloženi novac (mesečnu pretplatu) dobija odredjeni broj minuta/SMS poruka i besplatan internet (u zavisnosti od tarife) svakog meseca iznova i prenose se u naredne mesece. Ukoliko se mesečna pretplata za tarifni paket posmatra kao rata za "otplaćivanje" telefona, nijedan tarifni model ni cena telefona u najvećem broju slučajeva neće vam odgovarati, jer je ceo model kupovine telefona na ovaj način osmišljen kao beneficija korisniku koji ima odredjenu mesečnu potrošnju na svom mobilnom broju.

Pozdrav.
 

Back
Top