WTA

Andrea Petković za MONDO: Žalim zbog Srbije

v188814p0.jpg

To nije bila svesna odluka da igram za Nemačku. Najviše je doprinelo jer me je Nemačka prva pozvala u Fed kup tim. S obzirom da imam dva pasoša, nisam uopšte o tome razmišljala da bih morala da čekam tri godine ako hoću da igram za Srbiju. Malo mi je žao zato što sam sigurna da Srbija može da osvoji Fed kup sa ekipom koju ima", kaže u intervjuu za MONDO trenutno 32. teniserka sveta, koja ima jednu WTA i osam ITF titula. Od srpskih tenisera u najboljim je odnosima sa vršnjakinjom Anom Ivanović, sa kojom je čak igrala i dubl. "Najviše se družim sa Anom s obzirom da se najviše viđamo na turnirima, imamo vrlo sličan plan turnira. Mada sam i sa (Dušanom) Vemićem u dobrom kontaktu, njega pored Ane najduže poznajem. Ali i sa svim drugim Srbima sam u dobrim odnosima". To nije jedina Andreina veza sa Srbijom. Ona često dolazi u Novi Sad gde njeni roditelji Amira i Zoran imaju kuću, a i trener joj je iz grada na Dunavu. Pre Petkovićeve, 28-godišnji Petar Popović je radio sa Ivom Karlovićem. "Petar i ja se već znamo dugo vremena s obzirom da su moji roditelji odavno kupili kuću u Novom Sadu tako da, kad sam ostala bez trenera, pozvala sam Vemića za neki savet i on mi je preporučio Petra. Imala sam sreću, jer je on još odavno rekao da sam ja jedina žena s kojom bi radio", sa osmehom zadovoljstva objašnjava Andrea, a njen trener Petar je nedavno rekao da će zajedno doći na finale Dejvis kupa Srbija - Francuska.

v188814p0.jpg

To nije bila svesna odluka da igram za Nemačku. Najviše je doprinelo jer me je Nemačka prva pozvala u Fed kup tim. S obzirom da imam dva pasoša, nisam uopšte o tome razmišljala da bih morala da čekam tri godine ako hoću da igram za Srbiju. Malo mi je žao zato što sam sigurna da Srbija može da osvoji Fed kup sa ekipom koju ima", kaže u intervjuu za MONDO trenutno 32. teniserka sveta, koja ima jednu WTA i osam ITF titula. Od srpskih tenisera u najboljim je odnosima sa vršnjakinjom Anom Ivanović, sa kojom je čak igrala i dubl. "Najviše se družim sa Anom s obzirom da se najviše viđamo na turnirima, imamo vrlo sličan plan turnira. Mada sam i sa (Dušanom) Vemićem u dobrom kontaktu, njega pored Ane najduže poznajem. Ali i sa svim drugim Srbima sam u dobrim odnosima". To nije jedina Andreina veza sa Srbijom. Ona često dolazi u Novi Sad gde njeni roditelji Amira i Zoran imaju kuću, a i trener joj je iz grada na Dunavu. Pre Petkovićeve, 28-godišnji Petar Popović je radio sa Ivom Karlovićem. "Petar i ja se već znamo dugo vremena s obzirom da su moji roditelji odavno kupili kuću u Novom Sadu tako da, kad sam ostala bez trenera, pozvala sam Vemića za neki savet i on mi je preporučio Petra. Imala sam sreću, jer je on još odavno rekao da sam ja jedina žena s kojom bi radio", sa osmehom zadovoljstva objašnjava Andrea, a njen trener Petar je nedavno rekao da će zajedno doći na finale Dejvis kupa Srbija - Francuska.

ja bih sa Andreom igrao dubl na mekanoj podlozi ;)

Izgleda Serena propušta i AO...
“While I desperately want to be back on the court and competing in the first Grand Slam tournament of the year, it is imperative for my health that I continue to work with my doctors to ensure my foot heals properly,” Williams said in an e-mailed statement from Tennis Australia. “This decision, though heavy on my heart, is the right one.”

- Naučila sam da me je prerani povratak intenzivnim treninzima samo
koštao novih povreda. Očajnički želim da se vratim na teren i takmičim na prvom grend slemu sezone, ali mi je zdravlje imperativ - navela je Vilijamsova u saopštenju.

- Odluka je bila teška, ali je ispravna. Molim se za oporavak i obećavam fanovima iz Australija i celog sveta da ću se vratiti bolja nego ikad - dodala je nekada najbolja teniserka sveta, petostruka šampionka Australijan Opena.

Toliko je cekam da se vrati kad ono jos vece odlaganje :confused:

Trostruka pobednica gren slem turnira Belgijanka Kim Klajsters najavila je da će karijeru završiti na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Klajsters će u Londonu nastupiti u dublu sa zemljakinjom Žistin Enan.
"Rekla sam sebi da će mi 2012. godina biti poslednja sezona i zatio bih želela da završim karijeru na najbolji način", rekla je Klajsters, koja se prošle godine posle dvogodišnje pauze zbog porodjaja vratila na međunarodnu scenu i osvojila tutulu na US Openu, koju je odbranila ove godine.
"O mogućnosti zajedničkog nastupa na Igrama u Londonu Žistin i ja ćemo podrobnije razgovarati", istakla je 27. godišnja Klajsters.

Sedmostruka pobednica gren slem turnira Enan takođe je nagovestila zajednički nastup na Igrama u Londonu.

"Postoji obostrana želja da zaigramo dubl u Londonu", rekla je Enan.

Venus and Serena Williams set new standards for women's tennis
Currently sitting in the top 15 in the WTA doubles rankings, both in the top 5 in singles now, number 1 and 2 in career prize money earnings. These are just a fraction of the mind boggling stats for the great Serena and Venus Williams.
These African American women have permanently cemented themselves into the history of tennis. Serena Williams has played her sister Venus 12 times in Grand Slam singles tournaments and 11 times in other tournaments (including 11 finals). Serena has a three match lead in the head-to-head series, 13–10 (including the last 4 in a row).
The Williams sisters are the only women during the open era to have played each other in four consecutive Grand Slam singles finals. Currently Venus has 43 career tennis titles, while Serena has 37. The sisters have a 12 career Grand Slam doubles titles and 5 combined Olympic gold medals (Venus has 1 in singles & the others are for doubles). Venus & Serena recently became part-owners of the Miami Dolphins, making them the first African-American females to obtain ownership in an NFL franchise.

Venus the eldest sister has 43career titles (tied tenth overall.)Her 35-match winning streak from the 2000 Wimbledon Championships to the 2000 Generali Ladies Linz tournament final is the longest winning streak since Jan 1, 2000. Venus has won more Olympic gold medals than any other female tennis player. At the 2000 Sydney Olympics, Williams became only the second player to win Olympic gold medals in both singles and doubles at the same Olympic Games, after Helen Wills Moody in 1924. Venus is still one of the most powerful baseliners on tour.
Her game is very well adapted to grass & she is an all-court player, but has not one the elusive French Open (made the finals in 2002. Venus Williams currently has five Wimbledon singles titles. Across her career, she has developed into a skillful volleyer and effectively utilizes her long "wingspan" (1.85m) and agility around the net. Venus is capable of hitting outright winners from many defensive positions on the court! She holds the record for the fastest serve struck by a woman in a main draw event. At the Zurich Open, she recorded 130 mph (210 km/h) and Venus also holds the record for fastest serve in all four Grand Slam tournaments.

Serena Williams has made more career prize money (a staggering $32,773,004) than any other female athlete and she 4th all-time among tennis athletes. Serena has been the world No. 1 in singles on five separate times. Her 27 Grand Slam titles places her ninth on the all-time list: 13 in singles, 12 in women's doubles and 2 in mixed doubles. Serena is the most recent player, male or female, to have held all four Grand Slam singles titles simultaneously and only the fifth woman in history to do so. Her 13 Grand Slam singles titles are sixth on the all-time list. Serena Williams ranks fourth in Grand Slam women's singles titles won during the open era, behind Steffi Graf (22 titles) and Chris Evert and Martina Navratilova (18 titles each).

Serena Williams has won more Grand Slam titles in singles, women's doubles, and mixed doubles than any other active female player. Williams has won two Olympic gold medals in women's doubles and her serve has been hit as hard as 129 mph (206.5 km/h), second only to her sister Venus.Although Williams' forehand is among the most powerful shots in the women's game, her double-handed backhand is considered to be one of, if not the, best on the Women's Tennis Association (WTA) tour.

v188814p0.jpg

Andrea je super devojka. Poznajemo se i licno. Igrale smo nekoliko puta i rezultat je 8:2 za mene. Veoma je simpaticna i ljubazna. Andrea je, pored dobre igre pokazala i lepotu, inteligenciju, pristojnost!

Poslednja izmena od moderatora:
Američka teniserka, nekada najbolja igračica sveta Serena Vilijams će narsdne nedelje biti primljena u kalifornijsku "kuću slavnih".
Mlađa od sestara Vilijams je već nekoliko meseci van terena zbog operacije tetiva na stopalu.
Pored bivšeg prvog reketa sveta mesto u kući slavnih će dobiti reditelju Džejmsu Kameronu, glumici Barbari Strejsend, osnivaču Fejsbuka Marku Zickerbergu...

:super: :super:
Go, Go Serena :D

Jovanovska uzima i makedonski pasoš?

sp-bojana_150x0.jpg

Ništa nije isključeno. Volim Makedoniju i ta zemlja će uvek biti u mom srcu – rekla je reprezentativka Srbije, trenutno 71. igračica na svetskoj WTA listi

Reprezentativka Srbije u tenisu Bojana Jovanovska (19) je rođena u Beogradu, odrasla je u našoj prestonici, ali korene ne zaboravlja.
U intervjuu makedonskim medijima, perspektivna igračica nije isključila mogućnost promene državljanstva, odnosno uzimanju pasoša naših južnih suseda.
- Ništa nije isključeno. Volim Makedoniju i ta zemlja će uvek biti u mom srcu – rekla je trenutno 71. igračica na svetskoj WTA listi.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:311189-Jovanovska-uzima-i-makedonski-pasos

Back