DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 57.226
To je zastarelo i kilavo nema nista bolje od NVME nand tehnologije .Причајте ви шта хоћете али класични ХДД је закон.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je zastarelo i kilavo nema nista bolje od NVME nand tehnologije .Причајте ви шта хоћете али класични ХДД је закон.

A kamo EFi particija?Šta izvode ovi TheBil Gejtsovi 'mudraci' sa Win10? Ubacim u kantu neformatirani HDD 320GB za podatke i SSD 60GB za sistem. Instaliram W10, otvorim File Explorer, a ono tamo uz C-particiju i nekakva mala sistemska D-particija ( na HDD-u)?????
Pogledajte prilog 1057498
I onda se mislim: Šta ako jednog dana trebam taj HDD da zamenim sa VEĆIM? Hoće li 'pasti' sistem? E pa ništa, ugasim kantu, isključim napajanje HDD-a i uključim kantu! I super, sve radi. Onda vratim taj HDD, jednostavno brišem tu glupu particiju na HDD-u i kasnije formatiram celu D-particiju!
Naravoučenije za ubuduće: Prvo spojiti samo sistemski disk, instalirati OS pa tek onda spajati ostale diskove da W10 ne k*nja po njima!
Pogledajte prilog 1057499
Извини али ниси вичан.Šta izvode ovi TheBil Gejtsovi 'mudraci' sa Win10? Ubacim u kantu neformatirani HDD 320GB za podatke i SSD 60GB za sistem. Instaliram W10, otvorim File Explorer, a ono tamo uz C-particiju i nekakva mala sistemska D-particija ( na HDD-u)?????
Pogledajte prilog 1057498
I onda se mislim: Šta ako jednog dana trebam taj HDD da zamenim sa VEĆIM? Hoće li 'pasti' sistem? E pa ništa, ugasim kantu, isključim napajanje HDD-a i uključim kantu! I super, sve radi. Onda vratim taj HDD, jednostavno brišem tu glupu particiju na HDD-u i kasnije formatiram celu D-particiju!
Naravoučenije za ubuduće: Prvo spojiti samo sistemski disk, instalirati OS pa tek onda spajati ostale diskove da W10 ne k*nja po njima!
Pogledajte prilog 1057499
Tako nešto ne ulazi u moju kuću!A kamo EFi particija?
Mada čujem, Win11 prolazi samo na UEFI-kantama?Promašio si objavu! Pljujem po Majkrosoftu jer mi je napravio onu 100MB particiju pri instalaciji na DRUGOM, nesistemskom disku.... I lepo sam mu 'rekao' da FORMATIRA SSD pre instalacije. Tamo je trebao i ovo da napravi!Извини али ниси вичан.
Све је ок, нема никаквих проблема. Рачунар хардверски види диск и остаје само да га форматираш.
Погледај скрин шот. Поред оперативног лепо ти пише, File system NTFS. Поред тог новог ништа?!
Значи, форматирај га у NTFS и вози Мишко. То можеш урадити управо у диск менаџменту.
Ако и то не знаш, питај.
Ne kapiram sto se smaras sa Windows-om na bare metalu, imas neki specifican razlog?Promašio si objavu! Pljujem po Majkrosoftu jer mi je napravio onu 100MB particiju pri instalaciji na DRUGOM, nesistemskom disku.... I lepo sam mu 'rekao' da FORMATIRA SSD pre instalacije. Tamo je trebao i ovo da napravi!
Па ко ти брани да ти урадиш оно што теби треба ако то знаш. Обриши ту малу партицију и форматирај диск и решио си проблем.Promašio si objavu! Pljujem po Majkrosoftu jer mi je napravio onu 100MB particiju pri instalaciji na DRUGOM, nesistemskom disku.... I lepo sam mu 'rekao' da FORMATIRA SSD pre instalacije. Tamo je trebao i ovo da napravi!
Uopšte ne kapiram šta je pesnik hteo da kaže?Ne kapiram sto se smaras sa Windows-om na bare metalu, imas neki specifican razlog?
Radi se o PRINCIPU! Dobro da mi Majkrosoft ne instalira nekakve svoje particije i na sve diskove koje imam u kući! I ona 'Healty(Recovery Partition)' je već perverzija, a onda još nadrobe neko smeće i na drugi disk!?Па ко ти брани да ти урадиш оно што теби треба ако то знаш. Обриши ту малу партицију и форматирај диск и решио си проблем.
То ти је пар минута посла и немаш проблем.

Ja sam skinuo Windows sa kompa 2008...Uopšte ne kapiram šta je pesnik hteo da kaže?
Ma to slažem za komšiju, ja sam na Linuksu već dosta godina, a ovaj se ne da nagovoriti! Usput, i3-kanta, Win10 na SSD-u: Boota se za nekih 5 sekundi, počeli su i u Majkrosoftu da piskaraju upotrebljive sisteme!Ja sam skinuo Windows sa kompa 2008...

A cuj teska srca sam mora da stavim na cerkin laptop Win10, laptop iz 2015. Mislio sam da ce da radi ko traktor, kad ono sasvim finoMa to slažem za komšiju, ja sam na Linuksu već dosta godina, a ovaj se ne da nagovoriti! Usput, i3-kanta, Win10 na SSD-u: Boota se za nekih 5 sekundi, počeli su i u Majkrosoftu da piskaraju upotrebljive sisteme!![]()

Napravio si početničku grešku instalacije sistema sa više uštekanih diskova i to na pogrešno mesto na ploči.Promašio si objavu! Pljujem po Majkrosoftu jer mi je napravio onu 100MB particiju pri instalaciji na DRUGOM, nesistemskom disku.... I lepo sam mu 'rekao' da FORMATIRA SSD pre instalacije. Tamo je trebao i ovo da napravi!
Zavisi.Kakva je konfiguracija, ako je jaka može i Windows 10.Po mom mišljenju ja bih ti preporučio windows 7 sa 4gb rama i ssd-om i boli te ku**c.Znači da ja ne diram moju sedmicu i ovo obrišem i zaboravim. Hvala dečaci, pomogli ste mi.
Мој Асус из 2010 са десетком лтсц ради само тако. Ок, добио је инфузију у виду ССД диска и ако је САТА2.A cuj teska srca sam mora da stavim na cerkin laptop Win10, laptop iz 2015. Mislio sam da ce da radi ko traktor, kad ono sasvim fino![]()
Radi se o principu! Koji klinac ima da čačka po drugim, nesistemskim diskovima!Napravio si početničku grešku instalacije sistema sa više uštekanih diskova i to na pogrešno mesto na ploči.
Uvek instaliraj na Disk0 radi konzistencije, zameni portove na ploči ako nije dobra enumeracija (ili bar isključi višak diskova privremeno)
Formatiranjem,ali tako gubis sve sa njega.Kako vratiti hd na fabricko podesavanje