Wing Chun

--------------------------------------
--------------------------------------CITIRAM
Kod:
  e da sto se tice huen saa,slazem se u potpunosti da je uglavnom taj pokret nedovoljan da odradi posao pa se u realnosti kombinuje sa lao sao ili nekim kompleksnijim manevrema.

a da su forme sadrzale neke ne bas toliko logicne i istine pokrete to je tacno,pa cak verujem da sam video i jedan snimak Yip Mana kako radi vrlo cudan nozni sut u drugoj formi gde umesto da ide podizanje kolena pa ispaljivanje udarca ,on podize celu nogu gore odjedanput?!   dakle to je borbeno suvise sporo te rizicno i na kraju krajeva totalno neifikasno al to je bio Yip man radio koji vazi za wing chun legendu. Na tim snimcima vidimo da mu je stav bio blizi stavu koji koristi Emil B. nego Wilijam C. mada nije bas ni jedno ni drugo... ;) 

Tako da sto se tice formi mozda se to sve moze objasniti pricom da su forme nekad pravljene da zbune one sto ne treniraju ?!?! naravno i meni je to glupo objasnjenje al tesko mi je objasniti onaj Yipov  sut kao nesto pametno :) (mislim objasniti samom sebi jer bih voleo da ga razumem bolje ako ima neku ideju).

i tako,napisite obavezno ako krenete negde da vezbate :)

pozdrav od PANTERA[/QUOTE]

link za tebe koji toliko verujes u svoje znanje o wing chun-u.Udarac o kojem govoris ima svrhu zaustavljanja i uopste nije spor. Legenda ga izvodi sa razlogom i ko si ti da sumnjas u njega.

Poslednja izmena:
Evo da vam prenesem ovim putem jedno iskustvo vezano za ovaj forum. Naime svi oni koji su redovni citatelji videli su razlicita prepucavanja i teske reci koje su padale na racun ovog ili onog stila, coveka , nacina rada i sl. Izmedju ostalih i ja sam dosta puta ucesvovao u tome, kada sam bio prozvan ili kada sam osetio da imam bliske veze sa onim sto je receno. Pocetkom februara me je posetio WTPredator, mnogima poznat sa ovog foruma. Iako smo imali mnostvo neslaganja i suprotnih misljenja, on je odlucio da dodje u goste i na trening kod nas u NS. E sada, razlog sto ovo pisem je sledeci. Razmenjivajuci tehnike, nacine rada, principe i ostale bitne stvari vezane za vestinu, zaista sam promenio misljenje na pozitivno vezano za liniju koju on radi. Ono sto nisam shvatao do tada, nacin na koji sam prilazio drugim granam WC-a, bio je produkt loseg rada koji sam video po Srbiji, sto je zaista oblikovalo moje poimanje svega sto nije "Tradicionalno"(receno sa rezervom). Covek radi cvrsto, jako i prakticno, sto nisam imao prilike da vidim ovde.
Sve u svemu hocu da kazem da internet, klipovi i ostali nacini ovakvog tipa komunikacija izmedju ljidi su oslobodjeni jednog bitnog elementa u ljudskom ponasanju, a to je POSTOVANJE izmedju sagovornika. Ljudi kazu ono sto im prvo padne na pamet, sude bez dokaza i sl. Sada je ovo suvise uopstena konstatacija, ali konkretizovano na ovo cime se vecina nas ovde bavi, dovodi do toga da sudimo jedni o drugima cesto neargumentovano, bespredmetno jer malo ko koga ovde poznaje i zna sta radi i cime se bavi. S toga ovo mi je bilo korisno iskustvo da shvatim i da ne cenim ljude na osnovu recenog, snimljenog ili nesnimljeniog, vec da vidim njihov rad na delu, pa da potom iznesem svoje utiske.
Po WTPredator-ovom islustvu mislim da je i on imao slicno iskustvo sto se TWC tice uopste, no nadam se da kad se vrati u Bazel, da ce i on izneti svoje iskustvo. Pozdrav svima i ako je moguce neka vam u narednim diskusijama ovo moje iskustvo posluzi ako nista, makar kao razlog da nekada precutite ono u cega niste sigurni :)
Pozdrav iz NS

Sve u svemu hocu da kazem da internet, klipovi i ostali nacini ovakvog tipa komunikacija izmedju ljidi su oslobodjeni jednog bitnog elementa u ljudskom ponasanju, a to je POSTOVANJE izmedju sagovornika.
To zavisi od samih ljudi. Neki nemaju postovanja ni uzivo, neki su licemerni pa pricaju sagovorniku ono sto misle da on zeli da cuje pa mu posle pricaju ko zna sta iza ledja. I slicno. Neko je kulturan i preko voki tokija i kad salje goluba pismonosu.

Nego, drago mi je da ste zapoceli saradnju. Po meni ovakva komunikacija bi trebala bas tome da sluzi. Ljudi razmene misljenje, upoznaju se, razmene znanje, zajednički elaboriraju.. i svi napreduju bez obzira na to ko je bio u pravu.

Najava za seminar

Wooden Dummy Seminar (Mook Yan'Yong) 22. Mart 2009.

U Sremskoj Mitrovici 22 marta 2009 godine bice odrzan Seminar Drvene Lutke
pod vodjstvom Si fu Nenada Koviljac, sa asistetima sifu Radoslavom i Si fu Arsenijem.
Ne seminaru ce se raditi sama forma i bice oko 5 - 6 lutki u sali,
i radice se primena sa partnerom. Forma ce se raditi na prazno i na lutki.
U svakom momentu ce 5 - 6 ljudi raditi na lutki i uvezbavati pokrete, stavove,
kretanja, uglove, same blokove i udarce, i formu, dok ce ostali raditi primenu i tako u krug.
Radice se dva puta po 4 sata taj dan sa pauzom za rucak od sat vremena.
Posto je zainteresovanost velika molim da se svi pravovremeno jave svom si fu ILI NA TELEFON 062/567-551
Pozdrav,
Wing Chun Serbia.

Cao Ljudi sta se radi???Jel zna neko kad ce onaj film najnoviji o Brus Liju?Znate onaj sto kinezi pripremali kao seriju za Olimpijske igre?Ja cuo da ce da urade i film,cak je bilo i na vestima na b 92?Jel zna neko nesto o tome tacno

Izasla je serija o Brus Li-u koja sadrzi 40 epizoda. Ali su citavu seriju sasekli na jedan film od 3 sata. Film se zove "The Legend of Bruce Lee". Ima ga na engleskom za sada.

Njlepše bih molio da se prokomentariše izvođenje formi, gospodina iz Jordana, dato na sl. linku:

Lik radi sasvim solidno. Mekan je, ali eksplozivan, sto je za svaku pohvalu. Nisam mogao da razlucim koja linija je u pitanju, mada pretpostavljam da je neka od standardnih linija koje vode poreklo od Yip Mana... :)

U svakom slucaju, zanimljivo za pogledati.

Takođe bih voleo da čujem komentare o treniranju wing chun-a na vijetnamski način prikazanom na sledećim linkovima:

Hm... E, ovo je vec cudno, neke stvari su zaista iste kao standardni wing chun (odnosno te stvari se srecu u vecini linija), a neke skroz odskacu. Za svaku je pohvalu sto imaju fizicku pripremu na nivou, ali ovo ipak nije jedna od linija koju bih pratio.

Ne slaze se uz moju licnost... ;)

Back