Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
8E99D113-6340-4E4E-86EA-DAA63C2FBAAB.jpeg

Mladi Stiv i mladi Bill

Са овом десетком муке: Дуго чекам да се појави прозорче за лозинку. Па после још 2-3 минуте да се све сложи. А на стартуп сам подесио да буду само неопходне ставри приликом стартовања.
На десктопу, или неком фолдеру, небитно, кликнем десним мишем и он врти ли врти, понекад и минут, пре него ме пита шта желим, рецимо копирање.
А кад одем у село, где имам један стари комп са Икс-Пе , притиснем дугме за паљење и за непун минут могу да радим. Клик десним мишем и исте нано-секунде се појаве опције.
А на том рачунару можда има 30 непотребних ставки на startup то нико није регулисао. Тек пре неки дан сам му радио disk clеanup да га очистим од темпорари фајлс итд.
Да не помињем да су му и фрефквенција и РАМ меморија 6 пута слабије него на новом. А он 16 пута бржи, поузданији...

И, шта је то усавршено у десетки или каснијим верзијама?

Šta izvode ovi TheBil Gejtsovi 'mudraci' sa Win10? Ubacim u kantu neformatirani HDD 320GB za podatke i SSD 60GB za sistem. Instaliram W10, otvorim File Explorer, a ono tamo uz C-particiju i nekakva mala sistemska D-particija ( na HDD-u)?????
disk1.png

I onda se mislim: Šta ako jednog dana trebam taj HDD da zamenim sa VEĆIM? Hoće li 'pasti' sistem? E pa ništa, ugasim kantu, isključim napajanje HDD-a i uključim kantu! I super, sve radi. Onda vratim taj HDD, jednostavno brišem tu glupu particiju na HDD-u i kasnije formatiram celu D-particiju!

Naravoučenije za ubuduće: Prvo spojiti samo sistemski disk, instalirati OS pa tek onda spajati ostale diskove da W10 ne k*nja po njima! :bravo:
disk3.png

Šta izvode ovi TheBil Gejtsovi 'mudraci' sa Win10? Ubacim u kantu neformatirani HDD 320GB za podatke i SSD 60GB za sistem. Instaliram W10, otvorim File Explorer, a ono tamo uz C-particiju i nekakva mala sistemska D-particija ( na HDD-u)?????
Pogledajte prilog 1057498

I onda se mislim: Šta ako jednog dana trebam taj HDD da zamenim sa VEĆIM? Hoće li 'pasti' sistem? E pa ništa, ugasim kantu, isključim napajanje HDD-a i uključim kantu! I super, sve radi. Onda vratim taj HDD, jednostavno brišem tu glupu particiju na HDD-u i kasnije formatiram celu D-particiju!

Naravoučenije za ubuduće: Prvo spojiti samo sistemski disk, instalirati OS pa tek onda spajati ostale diskove da W10 ne k*nja po njima! :bravo:
Pogledajte prilog 1057499
A kamo EFi particija?

Pogledajte prilog 1057498

Pogledajte prilog 1057499
Извини али ниси вичан.
Све је ок, нема никаквих проблема. Рачунар хардверски види диск и остаје само да га форматираш.
Погледај скрин шот. Поред оперативног лепо ти пише, File system NTFS. Поред тог новог ништа?!
Значи, форматирај га у NTFS и вози Мишко. То можеш урадити управо у диск менаџменту.
Ако и то не знаш, питај.

Извини али ниси вичан.
Све је ок, нема никаквих проблема. Рачунар хардверски види диск и остаје само да га форматираш.
Погледај скрин шот. Поред оперативног лепо ти пише, File system NTFS. Поред тог новог ништа?!
Значи, форматирај га у NTFS и вози Мишко. То можеш урадити управо у диск менаџменту.
Ако и то не знаш, питај.
Promašio si objavu! Pljujem po Majkrosoftu jer mi je napravio onu 100MB particiju pri instalaciji na DRUGOM, nesistemskom disku.... I lepo sam mu 'rekao' da FORMATIRA SSD pre instalacije. Tamo je trebao i ovo da napravi!

Promašio si objavu! Pljujem po Majkrosoftu jer mi je napravio onu 100MB particiju pri instalaciji na DRUGOM, nesistemskom disku.... I lepo sam mu 'rekao' da FORMATIRA SSD pre instalacije. Tamo je trebao i ovo da napravi!
Па ко ти брани да ти урадиш оно што теби треба ако то знаш. Обриши ту малу партицију и форматирај диск и решио си проблем.
То ти је пар минута посла и немаш проблем.

Па ко ти брани да ти урадиш оно што теби треба ако то знаш. Обриши ту малу партицију и форматирај диск и решио си проблем.
То ти је пар минута посла и немаш проблем.
Radi se o PRINCIPU! Dobro da mi Majkrosoft ne instalira nekakve svoje particije i na sve diskove koje imam u kući! I ona 'Healty(Recovery Partition)' je već perverzija, a onda još nadrobe neko smeće i na drugi disk!?
Npr. instaliram Win10 na jednoj kanti, ali mi je na mreži i Linuks kanta! Zašto ne bi instalirali neku particiju i na tu Linuks kantu!? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Generalno, sa obzirom da kljucevi za Windows 10 oem mogu da se legalno kupe za <15e
od sada na laptopove 2015+ stavljam Windows 10 :P
Cerkin laptop nije usporio, ali naravno strogo kontrolisem da se samo legalni softver stavlja :P
Situacija sa mojim desktopom me zavela, a tu ko zna sta su stavili ljudi iz firme. Vrlo moguce je da
je kriv bebednosni softver.
Na ocevom laptopu prosto leti ima SSD.

Napravio si početničku grešku instalacije sistema sa više uštekanih diskova i to na pogrešno mesto na ploči.

Uvek instaliraj na Disk0 radi konzistencije, zameni portove na ploči ako nije dobra enumeracija (ili bar isključi višak diskova privremeno)

A cuj teska srca sam mora da stavim na cerkin laptop Win10, laptop iz 2015. Mislio sam da ce da radi ko traktor, kad ono sasvim fino :P
Мој Асус из 2010 са десетком лтсц ради само тако. Ок, добио је инфузију у виду ССД диска и ако је САТА2.
Још сам му убацио и вај фај 6 и бт 5

Back