Samo trniraj kao i do sad i sve ce biti ok!treniram wing chun REKREATIVNO 2X nedeljno po sat i po ,ne treba mi vise..s tim sam zadovoljan u potpunosti. i sa vestinom i sa trenerom. ako se ima dobar trener ,koji ce ti i teorijski i demonstrativno pokazati sustine vestine (sad je rec o wing chunu) , onda si u prednosti, takodje je jako vazno da dalje nastavis sam ono sto ti trener prenese , a to moze samo biti ,ako si strpljiv ,ako zelis da naucis vestinu i uopste ako ti je stalo do principa isto imene vestine. trenirao sam full contact 3god. aikido 5god. i tae kwon do 4god. takmicenja mi vise ne treba...dosta je, a i povrede mi vise ne dozvoljavaju da se mlatim i glupiram. sto se mene tice ,shvatio sam da.....da, telo mora biti ojacano, ali to nikada nije presudno za tucu ili slicno. vidjao sam momke npr. ,na takmicenjima koji su obicni po izgledu ...stomacic, grudi koje vise od nekadasnjeg bildovanja , podbradak, itd.,
ali koji su nastavili sa treninzima.... i ,sta...dobiju momka nasuprot njemu koji je kao spartanac po izgledu. jok ! nije to sto bi iko rekao, da je taj bio los ili je imao loseg trenera i sl. stvar je u psihologiji svake osobe. i nacin na koji se pristupa ,ako dodje do frke. niko nije rekao da se dnevno vezba po 7 sati ...vec da se svakodnevnim treninzima stvara efekat u osobe ,koja ce odskakati npr. od mene koji treniram 2x nedeljno, i to je cinjenica.
onaj ko ima mogucnosti i vremena da trenira wing chun svaki dan ili jeet kun do ili sta god..ja samo mogu reci. brus li je imao vremena da trosi na treninge sate i sate, ali dal' ti mislis da je on trenirao svih 5,6,7 sati ''bruz li'' , pa naravno da nije. imao je pauze ,naravno....jer bi kolabrirao i trso. dakle ono sto ti ljudi pricaju iz sveta wing chuna, znaju zasto tako pricaju....imaju iskustva. niko ne prica bukvalno da se trenira onako holivudski , tipa zestoko-macizam i ostale gluposti. ljudi zele reci ,jednostavno ,ako hoces da naucis dodji i treniraj. sto se mene tice oduvek sam hteo trenirati wing ...., po meni vestina je fenomenalna...nisam rekao savrsena za sve ( za one koji ce se nasmejati ironicno). i ostale vestine su fenomenalne ,samo je stvar kako se ko snadje u odredjenoj stvari. npr. ,dzudo za mene nikada nije bio niti ce ....zbog konstitucije i drugih faktora.
wing chun ...kinesko, a svetsko
pozdrav jovo !

Veliki pozdrav!!!