Yettel - Pitanja i odgovori

@ Evolution: Zašto u roaming-u, svakog dana Telenor poziva korisnike i obaveštava ih da su značajno prešli prosečnu mesečnu potrošnju, a pritom taj razgovor naplaćuju po standardnoj tarifi za dolazni poziv..Još ako taj poziv traje bar minut-dva i ako se nalaziš u Aziji, lako je izračunati koliko ti sam Telenor izvadi iz džepa svaki mesec..:aha:

@ Evolution: Obično si vrlo ekspeditivan, ali na ovo moje pitanje izbegavaš odgovor...

@lab_man: Verujem da je došlo do iznenadne potrošnje u roamingu i da je Telenor " High Usage Monitoring Team" pokušao da dobije od vas informacije o toj potrošnji i uplati sredstava kako bi se Telenor zaštitio od moguće zloupotrebe.
Opširnije: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Roaming/Vazne-informacije/#tab2

@Hedonista: Proverite u listingu na http://www.telenor.rs/portal

Pozdrav

Besplatni razgovori tokom cele godine za postpejd korisnike i popularne usluge za dinar za pripejd korisnike

1000 besplatnih minuta svakog meseca za postpejd korisnike, a za pripejd korisnike minut, SMS, MMS ili megabajt za dinar

30. novembar 2011
Telenorovi postpejd korisnici od sada imaju na raspolaganju najveću ponudu mobilnih uređaja koja broji više od 100 modela najvećih svetskih proizvođača. Onima koji kupe neki od telefona, Telenor poklanja i posebna iznenađenja u vidu besplatnih razgovora u okviru Telenor mreže do kraja 2012. i novogodišnji poklon.

Pripejd korisnici će na servisu „Moj Meni“ *111# imati na raspolaganju ponudu „Sve za jedan dinar“ u okviru koje će moći da razgovaraju, šalju SMS i MMS poruke i surfuju po ovoj ceni.

U okviru ponude „Sve za jedan dinar“, pripejd korisnici moći će da kupe jedinice koje mogu da iskoriste na sledeći način:

1 jedinica = 1 minut u Telenor mreži ili 1 SMS ili 1 MMS ili 1 MB u domaćem saobraćaju.

Ovaj bonus važi 7 dana od dana aktivacije. Svi korisnici koji ovu ponudu aktiviraju putem aplikacije „111 Meni“ dobijaju dvostruko veći broj jedinica po istoj ceni, a aplikaciju mogu besplatno preuzeti na stranici wap.telenor.rs/111meni.

Uz sjajne aparate poput Telenor One Touch, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy Note, HTC Rhyme, HTC Sensation XL, Nokia 700, i tablete Samsung Galaxy Tab i Galaxy Tab 10.1, Telenor vam nudi i odgovarajuće Prenesi i surfuj tarifne pakete sa neograničenim Internetom. Uz Pametnu mrežu i preporučene pakete korisnici mogu da iskoriste sve prednosti pametnih uređaja.

Kompletna ponuda svih uređaja, uz mogućnost testiranja uređaja na licu mesta, biće izložena u novogodišnjoj Telenorovoj prodavnici ispred Ušće šoping centra, najvećoj ove vrste na Balkanu.

Postpejd ponudu korisnici će moći da aktiviraju do 15. februara, a pripejd ponudu do 29. februara.

Svi detalji nalaze se na sajtu www.telenor.rs

Telenor....imam pitanje? Roaming sa pojednim karticama ne moze da se koristi na Telenor-Srbija mrezi kako valja, nekad moze da se poziva a nekad samo SMS funkcionise iako sam kod maticne kompanije intervenisao (vodafone) jer sam prvo pomislio da linija nesto kod mene nije u redu, ali, dobio sam obavestenje da smetnji u mrezi nema i da na tako nesto oni nemaju uticaj dok sam izvan drzave a u Srbiji! To je se dogodilo i kad sam druge pre-pay kartice koristio (estonsku) ali opet se slicno dogadjalo pa je moj zakljucak. TELENOR ima, ili losu mrezu i opterecenu, ili kvarove po pitanju stranih partnera sa kojima ima potpisan ugovor o uslugama ROAMINGA!
Zanimljivo je, po drugom dolasku u Srbiju, koristio sam Britanske brojeve radi ustede itd, al opet je se slicno javljalo sve dok sam ulogovan u Telenor Mrezu! Od tad na Telekom Srbija Mrezi sam svaki put kad dodjem u Srbiju, i problema nema nikakvih!, jel Telenor skriva cinjenice o svojim uslugama i kvalitetu ili sta??? Nemoguce je da iz razlicitih drzava EU ne funkcionise Roaming kako treba, bas na Telenoru!

pozz svima

kod telenora sam na postpejdu
paket je prenesi 200,
interesuje me ovaj fon http://www.telenor.rs/sr/Privatni-k...ni-telefoni/?eshop&do=phone_info&phone_id=382
dali vredi ,
tu pišu njegove specifikacije
moje specifikacije su sledeće :
durabilan telefon sa dobrim prijemom od udaljenih stanica (prvenstveno da radi na 900)
da ima gps koji radi (da ne greši)
da ima pristojnu kameru sa blicom
wifi
da mu baterija traje bar jedan dan

@lab_man: Zato što se na ovaj način ostvaruje popust od 20% na mesečnu pretplatu, a u slučaju trajnog naloga, ta beneficija ne važi.
@Eustar: Prosledite kontakt telefon, i kratak opis ovog problema na servis@telenor.rs kako bi dobili najpreciznije informacije o roaming partnerima i eventualnim problemima u funkcionisanju roaminga na podrucju Srbije. Telenorova mreža je trenutno u fazi unapredjenja na području cele Srbiji tako da su mogući kratkotrajni prekidi u radu pojedinih usluga, ali ne u nekom dužem periodu.

Telenor poseduje i unilateralne ugovore sa pojedinim operaterima koji obuhvataju samo odredjen set usluga. Npr: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Roaming/Roaming-posetioci/Unilateralni-roaming/

@yugo 45: Koristan link: http://i.evocentar.net/nFVvoz

@lab_man: Zato što se na ovaj način ostvaruje popust od 20% na mesečnu pretplatu, a u slučaju trajnog naloga, ta beneficija ne važi.
@Eustar: Prosledite kontakt telefon, i kratak opis ovog problema na servis@telenor.rs kako bi dobili najpreciznije informacije o roaming partnerima i eventualnim problemima u funkcionisanju roaminga na podrucju Srbije. Telenorova mreža je trenutno u fazi unapredjenja na području cele Srbiji tako da su mogući kratkotrajni prekidi u radu pojedinih usluga, ali ne u nekom dužem periodu.

Telenor poseduje i unilateralne ugovore sa pojedinim operaterima koji obuhvataju samo odredjen set usluga. Npr: http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Roaming/Roaming-posetioci/Unilateralni-roaming/

@yugo 45: Koristan link: http://i.evocentar.net/nFVvoz

da li stvarno misliš da je huawei unapredjenje u odnosu na erikson ili simens?

hvala na linku

druže telenor nije uzeo huawei zato što je bolji već zato sto je jeftiniji
dobili su ponudu od kineza koja se ne odbija ni u ludilu
domet samih stanica na 900 i 1800 je osetno manji , u naseljenom mestu gde je dobra pokrivenost to se teže oseti ali na udaljenim mestima sa retkom pokrivenošću stanica i te kako se oseti

ali to je odluka telenora za sve ćerke firme , kao što napisah dobili su ponudu koja se ne odbija

ja sam sa telekoma prešao na telenor jos pre par godina samo zbog pokrivenosti tj imaju najrasprotranjeniju mrežu
i za to im svaka čast

e sad još kad bi prvi ušli sa 4g tehnologijom na velika vrata , mada je telekom kod nasa vec imao probnu stanicu
to bi bila prava stvar kod nas

Da li znate sta predstavlja kompanija Huawei u segmentu mobilne mrezne infrastrukture? Njihova oprema usluzuje najvece svetske provajdere i mnogo zahtevnija i naprednija trzista od naseg. Ne donosite zakljucke o nekoj firmi tek onako.

Telenor zamenjuje kompletnu GSM/UMTS i transportnu mrežu (Ericsson i NSN za Huawei) i rezultati (network KPI - network key performance indicatiors) su više nego odlični, tako da je tu stavljena tačka po pitanju kvaliteta opreme. Budite sigurni da jedna ozbiljna kompanija kao Telenor sigurno UNAPREĐUJE mrežu ovom zamenom. Takodje, elementi stare mreže su na prodaji.

Svi vendori u segmentu mobilne mrežne infrastrukture su poprilično slični po pitanju kvaliteta i kapaciteta nove opreme, razlikuju ih detalji, podrška, uticaj njihovih proizvoda na životnu sredinu, i naravno - cene, itd.

Telekom Srbije jeste testirao LTE bazne stanice početkom godine, ali to nije nikakav komparativan podatak (Telenor je takodje testirao interno ovu tehnologiju), s obzirom da Telekomova postojeća mobilna mreža nije razvijena za više protoke i kapacitete budućih mreža.
S druge strane, Telenorova Pametna mreža je potpuno spremna za LTE, jer je na celoj teritoriji Srbije u toku zamena mrežne infrastrukture i izgradnja nove transportne mreže velikih kapaciteta. Ono što se čeka kao naredni korak je zakonska regulativa.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Popusti u Telenoru na sve telefone u poslednjoj nedelji decembra

Svi korisnici dobiće popust od 5.000 dinara za svaki kupljeni telefon uz neki od paketa „Prenesi i surfuj“ tokom promocije od 24. do 31. decembra. Telefone čija je cena uz paket niža od 5.000 dinara, korisnici će plaćati 1 dinar.

Opširnije: http://i.evocentar.net/tPEtBZ

daj neke primere sa slikom

Svi postojeći i novi postpejd korisnici Telenora uz aktivirane usluge e-račun i Platimo ostvaruju 20% popusta na mesečnu pretplatu.

Zasto ne napisete da svaki broj mora imati aktiviranu uslugu platimo. Ja na svoje ime imam 4 post paid broja i moram imati 4 tekuca racuna da bi ostvario popust na pretplate.
Iz inata sam ukinuo PlatiMo i ukinucu e-racun (necu da Telenor oslobadjam troskova stampe i slanja racuna jer mi svako pitanje naplacuju sa 10 dinara).

@Kali Padina: Od trenutkа podnošenjа zаhtevа zа prenos brojа iz jedne u drugu mrežu do reаlizаcije prenosа brojа može dа prođe 4 rаdnа dаnа (2 rаdnа dаnа zа postupаk provere ispunjenosti uslovа i 2 rаdnа dаnа zа prenos brojа). Iz mnogobrojnih iskustava (naročito sa mts-om) tj period zna i da se produži. Najverovatnije iz tog razloga, prodavac u Telenor Prodavnici je dao takav odgovor jer vam ne može garantovati kupovinu po trenutnim uslovima sve do momenta dok ne postanete korisnik Telenor mreže, odnosno mts odobri prenos Vašeg broja.

@batabogdan
: Najbolje bi bilo da pozovete Telenorov Kontakt Centar 063/9000 kako bi dobili najprecizniju informaciju po ovom pitanju.

Pozdrav

Da to mi je jasno,ali zasto se ne odobri akcija i korisnicima koji podnesu zahtev u tom roku?Mislim da je akcija vrlo povoljna i trebali ste da mislite i o korisnicima koji nameravaju da zadrze broj.Ovako cu ostati kratak za koji dan (tih 5000din-nije malo) zbog administracije koliko vidim i prosto me dusa boli da platim telefon 9000 a koliko juce je bio 4000.Mogli ste da obratite paznju i na taj momenat pri ovoj akciji.Mozda ce ce bas to odluciti da prihvatim mts-ovu glupu ponudu od 50% popusta na mix 1250 na 2god.HEHE sta ti je zivot,bezis iz mts-a u Telenor a oni te vrate u mts.:zblesav:

Back