Ma nema sanse to je protiv fizike i fiziologije tela....E sad ja ne znam koliko je to bese 60kg u praksi i kako to razorno izgleda ali generalno gledano direkt i u svim sportovima/vestinama je najslabiji udarac koji se moze izvesti rukom.....Znaci wink chun je tako koncipiran da tek nekoliko vezanih udaraca moze neku "ozbiljniju" stetu da uradi
a sad price tipa 20 udaraca u milisekundi a svaki udarac jaci od tajsonovog i muhamed alijevog krosea 30 puta su mi za malu decu iskreno.Jos na kraju kad se to nekom cudnom matematikom sabere donese se zakljucak da je pored vas pukla atomska bomba ! ! ! ! ! I to sve moze da uradi neki kinez od metar i zilet sa 45 kila sa sve krevet?Ma dajte ljudi ne zanosite se.........
I ja znam da volite i postujete ceunga, i da gledate u njega ko u Boga,cak se moze reci da mu verujete bespogovorno i ako on kaze da postoji udarac jednim prstom kojim mozete da probijete titanijumski zid vi cete da poverujete i ima da vezbate to po 8 sati dnevno...Niko kriticki da se zapita cekaj a sta ja mislim o tome.Dal je bre to stvarno moguce????Cekaj a gde je tu fizika,mehanika,matematika,anatomija i fiziologija itd.....
Znaci mozda i Ceung ne prica bas sve kako je 100% mozda ima i malo marketinga na vidiku.......Ne mislim nista lose samo kriticki ispitujem i uvek sumnjam....
Legendarnom Brus Li-ju su slabije isle tehnike,zbog cega je on i vezbao 7 sati dnevno,i rezultati su bili neminovni-to ce vam i sam William reci!
Ti mislis da je dobro trenirati 7 i vise sati dnevno????
Pa znas sta se time postize????Iscrpljivanje tela i nazadovanje.Slabljenje imuniteta.Atrofija misica pa posle moze da te bije srednjoskolac koji ide u teretanu.
Najbolje je umereno ali konstantno.Kad kazem umereno ne mislim ko baba da treniras 20 min dnevno.Ali znase tacno koliko po planu i programu i tvojim sposobnostima i u odnosu na kvalitet tvoje ishrane!!!Znaci to znaju strucnjaci nutricionisti,difovci,studenti sportske medicine itd a ne tamo neki treneri nekih vestina koji nemaju ni srednju skolu i misle sto vise to bolje!!!!
E pa nije tako!Trose se zglobovi hrskavice,misici nemaju vremena dovoljno da se oporave od prevelike fizicke iscrpljenosti pa atrofiraju,imunitet ti opada....
Jel vidis one mma borce i one profi boxere teskase i slicno....
Sta mislis da je ona njihova gradja anakva jer jedu punjene paprike i burek i trenira 11 sati dnevno?????
Oni bre jedu na svaka 2 sata i to visokoproteinske obroke,znaci 8-9 obroka svakog dana pa plus suplementi - vitamini minerali proteini aminokiseline kreatin,sagorevaci i jos puno toga.Pa da vidis kakva ces da budes zivotinja za 3 godine tim tempom!!!Ima da bijes sve redom!!!!!
To vecina ljudi misli a pogotovo napaljeni tinejdzeri koji misle da je vise bolje!!!!Najocigledniji primer je kada vidis da u teretani neko propada i stagnira a ti ga pitas pa kako vezbas a on ma svakog dana dolazim i radim 4 sata i nista,jos sam slabiji.Pa normalno!!!!A ti ga pitas a sta jedesi koliko obroka a on ono "pa normalno" - znaci dvaput dnevno i to dorucak pica/burek rucak punjene paprike vecera-preskoci je da se ne bi gojio.....

I sam Brus Li je uzimao suplemente i vecina bodibildera je rekla da im je on bio uzor i inspiracija,ali je preterivao u vezbanju......Zato i nije mogao da napravi vecu masu (misicnu,da se razumemo )Zato je po meni i umro!Iscrpio telo pa ga ubila posle tabletica.....Ljudi shvatite samo umeren trening godi,sve ostalo je pretreniravanje i skodi telu i zdravlju......menojte da se tripujete ko deca kad neko kaze ja treniram svakog dana po 6 sati a vi uuuuuaaaaaauuuuuuu

A pogledajte Brusovu gradju,pogledajte ledja kad rasiri kakav je - kao glava kobre
Sta mislite to mu je od kung fua i od trcanja i od 7 sati dnevnog treniranja.Neeee!!!!U zabludi ste.I zabolese me usta da objasnjavam ljudima ovo vise,a svi vise vile da zive u fantaziji....Ta gradja mu je od dizanja tegova teskih tezina tj bodibildinga i uzimanja suplemenata (kreatina proteina aminokiselina vitamina minerala itd) A i hranio se dobro stalno je pravio neke sejkove sa ispasiranim vocem i povrcem...Bez tog dela treninga/zivljenja bio bi obican kinescic koji zna kung fu a svako bi ga lemao od batina...
I sam Brus li je rekao zaboravite malo na tehniku i vezbanje pokreta,ojacajte svoje telo izgradite ga to je vaznije,jer malo ljudi pridaje znacaj svome telu i tom fizickom aspektu a vecina njih nepotrebno mnogo vremena baca na vezbanje tehnike.....
Pametno receno - zato je covek i napravio style without style i nadrkao telo do maksimuma i postao nepobediv!!!!!