Wing Chun

Ja sam uvek voleo drvenu lutku, ali sam se uvek plasio da joj ne polomim one ruke... Napravio sam je sam jedva, uz veliku muku i stavio u dvoriste i kada sam otisao da studiram i vratio se posle mesec dana, moji su to sve iscepkali u sitna drva jer ih bilo sramota da im takvo nesto stoji u dvoristu...

Za neke stvari jeste dobra, pogotovo kada neko nema sparing partnera, ali nikako ne sme biti zamena za sparing..... E sad sta je sparing u WC-u je isto pitanje... Posto pocetnici a i oni napredniji u sparingu kada se malo zanesu pretvaraju WC u kik boks, a i same rukavice i kacige i ogranicavaju malo koriscenje WC-a, i nekako prirodno ljudi posle prvih 10 sekundi kada im proradi adrenalin prestanu da koriste WC i prebace se na kik boks....

Tako da je po meni veliki problem sparingovati u WC-u a da ne ozledis ozbiljnije druga iz kluba..... A raditi sparing nezno i ne davati maksimum, nije to to.

Problem je što dosta njih to ne shvata. Svi misle, naučio sam da bijem lutku, sad ću i u praksi to da primenim. Lutka je zaista sjajna, vežba se koordinacija pokreta, brzina, jačaju se ruke, vežbaju tehnike, ali zaista nema ništa bez sparinga, makar se on zasnivao i na laganom kontaktu, opet je bolje nego nikako.

ok objasnjeno za pocetnike.snimicu klip sledeci vikend kako se sparinguje sa wingom da nesmarate kako wing nije realan.pa nerade svi koreografiju.

Ne bih se baš složio jer smatram da je slepa i opasna strana izuzetno važna za sve, i bez te suštine se ne može, a što se samog objašnjenja tiče mislim da bolje nije moglo.
Gde sam ja to rekao da wing chun nije realan? Ili možda hoćeš da kažeš da Pedja Koviljac radi koreografiju? Meni ovo ne liči na koreografiju:

- ustvari ova koreografija mi se mnogo sviđa.

Objaviću i ja kako izgleda sparing u wing chunu, mada verujem da i sam to znaš jer ga treniraš, ali zbog drugih...
Pozdrav

Ne bih se baš složio jer smatram da je slepa i opasna strana izuzetno važna za sve, i bez te suštine se ne može, a što se samog objašnjenja tiče mislim da bolje nije moglo.
Gde sam ja to rekao da wing chun nije realan? Ili možda hoćeš da kažeš da Pedja Koviljac radi koreografiju? Meni ovo ne liči na koreografiju:

- ustvari ova koreografija mi se mnogo sviđa.

Objaviću i ja kako izgleda sparing u wing chunu, mada verujem da i sam to znaš jer ga treniraš, ali zbog drugih...
Pozdrav

nisam rekao da pedja radi koreografiju,ali ovo je tezak basic na klipu za pocetnike.za koreografiju i da wing nije realan i da ko god trenira wing nesparinguje sa wingom se provlaci vec dugo na forumu zato sam napisao.

Ok, ali opet ću se ponoviti, možda ovo jeste za početnike, ali je jedan od glavnih principa wing chuna bez kojeg je sve besmisleno pa i sam sparing, ali malo ljudi zn ovo ovako kvalitetno i lepo to da iznese.
Slažem se da sa wingom jako dobro i lepo može da se sparinguje, nigde to nisam porekao, wing chun je u suštini ulični fajt i zaista dobro uvežban borac može lako i dobro da ga primeni.
Ajde kad snimiš taj klip , okači ga pa da vidimo...

Ok, ali opet ću se ponoviti, možda ovo jeste za početnike, ali je jedan od glavnih principa wing chuna bez kojeg je sve besmisleno pa i sam sparing, ali malo ljudi zn ovo ovako kvalitetno i lepo to da iznese.
Slažem se da sa wingom jako dobro i lepo može da se sparinguje, nigde to nisam porekao, wing chun je u suštini ulični fajt i zaista dobro uvežban borac može lako i dobro da ga primeni.
Ajde kad snimiš taj klip , okači ga pa da vidimo...

vidim izbacujes pedjine klipove.jesi li njegov ucenik?mitrovcan?

Nažalost nisam, ali mi se jako sviđa kako taj čovek radi i pokazuje, mislim da je zaista odličan majstor, pa hoću da čujem i druga mišljenja.
Jel ti treniraš kod Peđe u sm?

Nažalost nisam, ali mi se jako sviđa kako taj čovek radi i pokazuje, mislim da je zaista odličan majstor, pa hoću da čujem i druga mišljenja.
Jel ti treniraš kod Peđe u sm?

vise ne.sad sam sa njegovim bratom nenadom.inace sam sifu po ceung liniji ali sad sa nenadom trenira wsl philip bayer koji iskreno nemoze da se poredi sa ceung linijom a po meni ni sa bilo kojom drugom jer je suva realnost.i da onaj klip gde si napisao da ti se svidja ona koreografija pa to i jeste koreografija jer rade se tehnike a popadic stalno daje ruku ali realno nije to bas tako.niko ne ostavlja ruku kad udari i niko nestoji ukopan u mestu.nemoj pogresno da me shvatis i pedja i popadic su odlicni majtori ceung linije i imaju realnog iskustva u ulicnom fajtu znam ih dobro obojicu,pa odrastao sam stan iznad koviljaca treniram od 94 tako da sam u sm desavanja dobro upucen.sto se tice pedje kao ucitelja i predavaca svaka mu cast zna sve lepo da objasni i pokaze!

Ok, hvala na objašnjenju. Sad si me zainteresovao pa ako smem da pitam zar Bayer ne radi modifikaciju? I otkud tvoj prelazak na modifikovani stil iliti nazovi kako god?
Gledao sam neke klipove kako Bayer radi, video sam da je izuzetno brz, uvežban i spretan, ali bez uvrede,( ovo je moje lično mišljenje ) mislim da bi ga ovaj Peđa pojeo bez leba u chi sao, jer sam prisutvovao na jednom od Peđinih seminara i video da ubija u chi sao.
Daleko od toga da mislim da je Bayer loš, ali mislim da bi mogao što šta da nauči od Peđe.
Verujem da je na pomenutom klipu tako, ali ima mali milion klipova gde pokazuje što šta, ali ne mogu sve da kačim, samo sam kao primer okačio.

misli sta hoces to je tvoje pravo.e sad ko bi bio bolji u chi sao nemogu da komentarisem jer bayera neznam uzivo,dok je pedja fajter u dusi i nikom nebi bilo lako sa pedjom u svakom slucaju.to je ceung tako nazvao scoj stil traditional,sve je to zbog para,nema original ili modifikacija.prevrti postove raspravljalo se vec o tome imas i na drugom forumu tradicionalni wing chun.presao sam na wsl jer tamo sta kod treniram mogu i da primenim u borbi i objasnjenja su mnogo bolja i nema toliko koreografija i bacanja vremena na neke tehnike koje nikad necu moci u realnosti da uradim.vidi ovako imam preko 100 tuca na ulici 64 prijave sto prekrsajno sto krivicnih i od ceung wong chuna ako sam primenjivao 20 posto.imao sam srece sto sam imao kovioljce za ucitelje pa su miksali vestine od partera do drugih udarackih vestina,po meni bi slobodno mogli da nnaprave svoj wing chun ili tsun svejedno.kako treniram wsl ceo sparing radi wsl a sparingujem sa raznim stilovima jer kod mene u fight club dolaze i kik bokseri bokseri rvaci..meni je bolji wsl.KO NETRENIRA WSL NEZNA STA ZNACI LAKAT LAKAT LAKAT WU SAO WU SAO...

misli sta hoces to je tvoje pravo.e sad ko bi bio bolji u chi sao nemogu da komentarisem jer bayera neznam uzivo,dok je pedja fajter u dusi i nikom nebi bilo lako sa pedjom u svakom slucaju.to je ceung tako nazvao scoj stil traditional,sve je to zbog para,nema original ili modifikacija.prevrti postove raspravljalo se vec o tome imas i na drugom forumu tradicionalni wing chun.presao sam na wsl jer tamo sta kod treniram mogu i da primenim u borbi i objasnjenja su mnogo bolja i nema toliko koreografija i bacanja vremena na neke tehnike koje nikad necu moci u realnosti da uradim.vidi ovako imam preko 100 tuca na ulici 64 prijave sto prekrsajno sto krivicnih i od ceung wong chuna ako sam primenjivao 20 posto.imao sam srece sto sam imao kovioljce za ucitelje pa su miksali vestine od partera do drugih udarackih vestina,po meni bi slobodno mogli da nnaprave svoj wing chun ili tsun svejedno.kako treniram wsl ceo sparing radi wsl a sparingujem sa raznim stilovima jer kod mene u fight club dolaze i kik bokseri bokseri rvaci..meni je bolji wsl.KO NETRENIRA WSL NEZNA STA ZNACI LAKAT LAKAT LAKAT WU SAO WU SAO...

:worth: Svaka cast! To je ono sto ja pricam sve vreme! Ti sad mozes da treniras WC i pricas nesto...Imao si 100 tuca, i sigurno veoma dobro znas sta prolazi sta ne. Tih 100 tuca je bolje nego 10 godina treniranja necega "na suvo" !

E sad, ovo sto te hvalim to je u svetu borenja, kao borca, ali nije bas pohvalno ovako, tj socijalno prihvatljivo, ne treba da budes uzor mladima hehe :mrgreen:

Nadamo se da nisi nikada ti bio kriv, nego da si se samo branio uvek :mrgreen:

Sto se tice Koviljaca, bas mi je drago sto su poceli da rade raznorazne mikseve i da isprobavaju razne stvari.To sam posteno i ocekivao od njih, da nisu to uradili razocarali bi me. Najvise sam mrzeo njihovu eru sa Ceungom, i tada sam stalno pisao nesto protiv Ceunga, ali moje misljenje je da od kada nisu vise sa Ceungom da im sve ide na bolje i da su "progledali" !

:worth: Svaka cast! To je ono sto ja pricam sve vreme! Ti sad mozes da treniras WC i pricas nesto...Imao si 100 tuca, i sigurno veoma dobro znas sta prolazi sta ne. Tih 100 tuca je bolje nego 10 godina treniranja necega "na suvo" !

E sad, ovo sto te hvalim to je u svetu borenja, kao borca, ali nije bas pohvalno ovako, tj socijalno prihvatljivo, ne treba da budes uzor mladima hehe :mrgreen:

Nadamo se da nisi nikada ti bio kriv, nego da si se samo branio uvek :mrgreen:

Sto se tice Koviljaca, bas mi je drago sto su poceli da rade raznorazne mikseve i da isprobavaju razne stvari.To sam posteno i ocekivao od njih, da nisu to uradili razocarali bi me. Najvise sam mrzeo njihovu eru sa Ceungom, i tada sam stalno pisao nesto protiv Ceunga, ali moje misljenje je da od kada nisu vise sa Ceungom da im sve ide na bolje i da su "progledali" !

vidi sad imam 32 god/tukao sam se uglavnom od 97 god do 2006 uz dva mala izleta 2009 i 2010 gde stvarno nisam bio kriv.nije pohvalno vecina tuca je bilai mojom krivicom ali mladost ludost.uglavnom i koviljci i ja i jos neki iz sm-a smo imali fajtove dok smo trenirali ceung wing chun ali fora je sto su i oni gurali uz ceunga i neki svoj miks zato kazem mogu slobodno da naprave svoju liniju jer nikad nismo ni licili ni na jednu drugu skolu pogotovo u srbiji.ali kako od prosle godine radim wsl mnogo vise koristim sam wing u sparingu.ljudima je ego velik i retko ko ce naprimer eto kao nenad priznati da je njegova linija losija od druge i preci na tu da uci iz pocetka da sa majstora bude opet ucenik.wsl je jednostavno mnogo primenljiviji i vecina je toga svesna ali i dalje ce ostati pri laganju samih sebe jer im vise odgovara da budu bogovi ispod svog staklenog zvona!

vidi sad imam 32 god/tukao sam se uglavnom od 97 god do 2006 uz dva mala izleta 2009 i 2010 gde stvarno nisam bio kriv.nije pohvalno vecina tuca je bilai mojom krivicom ali mladost ludost.uglavnom i koviljci i ja i jos neki iz sm-a smo imali fajtove dok smo trenirali ceung wing chun ali fora je sto su i oni gurali uz ceunga i neki svoj miks zato kazem mogu slobodno da naprave svoju liniju jer nikad nismo ni licili ni na jednu drugu skolu pogotovo u srbiji.ali kako od prosle godine radim wsl mnogo vise koristim sam wing u sparingu.ljudima je ego velik i retko ko ce naprimer eto kao nenad priznati da je njegova linija losija od druge i preci na tu da uci iz pocetka da sa majstora bude opet ucenik.wsl je jednostavno mnogo primenljiviji i vecina je toga svesna ali i dalje ce ostati pri laganju samih sebe jer im vise odgovara da budu bogovi ispod svog staklenog zvona!

E lepo si to rekao! Niko nece priznati da je to njegovo lose, cak i kada prakticno vidi! Onda ce pre da se povuce u sebe, i od javnosti i da nastavi da drzi te treninge a da niko ne zna i da bude Bog za desetak ljudi samo...

E sad, ovo stoji u slucaju da neko stvarno to radi zbog toga sto je uvideo da je to bolje, a ne npr. da to radi zbog poslovne kombinacije, pa kako koji Grand majstor ga napusti a on nadje novog i ide opet sve ispocetka pljuvajuci onog prethodnog da ne valja a ustvari on mu samo oduzeo licencu. a ima i kad neko napusti nekog radi osnivanja svog novog mixa i onda kao kontraargument navede da je ono sto je trenirao sve te godine bilo veoma lose i neupotrebljivo, i sada mu je taj iskaz kao boost za ono svoje novo sto je napravio. Inace niko i ne bi poceo kod takvog da trenira to novo kada ono staro vec ima "staru slavu". Ovako kaze kako je on napustio to staro jer nije bilo dobro (pa je zato otvorio svoj novi mix a ne zato sto je planirao da se osamostali i bude sam svoj gazda konacno (sto je posteno cilj svakom jednog dana) )

Ovo mi sve lici i kao neko koristoljublje. Neko godinama iskoristi nekog da uzme njegovo znanje, doduse to i plati, i posle umesto prijateljski da se rastanu, vecina se zakaci i ispljuje i kao - prekinuo sam sa njim sve jer je to lose a ovo moje novo je dobro. A niko ne zeli da kaze prekinuo sam zbog licnog interesa, zelim da budem sam svoj gazda.

Necu nista da tvrdim niti da osudjujem, ali moze postojati i ova mogucnost. Ovo se ne odnosi na Koviljce nego uopsteno. A tiverovatno znas njih najbolje od svih nas, i sta i kako rade, sta su im planovi, s'obzirom da si odrastao uz njih, i to sprat iznad ukoliko sam dobro razumeo.

Goran slezem se sa dosta stvari sto si napisao. Sve u svemu Pedja Koviljac je najbolja majstorcina wing chuna i tu nema dileme, na ovim prostorima sigurno i izgradio je zaista kvalitetne i odlicne instruktore, sifu-e, koliko sam video po seminarima.
Svako naravno ima svoje misljenje i trenira gde mu je i kako najbolje, a sto se tice tuca, tu se slazem, tu se najbolje vidi koliko toga je zaista primenljivo. Mnogi uce, kao sto si naveo koreografiju, ali dzaba sve to kad izbije frka, zato sto realnije to bolje. I moje misljenje je da je wing chun mama i tu nema dileme.
Super sto si izneo neke stvari koje mnogi ne znaju.
Poz, imenjak.

:manikir: Ja ne mislim kao ti g.goran. Ima mnogo dobrih i odlicnih majstora. Po cemu bi se Pedja Koviljac isticao? Pa on u klubu nema ni desetak ucenika. Nevezano za to ne kazem da je on los, ali svakako nije najbolji (mozda ispod svog staklenog zvona,sigurno) mozda je nekad bio dobar napr.pre desetak godina ali sada tesko, pa on ima jednu "drvenu" nogu tj operisanu 100 puta. Kako on moze biti najbolji realno?
On je samo dobar biznismen i zelenas,kako ga znaju po gradu a postoji internet pa uvek mozete da uporedite ko je kakav. :brus:

:manikir: Ja ne mislim kao ti g.goran. Ima mnogo dobrih i odlicnih majstora. Po cemu bi se Pedja Koviljac isticao? Pa on u klubu nema ni desetak ucenika. Nevezano za to ne kazem da je on los, ali svakako nije najbolji (mozda ispod svog staklenog zvona,sigurno) mozda je nekad bio dobar napr.pre desetak godina ali sada tesko, pa on ima jednu "drvenu" nogu tj operisanu 100 puta. Kako on moze biti najbolji realno?
On je samo dobar biznismen i zelenas,kako ga znaju po gradu a postoji internet pa uvek mozete da uporedite ko je kakav. :brus:

Jel mozes o ovome nesto vise reci?

Zasto ima samo 10 ucenika? Zato sto tako voli to, i sve drugo bi bilo kontraproduktivno, ili zato sto ima mali odziv? JA mislio da on to radi profesionalno tj da od toga zivi...

:telefon: Ma zato sto je ovo Mitrovica i zna se ko je kakav. Moze vama sa strane da prodaje nesto ali ovde ljudi znaju sve. On zivi od kamata i zelenasenja ima motor od 50.000 eura i vozni park na muku drugih i sta vise da ti kazem. A wing chun drzi onako valda. Da mu nedodju oni iz Beograda i Novog Sada bila bi mu prazna sala. On nije nikakav majstor samo stara slava.

dobro reina ,jbga ....svako se bavi necim sa strane ...ja znam mnoge momke koji se moraju jos necim baviti , a treniraju -MMA, BOKS, MUAY THAY,DZUDO...osim (peleta),koji je otisao u SAD i uspeo.

nemoj da me pogresno shvatis ...kroz moj post...

:telefon: Ma zato sto je ovo Mitrovica i zna se ko je kakav. Moze vama sa strane da prodaje nesto ali ovde ljudi znaju sve. On zivi od kamata i zelenasenja ima motor od 50.000 eura i vozni park na muku drugih i sta vise da ti kazem. A wing chun drzi onako valda. Da mu nedodju oni iz Beograda i Novog Sada bila bi mu prazna sala. On nije nikakav majstor samo stara slava.

Pa dobro ali ako je zelenas i "naplacuje kamate" kao Roki u filmu, a i GoranSM rece da su Koviljci sa njim imali puno tuca, onda se moze reci da je ipak borac.I to uspesan. Koga briga da li je neko majstor, ucenik ili sta li vec ako je dobar borac. Analogno tome, sta vredi nekom sto je "majstor" ako je los borac.

Hvala za iskustva sto si podelila sa nama.

P.s. Sto je dobro kada si zensko, mozes da pricas istinu ili pak laz, a da ne smeju da te jure i biju jer si zensko.....:mrgreen: Mada postoje i oni sto tabaju i zene na sred ulice :roll:

Pa dobro ali ako je zelenas i "naplacuje kamate" kao Roki u filmu, a i GoranSM rece da su Koviljci sa njim imali puno tuca, onda se moze reci da je ipak borac.I to uspesan. Koga briga da li je neko majstor, ucenik ili sta li vec ako je dobar borac. Analogno tome, sta vredi nekom sto je "majstor" ako je los borac.

Hvala za iskustva sto si podelila sa nama.

P.s. Sto je dobro kada si zensko, mozes da pricas istinu ili pak laz, a da ne smeju da te jure i biju jer si zensko.....:mrgreen: Mada postoje i oni sto tabaju i zene na sred ulice :roll:

sve receno .

:hahaha:...ovi mogu poslati svoje zenske da je pojure...

Samo kazem cime se bavi i odgovaram Bru Zliju da ne zivi od wing chuna. To mu je samo stara pasija. Takodje nije ni blizu najbolji. To je moje misljenje.

ok, nego ti kazem da ima mogo ljudi koji se bave vestinama ,a sa strane rade ''ispod zita''...ja licno znam preko granice...kad su stranci u pitanju isto njih koji se bave svim i svacim ,a imaju klub(ove) ....nije samo to slucaj kod nas.

Back