Wing Chun

Mozda decko misli na Ving Chun, sto je naziv od gospodina Birol Özden-a, koji je otvorijo svoju interpretaciju Wing Chun-a nakon sto je dospeo do samo drugog uciteljskog stepena kod Leung Ting-a u Wing Tsun-u.z:) Zacudio bi se kada bi video koliko razlicitih nacina pisanja za ding dung ima. (Zato mi to na Nemackom i zovemo Ding Dung, to je naziv ako mislimo na sve vrste te vestine a da se niko ne uvredi).WC,WT,VT,VC, pa ima i WING TSCHUNG KUEN, WING TJUNG KUEN,WING SHUN KUEN,VING SHUN KUEN itd......a kada to nije dovoljno onda se sa Kantoneskog naziva prelazi na Mandarin naziv iste vestine koji glasi Yong Chun Chuan, pa Jong Tschun Quan....itd. Opet ista prica sa 50 razlicitih vrsta pisanja.
Ta zezanja se primenjuju i za Bruce Lee-jev Jeet Kune Do ima u medju vremenu i tu razlicitih vrsta pisanja iste vestine.....Jit Kune Do, Jit Kuen Do....itd. A ima cak i Mandarin naziv koji glasi Jii Chuan Dao ili Zhi Chuan Dao, Yii Quan Dao......vidis ljudi su mastoviti. Sta sve mogu od tri kineska znaka da naprave to je cudo.

EMIN BOZTEPE OPET U SRBIJI !!!

Obavestavamo sve zainteresovane da je
II EBMAS WING TZUN SEMINAR
sa majstorom Eminom Boztepeom
ugovoren za 1 februar 2009...

Seminar je otvorenog tipa za sve koji zele upoznati
specifican nacin rada ovog majstora i EBMAS organizacije
bez obzira da li su aktivni u nekom Wing Chun stilu ili
rade neku drugu borilacku vestinu ili sport.

Mesto seminara: Pancevo (14 km od Beograda)
Cena seminara 40Eu
Sve Informacije i prijave na:
sifu Rudolf Kerekes
061 / 208 77 80
rudolfkerekes@yahoo.com

Jel gledao neko IP Man ??? Pročitah da se radi o Wing Chun-u i Boga mi ima visoke ocene, ali o5 me interesuje mišljenje stručnjaka. :D
P.S. Upravo skidam film s neta, ako nekom zatreba link nek se javi na pp

Pozdrav, evo ja cu pokusati da ti prenesem svoje utiske povodom filma. Zao mi je sto Arena ne radi jer bi to bila solidna reklama za WC uopste, mada i onako dobro ide. U samom filmu, biografski detalji nisu bas najodredjeniji ali i onako su u drugomplanu. Sto se same vestine tive koliko sam mogo da vidim u pitanju je Wongov Wing Chun, jer kao sto u svakoj vestini ima vise grana tako i Wc ima isto vise skola. U tuci sa Dzaposima negde posle polovine filma je najbolji prikaz tehnika WC-a. Udarci, hvatovi kretanja i naravno trade mark WC-a brze serije direkata. Sve u svemu dobro odradjeno, ponavljam iako ne radimo isti stil WC-a. Pozdrav

Yip Man film je sto se tehnicke strane tice super odradjen, sa obzirom da je i glumac Donnie Yen u pravom zivotu takodje prakticar Wing Chun-a ali i drugih Kineskih vestina kao Jeet Kune Do i tradicionalni Wu Shu. Prica je delimicno istinita, ali dobro to je normalno jer treba biti zanimljiv, tako da malte ne nijedan film o legendama bor.vestina nije 100% odradjen po istini nego je uvek dodavano nesto. Donnie Yen pokazuje mnogo dobre tehnike koje zapravo jesu tipicne za Wing Chun.

Pogledah film i mogu reći da sam oduševljen. I pričom, i režijom i prikazanim umećem glumaca. Ne razumem se u WC al prikazano mi deluje poprilično verodostojno preneseno. Film je svakako u vrhu liste omiljenih fighterskih filmova.;)

Cao Igore, u pravu si, mnogo je dobro uradjen i nema letenja kao u drugim Hong Kong filmovima. Barem Yip Man ne leti...njegovi suparnici malo lete ali je to ok.
Recimo film Wing Chun sa Michele Yeoh je preteran do bola a i nema mnogo Wing Chun pokreta.

Cao Igore, u pravu si, mnogo je dobro uradjen i nema letenja kao u drugim Hong Kong filmovima. Barem Yip Man ne leti...njegovi suparnici malo lete ali je to ok.
Recimo film Wing Chun sa Michele Yeoh je preteran do bola a i nema mnogo Wing Chun pokreta.

Cao Aco,naravno da ima malo "letenja" mora malo i da ga "nasminkaju" z:p z:pz:lol:

Vidimo se u Nedelju pozzzz!

I ja se slazem da je Ip Man verovatno najbolja moguca kombinacija honkonske kung fu kinematografije iz 70ih i 80ih s jedne strane, kao i novije kineske produkcije sa druge.

Moje zamerka je na "zloupotrebi" like i dela doticnog majstora i iskrivljavanju nekin istorijskih cinjenica ne odjavnom tekstu na kraju filma. Naime, ne bih bas rekao da je konkretan slucaj Ip Man-ovog otpora direktno uticao na budjenje buntovnog duka kineskog naroda u odbacivanju japanskoga jarma, ali to i da prezalimo... No, izjava da je Japan 1945 bezuslovno kapitulirao nakon osim godina rata protiv Kine je najblaze receno deplasitrana, jer u potpunosti zanemaruje uticaj SAD i njihovu maltene osamljanu borbu protiv Japana na Pacifiku, kao i kljucni detalj koji do kapitulacije doveo. Najzad, da i ne govorimo o tome da je ista ta Kina skoro 40 godina pokusala da na svaki nacin izbrise ono kulturno, "nazadno i burzoasko" nasledje ciji je predstavnik, izmedju ostalih, bio i sam Ip Man.

pozdrav mogu li dobiti informacije o wing chunu;) posto me zanima ta vestina...pogotovo od kad sam malo nepravedno pre 4 meseca dobio batine:) a sada radim malo sa jednim deckom koji mi je komsija i koji trenira u pancevu samo ne znam tacno kod koga, ali mi je rekao da ce me voditi na treninge tako da cekam i sada za to vreme trazim po forumima malo da se raspitam jer me je sramota i ne znam da li je kasno da treniram sada posto imam 16 godina:)

pozdrav mogu li dobiti informacije o wing chunu;) posto me zanima ta vestina...pogotovo od kad sam malo nepravedno pre 4 meseca dobio batine:) a sada radim malo sa jednim deckom koji mi je komsija i koji trenira u pancevu samo ne znam tacno kod koga, ali mi je rekao da ce me voditi na treninge tako da cekam i sada za to vreme trazim po forumima malo da se raspitam jer me je sramota i ne znam da li je kasno da treniram sada posto imam 16 godina:)
A šta kažeš na ideju da malo pročešljaš podforum ''Borilačke veštine i sportovi''?

Pokusaj na ovu adresu:
Wing Chu, Eskrima, Jeet kune do, brazilska ju jitsa, sve na jednom mestu:

http://www.cfc-jkd.org.yu/index.html

Igor Sucevic 064 25 89 756

NIKADA NIJE KASNO !!!

Jedina skola Tradicionalnog Wing Chuna koja radi u BG je na Novom Beogradu i radi pod patronatom Si Fu-a Predraga Koviljca. Kontakt mozes naci ovde http://www.serbiawingchun.com/

Drugi EBMAS seminar sa Dai Shi fu-om Eminom Boztepeom je protekao izuzetno dobro.To su i rekli svi gosti koji su bili sa strane iz Knjazevca,Valjeva,Smedereva i iz inostranstva Hrvatske,Scvajcarske,Madjarske,Rumunije.Evo prilazem malo slikica,uskoro bi trebalo da se pojave i video snimci i jos slikica.Prijatno svima

Pozzz....

Prilozi

• ebmas_pancevo 017.jpg
    ebmas_pancevo 017.jpg
    17,3 KB · Pregleda: 15
  • EBMAS Seminar II.jpg
    EBMAS Seminar II.jpg
    45,4 KB · Pregleda: 16
  • n1123633921_30066388_4713.jpg
    n1123633921_30066388_4713.jpg
    53,9 KB · Pregleda: 16
обзиром да сам ових дана у Новом Саду, интересује ме да присуствујем на тренингу неком WC клубу, те ме интересује место и време одржавања тренинга...
Поздрав

Back